Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Οι Rolling Stones για πρώτη φορά στην Κούβα -Εγινε ‘’της κακομοίρας’’.Οι Rolling Stones για πρώτη φορά στην Κούβα -Εγινε ‘’της κακομοίρας’’.
http://www.iefimerida.gr/ 
    Mια ανθρώπινη θύελλα 500.000 ανθρώπων, κυρίως έφηβοι και νεαροί, χόρεψαν με τρέλα το βράδυ της Παρασκευής με τους ρυθμούς των Rolling Stones, στη πρώτη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος στη Κούβα.
    Οι Κουβανοί το διασκέδασαν, και μάλιστα δωρεάν, ενώ οι Rolling Stones - ακόμη και στα 70 τους - απέδειξαν πως δικαιολογημένα είναι οι μεγαλύτεροι μουσικοί της Δύσης.
    Όπως είπε χαριτολογώντας ο μάνατζερ του θρυλικού συγκροτήματος Dale «Opie» Skjerseth «η επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα ήταν απλώς το… opening της συναυλίας των Rolling Stones»  στο Ciudad Deportiva της Αβάνας.
    Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στην Κούβα για την πρώτη εμφάνιση των Rolling Stones είναι πως ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στο χώρο της συναυλίες 18 ώρες πριν από την έναρξή της. Ο Μίκ Τζάγκερ με κόκκινο σακάκι, ξεκίνησε με το «Jumpin' Jack Flash» και συνέχισε με το «It's Only Rock 'n Roll (But I Like It. Ο βρετανός σταρ ξεκίνησε λέγοντας στα ισπανικά «Καλησπέρα, καλοί άνθρωποι της Κούβας», για να προσθέσει, αμέσως «Είμαστε εδώ, επιτέλους».
    Στην κομμουνιστική και συντηρητική Κούβα, το βρετανικό ροκ συγκρότημα, το οποίο κρίθηκε από την ηγεσία της χώρας «καπιταλιστικό και παρακμιακό» δεν ήταν επίσημα απαγορευμένο, αλλά υπήρχε σιωπηλή εντολή να μην το ακούει κανείς, επί μισό αιώνα. «Φαίνεται ότι ήταν δύσκολο να ακούσετε την μουσική μας, αλλά είμαστε εδώ τελικά. Η Κούβα μάλλον αλλάζει», είπε ο Μικ Τζάγκερ από τη σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου