Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1073

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1073
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1."ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ και ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ".
2.Το μεγάλο κόλπο αγρότη με την επιστροφή ΦΠΑ 184 εκατ. Ευρώ
3.Η απάντηση του ΓΣ Ηρακλής για το ΣΔΟΕ και τα τιμολόγια
4.Η Εύα και η μοναξιά (Paulo Coelho)
5.ΠΟΙΗΣΗ
6.Πρόκληση! Στέλνουμε αντιπρόσωπο των 6000 μηνιαίως στην ΕΕ, χωρίς να είναι αναγκαίο!
7.Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
1."ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ και ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ".
Αγαπητοί μου φίλοι,
    με χαρά σας ανακοινώνω την έκδοση του βιβλίου μου με τίτλο
"ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ και ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ".
    Πρόκειται για την βιογραφία του Στρατηγού Γ. Στανωτά του Ιππικού, ο οποίος ξεκινώντας απο απλός στρατιώτης το 1909, περνώντας «δια πυρός και σιδήρου», συμμετέχοντας σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις, εξελίχθηκε στις ανώτερες βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας μέχρι το 1948 και συμμετείχε στη διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας, παραμένοντας όμως ένας αφανής ήρωας.
    Στις 380 σελίδες του βιβλίου, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας 6 ετών, περιλαμβάνεται πρωτότυπο αρχειακό υλικό (έγγραφα – φωτογραφίες), αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας, εκτίθεται το δραματικό σκηνικό των γεγονότων τα οποία καθόρισαν αποφασιστικά την μετέπειτα πορεία της χώρας και την διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας.
    Με τίμησαν με τον πρόλογό τους ο ιστορικός-συγγραφέας Σαραντος Καργακος και ο ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου YALE.
    Ειναι ήδη διαθέσιμο απο τις Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, οδός Χαρ. Τρικούπη 14 (εντός στοάς), τηλ. 3628976 και βέβαια απο εμένα απ ευθείας, στο τηλ 6948 945 441.
Χρήστος Νοταρίδης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Το μεγάλο κόλπο αγρότη με την επιστροφή ΦΠΑ 184 εκατ. ευρώ
Ημερησια
    Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα που είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ. Τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη ο αδίστακτος καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ.
    Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών , ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας. Όπως αποδείχθηκε ο ... τσιφλικάς αγρότης δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που ...καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά , όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης. Ο αγρότης δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.
    Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες. Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον αέρα , όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά ανέφερε ότι δεν είχε να τους δώσει τίποτα. Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.
    Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ όλες οι συναλλαγές του 55χρόνου ήταν πλαστές ούτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δεν είχε παράγει. Πάντως ο “επιχειρηματίας” αγρότης είχε αποκτήσει ότι επιθυμεί ένας άνθρωπος. Διέθετε πολυτελή βίλα πανάκριβα αυτοκίνητα και έκανε μια πλούσια ζωή αφού μπορούσε να αποκτήσει ότι ήθελε κλέβοντας το κράτος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των άλλων εμπλεκομένων που συμμετείχαν στην απάτη.
    Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια “ομερτά” μεταξύ των μυημένων αγροτών στην απάτη των εικονικών τιμολογίων. Το Έθνος της Τρίτης 12 Μαρτίου αποκάλυψε το κόλπο των 222,5 εκατ. Ευρώ από 48 αγρότες με την επιστροφή του ΦΠΑ. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών έφεραν στην επιφάνεια πακτωλό “μαύρου χρήματος” με αδήλωτα εισοδήματα , και εικονικά πλαστά τιμολόγια. Οι αγρότες καρπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την παράνομη είσπραξη του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγρότης ήταν στη λίστα με τους 48 καλλιεργητές όπως έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Η απάντηση του ΓΣ Ηρακλής για το ΣΔΟΕ και τα τιμολόγια
Για να μήν τα μπερδεύουμε...Άλλο πράγμα η ΑΠΑΤΗ και άλλο τα ΧΡΕΗ.
Διαφέρουν πολύ...Οι απατεώνες, όποιοι και αν είναι, όπου και να βρίσκονται, πρέπει να είναι στη φυλακή.
Και σας το λέει αυτό, Ηρακλειδέας απο την κοιλιά της μάνας του, στην κυριολεξία.
Πρώτος εγώ εύχομαι να μην υπάρχει τίποτα μεμπτό. Διαφορετικά,  ΑΛΛΑΞΤΕ ΧΩΡΑ, όχι μόνο πόλη!
    Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή του «Γ.Σ. Ηρακλής» απαντά στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το ΣΔΟΕ αποκάλυψε απάτη με εικονικά τιμολόγια, που ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά:
    «Σχετικά με τα δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ για την έρευνα του ΣΔΟΕ που αφορούν το σύλλογο μας, αναφέρουμε τα εξής:
-Η έρευνα αφορά περιορισμένο αριθμό χρήσεων, παλαιοτέρων του Νοεμβρίου του 2011.
-Εξ’ όσων γνωρίζουμε αυτή αναφέρεται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και αναμένουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Απαίτηση ολόκληρου του κυανόλευκου κόσμου εδώ και ενάμιση χρόνο ήταν και είναι η κάθαρση και η παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που πιθανόν ευθύνονται και θα προκύψουν από τ’ αποτελέσματα της έρευνας. Δεν νοείται, ούτε θα μείνει αναπάντητη, όποια προσπάθεια σπίλωσης και διασυρμού του ιστορικότερου σωματείου της χώρας στο όνομα οποιουδήποτε.
Αναρωτιόμαστε:
-Θα συνεχιστεί το ρεπορτάζ με την δημοσιοποίηση των χρεών άλλων αθλητικών σωματείων;
-Γιατί επιλέχθηκε η δημοσιοποίηση του πορίσματος αυτή την περίοδο ενώ όλα ήταν γνωστά εδώ και ένα χρόνο;
-Μήπως για να αποκτήσουν άλλοθι οι γνωστοί κύκλοι δικαιολογώντας προσεχείς αποφάσεις τους, βλέπε ΤΑΑ/βόλεϊ;
    Αλλάξαμε σελίδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και πορευόμαστε με αρχές την ανιδιοτέλεια , την ειλικρίνεια και τη νομιμότητα. Αρχές που πρεσβεύουν την εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του συλλόγου μας. Προσπαθούμε καθημερινά για την επιβίωση και ανασύνταξη του ΗΡΑΚΛΗ με μοναδικό σύμμαχο τον κόσμο μας, σηκώνοντας το βάρος καταστάσεων που δημιουργήθηκαν από αμαρτήματα αυτών που σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στην κυανόλευκη οικογένεια.
Υ.Γ.: Όσοι προσβλέπουν στη διάλυση και τη σπίλωση του ΗΡΑΚΛΗ να ξέρουν ότι η κυανόλευκη οικογένεια θα τους αντιμετωπίζει παντού και πάντοτε με ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΓΩΝΑ .
Μετά τιμής
Διοικούσα επιτροπή ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ».

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
4.Η Εύα και η μοναξιά (Paulo Coelho)
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΙΓΚΑΣ
    Η Εύα περπατούσε στους κήπους του Παραδείσου με μια πολύ θλιμμένη έκφραση στο πρόσωπο της. Ξαφνικά, άκουσε τη φωνή του θεού να τη ρωτάει:
Τι δεν πάει καλά στη ζωή σου;
    Η Εύα απάντησε ότι δεν είχε με ποιον να μιλήσει.
    Ο θεός, που ήθελε να τη βλέπει ευτυχισμένη, είπε ότι μπορούσε να δημιουργήσει έναν σύντροφο για εκείνη, τον ο-ποίο θα ονόμαζε «άντρα».
—θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μην είσαι μόνη, συνέχισε ο θεός, αλλά ακόμα κι έτσι δεν υπόσχομαι πολλά, καθώς εσύ έχεις ήδη πάρει τα καλύτερα στοιχεία και δεν πρέπει να πλάσω δύο ίδια πράγματα. Το καινούριο αυτό δημιούργημα μου θα είναι ατελές, θα του λείπει ένα πλευρό, θα λέει πολλά ψέματα και, όταν αισθάνεται ανασφάλεια, θα φέρεται υπεροπτικά.
Κανένα προτέρημα;
Σκέφτομαι. Ίσως, για να μην ανησυχείς για την τροφή, θα είναι πιο επιδέξιο όταν θα χρειάζεται να κυνηγήσει ζώα. Ωστόσο, μην σου προκαλέσει εντύπωση αν θα είσαι αναγκασμένη να ακούς διάφορες ιστορίες για τις ικανότητες και το θάρρος του πριν τα παραδώσει για να φαγωθούν.
Τουλάχιστον θα σκοτώσει λιγάκι τη μονοτονία αυτού του Παραδείσου, είπε η Εύα.
Συμφωνώ, θα φέρεται όμως σαν παιδάκι και θα διασκεδάζει με ανοησίες, παραδείγματος χάριν καβγαδίζοντας και κλοτσώντας μια μπάλα.
—Ακόμα κι έτσι θα είναι καλύτερα από το να είμαι μόνη μου όλη μέρα, επέμεινε η Εύα.
Ο θεός σκέφτηκε και ξανά σκέφτηκε και τέλος είπε:
—Εντάξει. Όμως, επειδή εκτός απ” όλα τα άλλα θα είναι και πολύ ματαιόδοξος, πρέπει να θέσω έναν όρο.
—Και ποιος είναι αυτός;
—Πρέπει να τον αφήσεις να πιστεύει ότι δημιουργήθηκε πρώτος.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
5.ΠΟΙΗΣΗ
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ
Με μια σου ατυχία κλαις
Μες την αγωνία σου θες
Να ψάξω μήπως τυχόν φταις
Για τις ευθύνες σου δεν λες.

Όλο το είναι μου, είσαι εσύ
Τα πελάγη μου τα αβαθή
Μες στη μοναξιά και σιωπή
Θα είμαι κοντά σου, ότι συμβεί.

Τώρα ζητάς όλο συμβουλές
Έλα να δούμε γιατί τώρα φταις
Μην δίνεις σημασία, στις πολλές
Γλώσσες που δεν είναι πιστευτές.

Όλο το είναι μου είσαι εσύ
Η τρικυμία μου μες στη ζωή
Τα ακρογιάλια, η χαραυγή
Θα είμαι κοντά σου ότι συμβεί.
Η ΧΑΡΑ
Ταξίδεψα νοερά σε χρυσαφένια μονοπάτια
Κινδύνεψα να μην βρω, της χαράς μου τα σκαλοπάτια
Πόσα όνειρα παράξενα ζητούσαν ευτυχία
Μα στο τέλος προσγειώθηκα και βρήκα αδικία.

Χάθηκα για μια στιγμή, στο ξεκίνημα μιας προσμονής
Και κατάλαβα ότι ήμουνα έξω από την γη
Για καλύτερη προοπτική, τόσο ειδυλλιακή.

Αυτό δεν κράτησε πολύ, πρέπει να ήτανε αυγή
Γραμμή θάλασσας και ουρανού στο κατέβασμα στη γη.

Όταν είδα το λαμπρό το φως έμεινα σιωπηλός
Αντίκρισα μάτια σκυθρωπά, ματωμένα και θολά
Που ζητούσανε ανθρωπιά, στης ψυχής μου τα σκοτεινά
Και η χαρά κινδυνεύει να χαθεί σε κάθε γωνιά
Γιατί Θεέ μου έπλασες μαζί με μας και τον φονιά;
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Πρόκληση! Στέλνουμε αντιπρόσωπο των 6000 μηνιαίως στην ΕΕ, χωρίς να είναι αναγκαίο!
    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να μην έχει χρήματα να συντηρήσει τις Φρεγάτες του ΠΝ ή να μην μπορεί να πληρώσει οδοιπορικά αλλά εκτός από τον Ανώτατο Στρατιωτικό Αντιπρόσωπο στο ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες και Ανώτατο Στρατιωτικό Αντιπρόσωπο στην Ευρωπαική Ένωση.
    Με ανάκληση εκ της εφεδρείας προσφάτως αποστρατευθέντως Αντιστρατήγου (Mπασιακούλης Γεώργιος) με διασυνδέσεις με ισχυρούς παράγοντες κυρίως της Θεσσαλονίκης εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται τώρα στο Υπουργείο αλλά και με την σύμφωνη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ.
    Μέχρι σήμερα η πρακτική ήταν ο Ανώτατος Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ να είναι και ταυτόχρονα στην ΕΕ (πλην μιας εξαιρέσεως όταν μεθοδεύτηκε η παράταση παραμονής Πτεράρχου οπότε αυτός που ήδη πήγε να τον αντικαταστατήσει ...θα έπρεπε να τακτοποιηθεί κάπου αλλού ) αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι χώρες μέλη ΝΑΤΟ και ΕΕ ακολουθούν τον ίδιο κανόνα. Φαντάζεστε να δουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα να έχει δύο Στρατηγούς Αντιπροσώπους όταν αυτές που μας δανείζουν έχουν ένα και για τους δύο οργανισμούς ;
    Διερωτώμαστε αν είναι δυνατόν σε καιρούς χαλεπούς όταν δεν υπάρχουν χρήματα για Ημέρες εκτός έδρας για αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται και βρίσκονται στα βουνά ή θαλασσοδέρνονται στο Αιγαίο να επιβαρύνεται ο Προυπολογισμός του Υπουργείου με 6000 Ευρώ μηνιαίως με ένα χαριστικό και καταχρηστικό έξοδο;
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ Ο ΧΑΖΟΣ.
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ?
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ ?
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ‘’ΚΛΙΝ’’ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ? ( ΟΠΟΥ ΟΥΡΑΝΟΣ = ΚΟΜΜΑ)
ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΄΄ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΕΙΑ’’?
ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ‘’ΣΤΟΥ ΑΠ’ΕΞΩ’’ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ?
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΑΡΙΩ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ….
ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ? ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ !!!!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
    Με το σχόλιο "επτά δισεκατομμύρια καρδιές, αλλά εγώ βλέπω μόνο μία", ο Kαναδός αστροναύτης Chris Hadfield, μας χαρίζει από τον διαστημικό σταθμό ISS, μια εικόνα της Κέρκυρας που ομολογουμένως δεν είχαμε φανταστεί.

    Ο αστροναύτης, προσπάθησε να αποτυπώσει από το διάστημα, ότι του θύμιζε καρδιά πάνω στη Γη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου