Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1058

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1058
 
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Ο «φτερωτός γιατρός» που προσγειώθηκε στη φυλακή
3.Εισαγγελέας για το αλογίσιο κρέας που διατέθηκε στη Θεσσαλονίκη
4.Θέλει να αλλάξει κελί λόγω… τσιγάρου
5.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης 2013
6.Συλλάβετε τώρα όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ
7.Διπλό τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις – 10% ως και 35% οι μειώσεις
8.Το κράτος δεν γνωρίζει τον αριθμό των παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών
9.Λασίθι: Κρητικός... σωτήρας από τη Σουηδία - Έστειλε κοντέινερ στα νοσοκομεία!
10.Στήνεται το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από Γερμανικές τράπεζες
11.Απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «ξεπούλημα» ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ
12.Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας!
13.Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που κλέβουμε δίχως ίχνος ντροπής
14.ΤΟΥ ΒΑΡΚΑΡΗ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ
15.Σάλος με το πιο ρατσιστικό εστιατόριο στον κόσμο
16.Ψάχνουν ζευγάρι για ταξίδι στον πλανήτη Άρη
17.Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
18.Ανοικτή Επιστολή προς τον κύριο Α/ΓΕΕΘΑ

1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Αγίας Ευδοκίας Οσιομάρτυρος, Αγίου Παρασκευά Νεομάρτυρος, Αγίου Χαρισίου του Μάρτυρος
Ευδοκία, Εύη, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή,Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.Ο «φτερωτός γιατρός» που προσγειώθηκε στη φυλακή
  
  Από τα έδρανα της οδοντιατρικής και τους αθλητικούς στίβους, στη δημαρχία της Θεσσαλονίκης και μετά τις δικαστικές αίθουσες στο κελί της φυλακής. Αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί της πορείας που διέγραψε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά την σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτος για ισόβια κάθειρξη.
    Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947. Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ' όπου πήρε το πτυχίο του χειρουργού Οδοντιάτρου. Άσκησε το επάγγελμα του Οδοντιάτρου μέχρι το 1981, οπότε και εκλέχτηκε Βουλευτής Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σωτηριάδου, συμφοιτήτριά του από την Οδοντιατρική Σχολή.
    Υπήρξε σημαντικός δρομέας ταχύτητας στην Ελλάδα, ενώ αρκετές φορές αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στα 100μ. και κατέκτησε τρία ευρωπαϊκά μετάλλια (1971, 1972, 1976).
    Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου (1972) και του Μόντρεαλ το 1976 (ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής). Το 1980 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Υπήρξε αθλητής του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου ΑΕΤΟΣ.
    Το 1978 έθεσε υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές και εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Το 1980 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Αθλητικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Από το 1981 έως και το τέλος του 1998 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης. Το 1991-92 διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού. Το 1998 παραιτήθηκε από βουλευτής για να αναλάβει τα καθήκοντα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, μετά από εκλογή με ποσοστό 54,21%.
    Στις επόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2002 με βασικό αντίπαλο τον Σπύρο Βούγια και 2006 με βασικό αντίπαλο την Χρύσα Αράπογλου) επανεξελέγη Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η θητεία του ως δημάρχου ολοκληρώθηκε το 2010 εν μέσω πολλών κατηγοριών και επικρίσεων σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δήμου.
«Ατσαλάκωτος»
    Κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του το παρατσούκλι «φτερωτός γιατρός» που είχε αποκτήσει την περίοδο που ήταν αθλητής αντικαταστάθηκε από το «ατσαλάκωτος». Μερικά ακόμη προσωνύμιά του είναι τα «Λουδοβίκος» και «πρίγκιπας».
    Λάτρης της υγιεινής ζωής, διατηρεί ακόμη και στα 66 του το αθλητικό του κορμί. Λέγεται πως αναφερόταν στον εαυτό του ως «ο δήμαρχος», είχε οδηγό και καθόταν πάντα στο πίσω κάθισμα.
    Από αρκετούς υποστηρίζεται ότι η δημοτική τηλεόραση TV 100 λειτουργούσε το διάστημα της θητείας του ως το προσωπικό του τηλεοπτικό συνεργείο, καταγράφοντας όλες τις δραστηριότητές του και τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε. Ακόμη κι αν οι κατηγορίες των αντιπάλων του μοιάζουν υπερβολικές, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει απονείμει στον εαυτό του το Μεγαλόσταυρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
    Το παρατσούκλι του άρχισε να τσαλακώνεται όταν το 2008 με εισαγγελική εντολή ξεκίνησαν οι έρευνες στα οικονομικά του δήμου. Το Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της υπεξαίρεσης - μαμούθ, ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Εκτός από τον Β. Παπαγεωργόπουλο κατηγορούνται ακόμη 17 άτομα.
    Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αυτές της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στις πράξεις αυτές, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
    Στις 27 Φεβρουαρίου του 2013 το Εφετείο καταδίκασε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σε ισόβια κάθειρξη καθώς και τους συνεργούς του Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης που τελικά έφτασε τα 18 εκατ. ευρώ στο δήμο.

3.Εισαγγελέας για το αλογίσιο κρέας που διατέθηκε στη Θεσσαλονίκη
ProtoThema.gr
    Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη ότι τρεις εταιρείες προμηθεύτηκαν και πιθανόν τα διακίνησαν ποσότητες κρέατος, στις οποίες ανιχνεύθηκε DNA αλόγου.
    Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Φωτεινή Κρεωνίδου, διέταξε να διενεργηθεί έρευνα σε τρεις εταιρείες, δύο που έχουν έδρα τη Σταυρούπολη και μία την Ιωνία, στις οποίες φέρεται να κατέληξαν οι ύποπτες ποσότητες κρέατος.
    Η εισαγγελέας ζήτησε να ελεγχθούν όλα τα παραστατικά, να διαπιστωθεί αν και που διακινήθηκαν οι συγκεκριμένες ποσότητες, καθώς και να διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος για την ασφάλεια των τροφίμων.
    Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν συγκεκριμένα αδικήματα του Αγορανομικού Κώδικα, προκειμένου να επιβληθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν στα εμπλεκόμενα άτομα.

4.Θέλει να αλλάξει κελί λόγω… τσιγάρου
ProtoThema.gr
    «Εφιαλτική» ήταν η πρώτη νύχτα του ισοβίτη πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στη φυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε σε ένα κελί των φυλακών Διαβατών με ακόμη εννέα φυλακισμένους, πολλοί από τους οποίους μάλιστα κάπνιζαν, συνήθεια που ο πρώην αθλητής Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απεχθάνεται...
    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μένει στο ίδιο κελί με τον επίσης καταδικασθέντα Μιχάλη Λεμούσια και οκτώ ακόμη αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι στο σύνολό τους ποινικοί κρατούμενοι με καταγωγή από τη Νιγηρία και το... Καμερούν.
    Ο ίδιος φέρεται να είπε στους φύλακες ότι το κάπνισμα είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει - ως πρώην αθλητής είναι φανατικός αντικαπνιστής- και έτσι σήμερα ζήτησε από τον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος να μεταφερθεί σε κελί… μη καπνιζόντων.
Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια θετική ή αρνητική απάντηση.
    Το πρώτο βράδυ στις φυλακές Διαβατών για τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, ήταν πολύ δύσκολο, αφού κατά πληροφορίες η ψυχολογία του είναι πολύ κακή, ενώ έκλαιγε ασταμάτητα.
Τηρώντας μάλιστα την… παράδοση με τα παρατσούκλια, ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο οι συγκρατούμενοί του, τον αποκαλούν «ατσαλάκωτο» εξαιτίας του παρουσιαστικού του και της ενδυμασίας του κατά την είσοδό του στις φυλακές.
    Σημειώνεται ότι οι φυλακές των Διαβατών, όπως και πολλές άλλες στη χώρα, φιλοξενούν περισσότερους κρατούμενους από όσους επιτρέπει η χωρητικότητά τους.
    Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 600 κρατούμενοι, ενώ είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν 250 άτομα.
    Μάλιστα κατά καιρούς υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες πως σε ένα κελί 15 τ.μ. αναγκάζονται να φιλοξενούνται μέχρι και 10 άτομα, χωρίς να γίνεται κανένας διαχωρισμός με βάση τη βαρύτητα της ποινής.
    Ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών Διαβατών είναι και ο βιαστής - δολοφόνος της Ξάνθης, Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
5.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης 2013
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Πλατεία Καρύτση 10 , ΤΚ 10561 , Αθήνα, Τηλ. : 210-3313516 Φαξ:210-3313517
Κιν. : 6944756159 E-mail: info@akis2010.net και Site: www.akis2010.net
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Γενικής Συνέλευσης 2013
    Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Α.Κί.Σ. με βάση τα άρθρα 7, 11, 15, 21 και 23 του Καταστατικού,
Καλούμε
    Τα μέλη της Κίνησης στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παπάγου (οδός Ελευθ. Βενιζέλου 1, όπισθεν Υπουργείου Συγκοινωνιών, στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα»), την Κυριακή 31 Μαρ 13(*) και σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας την επόμενη Κυριακή 07 Απρ 13 στις 11:00.
    Για τον σκοπό αυτό παρακαλείσθε όπως αποστείλετε μέχρι τις 15 Μαρ 2013 τα θέματα τα οποία επιθυμείτε να συμπεριληφθούν στα προς συζήτηση θέματα της ημερησίας διατάξεως της ΓΣ, όπως παρακάτω:
α. Απολογισμός έργου έτους 2012 και προγραμματισμός για το 2013.
β. Έγκριση οικονομικής διαχείρισης έτους 2012 και προϋπολογισμός του 2013.
γ. Προτάσεις για Αναθεώρηση του Καταστατικού
δ. Ετήσια συνδρομή και τρόποι οικονομικής ενίσχυσης της Κίνησης
ε. Κινητοποιήσεις και δράσεις
στ. Συνεργασία με άλλους φορείς ε.ε. και ε.α. στελεχών (κριτήρια-προϋποθέσεις)
ζ. Εγγραφή μελών και από τους άλλους Κλάδους (ΠΝ και ΠΑ)
η. Λοιπά θέματα κατά την κρίση σας
    Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό μας, στη ΓΣ δύνανται να συμμετέχουν όλα τα μέλη (τακτικά, μη τακτικά, συνεργαζόμενα, επίτιμα) που είναι ταμειακώς εντάξει μέχρι την έναρξη της ΓΣ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη.
    Η ΓΣ αποτελεί το κορυφαίο όργανο της Κίνησης και η παρουσία σας εκτός από απαραίτητη είναι και επιβεβλημένη.
Αθήνα 25 Φεβ 2013
(*) Παρακαλούμε όπως αγνοήσετε την πρώτη ημερομηνία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Συλλάβετε τώρα όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ

    Εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
    Το υπουργείο Οικονομικών, που το έχει πιάσει «κρύος ιδρώτας» κινητοποιεί όλο το «οπλοστάσιο» που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να αυξήσει τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία τον Ιανουάριο παρουσίασαν σοβαρή υστέρηση σε σχέση με το στόχο.
    Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Χάρης Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής.
    Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
newsbomb.gr

7.Διπλό τσεκούρι στις επικουρικές συντάξεις – 10% ως και 35% οι μειώσεις
Newsit.gr
- Χάνεται το 10% της σύνταξης τον Ιούνιο για συνταξιούχους 35 Ταμείων
- Αυτόματες μειώσεις στις επικουρικές από το 2015
- Το πολύ ως 20% της βασικής σύνταξης θα είναι η επικουρική
- 1.000.000 συνταξιούχοι θα χάσουν τουλάχιστον μια σύνταξη το χρόνοΑπό τον Ιούνιο και λόγω ενοποίησης των Ταμείων οι συνταξιούχοι θα χάσουν το πρώτο 10% της επικουρικής σύνταξης.
    Τα 35 Ταμεία που μπαίνουν στο ΕΤΕΑ στην πλειοψηφία τους είναι ελλειμματικά αλλά παρέχουν ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από το 20% που προβλέπεται πλέον ως μέγιστο ποσοστό αναπλήρωσης μέσω του επικουρικού.
    Έτσι αυτόματα οι μειώσεις θα είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν ταμεία όπως των τραπεζικών ή της ΔΕΗ που το ποσοστό ξεπερνάει το 30%.
    Η δεύτερη μεγάλη μείωση θα έρθει από το 2015 καθώς οι επικουρικές συντάξεις θα πάψουν να είναι σταθερές και θα αλλάζουν ανά τρίμηνο με βάση τα έσοδα του Ταμείου.
    Έτσι θα υπάρχει ανά τρίμηνο μείωση όταν πέφτουν τα έσοδα. Ενώ προβλέπεται και επανεξέταση των εισφορών ώστε να κλείσουν οι μαύρες τρύπες των Ταμείων, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξήσει τις κρατήσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Το κράτος δεν γνωρίζει τον αριθμό των παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών
    Tη διαχρονική ανικανότητα του Ελληνικού κρατικού μηχανισμού στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο Εσωτερικών καθώς άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα αφού, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους.
    Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου τονίζει ότι ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 537.237.
    Όσο για τους παράνομα διαμένοντες, ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει πως το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα.
strategyreports

9.Λασίθι: Κρητικός... σωτήρας από τη Σουηδία - Έστειλε κοντέινερ στα νοσοκομεία!

newsit.gr/    Σε μια σημαντική δωρεά προχώρησε ένας Κρητικός ομογενής που ζει στη Σουηδία στην προσπάθεια του να στηρίξει τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου...σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο της συγχώνευσης λόγω της κρίσης και των σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν.
    Ο Κρητικός που κατάγεται απο το Λασίθι δαπάνησε 50.000 ευρώ αγοράζοντας υγειονομικό υλικό το οποίο έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου την περασμένη Παρασκευή ενώ παραδόθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου χθες το μεσημέρι με σκοπό να διανεμηθεί σε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου.
    Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι το κοντέινερ που έφτασε στην Κρήτη περιείχε αναλώσιμα υλικά απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων.

10.Στήνεται το μεγάλο κόλπο των κατασχέσεων από Γερμανικές τράπεζες
ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ
www.newsbomb.gr
Το Βερολίνο συναινεί στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων έχοντας Plan B.
Γερμανικές τράπεζες και funds θα αγοράσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια των Ελλήνων
    Η ρύθμιση για τα ''κόκκινα δάνεια'' υποκρύπτει μία τεράστια παγίδα, ένα “colpo grosso” που έχει στηθεί στο παρασκήνιο με την καθοδήγηση του Βερολίνου και της τρόικας και την ανοχή της κυβέρνησης ή την αδυναμία της να παρέμβει.
    Οι Γερμανοί και η τρόικα θα συναινέσουν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την εξαγορά αυτών των δανείων από Γερμανικές Τράπεζες και ξένα funds.
    Αυτό σημαίνει ότι μετά την παρέλευση 3 χρόνων οι Έλληνες δανειολήπτες δεν θα έχουν να κάνουν με την ελληνική τράπεζα που τους χορήγησε το δάνεια αλλά με μία άλλη τράπεζα γερμανικών ή ολλανδικών συμφερόντων που θα έχει εξαγοράσει το δάνειο.
    Οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την επόμενη τριετία τα ''κόκκινα'' δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Θα αγοράσουν φθηνά τώρα αυτά τα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις ακινήτων και επιχειρήσεων.
    Τα ακίνητα θα πωληθούν ή θα διατεθούν με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης σε Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους και ιδιώτες ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και με τις επιχειρήσεις, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα αλλάξουν χέρια.
    Ενδιάμεσος σταθμός αυτού του κόλπου που έχει στηθεί είναι ο Μάρτιος.
    Σε ένα μήνα από σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουν καταθέσει το επιχειρησιακό τους σχέδιο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για να καταστεί βιώσιμο το επιχειρησιακό τους σχέδιο και κατ' επέκταση και οι ίδιες θα πρέπει να έχουν απαλλαγεί από τα ''κόκκινα δάνεια'', να μειώσουν το δείκτη της σχέσης δανείων προς καταθέσεις.
    Με απλά ελληνικά θα υποχρεωθούν να πουλήσουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής και εξυπηρέτησης.
    Ακολούθως θα περάσει νομοθετική ρύθμιση που θα απελευθερώνει τις κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία μέσα στο 2014. Ήδη ο κ. Βορίδης έσπευσε να λειτουργήσει ως ''λαγός'' το περασμένο φθινόπωρο. Τότε ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έλεγε.
    Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εκπρόσωποι ξένων funds και τραπεζών που προετοιμάζονται για αυτή την εξέλιξη.
    Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, επιχειρώντας να εμφανίσει τη ρύθμιση για τα ''κόκκινα δάνεια'' ως επιτυχία.
    Οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τόκους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευσή του θα έχουν να κάνουν με τις Γερμανικές τράπεζες και τα ξένα funds.
    Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να αποφύγουν τις κατασχέσεις και αυτός είναι να μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων. Πόσοι όμως πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί, με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «ξεπούλημα» ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ
www.newsbomb.gr
    «Για μας, μετράνε μόνο τα χρήματα» δηλώνει ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της πώλησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.
    Τονίζει μάλιστα, ότι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις και επισημαίνει ότι «όποιος προσφέρει τα περισσότερα, εκείνος λαμβάνει και την ανάθεση», ενώ απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «ξεπούλημα» για τις αποκρατικοποιήσεις.
    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ντι Τσάιτ» (Die Zeit), ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος σημειώνει ότι, ως το τέλος του έτους, στόχος είναι να εισπραχθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις 2,6 δισ. ευρώ και εξηγεί ότι «ως το Πάσχα, θέλουμε να ολοκληρώσουμε την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ, του παρόχου φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, έξι ακινήτων κρατικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό και ενός ακινήτου στη Ρόδο».
    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις απώλειες από την πώληση περιουσίας «με την πλάτη στον τοίχο», ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει: «Αυτό ισχύει. Δεν πρέπει κανείς να πουλά με την πλάτη στον τοίχο- εκτός κι αν χρειάζεται τα χρήματα» και επισημαίνει ότι «το κράτος προσκαλεί επενδυτές, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Κάνει, ακόμη, λόγο για «ατυχία» που η Ελλάδα πρέπει να πωλήσει κρατική περιουσία τώρα, ενώ θα ήταν καλύτερα αν το είχε κάνει τη δεκαετία του '90, για να τονίσει: «Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι σήμερα δεν θα πρέπει να κάνει κανείς αυτό που έπρεπε να είχε κάνει σε καλύτερους καιρούς. Σήμερα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε επενδύσεις και να προσελκύσουμε ξένο κεφάλαιο».
    Σε ό,τι αφορά πάντως την άποψη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Αθανασόπουλος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά παραδέχεται ότι «έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα, το οποίο πρέπει να τις υλοποιήσει» και τονίζει ότι πρέπει να γίνουν όσα είναι δυνατά προκειμένου να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.
    Ερωτώμενος εάν, στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, η αποκρατικοποίηση σημαίνει και κατώτερη ποιότητα νερού, ο Τάκης Αθανασόπουλος απαντά ότι «στόχος είναι να φθάνει το νερό στους καταναλωτές, στη σωστή ποιότητα και στη σωστή τιμή» και διευκρινίζει ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο εκτελεστικό όργανο, ενώ η απόφαση σχετικά με το εάν πρέπει ή όχι να ιδιωτικοποιηθεί περιουσία του Δημοσίου λαμβάνεται από τη Βουλή.

12.Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας!

    Ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Δημόσιος Υπάλληλος, ενώ παλαιότερα ήταν και Διοικητής στο Νοσοκομείο του Βόλου!
    Πρόκειται για τον Γιώργο Σπηλιόπουλο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
    Ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο που στήριξε η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής την Ζέττα Μακρή, ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, επειδή απέκρυπτε από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και την άλλη του ιδιότητα, αυτή δηλαδή του Δημοσίου Υπαλλήλου!
    Όπως διαβάζουμε στο e-volos, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, μιας και στο παρελθόν και πάλι παράλληλα με την θέση του Δημοσίου Υπαλλήλου, ήταν Διοικητής στο Νοσοκομείο του Βόλου!
    Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το τοπικό blog Voliotaki. Ακολούθησε η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιώργου Σπηλιόπουλου, την οποία κατέθεσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας, βασισμένο σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ασυμβίβαστο, στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην διαπιστωτική πράξη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, που τον έπαυσε από τη θέση του προέδρου στα τέλη του 2010.
    Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας Μαγνησίας αναμένεται η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Γιώργου Σπηλιόπουλου, ομοίως με την περίπτωση του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ…

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
13.Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που κλέβουμε δίχως ίχνος ντροπής

    Η κλοπή είναι φυσικά μια άσχημη πράξη και ως εκ τούτου κάτι που δύσκολα παραδέχεται κάποιος.     Ωστόσο, σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που όχι μόνο παραδεχόμαστε ότι κλέβουμε αλλά μάλιστα το κάνουμε χωρίς ίχνος ντροπής.
Δείτε ποια είναι αυτά:
Σαμπουάν και άλλα προϊόντα από ξενοδοχεία (93%)
«Ξεκλείδωτο» ίντερνετ (93%)
Καρυκεύματα από εστιατόρια (55%)
Ποτήρια μπύρας από παμπ ή μπαρ (37%)
Χαρτικά είδη από το γραφείο (27%)
Τσάι / καφέ συναδέλφου (22%)
Καραμέλες (17%)
Φρούτα από σούπερ μάρκετ (11%)
Στυλό και μολύβια από πολυκαταστήματα (8%)
Λουλούδια από το πάρκο (3%)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
14.ΤΟΥ ΒΑΡΚΑΡΗ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ
Έφυγες και πήγες μακριά μου
Ήταν μια σκέψη που δεν μπορούσα να πιστέψω
Είχα όμως την δύναμη να αντέξω
Την πικρή αλήθεια που μ΄έκανε να τρέξω.

Να τρέξω για να βρω την αγκαλιά
Του ανέμου που σ΄έχει φυλαγμένη
Τα αστέρια που κοιτούν από ψηλά
Και βλέπουν πως υπάρχει απονιά.

Έφυγες μακριά από την φωλιά μας
Τρεμόσβηναν τα αστέρια που κοιτούσαν
Τις παράξενες κινήσεις σου την νύχτα
Που γκρέμισαν αλήθειες που ζητούσα.

Να τρέξω για να βρω τα δειλινά
Που αντίκριζα μες την κενή ψυχή σου
Της θάλασσας το κύμα του γιαλού
Της βάρκας του βαρκάρη νοσταλγού.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης.

Ο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
15.Σάλος με το πιο ρατσιστικό εστιατόριο στον κόσμο

www.newsbomb.gr
    Σφοδρές διαμαρτυρίες τόσο στο Βιετνάμ όσο και στις Φιλιππίνες προκάλεσε η επιγραφή που τοποθετήθηκε σε ένα εστιατόριο του Πεκίνου και ανέφερε ότι απαγορεύεται η είσοδος στους σκύλους και σε όσους προέρχονται από ασιατικές χώρες με τις οποίες η Κίνα έχει εδαφικές διαφορές.
    Το Beijing Snacks, κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη της κινεζικής πρωτεύουσας, ανάρτησε μια επιγραφή με τη φράση: "Το εστιατόριο δεν σερβίρει Ιάπωνες, Φιλιππινέζους, Βιετναμέζους και σκύλους". Φωτογραφίες του εστιατορίου αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ιδίως σε βιετναμέζικα και φιλιππινέζικα φόρουμ.
    Η εφημερίδα Tuoi Tre του Βιετνάμ έκανε λόγο για "οργή στο διαδίκτυο" καταγγέλλοντας "άλλο ένα παράδειγμα του ακραίου (κινεζικού) εθνικισμού που πρέπει να καταδικαστεί".
"Αυτό δεν είναι πατριωτισμός, είναι ακραία βλακεία", έγραψε ένας σχολιαστής.
"Έτσι μαθαίνει το μίσος η νέα γενιά", σημείωσε ένας άλλος υποστηρίζοντας ότι ο Κινέζος εστιάτορας "έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου" από την κινεζική κυβέρνηση.
    Στις Φιλιππίνες η "απαγόρευση εισόδου" στο εστιατόριο έγινε δεκτή με θυμό ανάμικτο με χιούμορ. "Κατάφωρος ρατσισμός σε εστιατόριο του Πεκίνου", έγραψε η δημοσιογράφος Βερόνικα Πεντρόσα στο λογαριασμό της στο Twitter. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας πάντως προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα κάνοντας λόγο για "προσωπική άποψη" του εστιάτορα ο οποίος εξάλλου βεβαίωσε ότι "κανένας αξιωματούχος" δεν ήρθε σε επαφή μαζί του για να του ζητήσει να αναρτήσει την επιγραφή.
    Το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες διεκδικούν τα αρχιπελάγη της θάλασσας της Νότιας Κίνας ενώ οι σχέσεις της Κίνας με την Ιαπωνία εντάθηκαν με αφορμή τις ακατοίκητες βραχονησίδες Σενκάκου, στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
    Το κείμενο της πινακίδας παραπέμπει στην εποχή όπου η βρετανική αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχό της ορισμένες περιοχές της σημερινής Κίνας και όπου σε ορισμένα καταστήματα υπήρχαν πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο σε Κινέζους.
    Σύμφωνα με την κινεζική προπαγάνδα, στη Σαγκάη υπήρχε μια πινακίδα που έγραφε "Απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους και σε Κινέζους", αν και μερικοί ιστορικοί αμφισβητούν την εκδοχή αυτή.

16.Ψάχνουν ζευγάρι για ταξίδι στον πλανήτη Άρη
    Έναν άνδρα και μια γυναίκα σκοπεύει να προσλάβει ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα για ένα ταξίδι 501 ημερών με επιστροφή, στον πλανήτη Άρη! Το γεγονός αποκάλυψαν οι διοργανωτές, οι οποίοι ωστόσο προτιμούν ζευγάρι.
    Η αποστολή θα στοιχίσει πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες.
    Εμπνευστής της κίνησης αυτής είναι ο Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
    Για την ώρα, δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, οπότε η αποστολή θα πάρει σάρκα και οστά, όταν υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.
    Αρκετά από τα συστήματα αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017. Αυτό αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια προκειμένου η αποστολή να επωφεληθεί από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει τον γύρω του Άρη, φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη, πριν επιστρέψει στη Γη.
    Η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

17.Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 15/13
1.    - Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων επισκέφθηκε την 26-02-13 τον Αρχηγό του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κο Π.Καμμένο στο Γραφείο του στην Βουλή , στο πλαίσιο των επαφών με τους Αρχηγούς των Κομμάτων , που ξεκίνησε το Συντονιστικό Συμβούλιο.
2.    -Το Συντονιστικό Συμβούλιο του ανέπτυξε τα οικονομικά προβλήματα που έχουν τα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , συνεπεία των συνεχών και άδικων περικοπών , που επεκτείνονται και την περίοδο 2014-2016, για τα οποία ο κος Καμμένος ήταν ενήμερος.
3.    -Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα Εθνικής Αμυνας και Ασφάλειας.
4.    -Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κος Καμμένος διαβεβαίωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο οτι στηρίζει τα αιτήματα των αποστράτων και έμπρακτα με την κατάθεση ερωτήσεων και επερωτήσεων στην Βουλή. Παράλληλα μας πρότεινε να ετοιμάσουμε σχέδια τροποιήσεων νόμων που μας αδικούν , τα οποία να προωθήσουμε σε όλους τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου προκειμένου να τα υπογράψουν ονομαστικά, ώστε να αποδείξουν έμπρακτα ο καθένας την θέση του, έναντι των ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας.
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού Αντιναύαρχος ε.α. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ  Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. . ΙΑΤΡΙΔΗΣ

18.Ανοικτή Επιστολή προς τον κύριο Α/ΓΕΕΘΑ
    Κύριε Αρχηγέ
    Δια της παρούσης θα ήθελα να σας εκφράσω μερικές σκέψεις μου οι οποίες εκτιμώ ότι εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μου.
    Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ουδέποτε συνέδεσε την εκτέλεση της αποστολής του με το ύψος των αποδοχών του. Πως θα μπορούσε άραγε ένας που ορκίζεται να δώσει την τελευταία ρανίδα του αίματος του για τη Πατρίδα να διακατέχεται από τέτοιες ευτελείς συνδικαλιστικές μπακαλίστικες λογικές.
    Ούτε το ηθικό του στρατεύματος διασαλεύεται, παρά την πικρία που αισθάνεται από τη μη ισότιμη και μη δίκαιη μεταχείριση του. Τα οράματα που κρατούν όρθια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ υψηλά για να επηρεαστούν από ποταπά αισθήματα και πρακτικές.
    Οι «παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ» όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο εμπαιγμός έχει και κάποια όρια. Η νοημοσύνη των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων είναι αρκετά υψηλή ώστε να κατανοούν πότε τα ωραία λόγια και οι μελλοντικές υποσχέσεις έχουν ουσία και πότε είναι ανούσια.
    Ένα πρώτο βήμα λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή, της κατανόησης του εμπαιγμού, είναι εσείς που μας εκπροσωπείτε, έχοντας φτάσει στη κορυφή της πυραμίδας των Ενόπλων Δυνάμεων, εμπνεόμενος από τις στρατιωτικές Αρετές, με πλήρη συναίσθηση της πράξεως σας και με πλήρη υπευθυνότητα, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!
    Η περαιτέρω παραμονή σας στο αξίωμα αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες, μοιραία θα σας εντάξει στις συνειδήσεις όλων μας εκεί που δεν θα επιθυμούσατε!
    Γνωρίζοντας την καλλιέργεια σας και εφόσον έχετε κάποιο ενδοιασμό για το αν θα πρέπει να προβείτε στη πράξη αυτή, θα σας πρότεινα να ξαναμελετήσετε από τη ποίηση του Καβάφη το «ΜΑΡΤΙΑΙ ΕΙΔΟΙ» το «ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» και τέλος το «CHE FECE …. IL GRAN RIFIUTO».
Γεώργιος Φινοκαλιώτης
Υποστράτηγος ε.α
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ‘’ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ’’, ΣΑΣ ΤΟ ΒΑΖΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
Κωνσταντίνος Καβάφης ''Όσο μπορείς''
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου