Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

6.Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας
    Με σειρά διαμαρτυριών κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα, προειδοποιούν οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μετά την ακύρωση της συνάντησής τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
    Αίτημα τους είναι να ισχύσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων. Στρέφονται παράλληλα κατά του πολυνομοσχεδίου, το οποίο όπως λένε, «περιλαμβάνει δυσμενείς διατάξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία».
    Όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωση, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση ακυρώθηκε, «χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, διοχετεύοντας στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν «λύσεων» και αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας».
    Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
    Οι πρόεδροι των τριών Ομοσπονδιών, θα επισκεφθούν αύριο τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, κινούν τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου