Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

5.Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Βάζουν χέρι στις εισπράξεις!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Βάζουν χέρι στις εισπράξεις!
Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ
Newsit.gr
    Δραστικά μέτρα αποφάσισε να πάρει το ΣΔΟΕ, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
    Προχωρούν σε κατασχέσεις εισπράξεων βάζοντας... χέρι στο ταμείο έναντι της οφειλής του επιχειρηματία στην εφορία! Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθονται επί ώρες στην εκάστοτε επιχείρηση και κάθε είσπραξη την παίρνουν οι ίδιοι και όχι ο μαγαζάτορας.
    Κατέσχεσαν 10 με 15 χιλιάδες ευρώ από καφετέρια με ξαπλώστρες που είχε την Κυριακή τεράστιο τζίρο, λόγω της ημέρας
    Αυτό συνέβη και την Κυριακή, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Alpha, καθώς άνθρωποι του ΣΔΟΕ με συνοδεία αστυνομικών βρέθηκαν σε καφετέρια με ξαπλώστρες και παραμένοντας στο χώρο για πολλές ώρες κατέσχεσαν ότι έσοδο είχε ο επιχειρηματίας από τον σημερινό του τζίρο. Έναν τζίρο που έφτασε αισίως τις 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.
    Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει εδώ και 6 μήνες και ότι το ΣΔΟΕ είχε στο παρελθόν κάνει το ίδιο και σε δύο ακόμα επιχειρήσεις. Πλέον, το ΣΔΟΕ προετοιμάζεται για νέες εφόδους σε επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους και που δεν πληρώνουν τις δόσεις προς την εφορία.
    Στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει ουζερί, καφετέριες, ταβέρνες και ζαχαροπλαστεία.
    Επιχειρηματίας στου οποίου το μαγαζί μπήκαν και κατέσχεσαν την είσπραξη είπε: “Μπήκαν στο μαγαζί με κόσμο με δουλειά και με αστυνομική συνοδεία πήραν την είσπραξη και έφυγαν. Και αυτό το θεωρούν νόμιμο”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου