Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επιτάχθηκε παραθεριστικό κέντρο που κόστισε 800 εκ. δραχμές για πρόσφυγες και λάθρο - Τα στελέχη της 117 ΠΜ ετοιμάζουν τα δωμάτια!!!



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Επιτάχθηκε παραθεριστικό κέντρο που κόστισε 800 εκ. δραχμές για πρόσφυγες και λάθρο - Τα στελέχη της 117 ΠΜ ετοιμάζουν τα δωμάτια!!!
Και για να μην λέμε και ό τι θέλουμε, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝΕ !
Το ‘’ΓΙΑΤΙ’’, είναι άλλο θέμα προς εξέταση.
Κάτι δεν μου ‘’κολλάει’’ πάντως. Τι δουλειά έχει ο Δήμος Άνω Λιοσίων με τον Νομό Ηλείας
ΙΔΟΥ Ο "ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ"
 http://www.pronews.gr
του Βασίλη Καπούλα
    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επίταξε τον χώρο του παραθεριστικού κέντρου "LM Village" (φωτό) στην Ηλεία για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Σμηνίτες και στελέχη της 117 ΠΜ Ανδραβίδας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Δελήμπαλη αδειάζουν ακόμα και σε νταλίκα της Πολεμικής Αεροπορίας τις ηλεκτρικές συσκευές από τα 38 διαμερίσματα.
    Παράλληλα ιδιώτες εργολάβοι για λογαριασμό της ΔΕΔΔΕΗ προχωρούν στην εγκατάσταση μετασχηματιστών και δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε άμεσα μέχρι το βράδυ να υπάρχει παροχή στο χώρο.

    Δεν έχει γίνει καμία αναφορά για το χρόνο που θα έρθουν οι πρόσφυγες, εκτιμάται όμως πως αύριο ή μεθαύριο αυτό θα γίνει.
    Εδώ και μέρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr o χώρος ετοιμαζόταν για να υποδεχθεί 600 πρόσφυγες. Aς δούμε τι αναφέρει.
    Το LM Village θα αποτελέσει το πρώτο hot spot της Δυτικής Ελλάδας. Και ενώ δήμοι και Περιφέρεια ακόμα συζητούν τις προϋποθέσεις της φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, φαίνεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Κυβέρνηση έδρασαν σιωπηλά και προχώρησαν τις διαδικασίες.
    Τη Δευτέρα έγινε αυτοψία του χώρου από στελέχη της 117 Π.Μ. Αδραβίδας και την Τετάρτη ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού, που όμως διακόπηκαν με άνωθεν εντολές, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από το δήμο Φυλής.
    Βάση του σχεδιασμού την σίτιση των προσφύγων θα αναλάβει η μονάδα. Το L.M.Village διαθέτει 38 επιπλωμένα δωμάτια μπαγκαλόους A' κατηγορίας με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και μίνι μπαρ, αν και κάποιοι χώροι έχουν λεηλατηθεί.
    Παράλληλα οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϋ. Εκτιμάται πως κάθε μια από τις 38 κατοικίες θα μπορέσει να φιλοξενήσει οικογένειες των 6 ή 8 ατόμων. Από εκεί και ύστερα είναι πιθανή η τοποθέτηση σκηνών ή λυόμενων οικίσκων στους διαθέσιμους χώρους για να φιλοξενηθούν και οι υπόλοιποι πρόσφυγες.

    Το LM Village, άνοιξε τις πύλες του την 31η Αυγούστου 1998 και σχεδόν δέκα χρόνια μετά σταμάτησε τη λειτουργία του. Σε μια έκταση που παραχώρησε η τότε Κοινότητα Μυρσίνης στο Δήμο Άνω Λιοσίων δημιουργήθηκε αυτό το τουριστικό «διαμάντι» που χρηματοδοτήθηκε με δάνειο που έλαβε τότε ο δήμος της Αττικής ύψους 800.000.000 δραχμών
    Η τότε δημοτική αρχή Άνω Λιοσίων υπέγραψε συμφωνητικά με το ταξιδιωτικό γραφείο της TUI Γερμανίας για να έχει το παραθεριστικό κέντρο μόνιμους πελάτες και να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του, καθώς και με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, όπου ανέπτυξε με κρατική συνδρομή προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.
    Για τους άστεγους πάντως τόσο καιρό δεν ανοίχτηκαν αυτοί οι χώροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου