Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

9.Αποχώρηση Α/ΓΕΕΦ με ‘’κάλαντα’’

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Αποχώρηση Α/ΓΕΕΦ με ‘’κάλαντα’’
Οι κρίσεις, ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ
Αιχμές από τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΦ στην Κύπρο που μίλησε για "προσωπικά συμφέροντα"
    Αποχώρηση με αιχμές από την ηγεσία του ΓΕΕΦ. Ο αντιστράτηγος Στέλιος Νάσης παρέδωσε τα καθήκοντά του στον Γιώργο Μπασιακούλη αναφερόμενος σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς οι οποίοι εξυπηρετούν, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Μιλησε επίσης ο απερχόμενος αρχηγός για σπίλωση της αξιοπρέπειας στελεχών και παράκαμψη της στρατιωτικής δεοντολογίας.
    Αναφερόμενος στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τους κάλεσε να μη διακοσμούν τις θέσεις και τις καρέκλες τους και να μην επιτρέψουν σε ελλειμματικούς επαγγελματικά, να κατευθύνουν τις εξελίξεις.
    Για φατριασμό μίλησε όμως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, αναφέροντας ότι φαινόμενα φατριασμού δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και ότι άτομα που προωθούν τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην Εθνική Φρουρά.
    Στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Κάθε ανάλογη τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο στον νέο Αρχηγό αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς. Αποτελεί σημείο αναφοράς όχι γιατί σηματοδοτεί το τέλος ή την αρχή μιας περιόδου αλλά αντίθετα γιατί επιβεβαιώνει κάθε φορά την αδιάλειπτη συνέχεια μέσα στο χρόνο.
    Όλοι είμαστε εδώ για ένα σκοπό. Να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που έχουμε αναλάβει. Μοναδικός μας γνώμονας η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Καθημερινή μας έγνοια η προσήλωση στο καθήκον.
    Προσωπικές διαδρομές δεν έχουν θέση στο στρατό. Ούτε μπορούν βεβαίως οι όποιες προσωπικές πικρίες να δικαιολογούν την παρέκβαση από τα όσα προβλέπουν οι θεσμοί και οι διαδικασίες του στρατεύματος.
    Υπηρετούμε τη μεγάλη ιδέα της πατρίδας, όχι την όποια ιδεολογία. Υπηρετούμε πρωτίστως και στην ουσία το κράτος, όχι τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
    Γι’ αυτό και η ενότητα των ενόπλων δυνάμεων οφείλει και πρέπει να υπερβαίνει τους πολιτικούς κύκλους. Οφείλει και πρέπει να αίρεται πάνω από τα μικρά. Γιατί η ιστορία γράφεται πάντα για τα μεγάλα.
    Θα μιλήσω, λοιπόν, για τα μεγάλα. Αυτά για τα οποία οφείλουμε να αισθανόμαστε περήφανοι. Καθώς αποχαιρετούμε τον αποχωρούντα Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, ανατρέχουμε στα τρία χρόνια της ευδόκιμου υπηρεσίας του στην Εθνική Φρουρά και καταγράφουμε με κεφαλαία γράμματα την πολύτιμη προσφορά του.
 
Κατά μέτωπο επίθεση Κυπρίων αξιωματικών κατά του απερχόμενου Έλληνα Α/ΓΕΕΦ
    Με μια ανοικτή επιστολή με περιεχόμενο εξαιρετικά σκληρό, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού αποχαιρετά τον πρώην πια Αρχηγό ΓΕΕΦ Στυλιανό Νάση. Απαντά σε πολύ έντονο ύφος στα όσα ο αντιστράτηγος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της αποχαιρετηστήριας ομιλίας του επισημαίνοντας του ότι στα τρία χρόνια της παρουσίας του στη Κύπρο δεν είχε καμία επαφή μαζί τους. Να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο ο Σύνδεσμος έχει άμεση επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
    Η επιστολή του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού που αποτελεί ευθεία επίθεση κατά του κ. Νάση.
    Κύριε Αρχηγέ,
     Στην  τρίχρονη   εδώ   διαμονή   σας   ως   Αρχηγός,   δεν   κατέστη    δυνατή καμία   συνάντηση  σας   με   το  Σύνδεσμο   μας,   με    αποτέλεσμα    την   ανυπαρξία επαφής,  τη  δημιουργία  του  απόλυτου  χάσματος  και  την  απαξίωση των αρχών και θεσμών.
    Ο ηγήτορας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και εσείς κατορθώσατε να:
•  Διαχωρίσετε  την  Εθνική  Φρουρά  στους « ολίγους εκλεκτούς πέριξ και στους άλλους κάτω».
•  Καταργήσατε   τους   βαθμούς   σ’ όλη   την    κλίμακα    της    Ιεραρχίας παραχωρώντας πρωτάκουστα προνόμια στους «πράκτορες» της ΟΑΣ.
•   Μεταβιβάσατε  τις  δικές  σας  ευθύνες  και  να  οικειοποιηθείτε  εξουσίες  για ίδιο όφελος .
•   Διαχωρίσατε     εργολαβικά    τους   Ε/Ε    από     τους   Ε/Κ     Αξκους, παραγνωρίζοντας    αγώνες    και    προσπάθειες   προκατόχων   σας, υλοποιώντας το διαχωρισμό στην πράξη των  συρματοπλεγμάτων στα ίδια στρατόπεδα.
•   Διοικήσατε  ένα  στρατό  του  μεγέθους  της  ΕΦ,  μετά  το Μαρί  εποχή,  χωρίς καν να γνωρίσετε τους ίδιους τους Διοικητές, χωρίς την παρουσία  σας στις Μονάδες, αποφασίζοντας ερήμιν  αυτών και σχεδιάζοντας επί χάρτου ως να βρισκόμαστε σε  περίοδο  προεισαγωγικών εξετάσεων ή  αθλητικών δοκιμασιών.
•   Εξαναγκάσατε  σε   παραιτήσεις   καταξιωμένα   στελέχη   με  ασύγκριτα τυπικά    και   ουσιαστικά   προσόντα  υποκαθιστώντας   τους   με   τους  γνωστούς « YES-MAN», αιώνιους ένοικους Υπουργείου – ΓΕΕΦ.
•    Αποπερατώσατε   τα   ¾   της    πολυδιαφημιζόμενης  αναδιοργάνωσης  (Παίζοντας με την ανάγκη μείωσης της θητείας), προσβλέποντας   στην παραμονή    σας    και    για   4    χρόνο   εμπλέκοντας    Αποστράτους,  Δημάρχους, ΚΥΠ, Δημοσιογράφους μέχρι και την Αρχιεπισκοπή. Κατά τα άλλα δεν θέλατε.
•    Πολλαπλασιάσατε και  υπερχρεώσατε τους λογαριασμούς σας εν μέσω κρίσης και στερήσατε βασικές  παροχές στις Μονάδες. 
•    Καλλιεργήσατε την καχυποψία, την  ανασφάλεια την απώλεια  εμπιστοσύνης  του  υφισταμένου  προς  τον  προϊστάμενο, την κατάργηση  της    ιεραρχικής   οδού,    την    παραχώρηση   δικαιωμάτων   σε έξω-υπηρεσιακούς,  αλλότριους   παράγοντες,  άσχετους  επί στρατιωτικών θεμάτων.
    Για όλα αυτά , άλλο ο Αρχηγός και άλλο ο
Ηγήτορας.
    Σας υπενθυμίζεται ότι , ο Σύνδεσμος εξέφρασε ευθέως και ανοικτά κατ’ επανάληψη τις πιο πάνω θέσεις προβαίνοντας σε συγκεκριμένες και σοβαρές καταγγελίες σε βάρος σας, πλην όμως εσείς δεν εφαρμόσετε τις πρόνοιες , των νόμων και των κανονισμών της Εθνικής Φρουράς όπως οφείλατε, παρά μόνο με απειλές, υπεκφυγές και δικαιολογίες αποδίδατε σκοπιμότητες και ευθύνες σε άλλους.
    Ο μύθος που τεχνηέντως δημιουργήσατε περί « Εμπάθειας κατά των Ελλαδιτών», ουδόλως ευσταθεί. Επί τη ευκαιρία εκφράζομαι με τον πλέον έντονο τρόπο το διαχρονικά απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση προς τους Ε/Ε συναδέλφους μας , τόσο για την όλη παρουσία τους στις τάξεις της Εθνικής φρουράς όσο και για το έργο το οποίο επιτελούν.
    Τέλος, ο Σύνδεσμος σας εύχεται καλό ταξίδι, καλός πολίτης και όπως κατά την αποχώρηση σας, σας τύχει δεξιό παράθυρο στο αεροπλάνο, προκειμένου να δείτε την Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου