Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1079

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1078
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και εάν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΝΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΓΜΕ
2.Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της αδελφής της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου
3.ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ... ΕΛΛΑΔΑ
4.Μιχάλαρος: «Ούτε που να σκέφτονται χαράτσι για τρίτη χρονιά»
5."Καμπάνα" για τον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας
6.Πού είναι ένας επαναστάτης να σώσει την πατρίδα!
7.Der Spiegel: Αυτή είναι η λίστα των Ρώσων ολιγαρχών με καταθέσεις και επενδύσεις στην Κύπρο
8.Η γερμανική μπότα πατάει στο λαιμό την Κύπρο
9.ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΕΜΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟ’Υ’ΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
10.Νέο "κούρεμα" στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας
11.Οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,μία ακόμη οπερέτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΙΝΣΤΙTΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ
ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 77-79,
Πειραιάς, Τ.Κ. 18536
Τηλ. /Fax 210-4530044
1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΓΜΕ
Καλούνται τα Μέλη και οι Φίλοι του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος
να τιμήσουν με την παρουσία τους την Διάλεξη του
Δρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
με θέμα:
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Την 28η Μαρτίου 2013 ημέρα Πέμπτη, και ώρα 7.00 μ.μ.
στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού
(οδ. Αγίας Σοφίας 1, Ν. Ψυχικό, Στάση Σκαλάκια επί της Λεωφόρου Κηφισίας).

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της αδελφής της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου
    Δεν έχουν τέλος τα ευρήματα των ανακριτικών αρχών που χειρίστηκαν την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Ετσι, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η δίκη, στις 22 Απριλίου, με τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και 18 ακόμη συγκατηγορουμένους του να κάθονται στο εδώλιο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη της Έλγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σε βάρος της Έλγκεν Στοφρέγκεν μετά τον εντοπισμό ποσού 1.455.000 ελβετικών φράγκων σε τραπεζικό της λογαριασμό.Αξίζει να σημειωθεί πως, στον λογαριασμό αυτό συνδικαιούχος ήταν και ένα ακόμη πρόσωπο που μέχρι τώρα, ωστόσο, παραμένει άγνωστο στην ανάκριση και αναζητείται.
    Το ποσό των 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκε στο λογαριασμό της αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ, φέρεται να προέρχεται από την εταιρεία ΜΙΕ συμφερόντων του Μιχαλή Ματαντού που είχε αναλάβει, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, να μοιράζει τις… προμήθειες για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.
    Στη συνέχεια, το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό του Κύρου Μελά, γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia Οράτιου Μελά για να καταλήξει τελικά στον τραπεζικό λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΚΙΕΣ… ΟΥΤΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ... ΕΛΛΑΔΑ
ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΣΑ’Ι’Τ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ
http://www.ihu.edu.gr/index.php/el.html
    Μόλις μου ήλθε και το προωθώ.
    Αυτό θα είναι εμπιστευτικό και μόνο για ενημέρωση.....
    Έχουν φτιάξει (χωρίς να το προβάλουν καθόλου στην Ελλάδα) ένα πανεπιστήμιο που ονομάζεται «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» ("International HellenicUniversity", IHU). Η πανεπιστημιούπολη έχει χτιστεί ήδη και βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.
    Το πανεπιστήμιο, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε, είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όπως τις οραματίζονται οι παγκοσμιοποιητές. Στην ιστοσελίδα του λέει ανοιχτά ότι οι κλάδοι σπουδών είναι συνδεδεμένοι με τις προοπτικές στην Ν.Α. Ευρώπη.
    Έχει πολύ λίγες σχολές μέχρι στιγμής, που έχουν να κάνουν με οικονομικές σπουδές, νομικές σπουδές, κοινωνιολογία, εθνολογία και πολιτισμό, επιστημονική έρευνα και τεχνολογία, και μια σχολή με το ενδιαφέρον όνομα «Τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών των χωρών της Μαύρης Θάλασσας» (;!). Να υποθέσουμε ότι ο αριθμός των σχολών θα αυξηθεί στο μέλλον.
    Εκτός από το γεγονός ότι δεν το προβάλλουν καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ για να πληροφορηθούν οι Έλληνες γι' αυτό, το άλλο που κινεί υποψίες είναι ότι ο ιστότοπος του πανεπιστημίου σχεδιάστηκε σε 16 γλώσσες, αλλά όχι στην Ελληνική! Το «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» δεν υποστηρίζεται στην Ελληνική γλώσσα.
    Αν δούμε τώρα ποιες γλώσσες υποστηρίζονται στον ιστότοπο, τότε τα ερωτηματικά αυξάνονται.
Αλβανική, Αραβική, Αρμενική, Βουλγαρική, Αγγλική, Γαλλική, Σκοπιανά, Γεωργιανή, Γερμανική, Ιταλική, Ρουμανική, Ρωσική, Σερβική, Ισπανική, Τουρκική, Ουκρανική.
Ελληνικά πουθενά.
    Φοβούνται μήπως οι Έλληνες τους ανακαλύψουν και γίνει θέμα; Ή δεν δέχονται Έλληνες σπουδαστές;
    Ρίξε μια ματιά.
    Η αρχική σελίδα για την δέσμη θεωρητικών σπουδών:
http://www.hum.ihu.edu.gr/
    Η αρχική σελίδα για την δέσμη θετικών σπουδών (2 σχολές μόνο):
http://www.tech.ihu.edu.gr/
    Σ' αυτή την σελίδα έχουν αναρτήσει τις πόλεις και τις ημερομηνίες εκθέσεων εκπαιδευτικών οργανισμών, στις οποίες σκοπεύουν να λάβουν μέρος για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Μιχάλαρος: «Ούτε που να σκέφτονται χαράτσι για τρίτη χρονιά»

protothema.gr
    «Ούτε που να σκέπτονται τη διατήρηση του χαρατσιού για τρίτη χρονιά», επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδ. Μιχάλαρος. Την υπαναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην απόφαση για διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) και για φέτος -είτε ακόμη και με πιο ήπια μορφή, είτε με διαφορετική ονομασία (ΦΑΠ) είτε με ενσωμάτωσή του στον οποιοδήποτε ενιαίο φόρο ακινήτων- ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
    «Τη σθεναρή αντίσταση της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας θα βρει απέναντί του ο κ. Στουρνάρας. Το χαράτσι είχε εξαγγελθεί ότι θα έπρεπε να το πληρώσουμε μία φορά αλλά τελικά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
    «Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις υποφέρουν. Οι μικρομεσαίοι και η βιοτεχνία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της φορολογίας ούτε την ανικανότητα του επιτελείου να καταφέρει να βρει τους έχοντες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Οι σχεδιασμοί αποτυγχάνουν και οι όποιες σκέψεις για διατήρηση του χαρατσιού θα βρουν απέναντί τους το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Το χαράτσι έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων, την οικοδομή και την κατασκευή αφού αυτής της δραστηριότητας οι επιχειρήσεις που έχουν αδιάθετα διαμερίσματα και εμπορικά ακίνητα τα οποία σήμερα δεν ηλεκτροδοτούνται θα έχουν, πλέον επίσης, την υποχρέωση να καταβάλλουν το χαράτσι, όπως και ο οποιοσδήποτε πολίτης που έχει ένα μη ηλεκτροδοτούμενο και κλειστό ακίνητο! Επίσης ο συντελεστής φόρου για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, όπως μαθαίνουμε, σχεδιάζεται να αυξηθεί από το 0,1% στο 0,2% της αντικειμενικής αξίας τους. Μιλάμε, τελικά, για καραμπινάτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξουθενώνει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και μη μπορώντας να διατηρήσει και να εφαρμόσει καμία δέσμευσή της», επισημαίνει ο κ.Μιχάλαρος.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5."Καμπάνα" για τον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας
3,5 χρόνια φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος
Newsit.gr
    Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών με αναστολή, ( ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΑΝ…) επιβλήθηκε στον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς κρίθηκε ένοχος από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, για τα αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος και της παθητικής δωροδοκίας.
    Τον πρώην νομάρχη, είχε βιντεοσκοπήσει με κρυφή κάμερα, ο τότε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Θωμάς Δήμας, να παραλαμβάνει τυλιγμένα σε εφημερίδα χαρτονομίσματα, για να αναθέσει δύο περιβαλλοντικές μελέτες για τον ποταμό Καλαμά και τη Λίμνη του Καλοδικίου, σε συγκεκριμένη εταιρεία.
    Σχετικά με την παράβαση καθήκοντος, ο Βασίλης Γιόγιακας, κατηγορήθηκε ότι "βάφτιζε" ως βοσκοτόπια, δασικές εκτάσεις με σκοπό την μελλοντική οικοπεδοποίησή τους...
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Πού είναι ένας επαναστάτης να σώσει την πατρίδα!

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
    «Σταθείτε όρθιοι στις επάλξεις σας! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΑΚΑΜΨΗ! .Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει. Για να προστατεύσουμε ό,τι κινδυνεύει!...»
    Είναι το τελευταίο δημόσιο μήνυμα του αξέχαστου Χριστόδουλου που θα γιόρταζε σήμερα αν δεν είχε αναγκάσει εαυτόν να παραιτηθεί από τη μάχη κατά της επάρατης, όπως το ήθελαν εκείνοι ενοχλούντο από τα ανατρεπτικά μηνύματά του…
    Πανάξιοι ηγέτες, όπως ο Χριστόδουλος ή ο Καποδίστριας φεύγουν δυστυχώς επάνω στην ακμή τους, με βίαιο τρόπο και όποτε γίνονται ενοχλητικοί στους ξένους «προστάτες» ή στους ντόπιους υπηρέτες τους. Άλλοι πάλι, φεύγουν σχεδόν ξεχασμένοι στην ξενιτιά ή στη φτώχια, όπως ο Τρικούπης, ο Πλαστήρας, ο Βενιζέλος....
    Τέτοιες μέρες, στις 18 Μαρτίου του 1936, άφησε την τελευταία του πνοή, αποσυρμένος στην ξενιτιά, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός που διπλασίασε την Ελλάδα αλλά και που «μαυρίστηκε» το 1920 και δεν βγήκε ούτε βουλευτής, όπως και ο Τρικούπης, ο δημιουργός της σύγχρονης δημοκρατίας, που επίσης «μαυρίστηκε» και δεν βγήκε ούτε βουλευτής, ενώ ο Πλαστήρας ,ο τιμωρός των ΕΞΗ στο Γουδί, πέθανε πάμπτωχος και με ήσυχη τη συνείδησή του ότι αρνήθηκε την εκτέλεση του Μπελογιάννη…
    Η καλή μοίρα της πατρίδας το θέλει ώστε όλα ανεξαιρέτως τα άξια τέκνα της να είναι, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. Ανατροπέας του τότε κατεστημένου ήταν ο Καποδίστριας που τα έβαλε με τους φοροφυγάδες Μαυρομιχαλαίους, τους μετέπειτα δολοφόνους του. Πολιτικός επαναστάτης ήταν ο Τρικούπης που τα έβαλε με το θρόνο γράφοντας εκείνο το περίφημο άρθρο του ΤΙΣ ΠTAIEI!.. .Επαναστάτης και ο Πλαστήρας που μαζί με τον Γονατά γκρέμισαν το κατεστημένο του 1922, υπεύθυνο για τη μικρασιατική καταστροφή…
    Επαναστάτης, μεγαλύτερος όλων όμως, ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που πυροδότησε τον ξεσηκωμό του Θερίσου στην Κρήτη, έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της Κρητικής πολιτείας, κλήθηκε από την επανάσταση του Ζορμπά το 1909 να κυβερνήσει την Ελλάδα, έγινε επτά φορές πρωθυπουργός και οδήγησε την πατρίδα του σε δύο νικηφόρους πολέμους. Παρόλα αυτά υπέστη δύο δολοφονικές επιθέσεις, αναθεματίστηκε από τους αντιπάλους του που έκαψαν το ομοίωμά του στο πεδίον του Άρεως, καταδικάστηκε σε θάνατο και εν τέλει πέθανε αυτοεξόριστος στο Παρίσι.
    Όλα αυτά τα άξια τέκνα του ο λαός τα έκλαψε πολύ μετά θάνατον. Σήμερα τα αγάλματά τους κοσμούν δημόσιους χώρους και τα ονόματά τους φέρουν μεγάλοι δρόμοι, πλατείες, πανεπιστήμια και αεροδρόμια. Τα σχολικά βιβλία αφιερώνουν πολλές σελίδες, αλλά..
    Αλλά το παράδειγμά τους, τις ιδέες τους, την επαναστατική σκέψη τους κανένας, μα κανένας από τους σημερινούς εν ενεργεία πολιτικούς δεν έχει την τόλμη να ακολουθήσει.
    Η δόλια πατρίδα, με το βρώμικο, σκωληκόβρωτο κράτος της, είναι ώριμη και έτοιμη για μια επαναστατική αλλαγή, όπως εκείνες του 1909 και του 1922, αλλά μήτε Ζορμπάς υπάρχει, μήτε Πλαστήρας ακούγεται. Οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα, αλλά και αυτοί που τους αντιπολιτεύονται, εξαπολύουν, ακίνδυνες και αναίμακτες ρητορικές επαναστάσεις, οι «τηλεπερσόνες» της τετάρτης εξουσίας παίζουν και αυτοί θέατρο ενώ στην πραγματικότητα όλοι πασκίζουν να περισώσουν το σημερινό κατεστημένο, αυτό ακριβώς που χρειάζεται ανατίναξη εκ θεμελίων ώστε να καταλάβει τη θέση του το νέο αίμα.
    Φαίνεται όμως ότι το αίμα του λαού μας δεν βράζει ακόμη ως το σημείο του μεγάλου ξεσηκωμού, αφού και στην πλατεία Συντάγματος ελάχιστοι πια κατεβαίνουν.
    Ακόμη και τα παιδιά που φώναζαν κάποτε στον ρασοφόρο επαναστάτη: «Σε πάμε Χριστόδουλε!» απουσιάζουν, αφού βρίσκουν πιο ακίνδυνο το… πιθηκοειδές «Χάρλεμ σέικ» ή το ανούσιο κουβεντολόι στο face book ή την αποχαύνωση στα καμώματα του… Σουλεϊμάν!...
    Τέτοιες μέρες, το 1941, επί γερμανικής κατοχής, τα παιδιά της Ελλάδας έγραφαν στους τοίχους, έβγαζαν τη νύχτα χωνί, έπεφταν νεκρά στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, για τη λεφτεριά της πατρίδας. Το ίδιο έκαναν αργότερα και τα παιδιά της Κύπρου, όπως ο Παληκαρίδης που απαγχονίστηκε τέτοιες μέρες το 1956 από τους Άγγλους κατακτητές . Το ίδιο και τα παιδιά του Πολυτεχνείου και της Νομικής επί χούντας, το 1973.
    Στις μέρες μας ο λαός αδρανεί, παραδίδεται αμαχητί στους αφέντες του, επαφίεται στην κούφια ρητορική καραγκιόζηδων της πολιτικής και των καναλιών. Περιμένει κάποιον σαν εκείνα τα άξια τέκνα που βλέπει στα αγάλματα, να βγει μπροστά, να τον ξυπνήσει, να τον οδηγήσει στην επαναστατική αλλαγή. Όχι να συναλλάσσεται παρακλητικά με τους υπηρέτες των ξένων δανειστών.
    Η ιστορία λέει ότι η Ελλάδα γεννοβολάει συνεχώς επαναστάτες. Ίσως υπάρχουν και σήμερα και δεν τους βλέπουμε… Ίσως κελαϊδάνε και δεν τους ακούμε… Ίσως…
Ch.Passalaris@hotmail.com

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
7.Der Spiegel: Αυτή είναι η λίστα των Ρώσων ολιγαρχών με καταθέσεις και επενδύσεις στην Κύπρο
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?????
    Υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και του ακόλουθου ειδησεογραφικού οργασμού, ανακύπτει το ερώτημα: ποιοι είναι οι γνωστοί άγνωστοι Ρώσοι ολιγάρχες με συμφέροντα (καταθέσεις, επενδύσεις, παράκτιες εταιρείες) στη «Μεγαλόνησο»;
    Η λίστα των Ρώσων επενδυτών «μεγαλοκαρχαριών» που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των πλουσιοτέρων ανθρώπων της Ρωσίας:
-Ρόμαν Αμπράμοβιτς: ελέγχει την εταιρεία χαρτοφυλακίου Evraz μέσω της εταιρείας Lanebrook, η οποία εδράζει στην Κύπρο.
-Μιχαήλ Προκόροφ: ο μεγιστάνας και πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, ιδιοκτήτης εταιρειών εκμετάλλευσης ορυχείων στη Ρωσία, κατέχει επίσης την από το 2008 εγγεγραμμένη στην Κύπρο Intergeo Management Ltd.
-Βλαντιμίρ Λίζιν: ο άνθρωπος του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 15.9 δισ. δολάρια ελέγχει τη σημαντικότερη εταιρεία του (χαλυβουργία) στο Νοβολιπετσκ μέσω της εδράζουσας στην Κύπρο Fletcher Holding Ltd.
    Στη λίστα με τους ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών με έδρα την Κύπρο συμπεριλαμβάνονται: ο Αλεξέι Μορντάσοφ (η «αξία» του ανέρχεται στα 15.3 δισ. δολάρια), ο μεγιστάνας του νικέλιου Βλαντιμίρ Ποτάνιν (14.5 δισ. δολάρια), ο βαρώνος του πετρελαίου Βαγκίτ Αλεκπέροφ (13.5 δισ. δολάρια), ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ (6.5 δισ. δολάρια), ο αμφιλεγόμενος επενδυτής που το 2008 είχε εκφράσει ενδιαφέρον να εξαγοράσει το 3% της Deutsche Bank, φίλος του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ και πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, Αλίζερ Ουσμάνοφ (18.1 δισ. δολάρια), η σύζυγος του πρώην δημάρχου της Μόσχας που είχε κατηγορηθεί για διαφθορά από το Κρεμλίνο, Γιελένα Μπατούρινα (1.1 δισ. δολάρια) και o μεγιστάνας των λιπασμάτων Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ, o οποίος τυχαίνει να είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου).
8.Η γερμανική μπότα πατάει στο λαιμό την Κύπρο

newsbomb.gr
     Πρωτοφανής επίδειξη αυταρχισμού από το Βερολίνο που απορρίπτει de facto κάθε άλλο εναλλακτικό σχέδιο των Κυπρίων, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 5.8 δις ευρώ, που έχει υπολογιστεί ότι θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό στις κυπριακές τράπεζες.
    Οι Γερμανοί απορρίπτουν οποιοδήποτε άλλο σχέδιο παρουσιάσει η Κύπρος. Αυτό σημαίνει ότι πέφτει στο κενό και η προσπάθεια για τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης και της έκδοσης ομολόγων με σημείο αναφοράς το φυσικό αέριο, που προωθεί από το πρωί η Κυπριακή πολιτική ηγεσία.
     Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά : '' Ακόμα και να είχαμε αυτή τη στιγμή, σε μετρητά, τα 5.8 δις ευρώ και τους τα προσφέραμε, οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να ζητούν κούρεμα των καταθέσεων, γιατί άλλοι είναι οι σκοποί τους''.
    Το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία άλλη λύση.Θεωρεί ότι αν η μικρή Κύπρος αποδειχθεί ότι μπορεί να σηκώνει το ανάστημά της και να αμφισβητεί τις εντολές της Γερμανίας, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα χαθεί ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος της Ευρώπης.
    Η κ.Μέρκελ και κυρίως ο κ.Σόιμπλε είναι εξοργισμένοι από το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής και στόχος τους πλέον είναι να κάνουν τους Κυπρίους να υποφέρουν, να τους καταστήσουν παράδειγμα προς αποφυγή και για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και για κάθε άλλη χώρα.Θέλουν να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η μόνη ορθή πολιτική είναι αυτή που υπαγορεύει το Βερολίνο και ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.
    Είναι χαρακτηριστική και η απαξιωτική συμπεριφορά που επιδεικνύουν όταν τους επισημαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες χώρες με υπερδιογκωμένο τραπεζικό τομέα, όπως το Λουξεμβούργο, χωρίς να αντιμετωπίζονται όπως η Κύπρος.Και όταν σε ανάλογο πρόβλημα που ανέκυψε με τις τράπεζες της Ιρλανδίας, πριν από δύο χρόνια, η Γερμανία δεν έθεσε θέμα κουρέματος των καταθέσεων.
    Στόχος τους είναι:
- Να συντριβεί και να εξαθλιωθεί η Κύπρος.
- Να διαλυθεί το τραπεζικό της σύστημα και να αποψιλωθεί από κεφάλαια. Ήδη υπάρχουν εντολές για φυγή κεφαλαίων πάνω από 10 δις ευρώ, την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες.
- Να ακολουθήσει, μετά το κούρεμα, μνημόνιο που θα δέσει την Κύπρο χειροπόδαρα και θα επιτρέψει στη Γερμανία να ελέγξει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΟΕΜΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟ’Υ’ΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΡΙΑ ????????
Του Αντώνη Μυλωνάκη
    Νέο χαστούκι και μάλιστα πολύ ύπουλο αφού στα μουλωχτά και χωρίς να έχει ανακοινωθεί το παραμικρό μειώνεται ακόμα περισσότερο το μέρισμα απο το ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού) των αποστράτων του στρατού.
    Με έγγραφο που έχει στα χέρια του απο το γραφείο του υφυπουργού άμυνας ,ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ ενημερώθηκε ότι απο τούδε το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ θα ανήκει στα κοινωνικά μερίσματα.
    Τι σημαίνει αυτό? Απλά ότι θα ενσωματώνεται στη μηνιαία σύνταξη και θα φορολογείται κανονικά στο εισόδημα. Δηλαδή και θα ανεβάζει το ύψος του εισοδήματος και θα ανεβάζει κλίμακα και το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ θα μένει το μισό τελικά.
    Να λοιπόν πως τσεκουρώνονται οι συντάξεις ακόμα και όταν δεν προβλέπεται απο τα διάφορα μνημόνια αφού τα πάντα γίνονται στα μουλωχτά με ύποπτες συνεργασίες. Αυτά για τους απόστρατους του στρατού γιατί οι συνάδελφοί τους στην αεροπορία μεριμνούν μόνοι τους και τσεκουρώνουν τον εαυτό τους μειώνοντας το μέρισμα του μετοχικού τους ταμείου κατά 10, 20 μέχρι και 37%.
    Πιστεύω ότι δεν θα με διαψεύσει ο μεγάλος στρατηγός της και πρόεδρος της ΘΕΣΜΙΚΗΣ και ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΑΑΣ Παντελής Μαυροδόπουλος γιατί το έγραφο το έχουμε στα χέρια μας . Δεν το δημοσιεύουμε γιατί απλά περιμένουμε να το δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα , να δούμε την αντίδραση του και πότε θα βγάλει επιτέλους μια καθαρή κουβέντα απο το στόμα του καταγγέλοντας το πλιάτσικο της κυβέρνησης των τροικανών σε βάρος των συναδέλφων του που τον έβαλαν με τη ψήφο τους σ΄αυτή τη θέση για να υποστηρίζει υποτίθεται τα συμφέροντά τους.
    Πιστεύω ότι θα το κάνει και θα αποκαλύψει και απο πότε το γνώριζε και το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό για να μήν στεναχωρήσει υποτίθεται τους ήδη... στεναχωρημένους συναδέλφους του και τις οικογένειές τους. Στην αναμονή λοιπόν!
Επειδή όμως εγώ κάτι ''τσίμπησα'', σας το βάζω παρακάτω.
10.Νέο "κούρεμα" στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας
   
 1.Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας εξακολουθεί …να σώζεται δια του “κουρέματος”! Εννοείται“κουρέματος” των μερισμάτων που με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο καθόρισε ως εξής:
    2. Εγκρίνουμε την κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε το Δ.Σ./Μ.Τ.Α. στην υπ’ αριθμ. 10/12-03-13 συνεδρίασή του, σύμφωνα με την οποία η τιμή μεριδίου του ΜΤΑ διαμορφώνεται ως εξής:
        α. Από την 1η Απρ 13 στο ποσό των 11,00 €, ήτοι μειωμένη κατά ποσοστό 10,5 % σε σχέση με την ισχύουσα τιμή μεριδίου.

        β. Από την 1η Ιουλ 13 στο ποσό των 7,80 €, ήτοι μειωμένη κατά ποσοστό 37,3 % σε σχέση με την ισχύουσα τιμή μεριδίου”.
“Δεν υπάρχει σωτηρία”, που έλεγε και το γνωστό τραγούδι.
11.Οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,μία ακόμη οπερέτα
του Κων. Φράγκου Υπτγουε.α. – DEA Πανεπιστημίου Σορβόννης
στην Πολιτική Άμυνας –Αναλυτής Αμυντικών Θεμάτων
onalert
Κακόν γαρ η πολυκυρρανία, εις κύραννος έστω… (Ιλιάδα – Όμηρος)
    Την προηγούμενη εβδομάδα η Πολιτική Εξουσία άλλαξε, για μια ακόμη φορά, εντός εξαιρετικά μικρού χρόνου και άνευ λόγου, την Ηγεσία των Ε.Δ. Το έκανε μόνο σκεπτόμενη μικρόψυχα και κομματικά, για να υπενθυμίσει ότι αυτή άρχει. Ανεξάρτητα εάν η κίνηση αυτή είναι βλαπτική. Ολίγον ενδιαφέρει τους πολιτικούς μια βλαπτική κίνηση για τη Χώρα, εφόσον εξυπηρετεί το Κόμμα και τις μωροφιλοδοξίες τους.
    Κάθε Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας αλλά και οι παρακεντέδες της Εξουσίας, θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι Ηγήτορες των Ε.Δ. είναι δικής τους επιλογής. Ότι ασκούν καταλυτική επιρροή, ότι τους εξουσιάζουν. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης ή της Κεντρικής Αφρικής, το γεγονός αλλαγής Στρατιωτικής Ηγεσίας θα περνούσε στα «ψιλά» των εφημερίδων, γιατί εκεί η διαδικασία αυτή αποτελεί ρουτίνα προβλεπόμενη από τους νόμους. Στα καθ’ ημάς, την ένδοξη Χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας, οι κρίσεις αποτελούν γεγονός γιατί γίνονται κατά το κέφι της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία ενεργεί χωρίς να υπολογίζει ποτέ τις επιπτώσεις.
    Οι αλλαγές στην κορυφή εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, όπως οι Εξοπλισμοί εξυπηρετούν τις μίζες. Σπάνια, σπανιότατα, οι Κυβερνήσεις έχουν ενεργήσει στο Στράτευμα με κριτήρια επιχειρησιακά και εθνικά. Προηγούνται άλλα. Οι αλλαγές της προηγούμενης εβδομάδας δεν εξυπηρετούν εθνική ή επιχειρησιακή ανάγκη. Αντίθετα, έπρεπε να αναβληθούν σε αυτή τη συγκυρία, που:
• Οι απομακρυθέντες ήσαν άριστοι και έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους.
• Η Χώρα, και ειδικά οι Ε.Δ., έχει γονατίσει από την εξοντωτική λιτότητα, έχει απογυμνωθεί από σημαντικό ποσοστό της εθνικής κυριαρχίας.
• Το φρόνημα των στελεχών έχει πατώσει και δεν υπάρχουν πιστώσεις για καύσιμα, ανταλλακτικά, υλικά νοσοκομείων.
• Ο Π.Υ. του ΓΕΣ θα επιφορτισθεί ακόμη περισσότερο από τις μετακινήσεις, μεταθέσεις κ.λπ.
ΟΛΑ ΤΑ ‘ΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ.
    Ας μην παραλείψω να αναφέρω ότι, οπωσδήποτε, η επιλογή της Στρατιωτικής Ηγεσίας, της κορυφής, είναι προνόμιο της Κυβέρνησης. Και πλέον ου. Ο χειρισμός πιο κάτω είναι θέμα Αρχηγού. Σήμερα οι λίστες «των ερυθρών και των βενέτων», προς προαγωγή και αποστρατεία, σταλμένες από τους παρακεντέδες της Εξουσίας, πάνε κι έρχονται…
Συστηματική υπονόμευση και απαξίωση
    Οι πολιτικοί, από το 1974 και εντεύθεν, με δικαιολογία την επάρατο, κάνουν ό,τι μπορούν για να απαξιώσουν κι ευτελίσουν τους αξιωματικούς. Εκδικούνται την απώλεια εσόδων της 7ετίας, η οποία έβλαψε κι αυτή, σημαντικά, τη Χώρα. Αν επικαλεσθώ νόμους, διατάγματα, διατάξεις κ.λπ., πρέπει να γεμίσω μια σελίδα της εφημερίδας. Οι ανώτατοι αξιωματικοί είναι στελέχη, στην πλειοψηφία τους, υψηλής στάθμης, μόρφωσης και εμπειριών διοίκησης με σπουδές στο εξωτερικό και γνώση ξένων γλωσσών.
    Έχουν το δικαίωμα να απαιτούν ύπαρξη νόμων που θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο των διαδικασιών επιλογής και αξιολόγησης. Να μη γίνονται παίγνια πολιτικής ίντριγκας. Τέτοιους νόμους διαθέτουν όλες οι Χώρες του ΝΑΤΟ. Εδώ και ενταύθα, οι πολιτικοί τους αρνούνται. Και όχι μόνο αυτό. Οι Κυβερνήσεις τοποθετούν στις κορυφαίες θέσεις των Υπουργείων ανθρωπάρια ή υπανθρωπάρια μειωμένου κύρους, ενίοτε και εγνωσμένους λωποδύτες, που συμπεριφέρονται στους αξιωματικούς, λόγω κόμπλεξ, ως πραίτορες! Αν αρχίσω από το 1996 (ας μην πάω ενωρίτερα) μέχρι σήμερα, τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν (εξαιρώ τους τελευταίους υπηρεσιακούς και τον παρόντα, ο οποίος δε συμπλήρωσε χρόνο για να κριθεί). Αυτοί καλούνται να κάνουν προαγωγές – αποστρατείες! Ωϊμέ… Τα τελευταία γεγονότα το επιβεβαιώνουν.
    Δε θα φτάσω στην ακραία εκδοχή του τ. Α/ΓΕΣ, Στρατηγού Κ. Ζαζιά (RN 17.02.03), που δηλώνει ότι «οι κρίσεις στις Ε.Δ. δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο τυχάρπαστων και κομματικών φορέων…» Αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Δεν αποφεύγω να σχολιάσω ότι ένας άπειρος και εντελώς άσχετος πολιτικός, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στην α΄ 120άδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Π. Μπεγλίτης, διορισθείς από τον ολέθριο Παπανδρέου ως Υπουργός Άμυνας, δε δίστασε να ξηλώσει μεμιάς 18 ανωτάτους, τον ανθό στρατιωτικών ηγετών της Χώρας, χωρίς λόγο. Ούτε ο Κλαούζεβιτς ή ο Ζούκωφ να ήταν.
Τα πρόσφατα
Αποτελούν, κι αυτά, κραυγαλέα θεσμική διαστροφή και εκτροπή.
       • Μέσα σε 15 μήνες έχουν αλλάξει στο θώκο του Α/ΓΕΣ 4 πρόσωπα (Φράγκος, Ζαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος). Παγκόσμιο ρεκόρ… πλάκας. (Το γεγονός καταγράφεται οσονούπω στο βιβλίο Γκίνες.) Πώς θα βλέπουν οι συνάδελφοί του στο ΝΑΤΟ τον νέο άξιο Αρχηγό, κ. Τσέλιο; Πόσο προσωρινό; 4 Αρχηγοί σε 15 μήνες! Μήπως βρισκόμαστε στην εποχή του Μεσοπολέμου, με τα συνεχή πραξικοπήματα; Μήπως βρισκόμαστε στο 1940, την πλευρά του Μουσολίνι, που αντικαθιστούσε αποτυγχάνοντες Αρχηγούς κάθε μήνα; Όχι. Είμαστε στην ένδοξη εποχή των ΣαμαροΜπενιΦώτηδων! ΣΗΜ.: Δύο ημέρες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Πρωθυπουργός, σε ημερίδα της ΝΔ, δήλωσε με υπερηφάνια: Η ΝΔ είναι δύναμη εθνικής ευθύνης.
       • Ο αποχωρών Α/ΓΕΣ, κ. Γκίνης, έζησε ένα επεισόδιο «σπάνιας ομορφιάς», ελληνικότατο, το πρωί της 05.02. Εισήλθε στο Γραφείο του ο Υπασπιστής, ενώ συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ στη Βουλή, και του είπε: «Κύριε Αρχηγέ, αποστρατεύεσθε. Το είπε το ραδιόφωνο…» Ειρήσθω εν παρόδω ότι τον κ. Γκίνη έχρισε Αρχηγό η ΝΔ και ο νυν Υπουργός και μετά 7 μήνες επιτυχούς θητείας τον κατάργησαν! Σκέτη ιλαροτραγωδία και κρετινισμός!
       • Τα περί Ναυάρχου κ. Κοσ. Χρηστίδη είναι γνωστά. Μίλησε εφαρμόζων τη ρήση του Σολωμού: «Εθνικό είναι το αληθινό.»
       • Άλλη φαιδρότητα είχαμε με την περίπτωση Αποστολάκη, του οποίου κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες. Το ότι υπήρξε υπασπιστής των ολέθριων ΑκοΓιάννων δεν είναι και καταδικαστέο. Πού και πού βρισκόταν και κάποιος αξιόλογος στο περιβάλλον τους. Η ΝΔ (Μεϊμαράκης) τον αποστρατεύει, ο κ. Βενιζέλος τον επαναφέρει και σήμερα (ως ασήμαντος, εκβιάζων, εταίρος του 5% της Τρόικας) επιμένει να του δοθεί η Αρχηγία. Τον Ναύαρχο υποστήριζε κορυφαίος παράγων του Πολιτικού Γραφείου Του Πρωθυπουργού και Επιχειρηματικός Μεγαλοπαράγοντας. Εάν ο κ. Ναύαρχος βαθμολογείται ποιοτικά με 20, ο βαθμός αυτός ελαττώνεται με τις γελοιότητες του παρασκηνίου. Δε φτάνει αυτό. Ο ΒΕΝΙ επιμένει στην αποστρατεία του Α/ΓΕΕΘΑ, κ. Κωσταράκου, γιατί ο τελευταίος πρόβαλε αντίθετη γνώμη για το θέμα του γένους των υποψήφιων αξιωματικών. Δημοκρατικότατος ο κ. Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
        • Η Ημερησία Διαταγή του αποχωρούντος Αρχηγού, κ. Κ. Γκίνη, εξαφανίζεται επειδή εμπεριείχε αιχμές.
         • Ενώ οι κυβερνώντες, άπαντες, κόπτονται, υποκριτικά, για τον περιορισμό του υδροκεφαλισμού στην κορυφή, αυξάνουν τους Αντιστράτηγους από 10 σε 12! Για να βολευτούν όλοι! Όλοι οι Ευρωπαϊκοί Στρατοί δε διαθέτουν άνω των 6 Αντιστράτηγων!
         • Όπως πληροφορούμαι, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ετοιμάσει εισήγηση παραμονής όλων των Αρχηγών. Βρήκε, όμως, τον κ. Σαμαρά να κρατάει άλλο «χαρτάκι» των παρασυναγώγων. Δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω.
         • Ο κ. Φ. Κουβέλης, απογοητευτικά «ολίγος», άφησε τα παλαιοκομματικά παράσιτα να χορέψουν. Τι ωραία θα ήταν εάν εμιμείτο τον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη, όταν, επί συγκυβέρνησης ΝΔ – Αριστεράς, το ’89, απαγόρευσε να «βάλουν χέρι» στο Στράτευμα. Άλλος ο Χαρίλαος…
Αφού προηγήθηκαν όλα αυτά, συνήλθε το θλιβερό ΚΥΣΕΑ.
ΚΥΣΕΑ
    Τι εστί ΚΥΣΕΑ; Καθώς λέει ο τίτλος, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών Άμυνας. Εφεύρημα της Α΄ Παπανδρεϊκής περιόδου. Πολυμελές κονκλάβιο ανευθυνοϋπεύθυνων για διάχυση ευθυνών. Πετάει ο αρμόδιος Υπουργός ένα θέμα στο ΚΥΣΕΑ (εξοπλιστικό ή κρίσεων) και αυτό είναι. «Το αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ», έλεγαν οι Τσοχατζοσμώκοι. Και κανείς από τους ψηφίσαντες δεν είχε πάρει χαμπάρι. Προχθές, για τους Αρχηγούς, ψήφισαν οι κ.κ. Στυλιανίδης, Χατζηδάκης, Στουρνάρας, Λιβιεράτος κ.ά. Είναι να μη γελάσει κανείς; Στην Τουρκία το αντίστοιχο Συμβούλιο για κρίσεις Αρχηγών είναι τριμελές (Πρωθυπουργός – ΥΕΘΑ – Α/ΓΕΕΘΑ) και για εξοπλισμούς προστίθεται ο Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών. Ο τελευταίος δεν είναι, βέβαια, ούτε κάποιος Βασιλάκος ούτε Σμπώκος.
Η θητεία
    Όλα τα σοβαρά κράτη, και ιδιαίτερα αυτά του ΝΑΤΟ, έχουν καθιερώσει με νόμο θητεία Αρχηγού (διετή ή τριετή), ώστε οι Επιτελάρχες να παύσουν να είναι έρμαια πολιτικών, ενίοτε εντελώς ανεπαρκών. Η θητεία είναι θεσμός. Θητεία, στα καθ’ ημάς, είχε καθιερωθεί επί κ. Γ. Παπαντωνίου.   Ήρθε, όμως, η εθνική πατριωτική Δεξιά της αξιοκρατίας, με τον κ. Μεϊμαράκη, και την κατάργησε.  Ακολούθησαν οι «δημοκράτες – σοσιαλιστές», κ.κ. Βενιζέλος – Μπεγλίτης, που ασπάσθηκαν τη θεωρία Μεϊμαράκη. Εισήγηση του ΓΕΕΘΑ για καθιέρωση της θητείας, ώστε να παύσουν οι σημερινές γελοιότητες, υπάρχει υπνώττουσα σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου από 4 μηνών. Αναζητήστε την, κ. Παναγιωτόπουλε, αν δε θέλετε να σας βάλουν στον ίδιο πίνακα Μεϊμαράκη – Βενιζέλου – Μπεγλίτη. Το «Π» έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη το πρόβλημα.
Τα επακόλουθα
    Το «τσουνάμι» της κορυφής θα προκαλέσει ανάλογες αναταράξεις παρακάτω. Όταν, μάλιστα, οι κρίσεις δε γίνονται αξιοκρατικά, αλλά με «χαρτάκια» που πηγαινοέρχονται από παραεξουσιαστικά κέντρα του ΥΕΘΑ. Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτής της τρικυμίας θα είναι τεράστιες τώρα που από τα Ταμεία των Επιτελείων λείπουν λεφτά για καύσιμα και ανταλλακτικά.  Αλλά αυτά δεν απασχολούν τους κρατούντες… Τεράστια έξοδα άνευ λόγου, στον βρόντο… Θα μου συγχωρεθεί το ότι, ευρισκόμενος σε παρορμητική κατάσταση, οργισμένος, θα κλείσω με έναν στίχο από την Αμοργό, του αείμνηστου συμπατριώτη μου Νίκου Γκάτσου:
Έλα της θάλασσας θεριό
και του πελάγου μπόρα
το φοβερό σκουπιδαριό
να διώξεις από τη Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου