Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

5.Οι περικοπές στο "ψυγείο" οι Ένοπλες Δυνάμεις στην "εποχή των παγετώνων"

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Οι περικοπές στο "ψυγείο" οι Ένοπλες Δυνάμεις στην "εποχή των παγετώνων"
   Aπό το onalert
   Κανείς δεν πανηγύρισε τις ανακοινώσεις Αβραμόπουλου για “αναστολή” των περικοπών στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους για το 2014. Ούτε καν ο ίδιος.
    Ο πρώτος λόγος είναι ότι ακόμη και τώρα, μετά από την υπουργική δήλωση οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους είναι επιφυλακτικοί. Έχουν ακούσει τόσες διαβεβαιώσεις και έχουν διαψευστεί τόσες φορές και αυτοί που τις έδιναν αλλά κι εκείνοι που τις πίστεψαν που είναι λογικό να κρατάνε μικρό καλάθι.
    Ο δεύτερος και πιο σοβαρός λόγος είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως προς πανηγυρισμό! Οι στρατιωτικοί παραμένουν με το 40% του εισοδήματος που είχαν μέχρι το 2009 χαμένο! Οι απόστρατοι τα ίδια και χειρότερα . Συνεπώς ποιος και γιατί να πανηγυρίσει;
    Ο τρίτος λόγος είναι ότι όλοι ξέρουν πως οι περικοπές μπήκαν στο “ψυγείο” αλλά πολύ εύκολα μπορούν να βγουν απ΄ αυτό και να ξανασερβιριστούν από το αδίστακτο οικονομικό επιτελείο το οποίο ακόμη και τώρα δεν διστάζει να λέει ψέμματα για τις συντάξεις των αποστράτων.
    Οι περικοπές μπορεί να είναι στο “ψυγείο” , οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους όμως βρίσκονται στην “εποχή των παγετώνων” και όλα δείχνουν ότι η εποχή αυτή θα διαρκέσει πολύ ακόμη.
    Γιατί εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. 100 εκατομμύρια λέει θα κόψουν από αυτό που ονομάζουν εξοπλιστικό αλλά που στην ουσία είναι “ρεκτιφιέ” του οπλοστασίου. Απ΄  όπου κι αν κοπούν τα χρήματα είναι βέβαιο ότι θα έχουν άσχημες επιπτώσεις. Οι οποίες μπορεί να μην φανούν αύριο το πρωί αλλά δεν θα αργήσουν να προκύψουν. Και τότε δεν ξέρουμε πόσοι θα πρέπει να τρέξουν να κρυφτούν . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου