Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

1.ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (6)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
1.ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ (6)
Τρεις συλλήψεις για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων
    Συνελήφθησαν στο Δερβένι Κορινθίας, ένας 46χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί, ηλικίας 40 και 38 ετών, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων.
    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συλληφθέντες χθες το απόγευμα, στο Δερβένι Κορινθίας, αφαίρεσαν από εργοτάξιο τεχνικής εταιρείας, τρεις τόνους μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε φορτηγό όχημα κι ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν. Κατά την αποχώρησή τους όμως, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, έπειτα από άμεση επέμβαση των αστυνομικών.
    Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης- Είχαν μπει κλέφτες στο σπίτι της
    Βραδινές ώρες χθες, βρέθηκε νεκρή από οικείους της, σε μονοκατοικία όπου διέμενε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, 78χρονη Ελληνίδα.
    Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εσωτερικοί χώροι ήταν ερευνημένοι, πλην όμως μέχρι στιγμής δεν εξακριβώθηκε αφαίρεση αντικειμένων. Από κ. Ιατροδικαστή που κλήθηκε και προσήλθε στο σημείο, διαπιστώθηκε από μακροσκοπική εξέταση ότι η ηλικιωμένη είχε δεμένο ένα τεμάχιο υφάσματος στο λαιμό, ενώ θα ακολουθήσει νεκροτομική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αιτία θανάτου.
    Προσήλθε επίσης ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθη 26χρονος που λήστεψε περαστική στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
    Συνελήφθη από ειδοποιηθέντες δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 26χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και παράβασης Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, βραδινές ώρες χτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο συλληφθείς αφαίρεσε από 57χρονη, μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της, προκαλώντας της αμυχή.
    Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν επτά ναρκωτικά χάπια, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη συνταγή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Δύο συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη
    Στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, δύο ομογενείς, ηλικίας 52 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα
    Οι συλληφθέντες κατείχαν συνολικά 614 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, ως προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα.
Πέντε παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
    Από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούνται καθημερινοί έλεγχοι για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, πέντε αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στη Χώρα
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Ένοπλη συμπλοκή στα Σφακιά
http://www.real.gr/
    Ένοπλη συμπλοκή με απολογισμό 3 τραυματίες εκτυλίχθηκε   στην περιοχή του λιμανιού των Σφακίων , για επαγγελματικούς λόγους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των μελών δύο οικογενειών.
    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τους τραυματίες οι δύο είναι πιο σοβαρά καθώς ο ένας φέρει τραύμα στην περιοχή του πνεύμονα και ο άλλος στο πόδι.
    Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων τους τραυματίες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στο νοσοκομείο υπό τον φόβο έντασης μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών.
Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
http://www.real.gr/
    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών δραστών απόπειρας ανθρωποκτονίας 36χρονου υπηκόου Αυστραλίας, που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο.
    Τα τρία άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν τον 36χρονο Αυστραλό υπήκοο και τον χτύπησαν αρχικά με ένα ρόπαλο, ενώ στη συνέχεια ένας από αυτούς τον πυροβόλησε μια φορά στο δεξί πόδι με πυροβόλο όπλο.
    Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει προκύψει η εμπλοκή δύο ατόμων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές το βράδυ, καθώς και έναν 47χρονο ημεδαπό που αναζητείται.
    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα της ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης.
    Ο 36χρονος Αυστραλός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
    Ο 42χρονος συλληφθείς υπήκοος Βουλγαρίας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για εγκλήματα πολέμου συνελήφθη στο Κιλκίς
    Συνελήφθη χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοϊράνης Κιλκίς, ένας υπήκοος
Σερβίας ηλικίας 47 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων
    Συγκεκριμένα, στη Δοϊράνη Κιλκίς, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από την Interpol Κροατίας, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
    Επίσης, συνελήφθη χθες το πρωί στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος Σερβίας ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
    Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του προαναφερόμενου εκκρεμούσε από τις Αρχές Ελβετίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για κλοπή, εγκληματική ζημία, αθέμιτη είσοδο και παράνομη είσοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου