Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

6.Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ
Κατ’ αρχή, δεν μας λέει το ρεπορτάζ ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, αλλά το ‘’πετάει’’ έτσι στον αέρα, και όπου πέσει.
Δεν το θεωρώ σοβαρό, ακόμα και αν είναι αληθές, λόγω της σαφώς υπολανθάνουσας σκοπιμότητας.
    Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μετέβησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των ένστολων, ( ΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ‘’ΣΤΗΜΕΝΟΙ’’, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ? ) ζητώντας να πληροφορηθούν τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγιά τους.
    Ειδικότερα, ζητούν την επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του Ιουλίου 2012 (πριν από το 3ο Μνημόνιο) και την επιστροφή των αναδρομικών ποσών για όλο αυτό το διάστημα.
    Όπως ανέφεραν, αμέσως μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό, δεν έλαβαν κάποια ουσιαστική απόφαση.
    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ορίστηκε νέα συνάντηση για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, στην οποία θα είναι παρών και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
    Σύμφωνα, επίσης, με τους εκπροσώπους των ένστολων, ( Όλοι μαζί σε ένα ‘’πανέρι΄’ ? Πότε θα μάθετε να γράφετε ? πρέπει να υπάρξει άμεση επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, ενώ τα αναδρομικά (χωρίς «κούρεμα» στο συνολικό ποσό) μπορούν να δοθούν σε βάθος χρόνου.
    Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, από το βήμα του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο).
    Παράλληλα, επισήμανε ότι για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των εν λόγω αποφάσεων.
    Με τους εκπροσώπους των ένστολων να επισημαίνουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, ότι η όποια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν μπορεί να αναιρέσει τις αποφάσεις του ΣτΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου