ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1081
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Υψώθηκε η ελληνική σημαία 500 τ.μ. στην Κάλυμνο ενόψει της 25ης Μαρτίου! 2.Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Το έθιμο και συνταγές
3.Ελλάδα – Κύπρος – υδρογονάνθρακες «σβήνουν» από τον χάρτη…
4.Ερχεται δήμευση ελληνικών καταθέσεων - Οι Γερμανοί συνδέουν Ελλάδα με Κύπρο
5.Τραπεζίτες
6.Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ
7.ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
8.ΜΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ
9.Ορφανίδης: Οι Ευρωπαίοι εκβιάζουν την Κύπρο
10.Παραδόθηκε η Κύπρος: Κατέληξαν σε χειρότερη λύση
11.Όλη η συνέντευξη-βόμβα του πρώην Α/ΓΕΣ Κώστα Ζιαζιά. Ποια είναι η "παράγκα"
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Υψώθηκε η ελληνική σημαία 500 τ.μ. στην Κάλυμνο ενόψει της 25ης Μαρτίου!
ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Δημ ΘέμεληςΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Το έθιμο και συνταγές
Mπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου! Γιατί και πώς Καθιερώθηκε το έθιμο αυτό;Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς μονάχα δύο φορές να φάνε ψάρι, συγκεκριμένα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.
Γιατί όμως μπακαλιάρο; Στην ορεινή κυρίως Ελλάδα ορεινές και στις απομακρυσμένες και πιο φτωχές περιοχές ο παστός μπακαλιάρος εκείνη την εποχή ήταν η εύκολη και οικονομική λύση.
Όποιες και αν ήταν οι καιρικές συνθήκες οι πιστοί ήξεραν ότι θα βρουν παστό μπακαλιάρο ακόμη και στα μικρά μπακάλικα.Εκτός απο τηγανιτό σε πολλές περιοχές τον έφτιαχναν και κοκκινιστό με χόρτα και σκορδαλιά.
Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινάει με την εποχή των Βίκινγκς το 800 μ. Χ. Πρώτοι τον πάστωσαν οι Βάσκοι, που ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από το Μεσαίωνα και τον ονόμασαν «ψάρι του βουνού», ενώ στη χώρα μας, ήρθε τον 15ο αιώνα και στο ελληνικό τραπέζι μπήκε μέσω της σαρακοστιανής νηστείας.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά και αντίδοτα στην κακοσμία
Το μεσημεριανό τραπέζι της 25ης Μαρτίου είναι από τα νοστιμότερα. Είναι, βέβαια, και από τα πιο... δύσοσμα της παράδοσης. Ειδικά όσοι επιλέγουν να μη φάνε σκορδαλιά, το απαραίτητο συνοδευτικό του τηγανιτού μπακαλιάρου, υποφέρουν στο τέλος του γεύματος από τη δυσοσμία του στόματος των συνδαιτυμόνων τους. Υπάρχει λύση;
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συνταγές που θα ικανοποιήσουν εξίσου όσους αγαπούν τη σκορδαλιά (και τον μπακαλιάρο), αλλά και όσους δεν αντέχουν τη δυσοσμία που αυτή αφήνει.
Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι
(4 μερίδες)
Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο
1 ποτήρι ανθρακούχο νερό ή μπίρα
1 αυγό
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι), κοσκινισμένο
λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός) και πιπέρι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Διαλέγετε φιλέτα μπακαλιάρου χοντρά (ξαλμυρίζουν πιο εύκολα και είναι πιο αφράτα). Αφαιρείτε από την προηγούμενη μέρα την πέτσα και κόβετε το ψάρι σε κομμάτια. Το βάζετε σε μπολ με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες. (Ο μπακαλιάρος χρειάζεται από 12 έως 24 ώρες ξαλμύρισμα. Όσο πιο συχνά αλλάζετε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει). Αφού ξαλμυρίσει (δοκιμάζετε), το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά κι αφαιρείτε τυχόν κόκαλα.
Σε ένα μπολ φτιάχνετε το κουρκούτι. Χτυπάτε το αυγό με το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο-λίγο ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα χυλό μέτριο (ούτε σφιχτό ούτε αραιό). Αφήνετε το χυλό στο ψυγείο για 30΄ να παγώσει.
Στη συνέχεια τον ανακατεύετε καλά και βουτάτε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνετε λίγο να στραγγίσουν και τα ρίχνετε στο καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω-γύρω.
(Συνταγή: argiro.gr)
Σκορδαλιά με πατάτα και φουντούκια
Υλικά:
300 γρ. πατάτες, βρασμένες και αλεσμένες στον χορτόμυλο
5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο
20 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
120 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
20 γρ. κρουτόν
αλάτι
νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθετε τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ βάζετε τις αλεσμένες πατάτες, το μείγμα του φουντουκιού, το ξίδι, το σκόρδο και το λάδι και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλατίζετε και αραιώνετε με νερό, φέρνοντας την υφή της σκορδαλιάς στην πυκνότητα που θέλετε.
(Συνταγή: yiannislucacos.gr)
4 γευστικά αντίδοτα στη σκορδαλιά
Ρόφημα με μαϊντανό
Βράστε μισό λίτρο νερού και προσθέστε μισή κούπα ψιλοκομμένου μαϊντανού. Σκεπάστε το σκεύος και περιμένετε για 15-20 λεπτά. Φιλτράρετε και προσθέστε τον χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι και, αν θέλετε, λίγη ζάχαρη. Το ρόφημα πίνεται κρύο ή ζεστό.
Χυμός με σιταρόχορτο (χλωροφύλλη)
Χτυπήστε στο μπλέντερ χυμό από φρέσκα πορτοκάλια, ένα καρότο και –αν βρείτε αυτή την εποχή- μερικές φρέσκες φράουλες, προσθέτοντας μία τσιμπιά από φρέσκο σιταρόχορτο.
Το σιταρόχορτο διατίθεται σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Φετούλες πράσινου μήλου με κανέλα
Μετά το φαγητό, κόψτε και προσφέρετε σε όλους φετούλες πράσινου μήλου τις οποίες θα έχετε πασπαλίσει με μπόλικη κανέλα. Το μήλο είναι χωνευτικό, τα οξέα του απομακρύνουν τα βακτήρια από το στόμα και έτσι η κακοσμία θα περιοριστεί κάπως.
Μους γιαουρτιού με λεμόνι
Το γιαούρτι (όπως και το γάλα) εμποδίζουν την παραμονή των βακτηριδίων στο στόμα, έτσι βοηθά στην καταπολέμηση της δυσοσμίας. Το λεμόνι, επίσης, μπορεί να απομακρύνει την κακοσμία από το δέρμα.
Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
3 κ. σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
Τι θα κάνετε:
Πλένετε καλά τα λεμόνια και τρίβετε τη φλούδα τους στον τρίφτη. Σε ένα μπολάκι ενώνετε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρης και ανακατεύετε καλά με το πιρούνι. Καλύπτετε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγύ. Προσθέτετε το κρεμώδες ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
Μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε τη μους γιαουρτιού με τις γλασαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.
(Συνταγή: delightfularea.com)
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
από το DEFENCE-POINT
Το έστειλε ο Παύλος Τσούμας
Ενώ η γεωπολιτική εκμηδένιση Ελλάδας και Κύπρου συντελείται ταχύτατα, η ελληνική πολιτική ηγεσία (και δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κυβέρνηση και τα κόμματα που κοινοβουλευτικά τη στηρίζουν), απλώς… παρακολουθεί αμήχανη και αποσβολωμένη.
Αρκεί μόνο η αντιμετώπιση και διαχείριση της κυπριακής κρίσης (που δεν είναι οικονομική αλλά υπαρξιακή) για να το αντιληφθεί κανείς. Από τη μεριά οι κυβερνητικοί ως πρώτο μέλημα έχουν να αποδείξουν, ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα ήταν «συνετή» και «αποτελεσματική» ενώ η μείζονα και λοιπή αντιπολίτευση ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος (κατά το αντίστοιχο του τρίτου δρόμου).
Προσθέστε και αυτούς που σε όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν την εμφάνιση των «από μηχανής θεών» (π.χ. η Ρωσία στην κυπριακή κρίση) που θα δώσουν τις μαγικές λύσεις στις κρίσεις και τα προβλήματα και η τραγική εικόνα συμπληρώνεται. Και επιπλέον αυτών η επίφαση της νεοελληνικής γελοιότητας.
Αν ήδη δεν έχει αντιληπτό η Ελλάδα βρίσκεται ενόψει (αν δεν έχει ήδη αρχίσει να εξελίσσεται) ενός νέου 1897.
Τα δεδομένα είναι πολύ δυσάρεστα και αμείλικτα:
Η Ελλάδα, θα βρίσκεται σε βαθειά κρίση και όσο δεν υλοποιούνται πολιτικές για την ταχεία αναδιάρθρωση της οικονομίας και την ανάπτυξη ουσιαστικά παραγωγικών δομών τόσο περισσότερο θα παραμείνει. Τρία χρόνια μετά το μνημόνιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα προστατεύει μόνο το δημόσιο και μέσω αυτού τη διατήρηση του ιδιόμορφου ελληνικού κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.
Η Κύπρος, έχει εισέλθει σε μία λαίλαπα που επίσης θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ανακάμψει αφού οι επιβαλλόμενες αλλαγές θα αποδομήσουν παντελώς το μέχρι σήμερα μοντέλο που ακολουθήθηκε.
Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, με τις πελατειακές και λαϊκιστικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές και τη σχεδόν παντελή έλλειψη μέριμνας για το μέλλον, έδωσαν οι ίδιες το σχοινί στους «φίλους» και «εταίρους» για να μας κρεμάσουν.
Η Ρωσία, όπως κάθε σοβαρή χώρα στον κόσμο (γιατί υπάρχουν και μη σοβαρές και τη μία από αυτές τη ξέρουμε πολύ καλά), εξυπηρέτησε τα γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντα, τα οποία είναι εμφανές ακόμη και στους πιο αδαείς ότι δεν συμπίπτουν με αυτά της Κύπρου αλλά με του γερμανοκρατούμενου πυρήνα της Ευρώπης. Κι αν δεν συμπίπτουν, προφανώς προτεραιότητα είναι όχι η σύγκρουση αλλά η εξασφάλιση και διεύρυνση των κεκτημένων (χρυσοφόρο εμπόριο υδρογονανθράκων που διασφαλίζει και πολιτική επιρροή).
Η Γαλλία, τις τελευταίες ημέρες έχει «εξαφανιστεί» παντελώς και μυστηριωδώς από τον χάρτη. Προφανώς οι γενικόλογες διακηρύξεις περί αλληλεγγύης στην Ελλάδα και το ζήτημα της ΑΟΖ «εξήντλησαν» το ήδη εξαντλημένο γαλλικό κεφάλαιο ισχύος.
Οι ΗΠΑ, με μία απλή επίσημη επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα άρχισαν ήδη τη διαδικασία επαναπροσέγγισης μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Αμφιβάλλει κανείς ότι με τον οικονομικό και γεωπολιτικό κατήφορο που έχει πάρει ο ελληνισμός, αυτή η επαναπροσέγγιση θα εντατικοποιηθεί και πιθανά θα φθάσει σχετικά σύντομα στην πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων; Έστω κι αν ποτέ οι σχέσεις δεν θα φθάσουν στο επίπεδο που ήταν πριν; Εξάλλου ποιος θα επέλεγε ως σύμμαχο ένα γεωπολιτικό και οικονομικό «πτώμα»; Ποια είναι η πρωτοβουλία ουσίας που πήραν οι απαράδεκτοι; Οι επισκέψεις και τα παχιά λόγια; Έτσι δεν κρύβεται όμως η ανεπάρκεια.
Στην καλύτερη περίπτωση θα συμμετάσχουν Ελλάδα και Κύπρος με ένα μερίδιο, ώστε να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Ποιος μας είπε ότι επειδή τυπικά μας ανήκει κάτι, θα μπορέσουμε και να το αξιοποιήσουμε; Πόσο άσχετοι είναι όλοι που δεν αντιλαμβάνονται στοιχειωδώς τη διεθνή κατανομή ισχύος και τους απλούστερους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί το διεθνές σύστημα; Όποιον και να βάλουμε να μας κυβερνήσει (Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, διαλέξτε όποιο πολιτικό… αηδόνι θέλετε) τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό; Πότε θα σταματήσουμε να αδιαφορούμε για τον κανόνα της ισχύος που καθορίζει όλα τα υπόλοιπα στις διεθνείς σχέσεις;
Σχεδόν 200 χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καθόλου θεσμική μνήμη. Τα παθήματα (για τα οποία πάντα φταίνε οι δυνάμεις του κακού) δεν γίνονται μαθήματα και κάθε φορά που πέφτουμε σε νάρκη προσπαθούμε να βρούμε «από μηχανής θεούς» οι οποίοι θα μας σώσουν. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό και για την Κύπρο, που όμως εξ ορισμού είναι σε μειονεκτικότερη θέση λόγω μικρού μεγέθους και πληθυσμού.
Ότι όμως θα καταφέρναμε με την αδράνεια και την αφασία μας να ξαναγυρίσουμε στα 1897 ούτε η πιο νοσηρή φαντασία θα μπορούσε να το συλλάβει. Κι αντί να προκαλέσει αφύπνιση, πάλι τα ίδια θα συζητάμε στις τηλεοράσεις και να διχαζόμαστε ανάμεσα σε «πατριώτες» και «ενδοτικούς».
Πότε θα καταλάβουμε ότι για όποιον βλέπει την κατάσταση απ’ έξω μοιάζουμε στην καλύτερη για… Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες που λέει και η γνωστή ελληνική ταινία; Πότε θα καταλάβουμε ότι η μοναδική… σκασίλα των «έξω» είναι το πώς, με ποια μέθοδο θα χειραγωγήσουν τις διάφορες φατρίες των αφελών Ελλήνων ώστε να κατευθύνουν τις εξελίξεις προς τα εκεί που τους βολεύει; Πόσο ετεροχρονισμένη είναι η διαπίστωση ότι μας έριξαν στην κρίση για να μας πάρουν «τους θησαυρούς»!
Όσο αλήθεια και να είναι, η εξήγηση είναι ανεπαρκής εάν δεν συμπεριλάβει άλλες δύο παραμέτρους.
Η πρώτη είναι ότι όποιος έλεγε ότι η χώρα πάει στα βράχια τον έριχναν στην πυρά. Καλά να πάθουμε όμως, διότι ούτε οι πολιτικοί θα πάνε φυλακή (η μπουρδολογία τσάμπα είναι, ειδικά όταν έχεις ακροατήριο χαχόλων, μόνο κάποιοι, οι πιο εκτεθειμένοι θα την πληρώσουν για τα μάτια του κόσμου), ούτε οι συνδικαλιστές που διαγωνίζονταν σε «αγωνιστικότητα», ενώ με όσα διεκδικούσαν και πετύχαιναν από τους συνεταίρους τους πολιτικούς (μετά από λίγο, συνήθως έκαναν και το ίδιο επάγγελμα… στη Βουλή), επιτάχυναν τη διαδικασία που οδηγούσε στην καταστροφή της χώρας. Άρα, εμείς οι ίδιοι τους ανοίξαμε την πόρτα. Η συνυπαιτιότητα, έστω και με διαφορετικό βαθμό ευθύνης ανάμεσα στην κοινωνία και την πολιτική εξουσία, είναι δεδομένη, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.
Η δεύτερη παράμετρος είναι η απύθμενη υποκρισία, αυτών που πολύ πρόσφατα δήλωναν προκλητικά ότι «θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία» (δεν μιλάμε μόνο για τον Μπαλάφα, τα ίδια με άλλα λόγια έλεγαν πάρα πολλοί) οι οποίοι παίρνουν σήμερα το λάβαρο της επανάστασης, ενώ… προχωρούν και σε παρά φύση τακτικές συμμαχίες. Το ότι όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι εκείνοι που έχουν αφήσει τη χώρα «γυμνή» για πολλά χρόνια ζητώντας τερματισμό των εξοπλισμών για να κάνουμε… κοινωνική πολιτική. Ας βολευτούμε τώρα με αυτά ου άφησε η κοινωνική πολιτική και οι καλές ενδεχομένως προθέσεις των αφελών που εκλέγαμε, για να ησυχάσουμε.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα μας ξεπέρασε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Ερχεται δήμευση ελληνικών καταθέσεων - Οι Γερμανοί συνδέουν Ελλάδα με Κύπρο
Πρίν από λίγες μόλις μέρες, βγήκε ο Στουρνάρας και είπε ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα.Αυτό και μόνο, είναι αρκετό για να κινδυνεύουν, αφού έχει αποδειχθεί ότι όσα λένε ότι δε θα γίνουν, γίνονται.
Ελπίζω να είμαι απλώς ‘’καταστροφολόγος’’, αλλα φοβάμαι πως όχι.
Το σχέδιο ΥΠΑΡΧΕΙ και ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ.
Να τους διώξουμε, όσο προλαβαίνουμε ακόμα. Αύριο όλα θα είναι χειρότερα.
Έρχεται κύμα δήμευσης καταθέσεων (το οποίο "κομψά" αποκαλείται "κούρεμα" ή "φορολόγηση") στην Ευρώπη για την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων, κάτι που το defencenet..gr είχε σημειώσει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κυπριακή κρίση το περασμένο Σάββατο.
Και στην πρώτη κατογορία των χωρών που θα δημευθεί ποσοστό καταθέσεων, όσο και να το διαψεύδουν είναι η Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ήδη είναι εκτός τροχιάς, αφου υπολογίζονταν φορολογικά έσοδα από εκεί που δεν υπάρχει "ούτε σάλιο" για να συγκεντρωθούν. Πιθανότατα και αυτή η τρέλα με τους δεκάδες φόρους ο ένας πάνω στον άλλο έκρυβε από πίσω τους ακριβώς αυτό: Ότι η αποτυχία στην συγκέντρωσή τους θα οδηγούσε "αναγκαστικά" στην δήμευση "ζεστού" χρήματος από τις καταθέσεις.
Και μπορεί να μην είναι 10 ή 15 ή 25% , όπως συζητείται στην Κύπρο, αλλά σίγουρα θα φτάσει σε ένα ποσοστό που θα ξεκινά από 2 και θα φτάνει μέχρι το 5% στα περίπου 180 δισ. ευρώ.
Και όλα αυτά για να δικαιολογηθεί ότι "Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων". Το σενάριο είναι ήδη έτοιμο: Νέες περικοπές ή δήμευση ποσοστού καταθέσεων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εξαιρετικά χαμηλές καταθέσεις της τάξεως των 10.000 ευρώ και κάτω.
Άρα ένα ποσοστό της τάξεως του 5% πόσο επώδυνο μπορεί να είναι γι αυτούς προκειμένου να "Μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μην υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις";
Δημοσίευμα στο protothema.gr προετοιμάζει "γι'αυτό που έρχεται": "Ως ενιαίο με την Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζουν το κυπριακό πρόβλημα οι Γερμανοί. Θεωρώντας τις δύο οικονομίες αλληλοσυμπληρούμενες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκπονούν αυτή τη στιγμή σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, με νέο -εκτός του ήδη συμφωνηθέντος- πακέτο στήριξης, στην περίπτωση πάντα μη εξεύρεσης τελικής λύσης στην Κύπρο.
Κύκλοι υπό τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εκτιμούν πως σε περίπτωση εξόδου της Κύπρου από τη Ευρωζώνη, θα χρειαστεί και άλλο πακέτο βοήθεια για τη χώρας μας, που σημαίνει νέα σκληρότερα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν το κόστος του νέο αυτού προγράμματος σε 10-15 δισ. ευρώ, εάν και αυτή τη στιγμή τίποτα δεν έχει προσδιοριστεί τελικά.
Εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης παρακολουθούν πολύ στενά τις διεργασίες που υπάρχουν μεταξύ του ελληνικού και κυπριακού τραπεζικού τομέα, ενώ πληροφορίες τονίζουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Σόιμπλε προς τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης".
Το κυπριακό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την δήμευση; Αστεία πράγματα. Οι πιο σοβαροί αναλυτές σημειώνουν ότι "Η Κύπρος ήδη έχει πάρει τον δρόμο χωρίς επιστροφή εκτός ευρωζώνης. Άρα;
Στην Ισπανία, όπως έχουμε σημειώσει από χθες, η κυβέρνησης Ραχόι έχει ήδη προκρίνει δήμευση καταθέσεων σε χαμηλό ποσοστό για την ώρα
Οπως αναφέρουν τόσο η El Pais, όσο και το πρακτορείο Reuters η ισπανική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες να συνεισφέρουν ποσό της τάξης των 2 δισ. ευρώ, που θα προέρχεται από τις καταθέσεις, στο Ταμείο Εγγύησης που έχει συσταθεί.
Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοιπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ».
Η δήμευση ποσοστού ελληνικών καταθέσεων είναι θέμα ελάχιστου χρόνου, από τα σχέδια της τρόικα. Όχι για να σχεδιαστεί. Για να πραγματοποηθεί...
defencenet.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Τραπεζίτες
Από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:
"Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου."
Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)
Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα.
Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες.
Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.
Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.
Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο 'Federal Reserve' το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο 'Federal Reserve' δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο(!!!)
Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια !!!
Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο) (!!!) Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του 'Federal Reserve' και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.
Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα. Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.
Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ'ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα.(!!) Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο. Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο (!!!!)
Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος - του τότε, του αληθινού): "Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».
Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ
Γιατί, κύριε Κώστα μας, δεν βγαίνεις να πείς την αλήθεια για ΟΛΑ στον Ελληνικό λαό ? Μήπως είσαι και εσύ Κωστάκης ? ( κατά το ‘’ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ’’ )
Πολλά αντιλαμβανόμαστε, αλλα θέλουμε να επιβεβαιωθούν από ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ.
Ανθρώπινο είναι οι φοβέρες και εκβιασμοί να πιάνουν τόπο, αλλα όποιος δεν μπορεί να τα αντέξει, ας πάει σε Μοναστήρι ή αλλαχού.
Πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες, και μετά τα υπόλοιπα.
Άφησες και εσύ την ‘’ΧΙΤΛΕΡΙΣΙΖΟΥΣΑ’’ να ορίζει τις τύχες κρατών της Ευρώπης, όχι μόνο της πατρίδας μας. Μόνο τα ΕΣ-ΕΣ λείπουν πλέον.
www.newsbomb.gr
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την θέση που κράτησε στο κρίσιμο Eurogroup που έγινε για την Κύπρο.
«Απορώ με την στάση που κράτησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Κύπρου. Έδειξαν σαν να μην καταλαβαίνουν τι σήμαινε το «ναι που είπα στο κούρεμα των καταθέσεων και τι επιπτώσεις θα είχε», είπε ο κ. Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες.
Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε επίσης, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα και οι εμμονές της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ, οι οποίες οδηγούν σε περιπέτειες την Ευρώπη και την ευρωζώνη. «Δεν ζούμε σε ομαλές συνθήκες και το ανησυχητικότερο απ’όλα είναι ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναπτύχθηκαν και δημιουργήθηκαν σε συνθήκες ευημερίας και όχι άγριας ύφεσης και λιτότητας που νιώνει κυρίως ο ευρωπαϊκός Νότος.
Το Βερολίνο ήθελε να δείξει ποιος είναι αυτός που αποφασίζει», είπε ο κ. Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνουν γερμανικές πιέσεις και Μέρκελ. Όπως έχει αποκαλύψει και ο Μανώλης Κοττάκης στο βιβλίο του «Καραμανλής: Off the record», το 2009 υπήρξαν οι πρώτες μεγάλες συγκρούσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θύμισε στους συνομιλητές του τις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με την Άγκελα Μέρκελ και τις φοβερές πιέσεις που είχε ασκήσει στην ελληνική πλευρά για την προμήθεια νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών των Eurofighter.
Το δεύτερο τηλεφώνημα που έγινε στον πρωθυπουργό ήταν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2009 στο Βουκουρέστι. Εκεί η Γερμανίδα καγκελάριος πιεστικά ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να μην θέσει βέτο στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
«Υιοθετήσατε τα αντίθετα επιχειρήματα από εκείνα που χρησιμοποιήσατε για να μπει η Κύπρος στην Ε.Ε. Ενώ για την Κύπρο η μη λύση δεν εμπόδισε την ένταξη, τώρα για τα Σκόπια μας λέτε: Μη λύση-μη ένταξη». «Λέτε ανακρίβειες» της απάντησε οργισμένος ο Καραμανλής και της εξήγησε με παραδείγματα πόσο διαφορετικές ήταν οι δύο περιπτώσεις. Αποτέλεσμα η Μέρκελ να «καταπιεί» τα «όχι» και να μη συγχωρέσει ποτέ τον Κώστα Καραμανλή.
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
7.ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ
Τερμα τα σχολια τυπου... Αλόγα, Μουλάρα, Γαϊδούρα ......την λες "Μπιφτεκακι μου" και οποιος καταλαβε, καταλαβε..Φημες λενε οτι κυκλοφορησε διασκευη τραγουδιου του Μπιθικωτση με τιτλο "Ενα όμορφο μπιφτέκι με δυο άλογα"
Αν ειχαν χιούμορ στο ΙΚΕΑ, θα εβαζαν ταμπελα "μαζι τα φαγαμε" πανω απ τους κεφτέδες
Ελληνας ειναι αυτος που τρωει με ευχαριστηση πατσα, κοκορετσι και κοντοσουβλι... αλλα σοκαρεται με το κρεας αλογου...!
Πως λεγεται η μυγα που καθεται επανω σε ενα μπιφτεκι??.... αλογομυγα
Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ τα τρώμε με σπιρούνι.
Μέχρι και το κρέας στα ΙΚΕΑ κιμάς ήταν! Έπρεπε να το συναρμολογήσεις για να βγει άλογο.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΜΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ
Ιωάννης Παναγάκος Σ.Σ.Ε./1971 Δάσκαλος Σκακιού – ΛογοτέχνηςΣαν πλησιάζει ο καιρός στο τέλος του να ’ρτει
στην καταχνιά ξεχνιέμαι και γυρίζω λίγο πίσω.
Ένα λαγούμι στον χρόνο ανοίγω
και τους ορίζοντες της καρδιάς μου, την καρδιά της ψυχής μου
στο πρωτόφταστο την φέρνω σημείο του τώρα`
εκεί που πρωτόζησα ετούτες τις πληγές
τότε που πληγωμένη η ψυχή κατάβαθα
αλυχτούσε κι έκλαιγε τη μαύρη προσευχή της
στην αλλοτινή της πορεία
και που ο αντίλαλος ο παλιός, ο χρυσόφαντος της ιστορίας
εισάκουσε το πρόσταγμα το πανάρχαιο
και μοσχομύριστες αντισήκωσε τις καρδιές μας
ως στης Λαύρας το φλάμπουρο της Άγιας.
Μα τότε ήταν το εικοσιένα
κι ήταν ο Γέρος, ο αητός του Μοριά, κι ήταν κι ο Γιώργης Καραϊσκάκης
τ’ αρματολίκια κι η κλεφτουριά! Κι ήταν ακόμα ο Παπαφλέσσας
κι ο Αθανάσιος ήρως, ο Διάκος, και ο καλόγηρος ο Σαμουήλ
και οι Ελεύθεροι στο Μεσολόγγι, πολιορκημένοι εντός των τειχών
μα με ελεύθερη ψυχή και πνέμα όπως ο ήλιος κι η ξαστεριά!
Κι ήταν το Σούλι, τα Δερβενάκια, χορός στο Ζάλογγο, Κούγκι φωτιά!
Κι ήσαν κι ήσαν … οι Έλληνες ραγιάδες,
που ραγιάδες δε θέλαν νά ’ναι
κι ήταν κι ήταν το αστέρι το μισόσβηστο,
μα άσβεστη πόχει την φλόγα στην ψυχή!
Για το ξεπέταγμα! Για τον μεγάλο ξεσηκωμό!
Το αστέρι που τρεμόσβηστο φούντωνε για του Γένους το ξαναγέννημα!
Την ανάσταση των παλιών αιώνων.
Κι ήταν ακόμα τότε που πίναμε τον φόβο και τραγούδι τον εκάναμε στα χείλια
μα πιο πολύ στις καρδιές μας.
Δεν μας έπινε ο φόβος. Δεν μας έπιανε ο φόβος.
Μον’ κρασί τον κάναμε και μπόλι στις ψυχές μας
σαν τον Μιθριδάτη.
Κι έτσι πατήσαμε το δράκο εντός μας που ραγιάς - ραγιάς κοιμότουνε
πνεύμα και θέληση και χέρια ποντισμένα στην υπνονεφέλη του τίποτα,
ραγιάς ραγιά, πισθάγκωνα τον εαυτό του ψυχοδεμένο στο πουθενά καθήλωνε
και, ξάφνω, ραγιάς – ραγιάς κοιμήθηκε και ξύπνησε αληθινός ως ήταν,
ως γεννήθηκε, Έλλην,
ως για την ανθρωπιά του τον έταξε ο Θεός πλαστουργώντας τον
στους ανθρώπους.
Και τώρα, τώρα, ω, τώρα!
Ραγιάς –ραγιά, ραγιαδισμό διδάσκει
και γραικύλους στους αδαείς απιθώνει τους στοχασμούς του
λιγδώνοντας των περασμένων μεγαλείων την ανάμνηση.
Κι ο Μεγάλος Σουλτάνος κι οι Βεζίρηδες,
όλοι τους τυμβωρύχοι των μνημείων της ιστορίας,
της παλιάς και της μελλούμενης,
να δίνουν τον τόνο.
Κι απόξω, μακριάθε, κι από μέσα, εδώθε,
το Μέγα Διευθυντήριο να επιδαψιλεύει επαίνους!
Πρώτα μας βράβευαν για τον Συβαριτισμό μας
αυτόν που ραγιάδες μας έκανε…
Έπειτα μύδρους εναντίον του, για να μας διατηρήσουν ραγιάδες.
Και τώρα… να, τα ζήτω, να, τα μπράβο,
γιατί καταλάβαμε το λάθος μας
που Συβαρίτες μας έκανε
μα, πιο πολύ μας παινεύουν
γιατί δεχτήκαμε να επιστρέψουμε την περηφάνια μας
μαζί με ό,τι είχαμε ως Συβαρίτες!
Και να, τα επιπλέον εύγε και τα χειροκροτήματα
γιατί μάθαμε να λέμε κι ευχαριστώ
που δεχτήκανε την ψυχή μας να την διαφεντέψουν!
Μόνο, που δεν καταλάβαμε ότι η Σύβαρη έπεσε
γιατί δεν είχε μάθει, δεν είχε ακούσει, ποτέ της;
τί σημαίνει «μολών λαβέ»,
γιατί δεν είχε μάθει να λέει όχι στους βάρβαρους.
Στους βάρβαρους εκτός` στους βάρβαρους εντός.
Μα πιο πολύ δεν καταλάβαμε, εμείς,
πως κανείς έξωθεν δεν ημπορεί να μας βλάψει
αν δεν του ανοίξουν την Κερκόπορτα οι εντός, από μέσα.
Αχ, καρδιά μου!
Πόσο πιο πάνω θά ’σουνα,
και συ πατρίδα,
αν έθαβες στο χθες όλους εκείνους που πάντα ήσαν χθες.
Αν τους θήλιαζες στο ικρίωμα της ιστορίας
με την επιγραφή που ταιριάζει στους Εφιάλτες: "Προδότης".
Αλλά εσύ, ψυχή μου, πού είσαι;
Πού αλώθηκες ψυχή μου;
Ω, αναστήσου, μέρα χαράς πού ’ναι σήμερα,
μέρ’ Αναστάσιμη,
μέρα οπού η Θεοτόκος ευαγγελίζεται!
Να, ο Άγγελος, το μήνυμα που φέρνει το καλό!
Η Παναγιά παραστέκει σε.
Ψυχή μου ορθώσου, στον ουρανό σου!
Ο Κύριος, μετά Σου!
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
9.Ορφανίδης: Οι Ευρωπαίοι εκβιάζουν την Κύπρο
Πόσοι αλήθεια έχουν καταλάβει το ‘’σικέ’’ παιχνίδι των Κυπρίων κυβερνώντων? Από την αρχή μέχρι το τέλος, το παιχνίδι ‘’στημένο΄΄ και η τράπουλα σημαδεμένη. Έχει κανείς αντίθετη γνώμη ?΄Ο ίδιος στόχος με την Ελλάδα, αλλα με λίγο διαφορετικό τρόπο.
Τα επόμενα βήματα - ΄στόχοι θα είναι
Στην ΚΥΠΡΟ μειώσεις μισθών και συντάξεων
Στην ΕΛΛΑΔΑ χαράτσι ή φορολογία ή κλοπή ( το ίδιο είναι) καταθέσεων.
Κυριακή κοντή γιορτή. Και όταν γίνει, κάποιοι ‘’εθνικά υπερήφανοι’’ θα ξαναπανηγυρίσουν ότι ‘’μας έσωσαν’’
Έ, ρε Δαντών, Ροβεσπιέρο και Μαρά, φύγατε νωρίς.
Πολλοί λένε γιατί μνημονεύω τους παραπάνω Γάλλους και όχι κάποιους δικούς μας, όπως Πάγκαλο ( τον κανονικό ) κτλ.
Μνημονεύω αυτούς, εδώ και 3 χρόνια, γιατί αυτοί έκαναν ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ….
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται σε αργό θάνατο, δήλωσε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, λέγοντας ότι η Κύπρος εκβιάστηκε από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
"Ζούμε ιστορικές στιγμές. Είμαστε μάρτυρες στον αργό θάνατο της Ευρωπαϊκής Ιδέας. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προβαίνουν ουσιαστικά σε δράσεις που λένε στους πολίτες άλλων κρατών μελών ότι δεν είναι ίσοι απέναντι στο νόμο" ανέφερε την Τρίτη στο Bloomberg ο κ. Ορφανίδης.
"Aυτό που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ολίσθημα για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες ουσιαστικά εκβιάζουν την Κύπρο να κατάσχει τα χρήματα που ανήκουν σε νόμιμους καταθέτες στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου" πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Ορφανίδης κατηγόρησε τις ισχυρές κυβερνήσεις της Ευρώπης ότι έλαβαν αποφάσεις που οδηγούν στη δυστυχία τους πολίτες στην περιφέρεια της Ευρώπης.
"Υπήρξαν αποφάσεις που λήφθηκαν από τις ισχυρότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη που προωθούν συστηματικά την ανέχεια στους πολίτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει με τον τρόπο που το χειρίζονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις" τόνισε.
10.Παραδόθηκε η Κύπρος: Κατέληξαν σε χειρότερη λύση
Ξεκάθαροι και ανάλγητοι οι Γερμανοί: Να χρεοκοπήσει η Κύπρος
euro2day.gr Υπέκυψε η κυπριακή κυβέρνηση στην γερμανική γραμμή και προσφέρει «γη και ύδωρ»
Το κούρεμα 4% σε όλες τις τράπεζες και σε όλες τις καταθέσεις, το κούρεμα 22% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ μόνο για την τράπεζα Κύπρου και η αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, είναι το τίμημα του «όχι» που είπε ο κυπριακός λαός στην οδυνηρή πρόταση του Eurogroup.
Πού κατέληξε το δράμα που για μια εβδομάδα έζησε η Κύπρος; Σε μια πρόταση, χειρότερη από αυτή που είχε προτείνει το Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν, εάν φυσικά κλείσει η συμφωνία με τα παραπάνω δεδομένα.
Η ζημιά στην Κύπρο και στο τραπεζικό της σύστημα ήδη έχει γίνει και η «σφαίρα» που έφυγε από το Βερολίνο δεν γυρίσει πια πίσω. Η Κύπρος οδηγήθηκε σε ένα ταπεινωτικό «ναι σε όλα» και με το παραπάνω… προκειμένου να μην αφανιστεί.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Όλη η συνέντευξη-βόμβα του πρώην Α/ΓΕΣ Κώστα Ζιαζιά. Ποια είναι η "παράγκα"
Τα όσα λέει ο πρώην Α/ΓΕΣ Κώστας Ζιαζιάς στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής και στον συνάδελφο Άγγελο Αθανασόπουλο, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν νέο κύκλο συζητήσεων. Μετά από την συνέντευξή του στο Onalert, ο πρώην Α/ΓΕΣ επανέρχεται κάνοντας λόγο “για παράγκα” που λειτουργεί στο ΥΕΘΑ και επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα το οποίο όπως λέει διατηρεί το πελατειακό κράτος.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ■ Η παραίτηση σας από τη θέση του Α/ΓΈΣ το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε σάλο. Μπορείτε να μας περιγράψετε τι ακριβώς συνέβη;
«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εκείνο το βράδυ δεν παραιτήθηκα για συγκεκριμένα ονόματα κρινόμενων συναδέλφων ή για προσωπικούς λόγους, όπως με κομπασμό ανακοίνωσε ο υπουργός την επόμενη ημέρα. Παραιτήθηκα διότι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, εκείνο το βράδυ, η ηγεσία του υπουργείου επιχείρησε να μου υπαγορεύσει τις προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες των κρινόμενων ανώτατων στελεχών, χωρίς βέβαια να έχει καμία αρμοδιότητα ή από τον νόμο δικαίωμα. Οι κρίσεις είναι έργο των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων, ήτοι του ΚΥΣΕΑ, του ΣΑΓΕ και των Ανωτάτων Συμβουλίων των κλάδων. Η όλη διαδικασία έθιγε την τιμή και την αξιοπρέπεια τόσο του στρατεύματος όσο και τη δική μου. Δεν ήταν έντιμο να αποστρατεύονται συνάδελφοι όχι από τα θεσμικά όρ γανα αλλά σε άτυπες συνάξεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, χωρίς να τους γνωρίζουν, αφού ουδέποτε ζήτησαν πληροφορίες από το επιτελείο. Φαίνεται όμως ότι έτσι είχε αποφασίσει η "παράγκα" του υπουργείου. Ηταν ανέντιμο για εμένα να εμφανισθώ στα θεσμικά όργανα των κρίσεων και να προτείνω ή να υπαγορεύσω ονόματα συναδέλφων που μου είχε υπαγορεύ σει η πολιτική ηγεσία. Το όραμα μου για τον Στρατό μας ήταν διαφορετικό από αυτό της πολιτικής ηγεσίας και όχι βέβαια αυτό που μου είπε ένας εκ των υφυπουργών: "Ετσι γινόταν πάντοτε". Οταν ο Αρχηγός διαφωνεί με τους πολιτικούς του προϊσταμένους, πρέπει να αποχωρεί, έντιμα, για το καλό του στρατεύματος και γενικότερα της πατρίδος. Ο Αρχηγός καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τους νεότερους συναδέλφους. Δεν είναι αχυράνθρωπος του εκάστοτε υπουργού».
■ Πριν από μερικές ημέρες πραγ ματοποιήθηκαν πάλι κρίσεις. Ενας Αρχηγός αντικαταστάθηκε έπειτα από μόλις επτά μήνες στη θέση του και άλλοι δύο 6 μήνες μετά. Πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα για «κλειστή θητεία», ώστε να σπάσει ο αμαρτωλός κρίκος πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας;
«Εκτιμώ ότι οι αρχηγοί, με τις εκδοθείσες ημερήσιες διαταγές, έδωσαν σαφή απάντηση στην ερώτηση σας. Φαίνεται όμως ότι αυτοί που έπρεπε να ακούσουν και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των λεγομένων για την ερασιτεχνική αντιμετώπιση των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας της χώρας δεν άκουσαν, δεν αντι λήφθησαν και δεν κατενόησαν τί ποτε. Συνεχίζουν τον δρόμο του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων - νοοτροπιών που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που έφθασε σήμερα. Η "κλειστή θητεία" των αρχηγών είχε θεσπισθεί, αλλά το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθεια του να ποδηγετήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις, την κατήργησε. Σήμερα όμως η επαναφορά της "κλειστής θητείας" των αρχήγών είναι επιτακτική, όπως και η αλλαγή νοοτροπίας, τόσο από την πολιτική όσο και από τη στρατιωτική ηγεσία».
■ Πρόσφατα έλαβε χώρα μια με γάλη συγκέντρωση στρατιωτικών, αποστράτων αλλά και εν ενεργεία, στην Αθήνα. Πολλοί εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι εσείς ( και άλλοι πρώην αρχηγοί) δώσατε το παρών.
«Θεωρώ ότι οι πρώην αρχηγοί δεν είναι μόνο για να παρευρίσκονται σε διάφορες επετειακές εκδηλώσεις και εορτές, αλλά θα πρέπει να είναι μπροστάρηδες και στα δύσκολα. Παρευρέθηκα στη συγκέντρωση που είχαν οργανώσει οι Ενώσεις μας ως απλός στρατιώτης μαζί με σεβαστούς επίτιμους αρχηγούς των επιτελείων, για να εκφράσουμε με ομοψυχία, αποφασιστικότητα και με υψηλό αί σθημα ευθύνης την αντίθεση μας στο γκρέμισμα των ονείρων ενός ολόκλήρου λαού, στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, στη διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας και στη φτωχοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».
■ Γνωρίζετε ίσως καλύτερα από όλους μας το βαρύ κλίμα που επικρατεί σης Ενοπλες Δυνάμεις μετά τις συνέχεις περικοπές. Τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά;
«Οι περικοπές που έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυσβάστακτες. Εχω την αίσθηση ότι είναι δυσανάλογες και άδικες σε σύγκριση με άλλες τάξεις εργαζομένων. Οποιος υποστηρίζει ότι τα στελέχη έχουν αποσυνδέσει τα οικονομικά από την επιτέλεση του καθήκοντος μάλλον εθελοτυφλεί ή δεν αφου γκράζεται τον πόνο τους. Ο πατριωτισμός και η αυταπάρνηση των στρατιωτικών είναι δεδομένα. Ωστόσο με αξίες μπορεί να γαλουχηθεί μια οικογένεια, δεν είναι δυνατόν και να τραφεί όμως. Ο υπουργός έπρεπε από το καλοκαίρι να είχε δώσει νικηφόρο αγώνα εμπροσθοφυλακών και να πείσει τους υπευθύνους του οικονομικού επιτελείου για το ανα γκαίο των μη περαιτέρω περικοπών των αποζημιώσεων των στελεχών και των πιστώσεων για την καταβολή των ημερών εκτός έδρας και των ημερών παραμεθορίου, όπως είχε πράξει ο προκάτοχος του κ. Δ. Αβραμόπουλος. Εκτιμώ όμως ότι ο νυν υπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα για να διαπραγματευθεί και να αντεπεξέλθει σε ένα τόσο σοβαρό και πολύπλοκο πρόβλημα. Είναι άδικο όταν όλοι όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές λαμβάνουν το σχετικό επίδομα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν αγώνα ζωής σε αυτές τις περιοχές μέσα σε αντίξοες συνθήκες να μην το λαμβάνουν, χωρίς καμία εξήγηση. Η διάθεση των παραπάνω πιστώσεων και η μη περαιτέρω μείωση των μισθών θα επιφέρουν μια σχετική ηρεμία στο στράτευμα, το οποίο είναι και ο μόνος παράγων που μπορεί να διασφαλίσει την πειθαρχία. Επιπλέον, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και οι μειώσεις στους αποστράτους έφθα σαν ως το 63%. Είναι να μελαγχολεί κανείς βλέποντας στρατηγούς που έφαγαν τον Εβρο και τα νησιά με το κουτάλι, ναυάρχους που θαλασσοδέρνονταν τόσα χρόνια και πτέραρχους που έπαιζαν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα, κυνηγώντας τους Τούρκους στο Αιγαίο, να παίρνουν σύνταξη 1.200 ευρώ».
Νέα Δομή: Το πολιτικό κατεστημένο διατηρεί το πελατειακό κράτος
■ Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα που και εσείς κληθήκατε να χειριστείτε είναι η νέα Δομή Δυνάμεων. Ποιος ευθύνεται που καθυστερούν τόσο πολύ οι τελικές αποφάσεις;
«Η σύνταξη της μελλοντικής Δομής Δυνάμεων επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται από τους θεσμικούς φορείς με την ανάλογη σοβαρότητα. Δυστυχώς επί πολλά χρόνια αυτή δεν επιδεικνύεται. Η νέα Δομή έχει ήδη συνταχθεί από το περασμένο καλο καίρι από άριστους επαγγελματίες, με απολύτως επιχειρησιακούς όρους. Βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού προς έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Με την εφαρμογή της νέας Δομής και τη γενικότε ρη αναδιοργάνωση του Στρατού μας, το όφελος για τη χειμαζόμενη χώρα είναι τεράστιο, καθώς θα έχουμε εξοικονόμηση:
α) Υψηλών κονδυλίων, που διατίθενται σε σχηματισμούς και μονάδες κατά βάση χωρίς επιχειρησιακό έργο.
β) Προσωπικού που θα επανδρώσει τις εμπρός επιχειρησιακές μονάδες.
γ) Οπλικών συστημάτων, πυρομαχικών και άλλων μέσων που θα προωθηθούν στους εμπρός σχηματισμούς.
Φαίνεται ότι η προτεινόμενη νέα Δομή έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου που "ζει και αναπνέει" ακόμη με τη διατήρηση του πελατειακού κράτους, των τοπικών αρχόντων και παραγόντων, που καθα ρά για οικονομικούς και τοπικιστικούς - συναι σθηματικούς λόγους απαιτούν τη διατήρηση σχηματισμών και μονάδων στις περιοχές τους. Εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της στρατιωτικής ηγεσίας που πρέπει να νοικοκυρέψει τον Στρατό και να παρακάμψει με ευθύ και αποτελεσματικό λόγο τις αντιρρήσεις των τοπικών παραγόντων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου