Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

9.Μόνο με την άδειά μας



9.Μόνο με την άδειά μας
«Τρικλοποδιά» στην Ελλάδα από την Κομισιόν για τη χαλάρωση του ρωσικού εμπάργκο
    Μεμονωμένες χώρες, προς τις οποίες η Ρωσία θα χαλαρώσει το εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις εξαγωγές τους μόνο με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    Αυτό δήλωσε ερωτηθείς από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ για την πιθανότητα να συμβεί αυτό για την Ελλάδα ο προερχόμενος από τη Λιθουανία επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, Βιγκάουντας Ουσάτσκας.
    «Τόσο η ρωσική πλευρά, όσο και οι χώρες της ΕΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εμπορικές σχέσεις αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρόμοια βήματα (σ.σ. χαλάρωσης) και τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο στη βάση των κοινών αποφάσεων», απάντησε ο κ. Ουσάτσκας .
    Οπως επισημαίνει το πρακτορείο οι απώλειες της Ελλάδας από το εμπάργκο «σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις έφθασαν τα 180 εκατ. ευρώ». Έπειτα από ελληνικό αίτημα η Ρωσία «ετοίμασε σειρά προτάσεων, που αφορούν μια εν δυνάμει χαλάρωση του εμπάργκο τροφίμων ως προς την Ελλάδα», σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου