Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ



ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Αντγος Ν. Ναούμ
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι
   Με τις εκλογές την 6 και 10 Μαρτίου 2016 του νεοϊδρυθέντος Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου που δημιουργήθηκε πέρσι  από Στρατιωτικούς –εν ενεργεία και εν αποστρατεία -των Ενόπλων Δυνάμεων  με τίτλο «ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» περατώθηκαν όλες οι διαδικασίες για την λειτουργία του  με τα εκλεγέντα για πρώτη φορά ΔΣ Αθηνών και Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας ,που παρακάτω καταχωρούνται και στα Μέλη τους  εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.
    Και στα δύο (2) ΔΣ ,όπως καταφαίνεται, συμμετέχω ,ήτοι στην Αθήνα ως Β΄ Αντιπρόεδρος και στη Θεσσαλονίκη ως Γενικός Γραμματέας ανάλογα με τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει  με την εφημερίδα «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ,την οποία επιμελούμαι από το 1992. Αντιλαμβάνεστε ότι είμαι έμπλεος χαράς, διότι, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία που ξεκίνησε με το Τεύχος 53 του Ιουλίου – Αυγούστου 2011. Για την ιστορία του θέματος η πρωτοβουλία αυτή, ως απόγονος στρατιωτικής οικογένειας και ως ασχολούμενος με τους στρατιωτικούς επί 24 χρόνια, επιδιώχθηκε ,διότι  ήταν διακαής μου πόθος ,να δημιουργηθεί ένας τέτοιος  ο Σύνδεσμος που πλέον των άλλων που περιλαμβάνονται στο Καταστατικό του  θα είχε και ως  αποστολή  :
         α. Να καταγραφεί και να παρουσιαστεί το επιστημονικό και πολιτιστικό έργο των Στρατιωτικών ΕΔ, το οποίο εν πολλοίς είναι άγνωστο στην ελληνική κοινωνία ,ενώ  η υπηρεσία τους στο «Στράτευμα» με την επιστημοσύνη τους στην  στρατιωτική τέχνη εξασφαλίζει τη εθνική  ακεραιότητα και την  ελευθερία της πατρίδας μας. Ετσι η παρουσίαση του έργου των στρατιωτικών μέσω της «ΚΙΒΩΤΟΥ» δεν θα μπορούσε πλέον ,να δώσει σε κανένα  το δικαίωμα να προβεί  σε χαρακτηρισμούς για τους στρατιωτικούς ,που είναι ανεπίτρεπτοι ,συκοφαντικοί  και ουδόλως ανταποκρίνονται προς την πραγματικότητα ,που δεν θα ήθελα να τους κατονομάσω  και
         β. Να δώσει τη δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ (ναι σε ΟΛΟΥΣ) ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΚΥΠΡΙΟΥΣ - ΚΥΠΡΙΕΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ του Εξωτερικού αλλά και σε ΞΕΝΟΥΣ να εγγραφούν Μέλη (Τακτικά ή Αρωγά) της «ΚΙΒΩΤΟΥ»   και να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της ,δηλαδή στον μοναδικό Σύνδεσμο Στρατιωτικών που τους προσκαλεί να είναι μαζί τους, φθάνει να αγαπούν και να εκτιμούν τις ΕΔ ,άσχετα αν έχουν επιστημονικό ή πολιτιστικό έργο, το οποίο βέβαια αν έχουν θα παρουσιάζεται όπως και των Στρατιωτικών .
     Η δημιουργία της «ΚΙΒΩΤΟΥ» έγινε κατόπιν βέβαια αρκετών συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων με αρκετούς αγαπητούς Συναδέλφους από το 2011 και τελικά ο  Φίλος Αντγος Μπάκας Δ. δέχθηκε να τεθεί «μπροστάρης» και να επιτελέσει αυτό το έργο με μεγάλη προσπάθεια και κόπο με την συμπαράσταση αρχικά των αγαπητών Συναδέλφων-Φίλων  Αντγων Καρακώστα Α., Μαυροδόπουλου Π. και Ταξχου Νικολόπουλου Β. και αργότερα με τα υπόλοιπα Μέλη των προσωρινών ΔΣ  Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Οι ενέργειες όλων αυτών με τα αποτελέσματα και το έργο που μέχρι σήμερα  έχει επιτελεσθεί -εν ολίγοις- περιλαμβάνονται στον Χαιρετισμό – Εισήγηση του νυν Προέδρου Αντγου Μπάκα Δ. στη Γενική Συνέλευση .    Κατόπιν των ανωτέρω είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλους τους προαναφερθέντες που πραγματοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο ένα «όραμα της ζωής μου» και κυρίως τον Πρόεδρο  με τις εγνωσμένες ικανότητές του και με τους ιδιαίτερους επαγγελματικούς ,επιστημονικούς και πολιτισμικούς «τίτλους» του (Επίτιμος Δκτής ΣΔΑ, Νομικός, Πολιτικός Μηχανικός και Ζωγράφος ). Οίκοθεν νοείται ότι θα ήθελα ευχαριστήσω όλους τους Συναδέλφους και Φίλους που «αγκάλιασαν» αυτή την προσπάθεια και ενεγράφησαν Μέλη της «ΚΙΒΩΤΟΥ» και μάλιστα πολλοί συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές.
    Επειδή θεωρώ ότι η «ΚΙΒΩΤΟΣ» θα πρέπει ,να πλεύσει και σε ευρωπαϊκά «λιμάνια» ,η βοήθεια του Στγου Κωσταράκου Μ. Ιδρυτικού Μέλους της «ΚΙΒΩΤΟΥ» από την εποχή που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ ,που τώρα είναι Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,θα είναι πολύτιμη και ο χαιρετισμός του προς την Γενική Συνέλευση  -κατά την ταπεινή μου γνώμη- είναι εντυπωσιακός από πλευράς περιεχομένου αλλά και σύγχρονων ιδεών.
    Ειδικότερα θα πρότεινα ως μια μελλοντική πρώτη ενέργεια την εγγραφή της «ΚΙΒΩΤΟΥ» ως Παρατηρητού (αδαπάνως) για ένα χρόνο στον EUROMILITARY που έχει 35 Συνδέσμους από 25 χώρες της Ευρώπης με περίπου 600.000 μέλη για την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών στρατιωτικών "δρώμενων" . Τον Ευρωπαικό αυτόν Οργανισμό    γνωρίζω, διότι  έχω επισκεφθεί Γραφεία του στις Βρυξέλες-Βερολίνο , έχω παρακολουθήσει μία  Γεν.Συνέλευσή τους στην Αθήνα και ως γνωστόν έχω δημοσιεύσει σχετικές πληροφορίες στην «ΦΜ».
    Πάντως για εκείνο που είμαι βέβαιος ότι  θα συμβεί είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή της «ΚΙΒΩΤΟΥ» θα αποδείξει στην ευρωπαική στρατιωτική κοινότητα το εξαιρετικά υψηλό  επίπεδο των ελλήνων στρατιωτικών, που είναι γνωστό ότι σε συμμαχικό επίπεδο έχουν  πολλάκις βραβευθεί. Στην «ΚΙΒΩΤΟ» εύχομαι το μελλοντικό της ταξίδι να είναι με «ούριο άνεμο» και να εξαπλωθεί σύντομα σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό .
    Και τούτο μπορεί να επιτευχθεί  με τη δημιουργία -το συντομότερο-Παραρτημάτων στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και Κύπρου ή  Τοπικών Συμβουλίων σε μικρότερες πόλεις ή στο Εξωτερικό με τους ομογενείς μας  , έτσι ώστε να μπορεί, να παρακολουθεί τα επιστημονικά και πολιτιστικά «δρώμενα» της Ελλάδας –Κύπρου και του Εξωτερικού ,αλλά και παράλληλα να παρακολουθεί και να συμμετέχει ενεργά σε όλα τα εθνικού, κοινωνικού, οικονομικού κλπ. περιεχομένου γεγονότα, τα οποία ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν την κοινωνία μας.
    Τελειώνοντας θα ήθελα να προτείνω η «ΚΙΒΩΤΟΣ» να επεκταθεί σε δραστηριότητες που θα αναδεικνύουν τα φιλάνθρωπα αισθήματα των Μελών της και κυρίως των Στρατιωτικών και εμείς στη Θεσσαλονίκη με δεδομένο ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος είναι μαζί μας αυτή την υποχρέωση θα προσπαθήσουμε ,να την υλοποιήσουμε το συντομότερο.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε αυτήν την επιστολή μου.
Με εκτίμηση
Αντγος Ν. Ναούμ
Ιδρυτικό Μέλος της Κιβωτού
ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ» ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΑ
    Τα μέχρι σήμερα εγγραφέντα Μέλη (Ιδρυτικά και Τακτικά) είναι 202 ήτοι αυξήθηκαν τα 133 (!!) Ιδρυτικά Μέλη (που δημοσιεύτηκαν στη «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στο Φύλλο Ιουνίου 2015) σε ποσοστό 50% ενώ η προσέλευση των ψηφοφόρων Μελών ήγγιξε το 70%.
    Τοποθετήσαμε τα θαυμαστικά στα Ιδρυτικά Μέλη, διότι η «ΚΙΒΩΤΟΣ» είναι ο μοναδικός Σύνδεσμος στρατιωτικών και ίσως και ιδιωτών που δημιουργήθηκε από έναν τόσο μεγάλο αριθμό Ιδρυτικών Μελών, διακεκριμμένων στρατιωτικών και ιδιωτών, καθ’ όσον οι περισσότεροι Σύνδεσμοι δημιουργούνται μόνο με τα 21 προβλεπόμενα από τον Αστικό Κώδικα Ιδρυτικά Μέλη. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα Μέλη της «ΚΙΒΩΤΟΥ» θα φθάσουν τα 500. Ίδωμεν.
ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΣ
Α. Για το 11μελές Κεντρικό ΔΣ με υποψηφίους 14 εξελέγησαν  :
1. Πρόεδρος.                                                Αντγος (ΜΧ) Μπάκας Δ.
2. Α΄ Αντιπρόεδρος .                                   Ταξχος (ΔΒ) Μάρκος Γρ.
3. Β΄ Αντιπρόεδρος.                                    Αντγος (ΤΘ) Ναούμ Ν. διαμένων στη Θεσ/νικη
4. Γεν. Γραμματέας.                                     Αντπτχος Ιατρίδης Κ.
5. Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας.            Σμχος Ρότας Κ.
6. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων.           Υπτγος (ΤΘ) Ποθάκος Π.
7. Αναπληρωτής Δημοσίων Σχέσεων.     Δικηγόρος Παραγιουδάκης Κ.
8. Κοσμήτορας                                            Καθηγητής Παν/μιου κ. Βελουδάκης Γρ.
9. Αναπληρωτής Κοσμήτορας.                 Σχης (ΠΖ) Βαλασίδης Δ.διαμένων στην Θεσ/νίκη
10. Ταμίας .                                                  Πρώην Υπάλληλος ΥΠΕΘΑ κ. Γενοβέφα Αργυροπούλου και
11. Αναπληρωτής Ταμίας.                         Αποφοιτος Πληροφορικής κ. Σωπασής Β.

Β. Για το 5μελές ΔΣ Κεντρικής Μακεδονίας με 5 υποψηφίους εξελέγησαν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους :
1. Πρόεδρος                                               Υπτγος (ΠΖ) Μαυρουδής Ε.
2. Αντιπρόεδρος                                        Σχης (ΠΖ) Βαλασίδης Δ.
3. Γεν. Γραμματέας                                    Αντγος (ΤΘ) Ναούμ Ν.
4. Ταμίας                                                     Σχης (ΣΜ)  Στράγκας Γ.
5. Μέλος                                                      Φιλόλογος κ. Σωπασής Δ.
    Ευχόμαστε σε όλους κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου