Τρίτη 28 Απριλίου 2015

7.Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους είναι η…



7.Η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους είναι η…
Στην έκθεση του 2016, να δούμε σε ποια θέση θα είναι η Ελλάδα…
    Η Ελβετία αποτελεί τη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο, μπροστά από την Ισλανδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα για την ευτυχία που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη.
    Την πρώτη δεκάδα των «ευτυχισμένων» χωρών συμπληρώνουν η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, ενώ σύμφωνα με την ίδια έρευνα η Ελλάδα βρίσκεται στην 102η θέση μεταξύ 158 χωρών.
    Η εφετινή έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά που επιχειρεί να «ποσοτικοποιήσει» την ευτυχία, με τα Ηνωμένα Έθνη να δίνουν στη δημοσιότητα την πρώτη έκθεσή τους το 2012.
    Οι ερευνητές μελέτησαν το προσδόκιμο ζωής με καλή υγεία, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, την κοινωνική υποστήριξη (το να μπορεί κάποιος να βασιστεί σε κάποιον άλλον), την εμπιστοσύνη, την ελευθερία στις επιλογές που κάνει ο καθένας για τη ζωή του και τη γενναιοδωρία.
    Οι 13 πρώτες χώρες της κατάταξης είναι οι ίδιες με το 2014, αλλά έχουν αλλάξει μεταξύ τους θέσεις, σημείωσε ο ερευνητής και διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Σακς.
    Όπως εξήγησε ο κ. Σακς, οι χώρες αυτές συνδυάζουν τον πλούτο με την ισχυρή κοινωνική υποστήριξη, ενώ και οι κυβερνήσεις τους είναι σχετικά έντιμες και υπεύθυνες.
    Όσο για τους... ουραγούς της κατάταξης, στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, το Μπενίν, η Συρία, το Μπουρούντι, με το Τόγκο να κλείνει τον κατάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου