Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σοκ στον αμερικανικο στρατο: Την τελευταια θεση κατελαβαν οι ΗΠΑ σε διαγωνισμο αρματων μαχης του ΝΑΤΟ



Σοκ στον αμερικανικο στρατο: Την τελευταια θεση κατελαβαν οι ΗΠΑ σε διαγωνισμο αρματων μαχης του ΝΑΤΟ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
http://www.pentapostagma.gr/
    Νωρίτερα μέσα στον Μάιο διοργανώθηκε από τον ΝΑΤΟ ευρωπαϊκός διαγωνισμός αρμάτων μάχης (Strong Europ Tank Challenge) με την συμμετοχή 6 χωρών μελών του. Το τέλος του διαγωνισμού βρήκε τελικά νικήτρια την Γερμανία ακολουθούμενη από την Δανία και την Πολωνία και τις ΗΠΑ στην τελευταία θέση της κατάταξης.
    Ο διαγωνισμός SETC διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Grafenwoehr της Γερμανίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα με σκοπό την «ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας στα πλαίσια της προώθησης της διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ», όπως ανέφερε η ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού.
    Στον διαγωνισμό πήραν μέρος η Δανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Σλοβενία οι οποίες συμμετείχαν με μία διμοιρία η καθεμία. Οι ΗΠΑ, το μόνιμο φαβορί του διαγωνισμού, συμμετείχε με δύο διμοιρίες.
    Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν τόσο επιθετικές όσο και αμυντικές επιχειρήσεις όπως αναγνώριση φίλιων και εχθρικών οχημάτων καθώς και ρυμουλκήσεις, ενώ τα πληρώματα διαγωνίστηκαν-εκτός άρματος- στην σκοποβολή με πιστόλια και πυροβόλα όπλα.
    Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η αποτυχία των αμερικανικών πληρωμάτων στον διαγωνισμό οφείλεται στην εγκατάλειψη από το Πεντάγωνο των συμβατικών πολεμικών τακτικών, στα πλαίσια του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.
    «Σήμερα ένας ταγματάρχης που εισήλθε στο στράτευμα μετά την 11η Σεπτεμβρίου δεν γνωρίζει τίποτα άλλο πέρα από την μάχη εναντίον τρομοκρατών και ανταρτών», δήλωσε ο αρχηγός του αμερικάνικου γενικού επιτελείου Μαρκ Μάιλι, σύμφωνα με το περιοδικό Popular Mechanics, συμπληρώνοντας ότι «οι δεξιότητές μας έχουν ατροφήσει τα τελευταία 15 χρόνια και μάλιστα σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουμε υψηλότερες προκλήσεις».
    Όπως γίνεται αντιληπτό ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η κακή επίδοση της αμερικανικής οικονομίας έχουν συμβάλει στην μείωση των ικανοτήτων του αμερικανικού Στρατού.
    Σημαντικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ τη στιγμή που μεταφέρουν άρματα μάχης στις Βαλτικές χώρες….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου