Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μίνι κονκόρντ κάνει Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες!    Ονομάζεται Boom και είναι ένα μικρό κονκόρντ, 40 θέσεων, που σχεδίασε μια αμερικανική εταιρεία από το Ντένβερ, με στόχο να κάνει τις υπερηχητικές πτήσεις ρουτίνα. Με τιμή εισιτηρίου 5.000 -δηλαδή περίπου 4.500 ευρώ- το μίνι κονκόρντ υπόσχεται να κάνει το Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μόλις 3,5 ώρες.
    Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή των προτύπων κινητήρων του Boom. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της, το αεροσκάφος-«πύραυλος» θα πετάει με ταχύτητα περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των υπολοίπων αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας και σε ύψος 60.000 ποδιών, γεγονός που θα επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα της καμπυλότητας της γήινης επιφάνειας.
    Οι συνολικά 40 θέσεις θα είναι μοιρασμένες σε δύο μονές σειρές με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να έχουν παράθυρο αλλά και μεγαλύτερη άνεση. Το μίνι κονκόρντ θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το συνολικό του βάρος και επιτρέποντάς του να αναπτύσσει ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Στα μελλοντικά «αστραπιαία» ταξίδια του Boom πρόκειται να ενταχθούν και οι πτήσεις Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο διάρκειας μόλις πέντε ωρών, και Λος Άντζελες-Σίδνεϊ διάρκειας 6 ωρών.
    Σύμφωνα με τον 35χρονο επινοητή του Boom και πρώην εργαζόμενο στην Amazon, Μπλέικ Σολ, «η ιδέα βασίστηκε σε ένα αεροσκάφος που θα ταξιδεύει ταχύτερα από κάθε άλλο αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας και με εισιτήριο που δεν θα ξεπερνά σε τιμή εκείνο της πρώτης θέσης για τόσο μεγάλες πτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου