Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1059

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1059 
 Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
3.Επιστολή Παπαγεωργόπουλου: Ελαφρυντικά στον Κοσκωτά,αλλά όχι σε μένα!
4.Alexanderland όπως… Disneyland
5.ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
6.Αποσύρθηκε, η τροπολογία για το γένος στις στρατιωτικές σχολές
7.Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ ΤΗΝ "ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ"
8.Η ποινή Παπαγεωργόπουλου θα μοιάζει πταίσμα.
9.Μπορούμε να φανταστούμε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη… Χρυσή Αυγή;
10.Ο Λαζόπουλος και το τσαντίρι του ..
11.Νέα αποδραση με ελικόπτερο
12.Κύριοι Αρχηγοί παραιτηθείτε…κάντε το τουλάχιστον για την υστεροφημία σας και την ιστορία σας.
13.Οι μεγάλες χώρες τιμούν τους στρατιωτικούς τους!!!
14.Προκλητικό: Κόρη πρώην υφυπουργού χαρακτήρισε την ελληνική σημαία στα Ελγίνεια «Eθνική βλαχιά»
15. Μια δήλωση από διάσημη παρουσιάστρια για το Ολοκαύτωμα..προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίας Ευθαλίας της Μάρτυρος, Αγίου Τρωαδίου
Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα, Τρωαδία, Τρωάδη, Τρωαδίτσα

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 4, 546 21 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
ΤΗΛ: 2310 271-195, 270-972, FAX: 2310 271- 501e-mail: ems@ems.gr site: www.ems.gr
Ιστορία της Θεσσαλονίκης 343 π.Χ-2012
    Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη, κυκλοφόρησε τη μελέτη της Ιστορία της Θεσσαλονίκης 343 π.Χ-2012. Συγγραφέας της είναι ο επιφανής Εταίρος καθηγητής Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης.
    Σε 381 σελίδες μεγάλου σχήματος ο τόμος εξιστορεί εύληπτα, συνεκτικά και πλήρως τεκμηριωμένα όλες τις αλληλοδιάδοχες περιόδους της Θεσσαλονίκης επί 2.355 συνεχή χρόνια. Εξετάζει τα ιστορικά γεγονότα, την εκάστοτε διαμόρφωση και εξέλιξη της κοινωνίας, τα επάλληλα πλούσια στρώματα του πολιτισμού της, την οικονομία της και τις θύελλες.
    Η μελέτη συμπληρώνει, με όσα νέα στοιχεία φανερώθηκαν εντωμεταξύ, τα αντίστοιχα έργα με την Ιστορία της Θεσσαλονίκης που μας κληροδότησαν στον καιρό τους διαδοχικά οι αείμνηστοι λαμπροί Εταίροι Αλέξανδρος Λέτσας, ο καθηγητής Απόστολος Κ. Βακαλόπουλος και ο ρέκτης Απόστολος Παπαγιαννόπουλος. Επίσης λαμβάνει υπ’ όψη της όσα πολύ αξιόλογα βιβλία έγραψαν για επί μέρους ιστορικές περιόδους και άλλες πτυχές της πόλης δεκάδες ερευνητές και εραστές της, ιδίως τα τελευταία χρόνια μεγάλης καρποφορίας. Παραπέμπει σε πλούσια βιβλιογραφία και δημοσιεύει περισσότερες από εκατό εικόνες και φωτογραφίες.
    Η έκδοση εντάσσεται στις 17 επιστημονικές μελέτες και εκδόσεις που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αφιερώνει σταδιακά στα Εκατό Χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη.
    Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στο Βιβλιοπωλείο της Εταιρείας, Εθνικής Αμύνης 4, και στον εκδοτικό οίκο Αδελφοί Κυριακίδη. Επίσης αποστέλλονται δωρεάν σε μεγάλες Βιβλιοθήκες, σε Πανεπιστήμια, επιστημονικά Ιδρύματα, Μ.Μ.Ε., Δήμους, οργανώσεις κ.α. όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο
    Θεσσαλονίκη, 1η Μαρτίου 2013

3.Επιστολή Παπαγεωργόπουλου: Ελαφρυντικά στον Κοσκωτά,αλλά όχι σε μένα!
newsbomb.gr
    Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε επιστολή του μέσα από τη φυλακή Διαβατών ζητά έστω ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης.
    Να εμφανιστεί έστω ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης ζητά με επιστολή του μέσα από τη φυλακή ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
    Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμπρωτεύουσας στρέφει τα βέλη του κατά πάντων και ζητά από όποιον «έχει το παραμικρό συγκεκριμένο στοιχείο ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ ΔΕΝ θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήρικτη απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον μου!».
    Στην επιστολή με τίτλο «13 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις!» ο κ. Παπαγεωργόπουλος επαναλαμβάνει πως δε γνώριζε τίποτα για την υπόθεση υπεξαίρεσης, πως ο Σαξώνης στις δυο πρώτες καταθέσεις του δεν τον ανέφερε καν, ενώ έχει παραδεχτεί πως υπεξαιρούσε χρήματα από το 1993.
    Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αναφέρεται και στο γεγονός πως δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ δόθηκαν «ακόμη και στον Κοσκωτά».
    Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφήνει αιχμές και για τη στάση της ΝΔ, σημειώνοντας πως «αντί της αμήχανης αμυντικής στάσης πρέπει να αναθέσει σε διακεκριμένη ομάδα νομομαθών την συγκεκριμένη υπόθεση για να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για την περεταίρω πορεία της».
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος άλλαξε κελί και μεταφέρθηκε σε μη καπνιζόντων μαζί με τον πρώην συνεργάτη του Μ. Λεμούσια.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Επειδή πολλά λέγονται τελευταίες μέρες τις ημέρες εναντίον μου και τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα θέλω να δηλώσω:
1. Όποιος έχει το παραμικρό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης να το δηλώσει στην τηλεόραση και εγώ ΔΕΝ θα καταθέσω έφεση στην τελείως αστήρικτη απόφαση του Δικαστηρίου εναντίον μου!
2. Επί 10 χρόνια και μέχρι την αποκάλυψη από εμένα σε συνέντευξη Τύπου της υπεξαίρεσης, όλα τα θεσμικά ελεγκτικά όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ. Οικονομικών , Π.Κ.Μ., Ορκωτοί Ελεγκταί κ.λ.π.) αλλά και η Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία βεβαίωναν εγγράφως ότι λειτουργεί άψογα Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης!
3. Κατηγορούμαι για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεσεις που πραγματοποίησε ο Σαξώνης όταν εγώ δεν τον γνώριζα μέχρι την αποκάλυψή του, όπως δεν γνώριζα το 98% των 5.000 υπαλλήλων του Δ.Θ.!
4. Δεν είχα κρατήσει καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας απολύτως καμία αρμοδιότητα στον τομέα των Οικονομικών του Δήμου και τις είχα εκχωρήσει όλες στους Αντιδημάρχους!
5. Το ίδιο το Συμβούλιο Εφετών αλλά και η Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Τσεμπερά τονίζουν ότι ο Σαξώνης υπεξαιρούσε τουλάχιστον από το 1997! Η Θ΄ΔΟΥ βρήκε υπεξαιρέσεις από το 1993! Πως λοιπόν κατηγορούμαι για «άμεση συνέργεια» εγώ ο οποίος ορκίστηκα Δήμαρχος το 1999;
6. Στο ίδιο το βιβλίο του Δημοτικού Ταμία αναγράφεται ότι ο Σαξώνης υπεξαίρεσε 58.εκ. δραχ. το 1998, ένα χρόνο πριν αναλάβω Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πως ξεπερνιέται το σημείο αυτό που τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα όλες τις κατηγορίες εναντίον της Διοίκησής μου για «ηθική αυτουργία» και «άμεση συμμετοχή»;
7. Όταν τα άμεσα ελεγκτικά όργανα του Σαξώνη μέσα στον Δήμο αθωώνονται, πως είναι δυνατόν να καταδικάζεται ο Δήμαρχος;
8. Όταν αποδεικνύεται κατά την ακροαματική διαδικασία ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ Δημάρχου και Δ/ντου Ταμειακής Υπηρεσίας –ο οποίος μάλιστα ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο- πως είναι δυνατόν να κατηγορείται και να καταδικάζεται ο Δήμαρχος;
9. Γιατί γίνονται χωρίς καμία διασταύρωση δεκτοί όλοι οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί του επίορκου υπαλλήλου και αναγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης, όταν έχει αποδειχθεί η εγκληματική του φύση χωρίς καμία αμφιβολία;
10. Γιατί σπιλώνεται η μνήμη κορυφαίων στελεχών της πόλης μας ( Στ. Καραμανλής , Απ. Τσουρέκας) και περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης, όταν ενοχοποιήθηκαν χωρίς καμία απόδειξη από τον επίορκο υπάλληλο, αφού είχαν αποβιώσει, έτσι ώστε να μην μπορούν να υπερασπισθούν την τιμή και την υπόληψή τους;
11. Γιατί γίνεται πιστευτή η τρίτη κατάθεση του Σαξώνη – στις 2 πρώτες δεν με αναφέρει- στην οποία λέει «είχε γνώση και ο Δήμαρχος» η οποία κατάθεση έγινε 1.5 ολόκληρο χρόνο μετά την αποκάλυψή του από εμένα σε συνέντευξη Τύπου και μία ακριβώς ημέρα μετά την κοινοποίηση σε αυτόν της απόλυσής του από τον Δήμο υπογεγραμμένη από εμένα;
12. Πως είναι δυνατόν ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου να παραδέχεται ότι έγινε έλεγχος των Οικονομικών μου και δεν ευρέθη τίποτε το μεμπτό και συγχρόνως –χωρίς να έχω καμία επαφή ή έστω γνωριμία με τον δράστη- να καταδικάζομαι για «άμεση συνέργεια» σε υπεξαίρεση 17 εκ. €;
13. Πως είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου από την ίδια την δικαιοσύνη ακόμη και στον Κοσκωτά και να μην δίνονται στον Παπαγεωργόπουλο που έφθασε στ 66 του χρόνια τηρώντας απαρέγκλιτα αρχές και αξίες γύρισε όλο τον κόσμο με την Ελληνική Σημαία στα χέρια και ψηφίσθηκε 11 εν συνεχεία φορές από τον Λαό της Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπός του στα ανώτατα θεσμικά όργανα της πατρίδος μας;
Μήπως κάποιοι πρέπει να επανεξετάσουν την στάση τους;
Μήπως πρέπει το Εφετείο να συγκληθεί άμεσα;
Μήπως πρέπει να μελετήσουν την δικογραφία, τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα ντοκουμέντα κ.λ.π. κάποιοι ανώτεροι για να βγουν εγκαίρως τα κατάλληλα συμπεράσματα;
Μήπως η Βουλή και ο Πολιτικός Κόσμος που βάλλονται πανταχόθεν το τελευταίο διάστημα – για λόγους πολύ διαφανείς παρά το ότι έχουν ανανεωθεί σε ποσοστό 80% πρέπει να προβληματισθούν για την συγκεκριμένη απόφαση;
Μήπως η Ν. Δ. αντί της αμήχανης αμυντικής στάσης πρέπει να αναθέσει σε διακεκριμένη ομάδα νομομαθών την συγκεκριμένη υπόθεση για να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για την περεταίρω πορεία της;
Εν πάσει περιπτώσει τελειώνοντας τις σκέψεις αυτές από τα 2,4 τ.μ .που μου αναλογούν για τα επόμενα χρόνια μετά την απόφαση του συγκεκριμένου Δικαστηρίου- εγώ που σε όλη μου την ζωή έτρεχα σε ανοικτούς αθλητικούς και πολιτικούς στίβους – ζητώ δημοσίως ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ εναντίον μου.
Μέχρι τότε θα ισχύει αυτό που είπα στο Δικαστήριο «ότι κάποιοι ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ»
Ο Θεσσαλονικείς και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι δεν τους έχω προδώσει ποτέ !
Υ.Γ. Θα έχουν την δύναμη οι εφημερίδες και τα κανάλια που καθημερινά με διασύρουν να φιλοξενήσουν την δήλωσή μου αυτή;».
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΔΩ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ( ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ )

4.Alexanderland όπως… Disneyland
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗΣ
    Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να "ζωντανέψει" η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της Disneyland.
    Το όνομά του θα είναι Alexanderland και, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, κατά τη σημερινή παρουσίαση των βασικών αξόνων δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα εξυπηρετεί τους στόχους της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
    Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, μαθητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να επισκέπτονται μια περιοχή 300 στρεμμάτων για να παρακολουθήσουν ομοιώματα μαχών, προβολές οπτικοακουστικού υλικού, διαδραστικές παρουσιάσεις και εκθέσεις με πληροφοριακό υλικό.
    Για τις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας ενημερώθηκε ήδη ομάδα επιστημόνων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με το οποίο θα επιδιωχθεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση. Στη συνέχεια, καθηγητές από τα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Οικονομικών αλλά και από την Πολυτεχνική Σχολή θα προχωρήσουν στην εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα απευθυνθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές. Η Αντιπεριφέρεια θεωρεί δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ εξετάζει τρεις περιοχές που αποτελούν δημόσιες εκτάσεις (στην ανατολική και τη δυτική Θεσσαλονίκη και τον Λαγκαδά) για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της Alexanderland.
    Την ίδια στιγμή, κατά τον κ. Τσαμασλή, η Αντιπεριφέρεια προτείνει τρεις μεγάλες αναπλάσεις για τη δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιφερειακή τάφρο, με την ανάπλαση της κοίτης και των πρανών της, και στη λεκάνη της Μυγδονίας, με τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου των λιμνών Κορώνειας, Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.
    Επιπλέον, στις προθέσεις της Αντιπεριφέρειας είναι η επανενεργοποίηση του θέματος της υποθαλάσσιας αρτηρίας, όχι απαραίτητα με τη μορφή της προώθησης του συγκεκριμένου έργου.     Συγκεκριμένα, θα τεθεί θέμα ολοκλήρωσης του δακτυλίου κυκλοφορίας στην πόλη είτε με διαπλάτυνση της Λεωφόρου Νίκης είτε με την υλοποίηση άλλων εναλλακτικών μελετών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
5.ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
8-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
    Η Ελληνική γλώσσα είναι συνυφασμένη με την ψυχή, την ταυτότητα και την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού λαού και η μέριμνα γι’ αυτήν είναι αυτονόητη, ακόμη και κάτω από τις δραματικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η χώρα μας. Η Ελληνική γλώσσα είναι ταυτόχρονα, με την απαράμιλλη οικουμενική κληρονομιά της, παρακαταθήκη πολιτισμού και πηγή εμπνεύσεως για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
    Με το πνεύμα αυτό, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (ΕΓΚ) συνδιοργανώνουν από 8-10 Μαρτίου 2013, μεγάλη εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα «Η Ελληνική Γλώσσα χθες, σήμερα, αύριο». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της “Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς” και σήμερα Επίτιμος Πρόεδρός της.
    Θα τιμήσουν επίσης την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος, εκπρόσωποι κομμάτων, που είναι μέλη της “Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς”, εκπρόσωποι των συντεταγμένων αρχών της Πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, βουλευτές, Ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις και άλλες προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.
    Θα απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Περιφερειών Ελλάδος κ. Γ. Σγουρός, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Κ. Ασκούνης.
    Ο επίτιμος Πρόεδρος της “Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς” Ακαδημαϊκός κ. Αντώνης Κουνάδης θα χαιρετίσει την εκδήλωση, αναφερόμενος στο ιστορικό της “Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς” και στον προβληματισμό για την Ελληνική Γλώσσα σήμερα και την διαφύλαξη της.
    Χαιρετισμόν επίσης θα απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της εκδηλώσεως.
    Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ελληνιστές, επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι:
ο μεγάλος Ισπανός ελληνιστής κ. F. R Adrados, καθηγητής γλωσσολογίας και ελληνιστής του Πανεπιστημίου Μαδρίτης, Ακαδημαϊκός, ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών, εκδότης του Αρχαιοελληνικού-Ισπανικού λεξικού,
ο κ. Ο. Panagl, καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γλωσσολογίας (και Μυκηνολόγος) στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, Ακαδημαϊκός,
η κα K. Crnkovic κλασσικός φιλόλογος και ελληνίστρια,
η κα I. Darchia καθηγήτρια κλασσικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τυφλίδος,
ο κ. Κ. Δεσποτόπουλος Ομ. καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρ Υπουργός Παιδείας,
ο κ. Ν. Κονομής Ομ. Καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών,
ο κ. Π. Λιγομενίδης Ομ. καθηγητής πληροφορικής Πανεπιστημίου UCLA, πρ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών,
ο κ. Δ. Σκαρβέλης, Στρατηγός, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ακαδημαϊκός,
ο κ.Χ. Χαραλαμπάκης Καθηγητής γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,
η κα Γ. Ξανθάκη-Καραμάνου καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων,
ο κ Η. Ρεράκης Καθηγητής Παιδαγωγικής, Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ,
ο κ. Ν. Μπεζαντάκος Ομ. καθηγητής αρχαίας ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
ο κ. Α. Μαρκαντωνάτος, Αν. Καθηγητής, Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
ο κ. Κ. Μανάφης Ομ. καθηγητής βυζαντινής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
ο κ. Β. Βιτσαξής πρέσβυς ε.τ., δρ. Νομικής, επ. δρ. φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών,
ο κ. Κ. Νιάρχος, Ομ Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
ο κ. Α. Μαρίνος Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣτΕ,
ο κ. Γ. Μαρίνος πρ Ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος,
ο κ. Γ. Παπακώστας Ομ Καθηγητής Ν. Ελληνικής Φιλολογίας και μέλος του ΕΣΡ.
    Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς άλλων εκδηλώσεων, που οργανώθηκαν από την “Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά” και έχουν ως στόχο να συνεγείρουν την ελληνική κοινωνία και να προβάλουν την εθνική και παγκόσμια σημασία της ελληνικής γλώσσας και την ανάγκη να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και πολύτιμος θησαυρός του λαού μας.
    Η διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, της ελληνικής γλώσσας, είναι εθνική υπόθεση που αφορά όλους μας, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα συνεχιζόμενα πλήγματα που αυτή ακόμα και σήμερα δέχεται με τις γνωστές επιπτώσεις τους στην αυξανόμενη λεξιπενία και την αδυναμία εκφράσεως της νέας γενιάς. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα μας, η αξία και η σημασία της διδασκαλίας της Ελληνικής (Αρχαίας και Νέας) έχει αναγνωρισθεί από το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και διεθνώς. Ενδεικτικώς, αξίζει να επισημανθεί ότι στα δημόσια δημοτικά σχολεία της Μ. Βρετανίας διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική, εις δε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αυστραλίας θα διδάσκεται από εφέτος η Ελληνική ως δεύτερη (κατ’ επιλογή) γλώσσα, μετά την Αγγλική.
    Παράλληλα με την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί έκθεση σπανίων βιβλίων για την ελληνική γλώσσα (1476-1900) από την «Βιβλιοθήκη Γεωργίου Δολιανίτη» πρ. Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς.
    Η έναρξη της εκδηλώσεως θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ώρα 19.00 στην Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Αποσύρθηκε, η τροπολογία για το γένος στις στρατιωτικές σχολές.
Παρουσιάζουμε τις λεπτομέρειες για να γνωρίζουμε....
ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΚΙΑ ΘΥΜΙΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΛΙΒΑΝΙ !
syndesmos71.blogspot.gr
    Αποσύρθηκε προσωρινά και θα κατατεθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα η βουλευτική τροπολογία για τον ορισμό του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κόμματα που την απέρριψαν.
    Την απόσυρση της τροπολογίας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
    Σχολιάζοντας την απόσυρση της τροπολογίας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της τη θεωρεί μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί. «Με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο θέλω να επισημάνω ότι η τροπολογία που έχει κατατεθεί για το γένος και έχει προταθεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, είναι κακόξενη και φοβική, μικρόψυχη και άδικη. Επιπλέον είναι αντισυνταγματική. Δείχνει μια Ελλάδα που είναι κλειστή στον εαυτό της», τόνισε και πρόσθεσε: ««Σε όσα ειπώθηκαν περί αναβολής της συζήτησης λόγω Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχω να δηλώσω ότι είτε πριν είτε μετά το Συνέδριο κατατεθεί, η τροπολογία αυτή των βουλευτών της ΝΔ δεν θα γίνει ποτέ δεκτή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».
    Την αντίθεση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς στο περιεχόμενο της τροπολογίας εξέφρασε εκ νέου και ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κυρίτσης.
    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια. Ο κ. Καμμένος, εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την απόσυρση της τροπολογίας, γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό, αν και δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενό της.
    Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας - Νιγηρίας.
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε σύμφωνος με τη τροπολογία ,κατήγγειλε ότι «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ» και πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό και του ζήτησε να αποσύρει την τροπολογία, επειδή έχει συνέδριο το ΠΑΣΟΚ και «θέλει να κάνει τον προοδευτικό». «Με αυτόν τον τρόπο εξευτελίζονται οι ένοπλες δυνάμεις και είναι πολύ λογικό να γίνεται κάτι τέτοιο από ανθρώπους που υπήρξαν λουφαδόροι, διότι ο Πρωθυπουργός πλήρωσε 21 ολόκληρους μήνες στρατιωτικής θητείας και τους εξαγόρασε, ο κ. Βενιζέλος ήταν Ι3 λόγω παχυσαρκίας» !
    Η Εύη Χριστοφιλοπούλου απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο σε όσα είπε ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Κασιδιάρης στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία βουλευτών της ΝΔ .
«Όσα ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας από βουλευτή της Χ.Α. προσβάλλουν και το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ίδια τη Δημοκρατία».

7.Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΝ "ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ"
    Την αγάπη και την αγωνία τους για το μέλλον της Ελλάδας εκφράζουν αγιορείτες μοναχοί και προσπαθούν να διασώσουν τη χώρα με όσα μέσα διαθέτουν. Οι ζηλωτές της Ιερής Μονής Εσφιγμένου αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Γαλλία τη λεγόμενη Σκηνή του Ναπολέοντα, αριστούργημα υφαντουργίας και χρυσοποικιλτικής του 18ου αιώνα, που κατέχουν ως κειμήλιο εδώ και 194 χρόνια. Θέτουν ως όρο να βοηθήσει η γαλλική κυβέρνηση ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να ορθοποδήσει η Ελλάδα.
    «Σπαράζει η ψυχή μας όταν βλέπουμε να πεθαίνουν άνθρωποι στην Ελλάδα από τη φτώχεια και τα οικονομικά προβλήματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον λαό. Σκεφτήκαμε να παραχωρήσουμε στη Γαλλία τη Σκηνή του Ναπολέοντα, που φυλάμε ως κειμήλιο στο μοναστήρι, αρκεί να βοηθήσει να μειωθεί το ελληνικό χρέος» τονίζει στη «δημοκρατία» ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.
    Σημειώνει ότι οι Εσφιγμενίτες μοναχοί δεν ζητούν κανένα απολύτως αντάλλαγμα για το μοναστήρι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτόν τους Ελληνες πολίτες, που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.
    Ο κ. Μεθόδιος τονίζει επίσης ότι έχει κάνει γνωστή τη σκέψη για την παραχώρηση της Σκηνής σε στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένει την εξέλιξη του θέματος.
    Για τους Γάλλους η Σκηνή του Ναπολέοντα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εθνικής τους κληρονομιάς και κατά καιρούς έχουν εκφράσει το αίτημα να τους παραχωρηθεί. Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σκόπευε, μάλιστα, να μεταβεί το 2009 ανεπίσημα στο Αγιον Ορος, να επισκεφτεί την Μονή Εσφιγμένου και να δει από κοντά τη Σκηνή.
    Τον ερχόμενο Ιούνιο εκπρόσωποι του μουσείου του Λούβρου αναμένεται να επισκεφθούν το μοναστήρι με σκοπό να μελετήσουν τη Σκηνή και ενδεχομένως να εγείρουν θέμα παραχώρησής της στη Γαλλία.
    Η Σκηνή υφάνθηκε στο περίφημο ταπητουργείο των Γοβελίνων (Gobelins) στο Παρίσι. Αρχικά ανήκε στον βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκο ΙΣΤ΄ και στη συνέχεια περιήλθε στην κατοχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Αποτελούσε μέρος της στρατιωτικής σκηνής του.
    Σύμφωνα με την παράδοση, η Σκηνή έπεσε στα χέρια Ελλήνων πειρατών και, άγνωστο με ποιον τρόπο, μέρος της βρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ διατηρούσε στενές σχέσεις με τους Εσφιγμενίτες και το 1819 δώρισε στο κοινόβιο του μοναστηριού τη Σκηνή.
    Σήμερα τρία μέρη της Σκηνής φυλάσσονται στο μουσείο του Λούβρου και τα υπόλοιπα τρία μέρη στη Μονή Εσφιγμένου.
Θάνος Χερχελετζής – Δημοκρατία
ΠΡΙΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ‘’ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ’’, ΑΣ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Η ποινή Παπαγεωργόπουλου θα μοιάζει πταίσμα.
hassapis-peter.blogspot.gr
    Αυτή την ώρα συντελούνται στην Ελλάδα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο λαός μπαίνει σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Η στέρηση ακόμα και του βασικού αγαθού της θέρμανσης των ανθρώπων έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο Έλληνες συμπολίτες. Τις προάλλες ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, τώρα δύο άλλα παλικάρια και κανείς δεν ξέρει...τι άλλο έρχεται.
    Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά τρέμουν από το κρύο μέσα στα σπίτια τους. Χιλιάδες συμπολίτες μας έθεσαν τέρμα στη ζωή τους μη αντέχοντας να υποστούν αυτά που έρχονται. Η υγειονομική περίθαλψη υπολειτουργεί. Μεγάλα τμήματα του λαού ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ή υποσιτίζονται.
    Και όσοι αυτή τη στιγμή ακόμα νομίζουν ότι το κακό κτύπησε μόνο τον διπλανό τους και ότι οι ίδιοι θα τη γλιτώσουν, είναι πολύ γελασμένοι. Σύντομα η κρίση θα κτυπήσει την πόρτα όλων μας. Το αχόρταγο τέρας τα θέλει όλα. Η υγεία μας, η περιουσία μας και εντέλει η ίδια η ζωή μας είναι πλέον στα χέρια των υπευθύνων της κρίσης. Των υπεύθυνων που μας οδήγησαν στην κρίση και όμως εξακολουθούν να επιμένουν να την διαχειριστούν.
    Ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον τη συμπεριφορά των Ελλήνων. Την αντίδραση του «πειραματόζωου».
    Δεν αποκλείεται λοιπόν κάποια στιγμή, όλα να τιναχθούν στον αέρα.
    Δεν αποκλείεται οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης να δικαστούν νόμιμα και να τους επιβληθούν ποινές, που μπροστά τους η ισόβια κάθειρξη Παπαγεωργόπουλου θα μοιάζει ποινή πταίσματος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Μπορούμε να φανταστούμε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη… Χρυσή Αυγή;
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
    Κυριακή πρωί (η προηγούμενη) και στην Εκκλησία των Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως, ένα πλήθος ανθρώπων στεκόταν μπροστά στον τάφο του Πόντιου Πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, ατενίζοντας την γαλήνια μορφή του πάνω στο νεκρικό κρεβάτι.
    Γύρω τριγύρω, ο κόσμος σταματούσε την πρωινή του βόλτα, μερικοί και το πρωινό τζόκινγκ.
    Η Ένωση Αποστράτων Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», με επικεφαλής τον βετεράνο και αειθαλή Γιώργο Τσαλουχίδη, τιμούσε όπως κάθε χρόνο τον φλογερό πατριώτη, τον αριστοκράτη που εγκατέλειψε πλούτη και μια άνετη ζωή και αξιώματα και την εύνοια του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄, για να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρίας ως Γενικός Έφορος, να ανάψει την φωτιά της Επανάστασης στις παραδουνάβιες ηγεμονίες, να δημιουργήσει τον Ιερό Λόχο, να χάσει το χέρι του στη μάχη και στο τέλος τη ζωή του.
    Τέσσερα αδέλφια, τέσσερα πριγκιπόπουλα ήσαν οι Υψηλάντηδες – Αλέξανδρος, Δημήτριος, Γεώργιος, Νικόλαος.
    Τέσσερις πολεμιστές που αγωνίστηκαν για της Ελευθερία της Πατρίδας και υπέστησαν τα πάνδεινα, δίνοντας τα πάντα στον Αγώνα.
    Και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης (Κωνσταντινούπολη 1792 – Βιέννη 1828), αυτός που περισσότερο προδόθηκε.
    Πολεμιστής γενναίος, ήρωας της Μάχης του Δραγατσανίου, γνώρισε στο πετσί του τη μεγαλύτερη αδικία.
    Πρώτα ο Τσάρος, που τον διέγραψε από τις τάξεις του ρωσικού στρατού για να μην χαλάσει το χατίρι της Ιερής Συμμαχίας, που πολεμούσε λυσσωδώς κάθε προσπάθεια των σκλαβωμένων λαών για την Ελευθερία τους.
    Μετά, ο αφορισμός από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄…
    Μετά τη Μάχη του Δραγατσανίου, έφυγε προς την Αυστρία με σκοπό να φθάσει με κάποιον τρόπο στη σκλαβωμένη πατρίδα και να συνεχίσει τον Αγώνα, αλλά συνελήφθη από τους Αυστριακούς και βρέθηκε έγκλειστος στο φρούριο Μούνκατς της Ουγγαρίας.
    Έμεινε φυλακισμένος ως το 1827, ενώ στην πατρίδα ο Αγώνας είχε πια φέρει τους καρπούς του.
    Έλιωσε μέσα σε ανήλιαγα κελιά από τη φυματίωση και μόνο εκεί προς το τέλος του επέτρεψαν να εγκατασταθεί σε ένα σπίτι στη Βιέννη, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 1828.
    Κι’ όμως. Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης δεν μετάνιωσε ούτε για μια στιγμή.
    Δεν σκέφθηκε πως έχασε τα πλούτη του και την πριγκιπική βολή του, δεν βαρυγκώμησε που η πατρίδα τον εγκατέλειψε στα αυστριακά μπουντρούμια, δεν ένιωσε ανάγκη για εκδίκηση για τον άδικο αφορισμό του.
    Δεν είπε «να πάει ο Τσάρος να ελευθερώσει την Ελλάδα», «να πάει ο Πατριάρχης να τους σώσει», «να πάνε αυτοί που θησαυρίσανε, γιατί εγώ τα έδωσα όλα και νικήθηκα από τον Μέτερνιχ»!
Υπήρχαν και τότε οι κοτζαμπάσηδες και οι Φαναριώτες (άλλωστε και ο ίδιος είχε φαναριώτικη ρίζα).
    Δεν «τα είχε φάει μαζί τους»…
    Γνώριζε πως σ’ αυτή τη ζωή, οι πατριώτες σώζουν την πατρίδα και δεν την παρατούν, ούτε την αποστρέφονται, επειδή κάποιοι τα έτρωγαν με τους Τούρκους, μάζευαν τους φόρους για λογαριασμό τους και κρατούσαν το ποσοστό τους.
    Δεν υποδύθηκε τον υπερπατριώτη – γιατί ήταν πραγματικός πατριώτης.
    Δεν είπε «να πάνε να ελευθερώσουν την πατρίδα αυτοί που τα έφαγαν» - γιατί ήξερε πως έτσι η πατρίδα δεν θα ελευθερωνόταν ποτέ.
    Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ανάμεσα σε άκαπνους πατριδοκάπηλους;
    Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στη… Χρυσή Αυγή;

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )

10.Ο Λαζόπουλος και το τσαντίρι του ..
Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας
syndesmos71.blogspot.gr
Και εκεί που έλεγα .. Τι μου λείπει .. Τι μου λείπει .
Να τος πάλι ο λαϊκός διασκεδαστής ... με μια από τα ίδια .
Με εισαγωγή από κεφάτα σουξέ της εποχής.
Με τις συνηθισμένες ιστορίες από την μάνα του. Χθες είχε και την γιαγιά του και κλάμα φυσικά. Ούτε στο ¨πάμε πακέτο¨ να είμαστε.
Με τα γνωστά ιντερνετικά ανέκδοτα που τα ξέρουν και οι κότες.
Με τα σαχλά σεξιστικά νοούμενα και υπονοούμενα.
Με τα Σεφερλικά αστεία για τον γέρο που έκλασε και την γριά που ρεύτηκε.
Με τα ρατσιστικά σχόλια για το βάρος, το ύψος, το πάχος και το φάρδος.
Με την ανάδειξη της trash ΤV που αναρωτιέσαι, έχει μέτρο η σάτιρα και ποια η αισθητική της.
Με την απαραίτητη προπαγάνδα και καθοδήγηση.
Με την αναμαλλιασμένη τσιρίδω και το μισό βυζί της έξω. ( χθες έλλειπε )
Με ανακυκλωμένο σκετσάκι από τους Μήτσους.
Με ανάγνωση mail πεινασμένου, απελπισμένου που αποστολέας μπορεί να είναι και ο ίδιος.
Με λογύδριο βασισμένο στο Κεφάλαιο του Μαρξ.
Με άτσαλα μονταρισμένα κεφάλια ¨επωνύμων¨ σε κουτσουρεμένα κορμιά.
Με ξεχειλωμένα ιδεολογικά διλήμματα.
Με μονόπλευρα πολιτικά σχόλια και ηθελημένη αποσιώπηση άλλων.
Με μονταρισμένα σαρδάμ πολιτικών δημοσιογράφων και παρουσιαστών....
Με ανακυκλωμένα βίντεο παρμένα από δω και εκεί και από το Youtube.
Με την οργή απελπισμένης γιαγιάς για τους κακούς πολιτικούς.
Με εμμονές ετών σήμερα για τον Κούγια, αύριο για την Ντενίση και την Σαρρή.
Με τα εύκολα θύματα για κοροϊδία και τα φαιδρά πρόσωπα της τηλεόρασης.
Με χιλιοπαιγμένα σκετσάκια για ¨αδελφές¨ πότε με τον Χαραλαμπόπουλο και χθες με τον Καλυβάτση
Με ότι έχει ανάγκη ο κόσμος να ακούσει και ότι θέλει εκείνος να περάσει.
Με τον εναγκαλισμό των ¨ανήσυχων¨ παιδιών των Εξαρχείων και τα πάρε δώσε με τον καλό κόσμο. Αυτούς που κοροϊδεύει στα φανερά, συναναστρέφεται στα κρυφά.
Με ψευδοκουλτούρα, ηρωισμούς και χοντροκομμένη προπαγάνδα. Και οι οπαδοί πιστεύουν ότι τους πει, αρκεί αυτά να συμφωνούν με τις υπάρχουσες πεποιθήσεις. Και όχι μόνο το πιστεύουν αλλά το αναπτύσσουν στο μυαλό τους και το κάνουν δικό τους.
Με την εκμετάλλευση της κρίσης, με λαϊκισμούς, κλάψα και αγανάκτηση, για τους κακούς πολιτικούς που έκλεψαν τα όνειρα μας.
    Και για τις ευθύνες του λαού κουβέντα. Τόσα σκάνδαλα σκάνε κάθε μέρα, αλλά για λίγους πόντους τηλεθέασης, στο απυρόβλητο, μην χάσουμε και την πελατεία.
    Κλάψα, μίρλα, λαϊκά τραγούδια και σουξέ της εποχής, τα οποία συχνά τραγουδά κι ο ίδιος, με παραπονιάρικη φωνή.
    Ξεχνώντας ότι το μυστικό με την κλάψα είναι να την σταματήσεις, πριν γίνεις σαχλός και γλυκανάλατος
    Το μυστικό με την θλίψη είναι να την κόβεις, όσο είναι ακόμη ειλικρινής και έντιμη, όσο εξακολουθεί να σημαίνει κάτι.
    Η κρίση και η δυστυχία δημιουργούν τηλεοπτική πελατεία. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα ποντάρουν στην απελπισία του Ελληνικού λαού για να μιλούν μετά εξ ονόματος του.
    Ο Λαζόπουλος ο πρώτος μετά τον έναν, ίσως, πλουσιότερος καλλιτέχνης στη χώρα. Και αν εκείνος εξέφρασε τις ενοχές του για τον πλούτο του, ετούτος εδώ, θέλει να μας πείσει με λαϊκισμούς και με το χάιδεμα των αυτιών, ότι είναι ένας από εμάς.
    Βαρέθηκα την ελιτίστικη διανοούμενη αριστερά των βορείων προαστίων,που όταν δόθηκε και σε εκείνη η ευκαιρία, βούτηξε όχι μόνο το δάχτυλο, αλλά όλο το ταψί και μετά εξαπολύει πύρινους λόγους εναντίων όλων εκείνων, που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση.
    Τον ακούς και νομίζεις ότι μένει στην Δραπετσώνα και δουλεύει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
    Τρίχες κατσαρές.
    Σε αυτήν την δύσκολη χρονικά στιγμή, δεν ενοχλούμαι τόσο απ' τους πλούσιους που ζουν στον κόσμο τους, όσο απ' αυτούς που το παίζουν πως ζουν στον δικό μου.
    Και από κάτω να χειροκροτούν και να κατουριόνται από τα γέλια.
    Και αναρωτιέσαι, εσύ δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ, η είναι πολύ καλό το τσίπουρο Τυρνάβου ?
    Και οι τηλεθεατές: Μπράβο ωραία τους τα ¨έχωσε¨ κι απόψε ο Λάκης.
    Άντε βρέ .. γέλασε πάλι το χειλάκι μας ..

11.Νέα αποδραση με ελικόπτερο
    Μετά τον Βλαστό και ο Γαβαλάς προσπάθησε να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού..Τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν το ελικόπτερο του……

ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
12.Κύριοι Αρχηγοί παραιτηθείτε…κάντε το τουλάχιστον για την υστεροφημία σας και την ιστορία σας.
syndesmos71.blogspot.gr
    Παραιτηθείτε τώρα πριν είναι αργά…
    Κύριοι Αρχηγοί πως είναι δυνατόν να παραμένετε ασυγκίνητοι και απαθείς μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους σας;
    Πως ανέχεσθε να ηγείσθε σχηματισμών και να είστε υπεύθυνοι χιλιάδων ψυχών, που είναι σε απόγνωση, που έχουν απαξιωθεί και που το ηθικό τους έχει καταρρακωθεί;
    Πόσο πιο κάτω περιμένετε να φτάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ)…που έχουν κατακρεουργηθεί με περικοπές που αγγίζουν το 60%;
    Είναι δυνατόν να συναινείτε σε αυτά που γίνονται, όταν κανένας άλλος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει υποστεί σε καμιά περίπτωση, ισόποσες περικοπές με τους στρατιωτικούς;
    Είναι δυνατόν κ. Αρχηγοί να μην σας προβληματίζει και συγκινεί η μεθοδευμένη - στοχευμένη σφαγή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
    Είναι δυνατόν να ανέχεται ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, να αμείβεται με τον μισό ακριβώς μισθό ενός Γενικού Γραμματέα υπουργείου;
    Είναι δυνατόν να μην σας προβληματίζει τουλάχιστον η συρρίκνωση και στην ουσία το λουκέτο των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα κληθούν να λειτουργήσουν με 60 % περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες τους;
    Είναι δυνατόν να ανέχεστε το μαχαίρι και την μεθοδευμένη διάλυση των μετοχικών ταμείων, που μέσα σε μια νύχτα είδαν τα αποθεματικά τους και τις καταθέσεις τους να εξανεμίζονται στο όνομα του κουρέματος (PSI) με την ψιλή…
    Πόσο πιο κάτω θα ανέχεστε ακόμα να μας πάνε…;
    Αφήστε τις ντουντούκες και τα tweeter “αγιογραφίες” στην κυβέρνηση…και πάρτε τώρα γενναίες αποφάσεις…
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι βασικός πυλώνας ασφάλειας, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους.
    Είναι η πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας που πρέπει να στηρίζουμε και να αγωνιστούμε για αυτήν.
    Κύριοι Αρχηγοί αν όλα τα πιο πάνω δεν σας λένε τίποτα, δεν σας συγκινούν και δεν σας ωθούν να παραιτηθείτε. κάντε το τουλάχιστον για την υστεροφημία σας και την ιστορία σας.
    Παραιτηθείτε τώρα, είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε..
Παπασπύρος Μπάμπης Ταξίαρχος (ε.α) Π.Α

13.Οι μεγάλες χώρες τιμούν τους στρατιωτικούς τους!!!
    Το West Point τελευταία κατοικία του Νόρμαν Σβάρτσκοπφ!
    Ο αρχιστράτηγος του πρώτου Πολέμου στον Κόλπο, στρατηγός Νόρμαν Σβάρτσκοπφ που απεβίωσε στην Τάμπα της Φλόριντα στις 27 Δεκεμβρίου 2012, αποφασίστηκε να ταφεί με όλες τις στρατιωτικές τιμές, στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο West Point, όπου εκπαιδεύονται οι επόμενοι στρατιωτικοί ηγήτορες της χώρας, με την παρουσία του εκεί να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους…
    Θα ταφεί δίπλα στον πατέρα του, επίσης διακεκριμένο στρατιωτικό του αμερικανικού Στρατού. Ο στρατηγός αποφοίτησε το 1956 από το West Point, πέρασε δύο φορές από το Βιετνάμ, προτού γίνει πασίγνωστος από τον ρόλο του στον Α’ Πόλεμο στον Κόλπο.
    Γνωστός και ως «Stormin’ Norman» λόγω του αυταρχικού αλλά δίκαιου στιλ διοίκησης, έμεινε στην ιστορία για την επιτυχία να ολοκληρώσει την επιχείρηση το 1991 μόλις σε έξι εβδομάδες.

Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
14.Προκλητικό: Κόρη πρώην υφυπουργού χαρακτήρισε την ελληνική σημαία στα Ελγίνεια «Eθνική βλαχιά»
www.gossip-tv.gr
    «Εθνική βλαχιά» χαρακτήρισε κόρη πρώην υφυπουργού την κίνηση των μαθητών από την Κόρινθο που επισκέφθηκαν το Βρετανικό μουσείο και ύψωσαν την ελληνική σημαία.
    Η Ηλέκτρα Κοτσώνη είναι η κόρη του πρώην υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη.
    Η Ηλέκτρα Κοτσώνη είναι δημοσιογράφος και ζει στο Λονδίνο. Πριν λίγες μέρες, μαθητές από 2ο γυμνάσιο Κορίνθου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο και κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο Βρετανικό μουσείο, ύψωσαν την ελληνική σημαία.
    Όπως όλα δείχνουν αυτή η κίνηση δεν άρεσε στην δημοσιογράφο, η οποία με άρθρο της στην εφημερίδα Lifo σχολίασε αρνητικά την στάση των μαθητών. «Μεγαλύτερη βλακεία από το να ανοίξουν τη σημαία μπροστά στα μάρμαρα δεν βρήκαν να σκεφτούν;» έγραψε και συνέχισε: «Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ οτι εν μέσω της όλης καταπίεσης και της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα σήμερα, δύο εκπαιδευτικοί (δύο άνθρωποι δηλαδή που η πολιτεία τους έχει εμπιστευτεί ένα σωρό εύπλαστων εγκεφάλων και προσωπικοτήτων) δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στο Λονδίνο με τους μαθητές τους από το να διαφημίσουν την Eθνική μας βλαχιά».
ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΧΑΡΗ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ…
ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩΠΕΑ’’ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΕ…
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ''Ο ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ''
ή ''ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ''
ή ''ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ''
( ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ...)

15. Μια δήλωση από διάσημη παρουσιάστρια για το Ολοκαύτωμα..προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις
http://www.eglimatikotita.gr/
    Η δήλωση αφορούσε την Γερμανίδα καλλονή Heidy Klumn..για την σέξι εμφάνιση που έκανε την βραδιά των Οσκάρ.
    «Η Τελευταία φορά που ένας Γερμανός φαινόταν τόσο καυτός, ήταν όταν πίεζε Εβραίους στους φούρνους»!
    Η Joan Rivers δεν φημίζεται για το ευγενές χιούμορ της, αντίθετα είναι πολύ καυστική και πολλές φορές προσβλητική. Όμως, στην εκπομπή της Fashion Police, με θέμα τα φορέματα που φόρεσαν οι διάσημοι στα Oscar, ξεπέρασε κάθε όριο.
    Η 79χρονη παρουσιάστρια σχολιάζοντας το φόρεμα της Γερμανίδας καλλονής Heidy Klum, προέβη στην παρακάτω εξωφρενική δήλωση: «Η Τελευταία φορά που ένας Γερμανός φαινόταν τόσο καυτός, ήταν όταν πίεζε Εβραίους στους φούρνους»!
ΕΨΑΧΝΑ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
    Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή της προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντας το «αστείο» της, χυδαίο και προσβλητικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι, η διάσημη παρουσιάστρια μετά το συμβάν, δηλώνει αμετανόητη και αρνείται κατηγορηματικά να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας ότι «σας διαβεβαιώνω ότι το χιούμορ, βοηθά και υπενθυμίζει στη συνείδηση του κοινού το Ολοκαύτωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου