Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας, η μάχη του Μαραθώνα και ο Εχετλαίος ( Ι )



Το πείραμα της Φιλαδέλφειας, η μάχη του Μαραθώνα και ο Εχετλαίος  ( Ι )
Λόγω μεγέθους, το θέμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη.
Σήμερα το μέρος Ι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα
Η Αμερικανική βάση της Νέας Μάκρης.
    Οκτώ περίπου χιλιόμετρα μακριά από την κορυφή της Πεντέλης, στους πρόποδες του βουνού, ανατολικά και δίπλα ακριβώς στην θάλασσα βρίσκετα η Νέα Μάκρη. Εδώ ακριβώς ,πάνω στο αποξηραμένο έλος της Μπρεζίζας της πεδιάδας του Μαραθώνα, σε μιά έκταση μεταξύ της λεωφόρου Μαραθώνος και της θάλασσας ,διάλεξαν για έναν παράξενο λόγο οι Αμερικανοί να κτίσουν το 1953 την ισχυρότατη βάση τηλεπικοινωνιών, η οποία μέχρι το 1990 παρακολουθούσε κάθε μορφής τηλεπικοινωνία μέχρι και πέραν της Μέσης Ανατολής.  Μετά την τοποθέτηση στο διάστημα δορυφόρων τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της και της λειτουργίας του συστήματος HAARP, δεν υπήρχε λογος υπάρξεως της και έκλεισε.
    Αλλά για ποιόν λόγο επέλεξαν αυτή την περιοχή ; Στο εξαντλημένο και δυσεύρετο τώρα βιβλίο "Έλληνες πράκτορες της CIA και της KGB" (ντοκουμέντα από το ανέκδοτο αρχείο του πρώην Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Χένρι Τάσκα και του σταθμάρχη της CIA Τομ Καραμπεσίνη 1965-1975) αναφέρεται η ύπαρξη ενός μοναδικού μαγνητικού διαύλου ή τούνελ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ν.Μάκρης και Πεταλιών, στον Ευβοϊκό κόλπο ,με το στόμιο του ακριβώς στην θέση της βάσης.
    Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται ότι η Γη παρουσιάζει δύο κατηγορίες μαγνητικών φαινομένων.
    Η πρώτη είναι εξωτερική και συμβαίνει στην Μαγνητόσφαιρα της Γης (πχ ζώνες Van Allen) και είναι υπεύθυνη για τις βιολογικές μεταβολές.
    Η δεύτερη κατηγορία είναι εσωτερική και αναπτύσσεται στο εσωτερικό του πλανήτη μας.
    Σ' αυτήν ακριβώς την δεύτερη κατηγορία ανήκει το "Μαγνητικό τούνελ" ή "Μάτι" που είναι ένας υποθετικός σωλήνας με διάμετρο από μερικές εκατοντάδες μέτρα μεχρι μερικά χλμ, που ξεκινάει από ένα σημείο της Γης και καταλήγει σε κάποιο άλλο σημείο της επιφανείας της, συνήθως στην "πίσω πλευρά". Μέσα στο μαγνητικό αυτό τούνελ κινείται συνεχώς ένα κύμα με "ασύλληπτη ενέργεια". Αποτέλεσμα της μαγνητικής διαταραχής μέσα σ' αυτό το τούνελ είναι τα ιδιαίτερα έντονα μαγνητικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στα δύο στόμια του, δηλαδή στην "είσοδο" και στην "έξοδο".
    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του βιβλίου που προανέφερα, οι μαγνητικές διαταραχές που προκαλεί το τούνελ έχουν άμεση επίπτωση και στο φαινόμενο της παλίρροιας που παρατηρείται στο στενό του Ευρίπου στην περιοχή της παλαιάς γέφυρας της Χαλκίδας, σε συνδυασμό βέβαια με τη βαρυτική παλιρροϊκή δράση της Σελήνης.( Η φυσιολογική ροή του ρεύματος προς μια κατεύθυνση διαρκεί έξι ώρες. Αμέσως μετά ακολουθεί ένα διάστημα δέκα περίπου λεπτών, όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα. Μετά αλλάζουν κατεύθυνση και κινούνται εντελώς αντίθετα για διάρκεια επίσης έξι ωρών).
    Ένα τέτοιο μαγνητικό τούνελ είναι πάρα πολύ χρήσιμο για τη...δωρεάν επικοινωνία των περιοχών των δύο στομίων του, μέσω της μαγνητικής ενέργειας που μετακινείται συνεχώς ανάμεσα στα άκρα του, στην οποία μπορούν να "φορτωθούν" κατάλληλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να μεταφερθούν από την μία άκρη του τούνελ στην άλλη. Η μαγνητική αυτή ενέργεια δεν είναι παρά ένα αντίστοιχο τελλουρικό ρεύμα που συνδέει τις δύο περιοχές. (Τα τελλουρικά ρεύματα προκαλούνται κυρίως από αλληλεπιδράσεις μεταξύ του ηλιακού ανέμου και της μαγνητόσφαιρας ή της ηλιακής ακτινοβολίας με την ιονόσφαιρα. Συνδέονται με τις μαγνητικές καταιγίδες και βρίσκονται στην μπάντα συχνοτήτων των κυμάτων ELF. Έχουν συσχετισθεί επίσης με τις "Γραμμές Ley" και άλλα παραφυσικά φαινόμενα ).
    Τα "Μαγνητικά Τούνελ" αποκαλύπτονται σχετικά εύκολα. Αν δηλαδή σε ένα τόπο υπάρχει έντονη μαγνητική δραστηριότητα, εκεί βρίσκεται το άκρο κάποιου "Μαγνητικού Τούνελ". Σ' αυτό το άκρο "φορτώνεται" μια απλή κωδικοποιημένη συχνότητα και "ανιχνεύεται" η απόληξη του, δηλαδή το άλλο άκρο του "Μαγνητικού Τούνελ".
    Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του υπάρχοντος δικτύου ραντάρ ή και με ιπτάμενα ραντάρ, τα γνωστά AWACKS. Όταν ανακαλυφθεί το "τέλος" του "Μαγνητικού Τούνελ" και τυχαίνει να βρίσκεται σε συμμαχικό έδαφος, είναι εκμεταλλεύσιμο με ένα ραντάρ (δέκτη - λήπτη). Και αν είναι πολύ σημαντικό, με μεγάλη χωρητικότητα και ισχυρή ενέργεια, γίνεται πολύτιμη στρατιωτική βάση τύπου Νέας Μάκρης.
    Ένας λοιπόν μαγνητικός δίαυλος στην μορφή ενός τελλουρικού ρεύματος θα αποτελούσε ένα φυσικό υπόγειο αγωγό κυμάτων ELF και επομένως ήταν εύλογο να πειραματισθούν οι Αμερικανοί με αυτόν, μέσω των υπογείων σπηλαίων της Πεντέλης για να εκμεταλλευτούν τις φυσικές δυνατότητες της περιοχής. Όπως ανέφερα στο άρθρο μου "Τα μυστήρια της Πεντέλης" ,η Πεντέλη αποτελείται από τρία στρώματα πετρομάτων. Ένα ανώτερο και ένα κατώτερο στρώμα μαρμάρου και μεταξύ τους ένα στρώμα αγώγιμου "γραφιτικού σχιστολίθου" που μπορεί να παίξει το ρόλο κεραίας πολλών χιλιομέτρων που χρειαζονται τα κύματα ELF.
    Όπως είπαμε η μία άκρη του σπάνιου αυτού μαγνητικού τούνελ βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο μπροστά ακριβώς από τη βάση της Ν.Μάκρης. Αλλά πού βρίσκεται η άλλη άκρη του στην "πίσω πλευρά"της Γης ;
    Η απάντηση είναι αποστομωτική: Στην πολιτεία ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ των ΗΠΑ και μάλιστα στο LANGLEY !!! Τι βρίσκεται στο LANGLEY ;
    Μα η έδρα της CIA !!!!!!!!!!
    Έτσι λοιπόν οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν το σπάνιο αυτό φαινόμενο για την ανέξοδη ασφαλή και ταχεία μεταφορά των πληροφοριών που συνέλεγαν, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να μπεί κανένας άλλος με φυσικό ή τεχνικό τρόπο μέσα σ' αυτό το μαγνητικό τούνελ. Όλες λοιπόν οι απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για την περιοχή ευθύνης της βάσης, συγκεντρώνονταν στην Ν.Μάκρη και από εκεί ταξίδευαν δωρεάν και με απόλυτη ασφάλεια προς την έδρα της CIA και το Πεντάγωνo !!!!
    Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι όντως στην περιοχή της Βιρτζίνια στο άλλο άκρο του τούνελ, παρατηρούνται έντονες μαγνητικές διαταραχές !!!Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πρώτες δοκιμές του προγράμματος ELF του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έγιναν στην Βόρεια Καρολίνα και στη Βιρτζίνια.
    Μην ξεχνάμε και τις "συμπτώσεις" της λειτουργίας το 1958 της υπόγειας βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στα Βριλήσσια και του Μαγνητικού Παρατηρητηρίου της Πεντέλης. Επίσης από το 1972 υπήρχε σταθμός RADAR και επικοινωνιών του ΝΑΤΟ, όπως λεγόταν, στην κορυφή της Πεντέλης, με οκτώ πιάτα στραμμένα σε τέσσερεις διαφορετικές κατευθύνσεις, ο οποίος συνεργάζετο με την βάση της Ν.Μάκρης και την βάση του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά το κλείσιμο της βάσης έπαψε να υφίσταται.
    Εκτός της κύριας βάσης της Ν.Μάκρης υπήρχε στην περιοχή και μία άλλη μικρή βάση των Αμερικανών ,εκτάσεως πέντε στρεμμάτων, την οποία πολλοί λίγοι ξέρουν. Η βάση αυτή ήταν κοντά στο χωριό Κάτω Σούλι του Μαραθώνα (αρχαία Τρικόρινθος),ανατολικά του σημερινού κωπηλατοδρομίου, μέσα στο υπάρχον έλος!!!! Θα δούμε αργότερα τι σκοπό είχε αυτή !!!
    Δεν τελειώσαμε με την βάση της Ν. Μάκρης !!! Έχουμε να πούμε και άλλα, αλλά πρώτα θα μιλήσουμε για την ιδιομορφία της πεδιάδας του Μαραθώνα, στο άκρον της οποίας υπήρχε η Αμερικανική βάση και η μικρή βάση του Κάτω Σουλίου.
Η ιδιομορφία της πεδιάδας του Μαραθώνα
    Παγκοσμίως γνωστή η πεδιάδα αυτή από την πρώτη μάχη των Περσικών πολέμων που έγινε τον Αύγουστο του 490 πΧ. μεταξύ Αθηναίων και Περσών.
    Τι ιδιομορφία κρύβει λοιπόν αυτή η ιστορική πεδιάδα ;
    Είναι ο μεγαλύτερος φυσικός ηλεκτρικός πυκνώτης του κόσμου !!!!
    Ας θυμηθούμε τι είναι και τι κάνει ένας πυκνωτής.
    Ένας πυκνωτής δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύστημα δύο αγώγιμων πλακών (οπλισμοί) μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα μονωτικό ή διηλεκτρικό όπως λέγεται στην επίσημη ορολογία. Η βασική ικανότητα ενός πυκνωτή είναι ότι μπορεί να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία. Η ικανότητα αυτή -η χωρητικότητα του-είναι ανάλογη της επιφανείας των αγωγίμων πλακών και αντιστρόφως ανάλογη της μεταξύ  τους απόστασης. Έτσι λοιπόν όσο μικρότερο είναι το πάχος του μη αγώγιμου μονωτικού, τόσο μεγαλύτερα είναι τα ηλεκτρικά φορτία που μπορεί να αποθηκεύσει. Αν τώρα βραχυκυκλώσουμε τους δύο οπλισμούς του πυκνωτή, αυτός στιγμιαίως (μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου) εκφορτίζεται δίνοντας ,σε αυτό το πολύ μικρό χρόνο όλο το φορτίο του, δημιουργώντας έτσι ηλεκτρομαγνητικά πεδία αναλόγου μεγέθους με αυτόν. Πυκνωτές έχουν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές.
    Η πεδιάδα του Μαραθώνα από την αρχαιότητα και μέχρι και σήμερα, είχε έλη !! Στα έλη φύτρωναν πολλά υδρόβια φυτά ,με επικρατέστερα τους Ολόσχοινους, κοινώς Βούρλα. Όταν αυτά μαραθούν, πέφτουν στο νερό και σαπίζουν. Τα σάπια φύλλα κατακάθονται στη συνέχεια στον πυθμένα του έλους σχηματίζοντας αρχικά ένα ελαιώδες υπόστρωμα. Με το πέρασμα του χρόνου το πάχος αυτού του υποστρώματος αυξάνεται και γίνεται σαν μιά ξερή πίσσα.
    Εκείνο που διαφοροποιεί το έλος του Μαραθώνα από τα άλλα έλη του κόσμου είναι η ύπαρξη ενός διπλού υδροφόρου ορίζοντα. Ο πρώτος είναι σχεδόν επιφανειακός. Σε πολλά σημεία σε βάθος σχεδόν ενός μέτρου και άνωθεν του μονωτικού απο τα βούρλα (ξερή πίσσα), συναντάται νερό, που χρησιμοποιείται κυρίως για πότισμα. Προχωρώντας ένα γεωτρύπανο σε μεγαλύτερο βάθος και κάτω ακριβώς από το στρώμα των βούρλων, συναντά δεύτερο υδροφόρο ορίζοντα με αφθονότερο και καθαρότερο νερό. Να λοιπόν ο πυκνωτής. Το μη αγώγιμο υλικό είναι το στρώμα των σαν πισσα σαπισμένων βούρλων και τα δύο αγώγιμα υλικά οι δύο υδροφόροι ορίζοντες !!!
    Ο πυκνωτής αυτός έχει μέγεθος 60-70 τετραγωνικών χιλιομέτρων!!! Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε την τεράστια χωρητικότητα του και τα τεράστια ηλεκτρικά φορτία που μπορεί αυτός να αποθηκεύσει ή ακόμα τα τεράστια ρεύματα που μπορεί να δώσει κατά την στιγμιαία εκφόρτιση του ή τα τεράστια μαγνητικά πεδία που μπορούν αυτά να δημιουργήσουν. Εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι ένας πυκνωτής με στοιχεία από νερό θα είχε αμελητέα έως μηδαμινή απόδοση σε εργαστήριο. Το φαινόμενο που περιγράφουμε υλοποιείται λόγω της τεράστιας έκτασης των "στοιχείων του πυκνωτή", που στην περίπτωσή μας είναι υδροφόροι ορίζοντες της τάξης των 6 x 10 χλμ.
    Ένα άλλο σημαντικό φαινόμενο που παρατηρείται στην πεδιάδα είναι ότι αν μία κεραία τηλεπικοινωνιών συνδεθεί με τον κάτω υδροφόρο ορίζοντα της πεδιάδας αυξάνονται κατά πολύ οι δυνατότητες της στην εκπομπή και λήψη σημάτων, άρα η πεδιάδα του Μαραθώνα λειτουργεί σαν μία τεράστια κατοπτρική κεραία !!!
    Ένα ακόμη παράξενο φαινόμενο είναι η επιβεβαιωμένη και ξαφνική ενίσχυση των τηλεπικοινωνιών των αεροπλάνων όταν αυτά περνούν από πάνω της.
    Τι μυστικά κρύβει λοιπόν αυτή η παγκοσμίως γνωστή ιστορική πεδιάδα ; Σίγουρα δεν είναι ένας συνηθισμένος τόπος. Στον χώρο αυτό αναπτύσσονται δυνάμεις που δεν παρατηρούνται σε άλλα μέρη του πλανήτη μας, εκτός από το Τρίγωνο των Βερμούδων και το Τρίγωνο του Διαβόλου στην θάλασσα της Ιαπωνίας.
    Οι παραδοξότητες της πεδιάδας του Μαραθώνα αφορούν κυρίως τις ισχυρές μαγνητικές διαταραχές, τις παράξενες δονήσεις αντικειμένων και διάφορα περίεργα επικοινωνιακά φαινόμενα.
Επίσης η πεδιάδα δείχνει να επηρεάζεται από τον μαγνητικό δίαυλο της Ν.Μάκρης, του οποίου το στόμιο πρέπει να φτάνει μέχρι τον αρχαίο Μαραθώνα (ο σημερινός παραλιακός οικισμός ανατολικά του Τύμβου των Μαραθωνομάχων).
    Όλα τα παραπάνω έχουν ερευνηθεί λεπτομερώς με όργανα, απο τον ερευνητή-συγγραφέα μηχανικό Σπύρο Ασλάνη ο οποίος έχει γράψει και σχετικό βιβλίο.
Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου