Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

20.350 δρομείς δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη



20.350 δρομείς δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη
    Με μια λαμπρή εκδήλωση, αντάξια του μεγέθους της διοργάνωσης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πλημμυρίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας, την Κυριακή 3 Απριλίου!
    Η παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην Επίσημη Συνέντευξη Τύπου, που φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».
    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των δρομέων θα φτάσει τελικά τους 20.350 ως εξής:
1.838 δρομείς στο Μαραθώνιο,
3.995 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.,
12.517 δρομείς στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., καθώς και
2.000 παιδιά στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.
    Οι 2.000 νέες θέσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) κατά τη διάρκεια λειτουργίας του στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ Helexpo από την Πέμπτη 31/3 έως το Σάββατο 2/4, ώρες 10:00 – 19:00).
    Κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου, προβλήθηκε video της διοργάνωσης, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που αναφερόταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι θεσμικοί φορείς υποστήριξης, οι εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, οι συνεργαζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, καθώς και οι χορηγοί της, ο Ονομαστικός Χορηγός ΝΝ HELLAS, ο Μέγας Χορηγός STOIXIMAN.GR, οι Επίσημοι Χορηγοί WIND, DHL, 3E – ΑΥΡΑ, ELLINAIR, LG, οι Επίσημοι Υποστηρικτές LIDL, IKEA, PEUGEUOT, ΟΑΣΘ, καθώς και οι Υποστηρικτές BROOKS, HIGH5, AMSTEL FREE, ΦΥΤΩΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, HONEYBEE, PLAISIR, SAMIOTAKIS CATERING, EXPOSYSTEM, TAXIWAY και CAPSIS HOTEL.
    Αποκλειστικός τηλεοπτικός φορέας της διοργάνωσης η ΕΡΤ3, Media Partner τα κανάλια NOVASPORTS και Χορηγοί Επικοινωνίας οι: TV100, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Metropolis 95.5, Metrosport, Republic, Zoo Radio, Velvet, Ράδιο Θεσσαλονίκη, 24 Media, 102FM ΕΡΤ3, 9.58 ΕΡΤ3, Πρακτορείο 104.9, Zougla.gr, Runningnews.gr, Fitnesspulse.gr, Όμιλος Economia, Voria.gr, Runner Magazine, Thestival.gr, Seleo.gr, Pella Τηλεόραση, Πόντος TV, ATLAS TV.
Οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ομιλητών:
    Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.): «Πριν από δέκα χρόνια, όταν ξεκινούσε αυτό το εγχείρημα, κανείς δεν φανταζόταν πόσα πολλά θα πετυχαίναμε σε τόσο σύντομο διάστημα. Χρόνο με το χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, μεγαλώνουμε και βελτιωνόμαστε».
    Σπύρος Πέγκας (Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης»: «Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες του τουριστικού κόσμου γι' αυτό το μεγάλο γεγονός που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντική η διεξαγωγή αυτού του Μαραθωνίου, ειδικά στη σημερινή πολιτική συγκυρία, δίνοντας σε χιλιάδες ανθρώπους την ευκαιρία να μαζευτούν και να στείλουν το μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε αυτά τα γεγονότα και σας ευχαριστούμε για τη δουλειά που κάνετε».
    Έλλη Χρυσίδου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Αυτός ο Μαραθώνιος απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολλά. Το περιεχόμενο αυτού του γεγονότος είναι τέτοιο, που το αγκαλιάζουν οι πάντες και αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα συνεργασίας φορέων, συνεργασίας όλης της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για όλη την προσπάθεια που έχουν κάνει και έχουν ανεβάσει την εικόνα της Θεσσαλονίκης στη συνείδηση του κόσμου».
    Χρήστος Τερζανίδης (εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας): «Είναι πολύ μεγάλο έργο αυτό που γίνεται, ο Μαραθώνιος κάθε χρόνο μεγαλώνει και όλοι οι αθλητές, ηλικίας 5 έως άνω των 80 ετών, δίνουν την ψυχή τους γι' αυτόν τον αγώνα. Η λέξη 'συγχαρητήρια' δεν είναι αρκετή για να εκφράσουμε την αναγνώριση του έργου που παράγουν οι διοργανωτές, αλλά και οι εθελοντές».
    Νικολέτα Τσικώτη (Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης): «Εκ μέρους της Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κυρίας Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, θέλω να σας μεταφέρω την ευχή της να αποτελέσει αυτή η διοργάνωση για μια άλλη μια φορά εφαλτήριο για μια ανώτερη στάση ζωής, με ελευθερία και χωρίς φόβο, για ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας».
    Γιάννης Μαμουζέλος (μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, πρόεδρος επιτροπής Δημοσίου & Ορεινού Δρόμου): «Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι μια τέτοια διοργάνωση, με τόσο μεγάλη συμμετοχή, μπορεί να έχει τα στοιχεία που εξασφαλίζουν την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια των δρομέων. Θέλουμε οι συμμετέχοντες να μένουν όλοι ευχαριστημένοι, να νιώθουν ότι συμμετέχουν σε μια αθλητική γιορτή και στο τέλος να φεύγουν μ' ένα μεγάλο χαμόγελο. Αυτό το διασφαλίζουν διοργανώσεις όπως ο 'ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ', που βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο από οργανωτικής πλευράς».
    Αλέξανδρος Ταξιρλής (Αναπληρωτής Γεν. Διευθυντής ΔΕΘ HELEXPO): «Φέτος κάνουμε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας αθλητικής έκθεσης και διοργανώνουμε μαζί με τον Μαραθώνιο την Sportexpo Marathon. Όλοι οι δρομείς που θα περάσουν από το Περίπτερο 13 της ΔΕΘ για την παραλαβή του εξοπλισμού τους, θα μπορούν να επισκεφθούν και την Sportexpo Marathon, που θα έχει είδη εξοπλισμού γυμναστηρίων, αθλητικά, είδη αναψυχής και διατροφής κλπ. και θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και περιμένουμε όλους τους δρομείς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς».
    Κώστας Γιαννόπουλος (πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού»): «Ευχαριστώ την Ο.Ε. που μας έδωσε αυτόν τον υπεύθυνο ρόλο να περάσουμε τα μηνύματα των παιδιών, η καθαρότητα και η αγνότητα των οποίων μας είναι απαραίτητη σήμερα. Η Ο.Ε. πήρε την απόφαση να φυτέψει συμβολικά μια ελιά και θα διασφαλίσουμε ότι θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο η φύτευση. Παράλληλα, θα συλλέξουμε είδη για τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Στις 07:45 το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου, τα φορτηγά του 'Χαμόγελου του Παιδιού' θα είναι εκεί για τη συλλογή των αγαθών, πριν από τον Αγώνα 1.00μ. των Μαθητών Δημοτικών Σχολείων».
    Φανή Χαλκιά (υπεύθυνη Μάρκετινγκ της διοργάνωσης): «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και όλους τους φορείς που μας στηρίζουν, όπως βέβαια και τους εθελοντές. Για δεύτερη χρονιά μας στηρίζει η ΝΝ, που φέτος είναι Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης και την ευχαριστούμε πολύ, όπως και την Stoiximan, που είναι κοντά μας ως ο Μέγας Χορηγός μας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους Επίσημους Χορηγούς μας, τους Επίσημους Υποστηρικτές, τους Προμηθευτές, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας. Είμαστε στην τελική ευθεία και περιμένουμε με τεράστια χαρά αυτή τη μεγάλη γιορτή, που κάθε χρόνο γιγαντώνεται».
    Christian Bohlke (Chief Marketing Officer της NN Hellas): «Ανυπομονώ να έρθει η Κυριακή 3 Απριλίου. Είναι η δεύτερη χρονιά που βρισκόμαστε στο πλευρό της διοργάνωσης και η πρώτη που η ΝΝ αποτελεί Ονομαστικό Χορηγό της. Η φιλοσοφία της διοργάνωσης συνάδει με αυτήν της ΝΝ, αφού η εταιρεία μας εστιάζει στους τομείς των ασφαλειών ζωής και υγείας και προβάλει το μήνυμα του 'live well', του υγιεινού τρόπου ζωής».
    Πάνος Κωνσταντόπουλος (Διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Stoiximan): «Είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε εδώ και να δίνουμε στήριξη σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο εμείς βλέπουμε και ως μία κοινωνική εκδήλωση. Γι' αυτό θα διοργανώσουμε εθελοντική αιμοδοσία, δράσεις με οικολογικά μηνύματα και δράσεις που θα απευθύνονται στους μικρούς φίλους μας, στα παιδιά, στο πλαίσιο του νέου προγράμματός μας 'Μικροί Ήρωες'. Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, η πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη και η πρόσφατη νικήτρια του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας Ράνια Ρεμπούλη, θα κάνουν ντεμπούτο με την Stoiximan Running Team και θα τρέξουν στα 5.000μ., στον αγώνα της επόμενης Κυριακής».
    Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Βλέπουμε αυτή τη διοργάνωση να μεγαλώνει κάθε χρονιά, όχι μόνο σε αριθμητικά μεγέθη συμμετοχών, αφού μεγαλώνει και το δίκτυο των υποστηρικτών μας. Είναι αυτό που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω, η έκφραση του μαζικού αθλητισμού».
    Δρόσος Χριστόπουλος (Γεν. Διευθυντής ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»): «Η διαδρομή του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου 'ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ', που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, είναι ιστορική. Η φετινή διαδρομή έχει δύο μικρές βελτιώσεις, αφού οι Μαραθωνοδρόμοι θα ξεκινήσουν σε ευθεία και ελαφρώς κατηφόρα, ενώ ο τερματισμός θα γίνει 180μ. μετά το Λευκό Πύργο. Η βελτιωμένη διαδρομή είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας και αν ο καιρός μας βοηθήσει, όπως δείχνουν οι προβλέψεις, θα έχουμε και υψηλές επιδόσεις.
    Κατόπιν έχουμε το Δρόμο 10.000μ., που ενώνει τη Δυτική Θεσσαλονίκη με το κέντρο της πόλης. Είναι επίσης εύκολη διαδρομή, απολύτως επίπεδη και προσφέρεται για καλές επιδόσεις. Ο Δρόμος των 5.000μ. αποτελεί διαδρομή υψηλών προδιαγραφών, διατρέχει όλο το κέντρο της πόλης μας, προσφέρεται για ρεκόρ, αλλά και για διασκέδαση.
    Τέλος, έχουμε το Δρόμο των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος διεξάγεται παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», περνά στο αύριο της χώρας μας, τα παιδιά, μηνύματα της αγάπης για τον αθλητισμό και το περιβάλλον και συνδιοργανώνεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Στόχος μας είναι να αποτελέσει ο Δρόμος αυτός σημείο αναφοράς για τα παιδικά αθλητικά δρώμενα της χώρας, δεδομένου ότι τα παιδιά πέραν της αγωνιστικής συμμετοχής, θα συμμετέχουν και σε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που θα εκπονηθεί από τους συνδιοργανωτές και θα υποστηριχθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
    Το συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι έτσι δομημένο, ώστε τόσο οι θεατές, όσο και οι συμμετέχοντες σε όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, να μπορούν να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο μέρος του, με δεδομένη την εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 12:30 και τη γιγαντοοθόνη στην περιοχή του Τερματισμού όλων των Δρόμων, η οποία θα μεταδίδει απ' ευθείας την εικόνα της ΕΡΤ3.
    Από φέτος και στο εξής, ο Διεθνής Μαραθώνιος 'ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ' είναι αφιερωμένος στον άνθρωπο και Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, η ζωή του οποίου αναδεικνύει αξίες, ειδικά στις μέρες μας απολύτως απαραίτητες.
    Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και η επιστημονική ημερίδα με θέμα 'Διεπιστημονική Προσέγγιση του Μαραθώνιου Δρόμου: Από τη θεωρία στην πράξη', όπου ειδικοί επιστήμονες του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με τις εισηγήσεις τους θα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στους δρομείς, το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Απριλίου, στην αίθουσα 'Αιμίλιος Ριάδης' της ΔΕΘ.
    Τέλος, έχουμε προγραμματίσει περιβαλλοντικές δράσεις, που περιλαμβάνουν την πλήρη ανακύκλωση όλων των υλικών, τον καθαρισμό όλων των δρόμων που διατρέχουν οι διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος σε συνεργασία με τους Δήμους, που έχει ήδη ξεκινήσει. Επιπλέον, οι μαθητές θα λάβουν σπόρους για να φυτέψουν το δικό τους δεντράκι, ενώ θα συμμετάσχουν και σε μία συμβολική φύτευση ελιάς, κατόπιν πρότασης της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως ένδειξη συμπαράστασης στα παιδιά που υποφέρουν λόγω του προσφυγικού».
    Ιάσων Ιωαννίδης (δρομέας 10.000 μ.): «Αυτή η διοργάνωση γίνεται για όλο τον κόσμο, αλλά θα βοηθήσει και εμάς τους αθλητές στην προετοιμασία μας για τη σεζόν του ανοιχτού στίβου. Πρόκειται για μία εύκολη και ευχάριστη διαδρομή, που γίνεται μέσα στην πόλη μας και όλοι μπορούν να απολαύσουν και να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις. Θα είμαστε στην εκκίνηση και την περιμένουμε με ανυπομονησία».
    Αλέξανδρος Φωτιάδης (Μαραθωνοδρόμος): «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παρευρίσκομαι εδώ σήμερα, γιατί πρόκειται για μια τεράστια διοργάνωση με μεγάλη απήχηση και σταθερά ανοδική πορεία. Συμμετέχω για δεύτερη φορά στο Μαραθώνιο, αφού παλιότερα ήμουν αθλητής των 1.500μ.. Ελπίζω να έχω έναν καλό αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία σ' όλους τους δρομείς και καλό και υγιή τερματισμό».
    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του επίσημου T-Shirt, του επίσημου μεταλλίου και του Bib Number της διοργάνωσης και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου, όταν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από χαμόγελα και από δρομείς κάθε ηλικίας!
    Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου