Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1060

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1060
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, είναι δικά μου.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
2.Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου ξεσπά: Οι δικαστές θυσίασαν τον Βασίλη!
3.Αντιναύαρχος 840 ευρώ! Οι συντάξεις όλο και μειώνονται
4.Κρίση στο Αιγαίο και η ...Ώρα των Στρατηγών!
5.Αλητεία από ΔΝΤ: Θέλουν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις & απολύσεις εδώ και τώρα!
6.Ο εισαγγελέας που στήνει στο... δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!
7.Έφυγε ο θρυλικός "μύτος" Γιώργος Κολοκυθάς
8.ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ
9.ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ
10.ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
11.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
12.Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
13.Δεν πάει το μυαλό σας ποιού διάσημου (κακάσχημου) ηθοποιού κόρη είναι το σέξι θηλυκό της φωτογραφίας!
1.ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Του Ασώτου, Αγίου Κλεονίκου
Κλεόνικος, Κλεονίκη, Νίκη, Κλεονίκω
ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου ξεσπά: Οι δικαστές θυσίασαν τον Βασίλη!
Τις τελευταίες ημέρες ζει τον χειρότερό της εφιάλτη...
ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ''ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ''?
newsbomb.gr
     Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» «ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός».
  «Το δικαστήριο θέλει να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία πολιτικών» λέει η σύζυγος του κ. Παπαγεωργόπουλου.
    Η Ε. Παπαγεωργοπούλου υποστηρίζει πως «Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να εξανίσταται και να αγανακτεί; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».
    Τα ισόβια δεν πέρασαν ούτε για μια στιγμή από το μυαλό της.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΙΝΗ, ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΔΙΚΑΙΗ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ, ΑΛΛΑ....ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    Βιώνει την χειρότερη στιγμή της ζωής της όπως εξομολογείται στη συνέντευξή της.
    Το μόνο που την κρατάει δυνατή είναι η ανάγκη να στηρίξει τον άνθρωπό της. Κάθε φορά που τον επισκέπτεται στη φυλακή, επιστρατεύει το χιούμορ της για να τον εμψυχώσει.
    Ακόμη και όταν εκείνος της ζήτησε κάποια βιβλία για να περνάει τις ώρες του, εκείνη του πήγε το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου, «Τα παραμύθια πίσω από τα κάγκελα». Του είπε: «Αυτό είναι το Νο1. Εσύ θα γράψεις το Νο2».
    Μαζί με το βιβλίο του πήγε και ένα ραδιοφωνάκι και έναν μικρό φακό για να μην ενοχλεί τους 9 συγκρατούμενούς του, όταν διαβάζει. Το επισκεπτήριο είναι δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Τα κενά των υπόλοιπων ημερών τα καλύπτουν με ολιγόλεπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.
    Το σπίτι του ζευγαριού στο Πανόραμα είναι συνεχώς γεμάτο από φίλους και συγγενείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στην Ελένη Παπαγεωργοπούλου. Λέει ότι, ενώ πολλοί έχουν επικοινωνήσει για να δηλώσουν τη στήριξή τους προς τον άνδρα της, δεν έχει συμβεί το ίδιο με πολλά μέλη της Ν.Δ.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Αντιναύαρχος 840 ευρώ! Οι συντάξεις όλο και μειώνονται
    Αν στην κυβέρνηση αναρωτιούνται ακόμη γιατί ακόμη και οι “θεσμικοί” απόστρατοι, αποφάσισαν να βγουν στο δρόμο, ας ρίξουν μια ματιά στην απόδειξη του ATM. 840 ευρώ η σύνταξη αντιναύαρχου ε.α !
    Ο οποίος θα έπαιρνε ακόμη …200 ευρώ αν δεν είχε κάνει το …έγκλημα να πάρει ένα μικρό δάνειο το οποίο τώρα του παρακρατούν.
    Στις 9 Μαρτίου εν ενεργεία και απόστρατοι θα διαδηλώσουν στην Αθήνα και αυτό όπως λένε θα είναι μόνο η αρχή.
    Τελικά ο Βέγγος ειχε δικαίο οταν είπε "960; Ρωτάς αν τα παίρνει ενας αντιναύαρχος εν ενεργεία;"
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Κρίση στο Αιγαίο και η ...Ώρα των Στρατηγών!
Toυ Χρήστου Μακρυγιάννη Ανώτερου Αξιωματικού ε.α
    Ας μη γελιόμαστε δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει πίσω στο Αιγαίο, ούτε βέβαια να φοβηθεί από ''Ρηματικές Ανακοινώσεις '',ούτε ότι θα υποβάλλει τα σέβη της στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών!
Αν η πολιτική Ηγεσία έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και να αλώσει τη Φτώχεια των Ελλήνων, ίσως να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια Κρίση μεγαλύτερη από αυτή που περιμένουμε!
    Κάποιοι μπορεί να περιμένουν να τους σώσει το ξανθό Γένος που Χριστό Πιστεύει, κάποιοι ίσως να περιμένουν να πολεμήσουν οι Φράγκοι για εμάς ή και να στείλουν τα πολεμικά τους να αναχαιτίσουν τα Τούρκικα μαχητικά ή να μπουν μπροστά ώστε να αλλάξουν Ρότα οι Τούρκικες φρεγάτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς πέρα από τα συνηθισμένα ψηφίσματα δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό !
    Η Κρίση θα έρθει κάποια ώρα που ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλύτερη ενημέρωση ,ίσως και αν είμαστε λίγο τυχεροί να είναι και προβλέψιμη !
    Στο ΓΕΕΘΑ οι επιτελείς έχουν επεξεργαστεί διάφορα σχέδια και όλα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα !
    Εκείνο που δεν θέλουν με τίποτα είναι να μας σύρουν σε μια μεθοδευμένη κρίση που κάποιοι άλλοι θα έχουν ήδη γράψει το σενάριο με όλες τις εναλλακτικές παραλλαγές !
    Η επόμενη Κρίση θα είναι η μεγαλύτερη που θα αντιμετωπίσουμε και θα ήταν ευχής έργο να έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα πρώτα από όλα σε Κυβερνητικό επίπεδο .
    Να είναι ξεκάθαρο στους Αρχηγούς ότι θα χειριστούν την Κρίση από τα υπόγεια και από τα πεδία της Μάχης και όχι από συσκέψεις σε πολιτικά γραφεία με συσκέψεις άσχετων πολιτικών Αρχηγών αλλά και οικονομικών Υπουργών που θα μετρούν την κηροζίνη στα μαχητικά μας και θα βγάλουν το μπλοκάκι για να μετρήσουν αν μας συμφέρει να σηκώσουμε μαχητικά ή να στείλουμε τις Φρεγάτες μας στη Μεγίστη !
    Θα πρέπει αυτό που γίνεται από τον περασμένο χρόνο στο ΓΕΕΘΑ να γίνει πράξη και στη Κρίση ,να κάνουμε σαφές ότι και αν επιχειρηθεί οτιδήποτε θα χτυπηθεί ανελέητα ενώ ταυτόχρονα θα χτυπηθούν συγκεκριμένοι στόχοι που θα προκαλέσουν καταστροφές στις υποδομές και χάος στην Τουρκία ,ενώ ο τρόμος και ο πανικός θα έχει πολλαπλά μεταδιδόμενα αποτελέσματα !
    Οι Τούρκοι και μιλάμε για τους Τούρκους στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, έχουν μεγαλώσει με το πόσο μεγάλος και ανίκητος είναι Ο Τούρκικος Στρατός που είναι ο δεύτερος αριθμητικά στο ΝΑΤΟ !...Εκεί πρέπει να τους χτυπήσουμε στο γόητρο και στη Μεγαλομανία αλλά και τον εγωισμό του Τούρκου Ηγεμόνα που ακόμη και σήμερα ονειρεύεται νεοθωμανισμό!
    Οι Στρατηγοί αυτά που έχουν στα χέρια τους είναι δεδομένα ,αλλά και εμείς μπορούμε και πρέπει να τους ενισχύσουμε πάση θυσία ...Τα υπερσύγχρονα υποβρύχια μας είναι έτοιμα και εμείς στεκόμαστε σε μικροπολιτικά και περίεργα ! Να τα βάλουμε μπαταρίες και αύριο το πρωί στο Αιγαίο !
    Φρεγάτες δεν ξέρω αν πρέπει να τις νοικιάσουμε ,ούτε αν τις ανασκευάσουμε αλλά τις χρειαζόμαστε και να κόψουμε το λαιμό μας να τις βρούμε, γιατί θα τις χρειαστούμε να κόψουμε τα Τούρκικα πλοία που θα σκάσουν μύτη απέναντι από τη Ρόδο σε χρόνο μηδέν ίσως και πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων
    Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει πάνω από 15 Ασκήσεις Καταδρομικές ''ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ"" δείχνοντας ποιο δρόμο θα ακολουθήσει και ότι όπου και αν εκδηλωθεί επίθεση ,είτε για εντυπωσιασμό είτε για διαπραγμάτευση δεν θα μείνει αναπάντητη !
    Αν επιχειρηθεί αεροπόβαση σε νησί μας το σενάριο το έχουν διαβάσει καλά και με την Διακλαδική Διεύθυνση που δημιουργήθηκε και επίσημα πριν από λίγες ημέρες όλα θα παιχθούν στα ίσα αρκεί να υπάρχει ενημέρωση ακόμη και στο τελευταίο φυλάκιο στο Φαρμακονήσι!
    Τα υποβρύχια να πιάσουν τα περάσματα ώστε να στείλουν τις τορπίλες με στόχο τα Τούρκικα που θα ξεμυτίσουν και από τα στενά ...Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες βολές του Πολεμικού μας Ναυτικού ,την τρομακτική ευστοχία των EXOCET των Παράκτιων μας συστοιχιών με τα εποχούμενα, που έχουν μεταφερθεί σε νησιά του Αιγαίου .....αλλά και την Λυσσώδη αντίδραση των Τούρκων που ψάχνουν σε όλο το Αιγαίο για να βρούνε τις ''φωλιές'' τους !
    Για την αεροπορία μας δεν πρόκειται να αναφέρουμε κάτι γιατί θα αρχίσω να γράφω πράγματα πολλά και θα στεναχωρήσω πολλούς !Αλλά θα σταθώ μόνο στα λόγια Ισραηλινού πιλότου μετά τις τελευταίες ασκήσεις σε πεδίο βολής κοντά στον Όλυμπο 'όπου χαιρέτισαν με σεβασμό τους Έλληνες χειριστές που έβγαζαν μάτια !
    Ευτυχώς σήμερα παραδόξως τα τρία επιτελεία εργάζονται αρμονικά και δεν φυτεύονται νάρκες μεταξύ τους ,εκτός από μερικούς μεμονωμένους που στο όνομα των γαλονιών έρπονται γλείφοντας !
Τι χρειαζόμαστε ; Ηθικό και να μιλήσεις στα στελέχη μας με ανοιχτά χαρτιά , να τους κοιτάξεις στα μάτια , να τους δείξεις αλλά και να τους δώσεις ελπίδα και όραμα ...Θέλουμε ηγέτες που να τους εμπιστεύεται ο μικρός Αξιωματικός αυτός που θα πολεμήσει ...ίσως να έχουμε γεμίσει και φλώρια στις Μονάδες όπως έλεγε και ένας παλιός Αξιωματικός ,αλλά να τους αξιοποιήσουμε όλους και όποιος δεν μας κάνει να πάει σπίτι του αύριο το πρωί !
    Σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο επαναφορά Αποστράτων Αξιωματικών ...Aλλάζουν τα γράμματα όταν φορέσεις το παλτό και πιάσεις στασίδι στην Εκκλησιά !
    Να αφήσουμε τα στελέχη στο Στράτευμα να ανασάνουν να ''γλύψουν τις πληγές τους '' αλλά και να πνίξουμε να ποντίκια που θα φύγουν πρώτα από όλους μόλις αρχίσει το πανηγύρι !
Αυτά που γίνονται τούτες τις ημέρες στους διαδρόμους του Πενταγώνου αλλά και στα πολιτικά   γραφεία να σταματήσουν άμεσα ,γιατί η οργή του λαού που θα ξεσπάσει θα είναι τρομακτική και η τιμωρία αμείλικτη !
    Η Πατρίδα δεν τεμαχίζεται ούτε η Κρίση διαχειρίζεται, εδώ μιλάμε για την Πατρίδα μας και όχι για δοβλέτια !
    Πρέπει να αφήσουμε τους Στρατηγούς να ωριμάσουν ,κάποτε είχαμε γερόντια τώρα έχουμε νέους πανέξυπνους που δοκιμάζουν ένα καινούργιο δόγμα στις Ελληνικές 'Ένοπλες Δυνάμεις διαφορετικό από τις αργοκίνητες Μονάδες αλά Σώματα με Μονάδες μέριμνας και δεν συμμαζεύετε !
Σήμερα πρέπει ο Μαχητής να κουβαλάει μαζί του την τροφή του για τρεις ημέρες , τα πυρομαχικά του και να μπορεί να επιβιώσει κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες !
    Αυτοί θα πολεμήσουν με το ξεκίνημα και αυτοί θα το τελειώσουν ...Μια ευχή και μια κατάρα μετά από Συμπεράσματα με πόνο ψυχής
    Οργανώστε Εθνοφυλακή μάχιμη καμιά Αστυνομία δεν θα μπορέσει να αντικρούσει τους Κατσαπλιάδες Αλβανούς ,Πακιστανούς και λοιπούς που θα πέσουν στους Αμάχους και τα γυναικόπαιδα την κρίσιμη εκείνη ώρα !
    Όταν οι Στρατιώτες μας γυρίζανε από το Μέτωπο το '40 το μόνο που φοβόντουσαν ήταν η μπαμπεσιά των Αλβανών αλλά και το πλιάτσικο των Τσάμηδων !
    Η Ώρα των Στρατηγών 'Έφτασε... Ίσως όμως να ήρθε και ή ώρα των Πολιτών για τούτον εδώ το βράχο ...την Ελλάδα μας ! 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Αλητεία από ΔΝΤ: Θέλουν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις & απολύσεις εδώ και τώρα!
    Με απαίτηση για άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και απειλές για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επανέρχεται το ΔΝΤ, αν δεν εφαρμοστούν τα - απόλυτα ανεφάρμοστα λόγω εξαθλίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών - φορολογικά μέτρα του Δεκεμβρίου.
    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ προειδοποίησε πριν λίγο ότι "Αν δεν συλλέγουν οι φόροι από τις ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα ακολουθούσουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων".Ο Μάρεϊ αναγνώρισε μεν πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή υπογράμμισε ωστόσο πως είναι σημαντικό να βελτιωθεί η φορολογική διοίκηση. «Αν η κυβέρνηση τα πάει καλύτερα στη συλλογή φόρων θα μπορέσει να αποφύγει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίος απέφυγε να σχολιάσει την έκθεση για τη φορολογική διοίκηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.
    Σε ερώτηση για δημοσιεύματα στην Ελλάδα που φέρουν την τρόικα να ζητά από την ελληνική κυβέρνηση 25.000 απολύσεις ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να «αναπροσαρμοσθεί» - δηλαδή μειωθεί - αλλά τόνισε πως τρόικα και ελληνική κυβέρνηση "δεν έχουν ακόμη καταλήξει στον ακριβή αριθμό".
    Ο ίδιος τόνισε πως τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και αξιολογεί την πρόοδο του προγράμματος, ώστε να συντάξει σχετικές εκθέσεις. Σημείωσε δε πως ο επικεφαλής του κλιμακίου Πολ Τόμσεν θα μεταβεί στην Αθηνά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
    Φυσικά όλοι ξέρουν ότι είναι θέμα ημερών η πτώση της κυβέρνησης, αν επιχειρηθεί να περάσουν νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων. Το ότι τα φορολογικά μέτρα ήταν ανεφάρμοστα, το γνωρίζουν όλοι ή τουλάχιστον όφειλαν να το γνωρίζουν. Άρα είναι υποκρισία να λένε ότι "Θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις εκ νέου αν δεν εισπραχθούν οι φόροι.
    Οι φόροι δεν πρόκειται να εισπραχθούν όχι γιατί οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν, αλλά γιατί ο σχεδιασμός επί φορολογικών εσόδων βασίζεται σε θεωρήματα εντελώς φανταστικά.
    Εκτός και αν νομίζουν ότι ο κάθε Έλληνας έχει μια μηχανή που κόβει χρήμα και ειδικά οι άνεργοι (σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος!).
    Εν πάση περιπτώσει, τα πράγματα "σφίγγουν" για την κυβέρνηση, αλλά και για τους δανειστές: Αν ανατραπεί η κυβέρνηση, χάνουν τα λεφτά τους.
    Bασικά, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, κατ'αυτό τον τρόπο...
defencenet.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Ο εισαγγελέας που στήνει στο... δικαστικό απόσπασμα την Τρόικα!

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ
    Σε μια καταγγελία προχώρησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννης Πενταγιώτης με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά και τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι δικαστικοί στα νέα μέτρα.
Διαβάστε την επιστολή του:
«Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:
Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.
Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.
Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.
Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ.
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.
Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.
Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.
Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.
Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.
Γιάννης Πενταγιώτης Εισαγγελέας Πρωτοδικών»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Έφυγε ο θρυλικός "μύτος" Γιώργος Κολοκυθάς
Ακόμα ένας ΜΕΓΑΛΟΣ του μπάσκετ έφυγε…Ήμουν ευτυχής που τον θαύμαζα να παίζει. Η οικογένεια του μπάσκετ, έχει φτωχύνει σημαντικά.
Sport24.gr
    Ο θάνατος του Γιώργου Κολοκυθά βύθισε σε πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Ο θρυλικός "μύτος", ένας μπασκετμπολίστας που προηγήθηκε της εποχής του και μια ιστορική φυσιογνωμία του αθλήματος, που μιλούσε στη πορτοκαλί μπάλα. Το Sport24.gr σκιαγραφεί την καριέρα του πιο μεγάλου σκόρερ του αθλήματος στην Ελλάδα, μέχρι να εμφανιστεί ο Νίκος Γκάλης (φωτο)

    Ο θρυλικός Γιώργος Κολοκυθάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, αφήνοντας πιο φτωχό το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Ένας μπασκετμπολίστας που προηγήθηκε της εποχής του, που μπορούσε να βάλει καλάθι με οποιονδήποτε τρόπο, ένας μύθος του αθλήματος που όσοι τον είχαν δει να παίζει, πρώτα με τον Σπόρτιγκ και μετέπειτα στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική Ομάδα είχαν να λένε πως τέτοιο ταλέντο δεν ξαναβγήκε παρά μόνο όταν εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης!
    Γιατί είναι αλήθεια ότι ο "μύτος", όπως ήταν το παρατσούκλι του, "μιλούσε" στη μπάλα. Αν και δεν αγαπούσε ιδιαίτερα την προπόνηση, η επαφή του με το καλάθι ήταν τεράστια και παρότι τότε η διαφορά των Ελλήνων παικτών με τους ξένους έμοιαζε χαώδης, αυτός μπορούσε να τους συναγωνιστεί επάξια.
    Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό το 1966, δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ομάδα των "πρασίνων", που έσπασαν την κυριαρχία της ΑΕΚ στο τέλος της δεκαετίας του 60 και κατέκτησαν τέσσερα πρωταθλήματα.
    Στην πρώτη του σεζόν με το τριφύλλι, σημείωσε 51π σε ένα αγώνα που είναι και το ατομικό του ρεκόρ στην Α Εθνική. Το πόσο μεγάλος σκόρερ είναι, άλλωστε, το είχε δείξει με τη φανέλα του ιστορικού Σπόρτιγκ, με τον οποίο αναδείχθηκε δυο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.
    Ο Κολοκυθάς μπορούσε να παίξει το ίδιο καλά, τόσο μακριά όσο και κοντά στη ρακέτα, γιατί διέθετε εκπληκτικά αλτικά προσόντα. Παρότι δεν ήταν πολύ ψηλός (1.95) δεν δίσταζε να τα βάζει με ψηλότερους αντιπάλους σαν "ελαφρύ τεσσάρι" για να τον παρομοιάσουμε με τα τωρινά δεδομένα του μπάσκετ.
Με αντίπαλο τον Γιώργο Τρόντζο στις ιστορικές μονομαχίες
ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στην δεκαετία του 60
    Τα κατορθώματά του ήταν ανάλογα και με την Εθνική Ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε 90 φορές και είχε μέσο όρο πόντων 20.08.
    Μόνο ο Νίκος Γκάλης στην μακρόχρονη διαδρομή των παικτών που φόρεσαν τα γαλανόλευκα κατάφερε να τον ξεπεράσει σε αποτελεσματικότητα, έχοντας (στους 168 αγώνες που έπαιξε με την Εθνική) μ.ο 30.5 π!
    Οι εμφανίσεις του το 1967 και το 1969 στα Ευρωμπάσκετ του Ελσίνκι και της Καζέρτα ήταν συγκλονιστικές, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, κάτι που για την εποχή έμοιαζε και ήταν ένας πραγματικός άθλος.
    Ίσως το κορυφαίο του παιχνίδι να ήταν αυτό εναντίον της Ισπανίας το 1967, όταν σημείωσε 43π στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να νικήσει (έχασε τελικά με 99-95).     Αυτό είναι και το ατομικό ρεκόρ του με το εθνόσημο στο στήθος και το πέτυχε μια ακόμη φορά, κόντρα στην Β Βουλγαρίας στο βαλκανικό πρωτάθλημα του 1966 στη νίκη της Εθνικής με 91-90.
    Δεν είναι εύκολο, για μας τους νεότερους, να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των μπασκετικών κατορθωμάτων του Γιώργου Κολοκυθά. Ήταν τεράστια. Το ελληνικό μπάσκετ δεν είχε τη δυναμική που έχει τώρα, οι διεθνείς διοργανώσεις ήταν λίγες και η δυνατότητα των παικτών να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο ελάχιστες.
Ο Γιώργος Κολοκυθάς στον Παναθηναϊκό του 1966.
 Αριστερά του οι Παναγιωταράκος, Πέππας και
 δεξιά του οι Χαϊκάλης, Πολίτης
    Ο Κολοκυθάς, όμως, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας και να αποκτήσει την φήμη ενός πολύ μεγάλου σκόρερ.

Μετά από μια νίκη επί της ΑΕΚ αγκαλιά με τον Γιώργο Φούντα!
    Ιδιαίτερα αγαπητός σε συμπαίκτες και αντιπάλους ο "μύτος" ήταν ένας πραγματικός μποέμ, απόλαυσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και σταμάτησε την ενεργό δράση αρκετά μικρός (σε ηλικία 28 ετών) λόγω προβλημάτων στο γόνατό του.

Στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας για το
προολυμπιακό τουρνουά του 1964, δίπλα στον Φαίδωνα Ματθαίου...
    "Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το ταλέντο του Κολοκυθά. Ήταν ένας πολύ μεγάλος μπασκετμπολίστας" δήλωσε στο Sport24.gr ο Μάκης Κατσαφάδος, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, που παραδέχθηκε: "Όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό καταστρώναμε ολόκληρο σχέδιο για να τον σταματήσουμε, ξέροντας ότι αν τα καταφέρουμε θα έχουμε εξουδετερώσει την μισή ομάδα των αντιπάλων. Αλλά ο Κολοκυθάς δεν σταματιόταν εύκολα. Μπορούσε να βάλει τη μπάλα στο καλάθι με δεκάδες τρόπους, στεκόταν στον αέρα και είχε πολύ μεγάλα αθλητικά προσόντα. Τον έζησα και ως αντίπαλος, αλλά και ως συμπαίκτης στην Εθνική Ομάδα, όπου ακόμη και με αντιπάλους όπως η τεράστια Σ.Ένωση, ή η ενιαία Γιουγκοσλαβία δεν δίσταζε να βάζει 20 και 30 πόντους. Καταπληκτικός αθλητής, καταπληκτικός άνθρωπος. Για μένα, αλλά νομίζω και για όλους όσοι τον έζησαν από κοντά, ο Κολοκυθάς μπαίνει στο ίδιο επίπεδο, από πλευράς ταλέντου, αξίας και προσφοράς με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Είναι κρίμα που τον χάσαμε τόσο νωρίς".
Στο Βελιγράδι το 2005, σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο
της πρωταθλήτριας Ευρώπης μαζί με τον Παναγιώτη
Γιαννάκη και τον Λευτέρη Κακιούση
    Τα τελευταία χρόνια ο Γ.Κολοκυθάς ήταν γενικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας. Το 2005 στο Βελιγράδι, δεν άντεχε το σασπένς των αγώνων και πολλές φορές άναβε το πούρο του και έφευγε από το γήπεδο, κάνοντας βόλτες στη γέφυρα του Δούναβη. Εκτιμούσε πολύ τον Παναγιώτη Γιαννάκη και η παρουσία του έμοιαζε να συνδέει όλες τις γενιές του ελληνικού μπάσκετ.Το χιούμορ του ήταν ανεξάντλητο και οι δηλητηριώδεις ατάκες του, λειτουργούσαν σαν αγχολυτικό στην μεγάλη πορεία προς το χρυσό μετάλλιο. Ένα χρόνο αργότερα, στη μακρινή Ιαπωνία έκανε τα ... ίδια και χειρότερα!    Δεν ξεχνούσε τους παλιούς του φίλους στα Πατήσια, ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη.Πέρσι είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει μέχρι το Καράκας. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει το πρωί του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω του ένα μύθο που δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ...
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ
Δεν ξέρω τι μου φταίει. Θες να παντρευτούμε και να μου φταις εσύ για όλα;
-Έχεις κάτι να πιούμε;
-Νερό.
-Κάτι πιο σκληρό;
-Παγάκια !!!
"Ο ιδανικός άντρας δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν ξενυχτάει, δεν ξενοκοιτάει, δεν υπάρχει.
Μην τσακώνεστε ποτέ σε ανοιχτό χώρο. Δεν υπάρχει μια πόρτα να κοπανήσεις φεύγοντας για γκραντ φινάλε.
Πάντως καλό θα ήταν οι λογιστές να ξέρουν και δυο πράγματα για πρώτες βοήθειες.
Όταν πεθαίνει ο άνεργος πάει στη Γη της Αγγελίας.
Δεν είναι κακό να είσαι μέτριος, αρκεί να είσαι καφές.
Τα παιδιά στο πίσω κάθισμα προκαλούν ατυχήματα. Τα ατυχήματα στο πίσω κάθισμα προκαλούν παιδιά...
Βλήματα έχουμε πολλά, αν είχαμε και κανόνια θα ήμασταν υπερδύναμη.
Την ανάπτυξη στην Ελλάδα τη μυρίζεις κάθε μέρα... Ξυλόσομπα λέγεται..!
Το ποτό δεν έδωσε ποτέ καμία λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά πάλι ούτε και το γάλα...
Το "δεν είναι αυτό που νομίζεις" είναι πάντα αυτό που νομίζεις σύν κάτι ακόμα που δεν έχεις πάρεις χαμπάρι.
Η μόνη κατάθεση που θα κάνουμε οι Έλληνες τα επόμενα χρόνια, είναι ψυχής.
Mε το σταυρό στο χέρι, μόνο οι παπάδες κάναν λεφτά...
Η δουλειά δεν είναι ντροπή, είναι παρελθόν...
Είμαστε αυτοί που αναπτύξαμε πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας για να πάψουμε να συναντιόμαστε
Το πρωί μου χτύπησαν το κουδούνι:
-Γειά σας, είμαστε από τον έρανο της αγάπης.
-Δεν μου κάνετε πλάκα; Και πόσα λεφτά θα μου δώσετε;
Οι Μάγιας δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το δικό τους τέλος, του κόσμου τους μάρανε.
Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται... Εκτός από την Ελλάδα που χαίρονται από το 1974 μέχρι σήμερα...
9.ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ
Το έστειλε ο Δημήτρης Γιαντζής
    Είναι η ιστορία 2 φίλων που περπατούν στην έρημο
    Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο.
    Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο :
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.
    Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο.
    Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε.
    Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.
    Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε :
-όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο, και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί?
    Ο άλλος φίλος απάντησε :
-Όταν κάποιος μας πληγώνει, πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγνώμης μπορούν να το σβήσουν.
    Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί το σβήσει'.
ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ.
    Στείλε αυτή τη φράση στους ανθρώπους που δεν ξεχνάς.
    Αν δεν την στείλεις σε κανένα, αυτό σημαίνει ότι είσαι βιαστικός και ότι ξεχνάς τους φίλους σου
ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
10.ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
    Από τη στιγμή που υλοποιήθηκαν οι ‘’αναπροσαρμογές’’ στα μισθολόγια και συντάξεις μας, πολλοί συνάδελφοι, θέλοντας να βοηθήσουν και ενημερώσουν, κοινοποίησαν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να δικαιωθούμε και να πάρουμε πίσω έστω και ένα μέρος από αυτά που ‘’βούτηξαν’’ από την τσέπη μας.
    Ίσως για τους έχοντες οικονομικές γνώσεις, το θέμα να είναι απλό, για τους υπόλοιπους όμως είναι σταυρόλεξο.
    Αυτό που έβγαλα σαν συμπέρασμα, είναι ότι μπορεί κάποιος να κάνει προσφυγή ή και προσφυγές, ακολουθώντας τις προτεινόμενες διαδικασίες, με δικηγόρο ή μόνος του, με τα παρακάτω δεδομένα.
        Α. Τα συνολικά έξοδα, θα είναι περίπου 300 ευρώ, είτε τα δώσεις στην αρχή, είτε στο τέλος.
        Β. Η διαδικασία, για ευνόητους λόγους, είναι εξαιρετικά παρελκυστική και χρονοβόρα, με αποτέλεσμα με τις πιο ευνο’ι’κές συνθήκες, να εκδικαστεί ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ περίπου, και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα
    Πολλοί συνάδελφοι, επικοινωνούν μαζί μου ζητώντας διευκρινίσεις και ρωτώντας με τι θα κάνω εγώ.
    Είναι γεγονός ότι ‘’η ελπίδα πεθαίνει τελευταία’’, αλλα πολύ φοβάμαι ότι στην περίπτωσή μας, πρώτα θα ‘’αποχωρήσουμε’’ εμείς, ασχέτως ηλικίας, και μετά θα ακολουθήσει η ελπίδα. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα, από προσωπικές μου εμπειρίες, αφού
                1.Προσέφυγα για αναπροσαρμογή συντάξεως στο ΓΛΚ μέσω δικηγόρου το 2002, και μέχρι το 2009 δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Μετά από αυτό έκανα ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ενέργειες, επανυποβάλλοντας τα δικαιολογητικά στο ΓΛΚ με συστημένη επιστολή, και μετά από 2 χρόνια ( Νοέμβριος 2011 ) δικαιώθηκα, με καταβολή αναδρομικών 3 ετών ( και όχι 15 όπως έπρεπε ). Και όλο αυτό για 198 ευρώ το μήνα, τα οποία δεν πρόλαβα να τα δώ γιατί τα πήρε ο ‘’τυφώνας’’ των μειώσεων και …αναπροσαρμογών.
               2.Από το Σεπτέμβριο του 2012, περιμένω την έγκριση δαπάνης από τον ΕΟΠΠΥ για φάρμακα, περίπου 100 ευρώ, τα οποία αναγκαστικά αγόρασα από φαρμακείο. Θυμάστε, τότε στην απεργία.
    Θα μου πείτε, τι σχέση έχει ο ΕΟΠΠΥ με το ΓΛΚ. Καμία απολύτως, εκτός από το ότι και οι δύο ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ του Δημοσίου, τα οποία λένε ότι δεν έχουμε γιατί τα χρειάζονται για άλλες υποχρεώσεις. Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή…
    Οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις προσφυγές, είναι σκόπιμα επίπονες και χρονοβόρες, για να αποθαρρύνουν τους συναδέλφους. Και τουλάχιστον, σε εμένα το κατάφεραν. Δεν πρόκειται να κάνω προσφυγή, γιατί δεν θέλω ούτε να συναινέσω στην κορο’ι’δία, αλλα και ούτε να είμαι σε αναμονή στο τηλέφωνο για τηλεφώνημα που δεν θα έρθει.
    Οι υπηρεσίες αυτές, ‘’οχυρώνονται’’ πίσω από επίπλαστες διατάξεις και ρυθμίσεις, απολύτου σκοπιμότητας όλες, με μοναδικό σκοπό την ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ !
    Πάνω σε αυτό θα πρέπει, πιστεύω, να επικεντρωθούν οι ενέργειες των Ενώσεών μας, θεσμικών και μη, όχι για την γρήγορη διεκπεραίωση, αλλά για την μη αναγκαιότητα ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ( ακόμη ένα κόλπο για αφαίμαξη…) και την συνολικά ρυθμιστική ενέργεια από αυτούς που έχουν την υποχρέωση και το δικαίωμα να κάνουν, δηλαδή από τις Κρατικές Υπηρεσίες.
    Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν το βλέπω καθόλου πιθανό, γιατί ο κλέφτης ποτέ δεν παραδέχεται ότι έκλεψε, ούτε και επιστρέφει τα κλεμένα. Ρωτήστε Τσοχατζόπουλο, Παπαγεωργόπουλο και Σία, να σας εξηγήσουν…
    Για αυτό λοιπόν, σας λέγω ότι ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ, όχι γιατί δεν με ‘’πόνεσαν’’ αυτά που μου έκλεψαν, αλλά γιατί δεν βλέπω αποτέλεσμα.
    Το τι θα κάνετε εσείς, είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ.
Ανδρέας
11.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αθήνα, 01 Μαρτίου 2013
ΠΡΟΣ: - κο Χρήστο Ντούσκα Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Γενικού Λογιστηρίου
του Κράτους Κάνιγγος 29, 101 10 Αθήνα
ΚΟΙΝ.: - κο Χρήστο Σταϊκούρα Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών


κε Ντούσκα,
    1. Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν νομοθετηθεί και εφαρμόζονται οι απανωτές, πολλαπλές και πολύπλευρες μειώσεις στις στρατιωτικές συντάξεις, που έχουν μέχρι σήμερα απομειώσει τα ετήσια ονομαστικά μας εισοδήματα σε ποσοστά που αγγίζουν το 65%,. Όπως είναι φυσικό ο καταιγισμός αυτών των περικοπών έχει δημιουργήσει πλήθος «αποριών», τόσο ως προς τη συνταγματικότητα και νομιμότητα επιβολής τους, όσο και επί της ορθότητας του τρόπου εφαρμογής τους. Αποτέλεσμα είναι ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας, πέραν της άσκησης ενδίκων μέσων προς τα αρμόδια δικαστήρια, οδηγείται σε υποβολή αιτήσεων ενημέρωσης ή «αιτήσεων θεραπείας» προς τις υπηρεσίες σας. Επειδή θεωρούμε ότι η διαδικασία υποβολής των σχετικών ερωτημάτων προς ενημέρωση ή διευκρίνιση στις Υπηρεσίες σας, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης και διεκπεραίωσης, τόσο προς εσάς, όσο και προς τους οργισμένους πλέον στρατιωτικούς συνταξιούχους, κρίναμε σκόπιμο να συγκεντρώσουμε συνοπτικά, τα βασικότερα ερωτήματα αρμοδιότητός σας, τα οποία σας παραθέτουμε προκειμένου, αφού μας απαντήσετε, να ενημερώσουμε τα μέλη μας «στρατιωτικούς συνταξιούχους», ώστε να αποφεύγεται η εφεξής άσκοπη αλληλογραφία:
           α. Αχρεωστήτως καταβληθείσες κρατήσεις - συντάξεις.
                 α.1. Η αναδρομικότητα της εφαρμογής, από 1-8-2012, των διατάξεων των περιπτώσεων 31 και 32 της υποπαραγράφου Γ.1. (περ.32) του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, καθώς και αυτή, από 1-1-2013, των διατάξεων της υποπαραγράφου Β3 του ιδίου νόμου, δημιουργούν δύο κατηγορίες αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών:
                         α.1.1. Τα ποσά που αφορούν στις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, εκ μέρους του Δημοσίου προς τους συνταξιούχους, λόγω των μειώσεων των αντιστοίχων βαθμών των ε.ε., ως αποτελέσμα της τροποποίησης των ειδικών μισθολογίων, για το κατά περίπτωση διάστημα αναδρομικής ισχύος και παρακρατούνται με ισόποσες δόσεις, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις που μας έχετε κοινοποιήσει.
                         α.1.2. Τα ποσά που αφορούν στις αχρεωστήτως καταβληθείσες κρατήσεις των συνταξιούχων προς το Δημόσιο ή άλλους «δικαιούχους», οι οποίες είχαν υπολογισθεί και παρακρατηθεί, επί μεγαλυτέρων ποσών, για το κατά περίπτωση διάστημα αναδρομικής ισχύος. Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν προκύπτει να έχετε υπολογίσει και να έχετε έστω συμψηφίσει τις εν λόγω αχρεωστήτως καταβληθείσες κρατήσεις.
                 α.2. Το ερώτημα που τίθεται επί των ανωτέρω και λόγω των μεγάλων ποσών των μειώσεων που έχουν προκύψει, είναι: εάν προτίθεστε να προβείτε στον υπολογισμό της ως άνω (α.1.2.) κατηγορίας αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και με ποιον τρόπο θα προβείτε στην επιστροφή, ή συμψηφισμό των ποσών (α.1.1. και α.1.2.), ή αν προτίθεστε να διευθετήσετε το θέμα με κάποιον άλλο τρόπο, που εμείς δεν γνωρίζουμε.
           β. Φορολογητέο εισόδημα έτους 2012.
    Μετά τις ανωτέρω αναδρομικές μειώσεις και με δεδομένο ότι οι αναδρομικές κρατήσεις των μειώσεων των στρατιωτικών συντάξεων θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013, το ερώτημα που τίθεται είναι: αν το ποσό που θα εμφανισθεί, ως φορολογητέο εισόδημα, στο εκκαθαριστικό σημείωμα των ετησίων συνταξίμων αποδοχών μας, ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2013, θα είναι μειωμένο κατά το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, ή αν προτίθεστε να διευθετήσετε το θέμα με κάποιον άλλο τρόπο, που εμείς δεν γνωρίζουμε.
           γ. Επίδομα Θέσης Υψηλής ή Αυξημένης Ευθύνης Ταξιάρχων ή αντιστοίχων
               γ.1. Σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 13 του Νόμου 3029/02 (ΦΕΚ Α’ 160) 11-7-2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παράγραφος 2 και παράγραφος 5 του Νόμου 3075/02 (ΦΕΚ 297 Α’) 5-12-2002, από 1ης Ιανουαρίου 2003, στη βάση υπολογισμού της σύνταξης των στρατιωτικών, υπολογίζεται και:
                       γ.1.1. Το ποσό των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, με την υποχρέωση καταβολής των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών για αυτό το ποσό, από όλους τους στρατιωτικούς, ανεξαρτήτως βαθμού.
                       γ.1.2. Για τους στρατιωτικούς, βαθμού άνω του Ταξιάρχου και αντιστοίχων, το ως άνω επίδομα, αντικαθίσταται από το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης, της παραγράφου 5 του άρθρου 2 του Ν. 2448/1996 (ΦΕΚ 279 Α΄), όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά από τις οικείες μισθολογικές διατάξεις.
γ.2. Όπως γνωρίζετε, το επίδομα υψηλής ευθύνης, από την 31-12-2009 μέχρι σήμερα, έχει υποστεί σταδιακά τρείς μειώσεις, με τελευταία αυτήν της υποπερίπτωσης 5, της περίπτωσης 31 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012. Σύμφωνα με αυτήν και όπως αποτυπώθηκε στις προσφάτως ληφθείσες Πράξεις Αναπροσαρμογής Σύνταξης, όλων των στρατιωτικών συνταξιούχων, που αποστρατεύθηκαν με τον διοικητικό βαθμό του Ταξιάρχου και αντιστοίχων, το εν λόγω επίδομα ορίσθηκε στα εκατόν τριάντα τρία (133) ευρώ. Κατά συνέπεια, σήμερα παρουσιάζεται το οξύμωρο, στη βάση υπολογισμού της σύνταξης των στρατιωτικών μέχρι και του βαθμού του Συνταγματάρχη, να υπολογίζεται το επίδομα ποσού των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, ενώ για τον ανώτερο βαθμό του Ταξιάρχου, να υπολογίζεται το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης ποσού εκατόν τριάντα τριών (133) ευρώ!
             γ.3. Από την παράθεση των ανωτέρω, πιστεύουμε ότι η μείωση του συμμετέχοντος στη βάση υπολογισμού της σύνταξης επιδόματος, δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, για τους παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενους λόγους:
                     γ.3.1. Το πνεύμα του νομοθέτη, όπως προκύπτει και από την ακροτελεύτια φράση της παραγράφου 11 του άρθρου 59 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 1, παράγραφος 13 του Νόμου 3029/02 (ΦΕΚ Α’ 160) 11-7-2002 («Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν ανάλογη εφαρμογή και για τα επιδόματα που καταβάλλονται με τις αποδοχές των λοιπών κατηγοριών υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, καθώς και των στρατιωτικών πλην των περιπτώσεων που ισχύουν ήδη ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ως προς το ύψος του ανωτέρω ποσού.»), ήταν να τηρηθούν ευνοϊκότερες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους ανώτατους (βαθμού Ταξιάρχου και άνω) αξιωματικούς, εξ’ ου και η αντικατάσταση του επιδόματος ποσού των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, με το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης, υψηλοτέρου ποσού, κατά την αρχική νομοθέτησή του.
                     γ.3.2. Ο υπολογισμός μικρότερου των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ ποσού, για το βαθμό του Ταξιάρχου και αντιστοίχων, σε σχέση με κατά βαθμό κατωτέρους του, καταστρατηγεί ευθέως τις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας.
                     γ.3.3. Ανεξαρτήτως βαθμού, όλοι οι στρατιωτικοί, κατέβαλαν κρατήσεις, ως εν ενεργεία, επί του ποσού των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, προκειμένου αυτό το ποσό να συμμετέχει στη βάση υπολογισμού της σύνταξης.
            γ.4. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν προτίθεστε να διορθώσετε τον εν λόγω, εμφανώς εκ παραδρομής υπολογισμό, ώστε όταν το επίδομα υψηλής ευθύνης πέφτει κάτω από τα των εκατόν εβδομήντα έξι (176) ευρώ, να αντικαθίσταται άμεσα το επίδομα υψηλής ευθύνης από το ποσό αυτό, όπως ορίζεται στο άρθρο 1, παράγραφος 13 του Νόμου 3029/02 (ΦΕΚ Α’ 160) 11-7-2002.
       δ. Συμμετοχή του εισοδήματος των στρατιωτικών συνταξιούχων από μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων στον υπολογισμό μείωσης της σύνταξης.
           δ.1. Σύμφωνα με την περίπτωση (α) της υποπαραγράφου Β3 του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012, το εισόδημα που προέρχεται από χορηγούμενα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων και ΕΚΟΕΜ των στρατιωτικών συνταξιούχων, βαφτίζονται αυθαίρετα ως συντάξιμες αποδοχές και αθροιζόμενα στην τακτική μηνιαία σύνταξη, υπόκεινται σε ποσοστιαίες μειώσεις κλιμάκων, οι οποίες μειώνουν τη μηνιαία τακτική σύνταξη.
           δ.2. Η εν λόγω μεθόδευση που είναι σαφές πως βασίσθηκε σε εισηγήσεις των υπηρεσιών σας, παρέβλεψε εσκεμμένα τα παρακάτω μη αμφισβητούμενα δεδομένα:
                  δ.2.1. Τα μερισματικά εισοδήματα των στρατιωτικών συνταξιούχων δεν αφορούν σε εγγυημένες συντάξιμες παροχές, όπως οι επικουρικές συντάξεις, αλλά σε μερίσματα που χορηγούνται στην βάση της δυνατότητας των Μετοχικών Ταμείων για διανομή τών προς τούτο διαθεσίμων κεφαλαίων τους. Είναι δε δυνατό, βάσει του νόμου που διέπει τη λειτουργία τους, να παρέχουν ακόμη και μηδενικό μέρισμα, κάτι που επίσης δεν δύναται να συμβεί, μέχρι σήμερα, στην περίπτωση των επικουρικών συντάξεων. Απόδειξη δε προς τούτο είναι ότι τα ανά μήνα εισοδήματά μας από μερίσματα, διαφοροποιούνται, ανάλογα με την ως άνω διαθεσιμότητα κεφαλαίων προς διανομή. (Τα τελευταία δύο έτη πάντοτε μειούμενα)
                   δ.2.2. Τα Μετοχικά Ταμεία και ΕΚΟΕΜ, δεν είναι και δεν λειτουργούν ως Ταμεία παροχής Επικουρικών συντάξεων ή Επικουρικής Ασφάλισης, αφού πρωτίστως δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και παράλληλα δεν υφίσταται εργοδοτική εισφορά, η οποία είναι θεσμοθετημένη στην περίπτωση των επικουρικών Ταμείων.
                   δ.2.3. Με ποια λογική, μη συντάξιμα εισοδήματα, μη εγγυημένα, μη σταθερά και τα οποία φορολογούνται ως εισόδημα, δημιουργούν μειώσεις στις συντάξεις; Διότι κατά την ίδια στρεβλή λογική, εισοδήματα από μερίσματα μετοχών, τόκους καταθέσεων ή άλλες πηγές (πχ ενοίκια), θα ήταν εξίσου λογικό να προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις!
           δ.3. Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε:
                  δ.3.1. Αν προτίθεστε να επανεξετάσατε τη λογική, νομιμότητα και σκοπιμότητα, της άθροισης των μετοχικών μερισμάτων από τα Μετοχικά Ταμεία και ΕΚΟΕΜ, στην τακτική μηνιαία σύνταξη και στη συνέχεια επιβολή ποσοστιαίων κλιμακωτών μειώσεων, οι οποίες απομειώνουν τη μηνιαία τακτική σύνταξη.
                  δ.3.2. Επειδή όπως προαναφέρθηκε, τα ως άνω μερίσματα δεν είναι σταθερού ποσού και χορηγούνται είτε ανά τριμηνία, είτε ανά διμηνία, με ποιο τρόπο κατανέμετε και υπολογίζετε τα εν λόγω ποσά στο μηνιαίο άθροισμα και επιβολή ποσοστιαίων μειώσεων της σύνταξης.
    2. Συναφώς και προς αποφυγή στο μέλλον παρομοίων περιπτώσεων, υποβολής σωρείας διευκρινιστικών ερωτημάτων σας προτείνουμε όπως ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα σας εφαρμογή, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορεί με την καταχώρηση του Α.Μ. του να έχει πρόσβαση τόσο στους αναλυτικούς υπολογισμούς της σύνταξής του, όσο και στο μηνιαίο εκκαθαριστικό του σημείωμα, το οποίο θα μπορεί να εκτυπώνει, για κάθε νόμιμη χρήση.
    3. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε με σαφήνεια, αναλυτικά και με ακριβείς υπολογισμούς όπου απαιτείται, επί των ερωτημάτων μας, ώστε εν συνεχεία να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους λοιπούς στρατιωτικούς συνταξιούχους, ώστε να αποφευχθεί η μαζική υποβολή αιτήσεων και ενστάσεων στις υπηρεσίες σας και στο Α΄Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέραν των εφέσεων που θα κατατεθούν στο ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που μεταφράζονται σε τεράστιο κόστος και για το Δημόσιο και για τους συνταξιούχους.
    4. Τέλος παρακαλούμε όπως η απάντησή σας περιέλθει σε μας όχι αργότερα από τις 20 Απρ 13, ώστε να υπάρχει ένας μήνας προθεσμία (μέχρι 22 Μαΐ 13) για την υποβολή αιτήσεων και ενστάσεων από κάθε ενδιαφερόμενο. Οίκοθεν νοείται ότι αν παρέλθει η 20 Απρ 13 και δεν έχουμε λάβει την απάντησή σας, θα θεωρήσουμε ότι αδυνατείτε να μας ενημερώσετε και δεν επιθυμείτε την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών σας που θα κατακλυσθούν στην κυριολεξία από ατομικές αιτήσεις και ενστάσεις.
Ο ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
12.Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
Δελτίο Τύπου (28-02-2013)
Συνέδριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα
«Η Αποκατάσταση και οι Επανορθώσεις προς την Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης: Θεμελιώδες Ζήτημα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΛΟΥΚΑΣ
    Το Συνέδριο που οργανώθηκε από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών σε συνεργασία με την Ευρωβουλευτή κυρία Ροδή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 27-02-2013.
    Στο συνέδριο μετά από την εισαγωγική ομιλία της κυρίας Ροδή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία έθεσε το πλαίσιο του αιτήματος για Αποκατάσταση και Θεραπείας των κατάφορων παραβιάσεων δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου-Τενέδου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, μίλησαν επί των αντίστοιχων θεμάτων οι :
Δρ. Νικόλαος ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Οι.Ομ.Κω.) «Τα βήματα προς την Αποκατάσταση και τις Επανορθώσεις προς την Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης»
Δρ. Γιάννης ΚΤΙΣΤΑΚΙΣ (Νομικός Σύμβουλος της Οι.Ομ.Κω.), «Η νομική διάσταση των επανορθώσεων προς την Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης».
    Στο συνέδριο συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου, Υπέρτιμος και ‘Εξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, κ. Παντελεήμων, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Εὐμενείας κ. Μάξιμος και Σινώπης κ. Αθηναγόρας συνοδευόμενοι από τους ιερείς της Ι. Μητρόπολης Βελγίου, Ευρωβουλευτές από πολλά κράτη της Ε.Ε. , μεγάλος αριθμός μελών των αντιπροσωπειών της Ελλάδος και Τουρκίας στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μειονοτήτων της Ευρώπης κ. Χάνς Χάνσεν, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ομογενείς των Βρυξελλών.
    Η τετραμελής αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω, που μετέβη στις Βρυξέλλες, είχε σειρά πολύ σημαντικών παράλληλων συναντήσεων με στελέχη της Γ. Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Ε.Ε. αρμόδιας για τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., το γραφείο σχεδίασης στρατηγικής παρά την Προεδρεία της Ε.Ε, πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Πότερριγκ, πολλούς Ευρωβουλευτές και μεταξύ αυτών της μικτής Επιτροπής Ε. Κοινοβουλίου – Τουρκίας καθώς επίσης και το επιτελείο της Προέδρου Ευρωβουλευτή κ. Χ. Φλιότρ και τον Γ. Γραμματέα αυτής κ. Θ. Γκρούνερτ, και την εισηγήτρια για τα θέματα προόδου των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία Ευρωβουλευτή κυρία Ρία Όομεν.
    Σε όλες τις συναντήσεις τέθηκε το μείζον θέμα δικαιωμάτων του ανθρώπου που είναι η επιτακτική ανάγκη το Τουρκικό κράτος να προβεί άμεσα σε μέτρα Αποκατάστασης και Επανορθώσεων προς την Εκπατρισμένη Κοινότητα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης - τονίζοντας ότι αυτή είναι και η μόνιμη απαίτηση της Οι.Ομ.Κω από τους αρμόδιους Υπουργούς της Τουρκικής Κυβέρνησης κατά τις συναντήσεις της - καθώς επίσης και να σεβαστεί σε απόλυτο βαθμό τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.
    Σύντομα θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση για το αναφερόμενο Συνέδριο.
    Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την ουσιαστική υποστήριξη για την επιτυχία των προσπαθειών του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανούηλ, προϊστάμενο του Γραφείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες και τον π. Αιμιλιανό αρμόδιου του ίδιου Γραφείου, τους Ευρωβουλευτές κ. Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κ. Ε. Κοππά και κ. Γ. Κουμουτσάκο.
Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω
13.Δεν πάει το μυαλό σας ποιού διάσημου (κακάσχημου) ηθοποιού κόρη είναι το σέξι θηλυκό της φωτογραφίας!
gossip-tv.gr
    Πολλές φορές ευτυχώς τα γονίδια κάνουν την καλύτερη δουλειά και στην πορεία... εξελίσσονται γιατί αν έμεναν όπως ήταν στην περίπτωση του κακάσχημου ηθοποιού και της πανέμορφης κόρης του, τότε η τελευταία θα ήταν... καταδικασμένη!
    Το σέξι θηλυκό λοιπόν της φωτογραφίας δεν είναι άλλη από την κόρη του Rowan Atkinson, του αγαπημένου σε όλους μας Mr Bean. Η Gemma Atkinson ακολουθεί καριέρα μοντέλου και φυσικά με κάθε της εμφάνιση αναστατώνει τον βρετανικό αντρικό πληθυσμό και όχι μόνο. Η Gemma έχει τέλειο κορμί και γι' αυτό δεν διστάζει να φωτογραφίζεται με σέξι εσώρουχα και αποκαλυπτικά ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου