Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...»



«Ζήτησα μια τυρόπιτα για τον άστεγό της Νέας Σμύρνης, και του δώσανε τα πάντα. Όμως μετά...»
 Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ
    Η προπαγανδιστική, κομματική χρήση των αυτοκτονιών, των παιδιών που λιποθυμούν και τα περί ανθρωπιστικής κρίσης κόπηκε μαχαίρι απ' τον περασμένο Γενάρη. Όμως τα προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν - το αντίθετο.
    O αναγνώστης μας Αριστείδης μας είχε στείλει δυο φωτογραφίες και την αφήγησή του. Την είχαμε δημοσιεύσει στα Μικροπράγματα και είχε προκαλέσει αίσθηση. Να τι μας είχε γράψει τον περασμένο Νοέμβριο:
    «Στην πίσω πόρτα του Άλσους της Νέας Σμύρνης κατοικούν εδώ και πολύ καιρό δυο υπέροχες ψυχούλες: Ένα γλυκό σκυλάκι και ένας συμπαθεστατος νέος. Μετά τον καφέ μου καμιά φορά περνάω. Σήμερα διακριτικά, ενώ κοιμόταν έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες. Να τις δούνε όσοι κατοικούν κοντά και ό,τι σας περισσεύει δώστε το με αγάπη. Ο νέος δεν ζητιανεύει και δεν ζητά τίποτα, αλλά αν θέλετε δώστε του μια τυρόπιτα, ένα καφέ, λίγη τροφή για το σκυλάκι, μια κουβέρτα, ένα ευρώ, ό,τι θελετε υπέροχοι συμπολίτες μου! Κοινοποιήστε σας παρακαλω!»
    Το καλό; Ότι μετά το άρθρο πολλοί άνθρωποι νοιάστηκαν και προσέφεραν πράγματα για τον άστεγο και την επίσης άστεγη σύντροφό του. Μάλιστα μια γυναίκα δεν τους προσέφερε απλώς μια τυρόπιτα ή μια κουβέρτα, αλλά στέγη! Τώρα όμως, αυτή η γυναίκα, η κυρία Γεωργία Μακρή έγραψε στο Fb της, το τι συνέβη στη συνέχεια, δίνοντας και τις φωτογραφίες των αστεγων εναντίον των οποίων κινήθηκε νομικά. Δεν θα αναδημοσιεύσω τις φωτογραφίες των υπόπτων, αλλά μόνο την καταγγελία της:
18 Ιανουαρίου 2016 - 19 Μαϊου 2016 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ...
    Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι στο καταφύγιο έχουμε σπίτι και ότι εκεί φιλοξενουσαμε τους τελευταίους 4 μήνες ένα ζευγάρι αστεγων από την Νέα Σμύρνη! Τους παραχωρησαμε για να μένουν το σπίτι επιπλωμένο, με ηλεκτρικές συσκευές, θερμαντικα σώματα, ανεμιστήρες,κουβερτες, παπλωματα, λευκά είδη κλπ χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση παρά μόνο την φροντίδα των ζώων που φιλοξενούμε εκεί! Μάλιστα στειρωσαμε και την σκυλιτσα τους την Μπουμπού και τους ταιζα προσωπικά από τον μισθό μου!
    Τέλος Μαΐου θα έφευγαν γιατί βρήκαν κάτι καλύτερο!!!! Δείτε τί άφησαν πίσω τους......δείτε τί αντικρυσα χθες πηγαίνοντας να ταισω τα ζώα......
    Εφυγαν!!! Πηραν όμως μαζί τους τα πάντα!!! Ναι....τα πάντα... κουζίνα, πλυντήριο, ψυγείο τραπεζια, καρέκλες, καναπέδες, θερμαντικα σώματα, ανεμιστηρες, είδη ρουχισμού, ολα τα κουζινικα, ολα τα σακκια με τις τροφές των ζώων, τις κονσέρβες... ακομη και φαρμακα...μεχρι και το μιλτεφοραν που χαρισε φίλη απο το υστερημα της για τον Λένον!!!
    Άφησαν πίσω μόνο ότι κατεστρεψαν... αντικείμενα..... αλλά και συναισθήματα τσαλαπατημενα....
    Ηταν η τελευταία φορά που βοηθησα άνθρωπο!!!!! τέλος! δείτε τους, καμαρωστε τους...
    Όπου τους βρείτε... φτυστε τους στα μούτρα!!! Να μην βρίσκουν πέτρα να κρυφτουν.... Κι αυτοί και το σόι τους που κουβαλουσαν κι έτρωγαν κι επιναν στο σπίτι που με τόσο μεράκι στησαμε......
    Η υπόθεση βρισκεται στα χέρια της αστυνομίας και της ασφαλείας.... Εύχομαι να τους βρουν σύντομα.. Με πολλή μεγάλη θλίψη σας χαιρετώ...
     Δεν ξέρω αν μπορεί να βγει συμπέρασμα απ' την περιπέτεια της κυρίας Μακρή κι από την αχαριστία που εισέπραξε. Την συμπονούμε και τη συγχαίρουμε για την πράξη της. Σίγουρα πάντως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πως δεν πρέπει να βοηθάμε άστεγους συνανθρώπους μας. Το αν θα μας τη φέρει κάποιος είναι άσχετο με το αν είναι άστεγος ή κάτοχος βίλας - ξέρουμε πάμπλουτους απατεώνες και πάμφτωχους με χρυσή καρδιά.
    Ο αναγνώστης που μας είχε προτρέψει να βοηθήσουμε τον αστέγο, μου ξαναέγραψε ζητώντας να δημοσιεύσω τα εξής λόγια του:
   «Επειδη εγω το ξεκινησα, με μια απλη μου δημοσίευση, και μετά από μεγάλη δημοσιότητα και μεγάλο ενδιαφέρον βρεθηκε ανθρωπος να τον βοηθήσει ουσιαστικα αλλα η κατάληξη ηταν αυτη, θέλω να πω ότι οφειλω ενα μεγάλο ευχαριστω και μια συγγνωμη στην κυρια που εδωσε οσα αυτή μπορουσε, και τελικά πληγώθηκε. Γιατι οι ανθρωποι πρεπει να συνεχισουμε...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου