Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

4.Τα τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης οπού υπάρχει ήδη δωρεάν ίντερνετ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
4.Τα τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης οπού υπάρχει ήδη δωρεάν ίντερνετ
http://www.seleo.gr/
    Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν ήδη οι Θεσσαλονικείς σε τέσσερα σημεία του δημου Θεσσαλονίκης αφού ήδη εγκαταστάθηκαν συστήματα σε τέσσερις πλατείες της πόλης.
    Πρόκειται για την πλατεία Αριστοτέλους (HOL), την πλατεία Αίνου (κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην οδό Μαρασλή), το πάρκο Καούδη, στην οδό Μακεδονίας, και την πλατεία Πέτρου Συνδίκα (Συνδίκα και Σόλωνος, μια πολύ μικρή πλατεία μπροστά στο καφέ “Αφρός”, στην οποία χωρούν οκτώ άτομα όλα κι όλα).
    To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN (Hellenic Cable Networks), η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού ίντερνετ (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, και τη HOL. Το συγκεκριμένο σύγχρονο ευρυζωνικό δίκτυο θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ από φορητές συσκευές όπως smartphones, tablets, laptops και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
    “Σεβόμενος τους πολίτες και εκτιμώντας ότι η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην υλοποίηση ενός σύγχρονου ευρυζωνικού δικτύου που έχει στόχο να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία”, τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
    Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ θα υπάρχει σύντομα και σε άλλα έντεκα σημεία. Συγκεκριμένα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στην πλατεία Ίριδος, την πλατεία Μηνά Πατρικίου, το πάρκο της Κρήτης, το γήπεδο του Άρη, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το γήπεδο του Αχιλλέα Τριανδρίας, το πάρκο της Παπαναστασίου.
    Παράλληλα, εξετάζονται και άλλα σημεία, όπως το νέο δημαρχιακό μέγαρο, το πάρκο της Ανθοκομικής, ο Λευκός Πύργος, η νέα παραλία, η πλατεία Ρομφέη, η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, η είσοδος της ΔΕΘ, η πλατεία της ΧΑΝΘ και η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου