Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

3.Στα "κάγκελα" οι γονείς στην Τρίγλια για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας



3.Στα "κάγκελα" οι γονείς στην Τρίγλια για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
halkidikifocus.gr
    Κλειστά θα παραμείνουν το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρίγλιας, αφού στις Γενικές Συνελεύσεις Γονέων και Κηδεμόνων που πραγματοποιήθηκαν χτες το πρωί, οι γονείς αποφάσισαν να μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου, που θα πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση, ζητώντας την απομάκρυνση των κεραιών δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που έχουν τοποθετηθεί στην ταράτσα κτηρίου στο κέντρο του χωριού, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα που φοιτούν τα παιδιά τους και σε απόσταση 12 μ., ενώ σήμερα για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
    Να σημειώσουμε ότι η απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις έρχεται μία μέρα μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο Δικαστήριο του Πολυγύρου, που κατέθεσε ο Δήμος Ν. Προποντίδας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων κατά των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
    Παράλληλα την Παρασκευή οι γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων) θα δώσουν ένορκη κατάθεση.
    Μιλώντας στο halkidikifocus η Πρόεδρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίγλιας, Τάνια Χαλκιά, τόνισε ότι οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους και ότι άμεσα θα ενημερώσουν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το θέμα και τις κινήσεις τους.
    Δίπλα στους γονείς στέκεται ο Δήμαρχος της Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς, δηλώνοντας στο halkidikifocus για το θέμα: «Ξεκινήσαμε μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων κατά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, έχοντας και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε οτιδήποτε αποφασίσουν οι γονείς, εμείς ως Δημοτική Αρχή, θα σταθούμε αρωγοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου