Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1082

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1082
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Θεσσαλονίκη:Εγκαίνια έκθεσης για την επανάσταση του 21΄στη Μακεδονία
2.ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3.Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός διευθυντής Λουτρακίου που πέταξε το στεφάνι φωνάζοντας ‘’ντροπή σας’’
4.Οι σκάφες και τα... στεγνοκαθαριστήρια
5.Ιθάκη - Κωνσταντίνος Καβάφης
6.ΚΑΙ πραξικόπημα: Θέλουν να περάσουν την απόφαση δήμευσης χωρίς έγκριση της Βουλής!
7.ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Θεσσαλονίκη:Εγκαίνια έκθεσης για την επανάσταση του 21΄στη Μακεδονία

    Την έκθεση με τίτλο «Η επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία» εγκαινίασε  ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
    Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΘ Α.Ε, λειτουργεί στο κτίριο του υπουργείου τις καθημερινές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2μ.μ.
    Θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2013 και φιλοξενεί εκθέματα μεταξύ των οποίων και κάποια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, όπως: Η πρωτότυπη προκήρυξη της επανάστασης στη Μολδοβλαχία με υπογραφή και σφραγίδα Υψηλάντη, το νεκρικό προσωπείο του Κολοκοτρώνη, οι πιστόλες του Τζαβέλα, το πριονωτό σπαθί του Καραϊσκάκη, η σπάθα του Νικηταρά και τα υπόλοιπα όπλα των πρωταγωνιστών της επανάστασης.
    «Εκατόν ενενήντα δυο χρόνια μετά, η εθνέγερση της 25ης Μαρτίου του 1821 είναι το λαμπρό παράδειγμα της ομοψυχίας των Ελλήνων στους αγώνες για την προάσπιση όλων των πανανθρώπινων αξιών του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που αποτελούν ιερή παρακαταθήκη του Γένους μας», υπογράμμισε στην ομιλία του, στην τελετή εγκαινίων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2.ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός διευθυντής Λουτρακίου που πέταξε το στεφάνι φωνάζοντας ‘’ντροπή σας’’

    Ακρως επεισοδιακή ήταν η γιορτή για την εθνική επέτειο στο Λουτράκι. Αρχικά, χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ για να καταθέσει στεφάνι ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας.
    Οπως καταγράφει η ιστοσελίδα ekorinthos, μια ομάδα πολιτών προσπάθησε να εμποδίσει τον βουλευτή και αμέσως πετάχτηκαν περίπου 10 μέλη της Χρυσής Αυγής από το πλήθος και άρχισαν οι συμπλοκές. Ακολούθησε η επέμβαση των ΜΑΤ που έκανε χρήση χημικών.
    Μετά από αυτό ήρθε η ώρα να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου Χαράλαμπος Τετράδης ο οποίος αρχικά αρνήθηκε και στη συνέχεια πήρε το στεφάνι και το πέταξε από 10 μέτρα μακρυά φωνάζοντας επανειλημμένα «ντροπή σας».
    Ο κ. Τετράδης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής
    Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το κόμμα της Χρυσής Αυγής, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
    Ομάδα θρασύδειλων αριστεριστών, με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας, προκάλεσε επεισόδια στο Λουτράκι και αμαύρωσε τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου. Όλα άρχισαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Μπούκουρας εκφωνήθηκε για την κατάθεση στεφάνου. Τότε μία ομάδα αριστεριστών προσπάθησε να τον χτυπήσει πισώπλατα, επενέβησαν όμως παριστάμενοι φίλοι του Κινήματος και τους έτρεψαν σε φυγή.
    Ένας μάλιστα απ' αυτούς, που επιτέθηκε στον συναγωνιστή Μπούκουρα, βρέθηκε αμέσως στο έδαφος και για να τον σώσει η αστυνομία έριξε χημικά στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με απλά λόγια: είσαι βουλευτής και προσκεκλημένος σε δημόσια εκδήλωση, σου επιτίθεται ένας αλήτης, τον ρίχνεις κάτω αμυνόμενος και η αστυνομία σου ρίχνει χημικά για να τον σώσει αντί να τον συλλάβει! Και στη συνέχεια συλλαμβάνει πολίτες που δεν είχαν προκαλέσει το παραμικρό και βρέθηκαν αναγκαστικά σε θέση άμυνας. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν μόνο στο ελλαδιστάν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Οι σκάφες και τα... στεγνοκαθαριστήρια
Του ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΒΑΚΑ
    Στην απελευθερωμένη παγκόσμια αγορά του χρήματος η φοροδιαφυγή είναι νόμιμη. Αρκεί να ανοίξει κανείς μια εταιρεία σε έναν «παράδεισο», να στέλνει εκεί τα χρήματά του και να πληρώνει από ελάχιστο έως καθόλου φόρο.
    Υπάρχουν πάνω από 50 τέτοια κέντρα στον πλανήτη, αλλά μόνο πέντε ή έξι μεγάλα. Σε τέτοιους παραδείσους, οι ειδικοί εκτιμούν ότι κρύβονται περί τα 20 τρισ. ευρώ. Ο τζίρος 5 ή 10 δισ. ευρώ -ας πούμε- μιας μεγάλης εταιρείας ποτών, μαζεύεται από διάφορες χώρες με υψηλή φορολογία, σε μια άλλη με αστείο φόρο. Συχνά σε αυτές τις περιοχές οι μόνοι πολύ αυστηροί νόμοι για το χρήμα αφορούν το... τραπεζικό απόρρητο.
    Η Κύπρος ήταν επί χρόνια ένας τέτοιος μικρός παράδεισος. Αφθονοι Ελληνες άνοιξαν από νωρίς εκεί εταιρείες των 500 λιρών, μεταβίβασαν ακίνητα κ.λπ., κ.λπ. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και οι Βρετανοί ή οι Ρώσοι, με τη διαφορά ότι για εκείνους ήταν και εξαιρετικός τόπος διαμονής ή έστω παρατεταμένων διακοπών. Κάποιοι έφερναν τις ουκ ολίγες οικονομίες τους, ενώ άλλοι δεκάδες ή και περισσότερα σκοτεινά εκατομμύρια. Οσο πιο πολλά ήταν, τόσο πιο λίγο έμεναν στις κυπριακές τράπεζες, τόσο πιο μικρό κέρδος άφηναν. Ετσι έφτασε το «πρόβλημα» της Κύπρου σε περίπου 60 δισ. ευρώ. Πολλά για ένα νησάκι.
Τα «σοβαρά λεφτά»

    Ας πάρουμε τώρα το Λουξεμβούργο ως ένα ακόμη παράδειγμα. Το Μεγάλο Δουκάτο έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη. Επισήμως αυτά ήταν 2.314 τρισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2012. Ολογράφως έχει άλλη βαρύτητα: 2.314.448.000.000.000 ευρώ. Δύο κόμμα τρία τετράκις εκατομμύρια! Σχεδόν 40.000 φορές το «πρόβλημα» της Κύπρου. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια αυτά είναι πλέον νόμιμα. Εκεί είχαν όμως «ακουμπήσει» μερικά δισεκατομμύρια και άνθρωποι σαν τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Σαντάμ Χουσεΐν ή τον Μουαμάρ Καντάφι, όπως υποστηρίζουν ερευνητές, ειδικοί στο ξέπλυμα χρήματος. Και χιλιάδες άλλοι από παντού.
    Η Κύπρος έχει (ή είχε) μόνο δύο μεγάλες τράπεζες που μαζί δεν θα έμπαιναν ούτε καν στους μικρομεσαίους καταλόγους του Λουξεμβούργου. Από τις 143 τράπεζες του Λουξεμβούργου, σχεδόν όλες είναι μεγαλύτερες. Μόνο πέντε από αυτές είναι, όμως, εγχώριες τράπεζες. Ολες οι υπόλοιπες ανήκουν σε τράπεζες άλλων χωρών με πρώτη -φυσικά- τη Γερμανία, που έχει 39 τράπεζες στο Λουξεμβούργο.
    Φυσικά δεν είναι όλοι οι πελάτες τους φοροφυγάδες, ούτε καν οι περισσότεροι. Υπάρχουν όμως πολλές εταιρείες, όπως η Amazon, που στη Βρετανία με τζίρο 3,3 δισ. λιρών πλήρωσε μόλις 2,5% φόρο, η Google που με 2,5 δισ. λίρες πλήρωσε 0,4% φόρο και η Starbucks η οποία δεν πλήρωσε ούτε μια λίρα για τζίρο 365 εκατ. λιρών. Νομίμως. Με πολύ καλούς και ακριβούς λογιστές, που εκμεταλλεύονται κάθε παραθυράκι, αλλά νομίμως. Η Amazon μάλιστα, μέσω Λουξεμβούργου.
    Το Μεγάλο Δουκάτο έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για «χαλαρότητα» στον έλεγχο των κεφαλαίων που δέχεται. Βρέθηκε στις γκρίζες λίστες του ΟΟΣΑ, αν και τα τελευταία χρόνια έκανε σοβαρές βελτιώσεις στο σύστημα ελέγχων και θεωρείται πλέον σχετικά καθαρό. Και, σε αντίθεση με την Κύπρο.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
5.Ιθάκη - Κωνσταντίνος Καβάφης
    Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
    αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
    Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος. Πολλά τα καλοκαιρινά πρωϊά να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
    να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους, και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
    όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά, σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
    Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.
    Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
    Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
    Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΚΑΙ πραξικόπημα: Θέλουν να περάσουν την απόφαση δήμευσης χωρίς έγκριση της Βουλής!

    Η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο για επίλυση των προβλημάτων των κυπριακών τραπεζών και για χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
    Η πρόταση που σίγουρα θα εγκριθεί από το Eurogroup αλλά θα πρέπει να αναμένει την απόφαση της Βουλής της Κύπρου για να ισχύσει αύριο, "κερδίζει" μηδενικές κατασχέσεις καταθέσεων μέχρι τις 100.000 ευρώ και την μεγάλη πελιοψηφία των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά "τσακίζει" την Κύπρο ως χρηματο-οικονομικό κέντρο, αφού "θερίζει" τις μεγάλες καταθέσεις στην Κύπου όπου βρίσκονται τα κεφάλαια, ρωσικών, βρετανικών, ουκρανικών κλπ εταιρειών καθώς και ιδιωτών.
    To πιο φοβερό όλων είναι ότι γίνεται προσπάθεια η ρύθμιση να μην περάσει από την Βουλή ως νομοσχέδιο, αλλά να εγκριθεί ως διοικητική πράξη κι έτσι να εγκριθεί χωρί ψηφοφορία, Σε μια ψηφοφορί που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εγκρινόταν.
    Περιλαμβάνει τη σύσταση μιας «καλής τράπεζας» και μιας «κακής τράπεζας», κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται συγχώνευση Λαϊκής και Κύπρου, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ τον οποίο επικαλείται το Reuters.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για δήμευση 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου ακόμα και στα Ταμεία Προνοίας.
    Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει "κούρεμα" των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά και το κέρδος σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση, αν βέβαια και αυτή εγκριθεί από την εθνική αντιπροσωπεία της Κύπρου, καθώς διασώζονται οι μικροκαταθέτες..
    Οι καταθέσεις στη Λαϊκή μέχρι 100.000 ανά δικαιούχο διασώζονται και μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου χωρίς "κούρεμα".
    Επίσης με εξαίρεση τη Λαϊκή και την Κύπρου δεν θα υπάρξει "κούρεμα" σε καμία άλλη κυπριακή τράπεζα, δηλαδή διασώζεται η Ελληνική Τράπεζα που έχει ως βασικό μέτοχο την Εκκλησια της Κύπρου.
    Τέλος, η ρευστότητα των 9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Λαϊκή από την ΕΚΤ μεταφέρεται στην Τράπεζα Κύπρου και προστίθενται στο 1 δισ. ευρώ που η εν λόγω τράπεζα είχε λάβει από την ΕΚΤ.
Πρακτικά η Κύπρος χρεοκοπεί αν γίνει δεκτή η συμφωνία, όπως επίσης χρεοκοπεί τεχνικά το τραπεζικό της κέντρο αν αύριο αποσύρει η ΕΚΤ την στήριξη.
    Στην πρώτη περίπτωση χάνει κεφάλαια και μπορεί να οργανώσει την έξοδό της από την ευρωζώνη, κάτι που είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα συμβεί αφού οι πολίτες θέλουν άμεσα την απομάκρυνση από τη νομισματική ένωση που κατέστρεψε άνευ λόγου και αιτίας το νησί.
    Στην δεύτερη περίπτωση, κρατά κεφάλαια και θα πρέπει να διαχειριστεί μια περίεργη κατάσταση μέχρι να κυκλοφορήσει δικό της νόμισμα.
    Μονά-ζυγά, χαμένος ο Ελληνισμός και τώρα ξεκινά η μεγάλη περιπέτεια...
    O μοιραίος Νίκος Αναστασιάδης αφού συνομίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, που συνεδρίαζαν στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, κατέληξε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά την διάρκεια δείπνου.
    Νωρίτερα, είχαν φουντώσει τα σενάρια που έκαναν λόγο για νέα αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup. Υπήρχε το ενδεχόμενο το Εurogroup να γινόταν τη Δευτέρα το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας να γίνονταν μόνο παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με την τρόικα, σε τεχνικό επίπεδο.
    Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαίωσε στις 02:00 τα ξημερώματα στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία τις πληροφορίες ότι επήλθε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στις Βρυξέλλες.
    Πηγές στην Λευκωσία που δεν θέλησαν να κατονομαστούν ανέφεραν ότι η συμφωνία προβλέπει ότι το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα είναι από 29% ως 32% και ότι αυτό έμενε να καταληχθεί στις συζητήσεις τεχνοκρατικού επιπέδου.
    Ενας εκπρόσωπος της ΕΕ είπε ότι δεν θα επιβληθεί έκτακτη φορολογία στους καταθέτες άλλων τραπεζών αλλά το πακέτο προβλέπει "bail-in" των μη ασφαλισμένων καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας—δηλαδή των κατόχων καταθετικών λογαριασμών ή άλλων τοποθετήσεων αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.
 defencenet.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ
Το έστειλε ο Βασίλης Δώδος
     Η Μονή Κύκκου παραχώρησε στην Ελλάδα οικόπεδο 8 στρεμμάτων για ανέγερση πρεσβείας στη Λευκωσία και η κυβέρνηση το έβγαλε στο σφυρί!!!
    Ποιος φωστήρας του ΥΠΕΞ έβαλε στον κατάλογο ένα οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τη μονή στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια για συγκεκριμένο σκοπό και όχι για ξεπούλημα;
Μονή Κύκκου εναντίον Αθήνας
ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΛΟΓΩ… ΤΑΙΠΕΔ!
    Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας ζήτησε και έλαβε η Μονή Κύκκου από το Δικαστήριο της Λευκωσίας.
    Η Μονή Κύκκου, μια από τις πλουσιότερες, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να απαγορευθεί (όπως και έγινε με το προσωρινό διάταγμα που εκδόθηκε) η πώληση ακινήτου οκτώ στρεμμάτων, το οποίο η Μονή Κύκκου είχε μεταβιβάσει στο Ελληνικό κράτος το 1999 για τους σκοπούς ανέγερσης κτιρίου για την Ελληνική πρεσβεία και την κατοικία του εκάστοτε Έλληνα πρέσβη.
    Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε, επειδή το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου καλεί ενδιαφερομένους να υποβάλουν προσφορές για το ακίνητο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η Μονή Κύκκου είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβριο του 1998 να παραχωρήσει οκτώ στρέμματα απέναντι από το Μετόχι της στην Έγκωμη επί της οδού Αγίου Προκοπίου. Στην ίδια περιοχή βρίσκονται οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γαλλίας.
Τα τέσσερα από τα οκτώ στρέμματα παραχωρήθηκαν δωρεάν και τα άλλα στο μισό της τότε εκτιμημένης αξίας τους.
    Οι διεκδικήσεις της Μονής Κύκκου τοποθετούνται σε κλίμακα μεγαλύτερη των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκτιμημένη αξία των τεσσάρων στρεμμάτων το 1999 ήταν 250.000 λίρες Κύπρου το στρέμμα, δηλαδή περίπου 8.000 τετραγωνικά μέτρα γης. Τα τέσσερα στρέμματα μεταβιβάστηκαν ως ένα ακίνητο έναντι 500.000 λιρών Κύπρου.
    Η Μονή Κύκκου είχε θέσει και χρονοδιάγραμμα στο ελληνικό κράτος, αν εντός δέκα ετών το έργο της ανέγερσης πρεσβείας και κατοικίας εγκαταλειπόταν, η γη να επιστραφεί και η Μονή ήταν υποχρεωμένη να δώσει στο Ελληνικό Δημόσιο 500.000 λίρες Κύπρου.
    Αν και στο Κτηματολόγιο Λευκωσίας ο τίτλος μεταβίβασης «είναι καθαρός, χωρίς κανένα όρο», ο δικηγόρος της Μονής Κωνσταντίνος Βελάρης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι ο όρος υπάρχει σε σχετική αλληλογραφία.
    Σε ερώτηση, γιατί η Μονή δεν ενεργοποίησε τον όρο το 2009, ο κ. Βελάρης είπε ότι η Αθήνα είχε πει ότι το έργο θα καθυστερήσει, λόγω της οικονομικής κρίσης. Επίσης, ανέφερε ότι από το καλοκαίρι είχε στείλει επιστολές στην Ελληνική πρεσβεία και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς όμως, όπως υποστήριξε, να υπάρξει ανταπόκριση.
    Η ελληνική πλευρά θα καταθέσει ένσταση στις 5 Απριλίου, αλλά ο κ. Βελάρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ένσταση θα απορριφθεί και ότι το Δικαστήριο θα προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης.
    Σημειώνεται ότι τα γραφεία της πρεσβείας της Ελλάδος στεγάζονται σε οίκημα, το οποίο ενοικιάζεται από τον Ιερό Ναό Φανερωμένης.
Πηγή: Ανιχνεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου