Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τελικά τι πήραμε;



Τελικά τι πήραμε;
Μια μάντρα αρχ@@ια! Ή, ένα κβά τσόκια !
http://thessbomb.blogspot.gr/
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
    Είναι απορίας άξιο τι κερδίσαμε ως Ελλάδα από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Η κυβέρνηση πέρασε από την βουλή ένα.... "σορό" από μέτρα (5.5 δις σε πρώτη φάση+αυτόματο κόφτη), ίδρυσε και νομοθέτησε τον "προληπτικό αυτόματο κόφτη" που θα κόβει ακόμα και μισθούς και συντάξεις και ίδρυσε επίσης το περίφημο ταμείο αποκρατικοποιήσεων για.... 100 χρόνια!
    Ουσιαστικά βλέπουμε ότι τα 10,3 δις ευρώ που πήραμε σε δύο δόσεις θα χρησιμοποιηθούν τον Ιούνιο για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις μας στους δανειστές και μετά από Σεπτέμβριο και βλέπουμε που θα πάμε στην δεύτερη δόση θα πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους.
    Κυριολεκτικά δεν μένει τίποτα όπως θα τα πάρουμε έτσι και θα τα δώσουμε!
    Και για το χρέος... ούτε κουβέντα μετατίθεται για μετά το 2018 πάρα τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
    Τα 7.5 δις τον Ιούνιο όπως θα τα πάρουμε έτσι και θα τα δώσουμε και όσο για τα υπόλοιπα που περιμένουν οι προμηθευτές του κράτους περνάνε σε δεύτερη φάση...
    Το ερώτημα που μπαίνει τώρα και περιμένουμε την κυβέρνηση να το απαντήσει είναι αφού δεν έγινε καμία συμφωνία για το χρέος γιατί τέτοια λαίλαπα μέτρων με αυτόματους κόφτες, τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, κόψιμο του ΕΚΑΣ, παραχώρηση των κόκκινων δανείων σε ξένους, αύξηση του ΦΠΑ και της φορολογίας των Ελλήνων πολιτών ;
Τελικά τι πήραμε ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου