Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η Εκκλησία τον βασάνισε χωρίς έλεος, τον αποκεφάλισε και τον έκαψε – Πώς εκδικήθηκε 150 χρόνια μετά

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

5 σχόλια:

  1. Η Εκκλησία Του Χριστού δεν βασανίζει ανθρώπους και δεν τους δολοφονεί...
    Υπό την σωστή λοιπον έννοια του όρου ο Παπισμός δεν είναι η "Εκκλησία". Δολοφόνησε, έκαψε σκότωσε στο "όνομα του Χριστιανισμού", εκατομμύρια ανθρώπους. Αφάνισε λαούς, σκότωσε αντιπάλους και όσους θεωρούσε αιρετικούς. Ιδρυσε την Ιερά Εξέταση και με συνοπτικές διαδικασίες έκαιγε ανθρώπους...
    Ο Πάπας μοιραζε συγχωροχάρτια σε οποιον γούσταρε...
    Η μαυρίλα του Μεσαίωνα στο μεγαλύτερο ποσοστό της οφείλεται στον Πάπα και στην αίρεση του.
    Ο Παπας λόγω αλαζονείας και εγωισμού αποχώρησε από την ορθή πίστη και έγινε μια δολοφονική αίρεση.
    Αυτό διατηρείται συγκεκαλυμένα μέχρι σήμερα...
    Μην ξεχνάμε ότι με τις ευλογίες του Πάπα αλώθηκε απο τους Σταυροφόρους της 4ης Σταυροφορίας η Πόλη μας...
    Με τις ευλογίες του Παπα οι Κροάτες φιλοναζιστές δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ορθοδόξους Σέρβους...
    Ο Πάπας έχει κοσμική εξουσία, τράπεζα, και τεράστια περιουσία...
    Επηρεάζει μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συμμετέχει σε αυτό που ονομάζουμε Νέα Τάξη με πολλούς τρόπους...
    Κι έτσι κρατάμε τα λόγια του Αγιου μας Κοσμά του Αιτωλού που έλεγε: Τον Πάπα να καταριέστε αυτός θα είναι η αιτία (του κακού).
    Συνεπώς διαφωνώ με τον τίτλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. < Το Βατικανό δολοφονεί αθώους > στερείται κάθε ίχνος Αρετής και είναι αυτός ο τίτλος που ταιριάζει διαχρονικά όχι μόνο για την περίπτωση του Ντε λα Μπαρ, αλλά και γιατί κρατάει κρυμμένο στις κατακόμβες ακόμα και σήμερα, τον θησαυρό της γνώσης των Ελλήνων.Δημήτρης Βόγγολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σχολιαστής στεναχωριέται με τον τίτλο ενός άρθρου που παρουσιάζει κάποιες αλήθειες!
    Ο τίτλος μας μάρανε τώρα, και οι διαφωνίες αποδεικνύουν, είτε στέρηση βασικών ιστορικών γνώσεων, είτε προπαγανδιστική ωραιοποίηση καταστάσεων, με παράλληλη εξαγωγή πασών των ευθυνών αποκλειστικά στο Δυτικό Χριστιανισμό· όπως και να έχει ο ίδιος εκτίθεται!
    Ο Χριστιανισμός, ολόκληρος, στην ιστορική πορεία του, απέδειξε, πως όχι μόνο δεν έχει σχέση με αγάπες και καταλλαγές, αλλά πρωτίστως, και σε κάθε ευκαιρία δοθείσης, προτείνει, με όλα τα κακά συνεπακόλουθα, το μίσος, τη διχόνοια και αυτήν ακόμα τη ζηλοφθονία, όπως άλλωστε χαρακτηριστικά δηλώνει, ως στοιχείο του Εαυτού του, ο Εβραίος Θεός τους!
    Μόλις κατάφερε να βάλει πόδι στην κρατική εξουσία ‘’φρόντισε’’ για τη μετάλλαξή της από κοσμικό, σε θεοκρατικό βασίλειο.
    Έριξε λοιπόν όλα τα προσωπεία και επιτέθηκε βάναυσα κατά του αρχαίου κόσμου τον οποίο ισοπέδωσε (Αρκάδιος 377-408! ‘’Ες έδαφος φέρειν’’). Φυσικά το μεγάλο τους θύμα και ‘’το αντίπαλο δέος’’ και ο κίνδυνος για την ύπαρξή τους ήταν ο Ελληνισμός, από τον οποίο δεν απέμειναν παρά σπαράγματα της αρχαίας δόξας.
    Γκρέμισαν ναούς, σπάσανε τα αγάλματα, κάνοντας τα κομμάτια τους ασβεστοπολτό (για οριστική εξαφάνιση), έκαψαν ΟΛΕΣ, μα ΟΛΕΣ, τις βιβλιοθήκες της αρχαίας σοφίας, σκότωσαν με φρικτούς τρόπους τους, επικίνδυνους γι’ αυτούς, Έλληνες διανοητές και φιλοσόφους, τους ιεροφάντες των ελληνικών ιερών.
    Σφράγισαν τα θέατρα, έκλεισαν τα στάδια, κατάργησαν τους ολυμπιακούς θρησκευτικούς αγώνες, αλλοιώσαν τον υπερήφανο Έλληνα και τον μετάλλαξαν σε δεισιδαιμονικό σερνάμενο ποίμνιο και δούλο του Γιαχβέ. Εν τέλη κατάφεραν να σταματήσουν κάθε πρόοδο και να πισωγυρίσουν την ανθρωπότητα αιώνες πίσω.
    Το προσδόκιμο της ζωής μας σήμερα είναι περί τα 80-90 χρόνια. Αν δεν καταδίωκαν την ιατρική επιστήμη των Ελλήνων, και την άφηναν απερίσπαστη στο έργο της σήμερα θα μιλάγαμε για προσδόκιμο ζωής στα 150- 200 χρόνια. Αυτά έχουν άραγε περάσει από τα νεοαπολογητικά μυαλά? Μας χρωστά πολύτιμο χρόνο ο Ιουδαιοχριστιανισμός!................ Ακολουθεί συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέχεια:
    Φυσικά όλη αυτή η ελεεινότητα δεν έχει σχέση με το θηρίο της Αποκαλύψεως (Πάπας) όπως το θέλει ο σχολιαστής, αλλά έχει να κάνει αποκλειστικά με τη ‘’μειλίχια’’ Ορθοδοξία, αφού ήταν το μοναδικό δόγμα, που εκπροσωπούσε ολόκληρο το χριστιανικό οικοδόμημα!
    Η γυναικοκτονία, η παιδοκτονία, η αιμομικτική παιδοφιλία, η παιδεραστία μετά βιασμού και φόνου, ανταμείφθηκαν δεόντως, με πλήθος αγιοποιήσεων των ελεεινών πρωταγωνιστών, πράγματα κατα-κριτέα και αδιανόητα στους ιερούς τόπους των Ερινυών και της Νεμέσεως!
    Εκεί, δεν υπήρχε ο μεσιτεύων Θεού και ανθρώπων, παπάς, που είναι αρκετό να του πεις τις βρω-μιές σου για να σου δώσει, λόγω εξουσιοδοτήσεως(!), άφεση αμαρτιών και την αιώνια βασιλεία! Εκεί, τίποτα δεν παραγράφονταν ποτέ και οι κακές σου πράξεις πάντα σε ακολουθούσαν.
    Και αφού εν τέλει ‘’ξεπάστρεψαν το αντίπαλο δέος’’, ήρθε και η ώρα του κανιβαλισμού· άρχισαν να τρώνε τις σάρκες τους, στρεφόμενοι κατά του εαυτού τους!
    Οι αιρέσεις, οι διαιρέσεις, τα σχίσματα, οι εικονομαχίες, σε ημερήσια διάταξη με ωμή βία και άπειρο αδελφοκτόνο μίσος, να αλληλοσφάζονται στο όνομα ενός υποτιθέμενου, ‘’γλυκύτατου’’ Ιησού.
    Οι Αρειανιστές, οι Νεστοριανοί, οι Μανιχαίοι, οι Παυλικιανοί, οι Μονοφυσίτες, οι Βογόμηλοι, και πολλοί άλλοι ακόμα, έπεσαν θύματα του Ορθοδόξου δόγματος.
    Αργότερα κατέφθασαν οι δυτικοί με τις σταυροφορίες τους, οι ιεροί πόλεμοι, το κάψιμο των μαγισσών, οι μαύροι δούλοι, η γενοκτονία· όχι περιοχής, όχι κράτους, αλλά Ηπείρου ολόκληρης· ο φρικτός θάνατος του Νέου Κόσμου, αθώο θύμα, των πρώτων υλών, του ασημιού και του χρυσού του!
    Εν κατακλείδι: Η λεγόμενη Χριστιανική Ορθοδοξία είναι η πρώτη διδάξασα της οποιασδήποτε μορφής κακουργίας και ακολουθούν οι υπόλοιποι!
    Είναι η πρώτη που εφάρμοσε αιώνες πριν την Ιερά εξέταση και η πρώτη που έκαψε ζωντανούς αν-θρώπους στον Ιππόδρομο της Κων/πολης. Το 1118, συναινέσει του Πατριάρχη Νικολάου Γ’, ο Αλέξιος Α’ Κομνηνός έκαψε στις πυρές, μετά από τη συνηθισμένη γι’ αυτούς προδοσία, τον ηγέτη των Βογόμηλων Βασίλειο και τους οπαδούς του.
    Αν κάποια στιγμή αυτά συνεχίστηκαν μόνο στη Δύση είναι γιατί άλλαξε η πολιτική κατάσταση με την Οθωμανική κατάκτηση.
    Όσο για τα συγχωροχάρτια? Η Δυτική Εκκλησία τα πλήρωσε ακριβά με το σχίσμα του Λούθηρου το 1517, που είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της Δυτικής Εκκλησίας σε Καθολικούς και Προτεστάντες.
    Σε αντίθεση με την Ανατολική Εκκλησία, που ενώ τα εξέδιδε κατά χιλιάδες εν τούτοις λόγω της υψηλής σουλτανικής προστασίας που απολάμβαναν, ως γιουσουφάκια του, δε συνέβη η παραμικρή αντίδραση όλους αυτούς τους αιώνες και οι εισπρακτικές πρακτικές (ζητείες, άγια λείψανα, εικόνες αγίων, τίμια ξύλα, σταυροί κλπ.), καλά κρατούσαν και μάλιστα υπό την υψηλή προστασία του ‘’πολυχρονεμένου’’ σουλτάνου τους.
    Μάλιστα, και τελειώνοντας, η τελευταία παρτίδα Ορθόδοξων συχωροχαρτιών εξεδόθει μόλις τον 20ο αιώνα (1957), από το πατριαρχείο Αντιοχείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανδρεα αγαπητε φιλε ξερω οτι κι εσυ στα σχολια σου θελεις παντα την ελευθερια του λογου. Το θεμα ειναι πως αντιμετωπιζεται η συκοφαντια, το ψεμα και το μισος κατα της Πιστης και της πατριδας μας. Θα ηθελες πραγματικα να εχουμε αυτην την συζητηση που επιδιωκει ο νεοπαγανιστης; Θα ηθελες πραγματικα να εχουμε αντιπαραθεση ιστορικων στοιχειων με εναν ανθρωπο που μας μισει;
    Ολοι οι Ελληνες τιμουμε τους αρχαιους μας προγονους και γνωριζουμε πολυ καλα οτι η συνεχεια τους ειναι οι βυζαντινοι ελληνορθοδοξοι προγονοι μας, οι οποιοι εγιναν χριστιανοι μεσα απο μεγαλους διωγμους που προκαλουσαν οι Ρωμαιοι αυτοκρατορες μαζι δυστυχως με τους ομοφυλους μας Ελληνες ειδωλολατρες. Οι σημερινοι νεοπαγανιστες ενα κινημα μασωνοκινητο κι εβραιοκινητο προσπαθουν να μας αποκοψουν απο την ιδια μας την ιστορια, λογω εμπαθειας και μισους προς τον Χριστο και την Εκκλησια. Δεν θα τους περασει. Ολα τα ιστορικα ψευδη ας τα κρατησουν για τους εαυτους τους.
    Ολοι ξερουμε οτι η Ορθοδοξια μας διεσωσε οτι αρχαιοελληνικο μπορεσε να σωθει. Συγγραμματα, μνημεια κλπ
    Δυστυχως υπηρξαν μεμωνομενες περιπτωσεις καταστροφης καποιων ναων, αλλα ποιος μπορει να ριξει φταιξιμο σε αυτους που εχτισαν τους ειδωλολατρικους ναους κι αποφασισαν να τους γκρεμισουν οι ιδιοι οταν αποκαλυφθηκε σε αυτους ο ιδιος ο Θεος; Οταν καταλαβαν μεσα απο θαυματα και πολυ αιμα και διωγμους, τι ρολο επαιζε η ειδωλολατρεια;
    Ο Ελληνισμος μεγαλουργησε κι ανθησε οταν ο Ελληνας Μεγας Βασιλειος αρχισε να στελνει τους Ελληνες Χριστιανους μαθητες του στον Ελληνα ρητορα και ειδωλολατρη φιλοσοφο και φιλο του Λιβανιο για να μαθουν την αρχαια μας ιστορια και πολιτισμο...
    Η χιλιοχρονη αυτοκρατορια μας που τοσο μισουν οι νεοπαγανιστες, σταθηκε σε δυο πυλωνες, στον Ελληνισμο και στον Χριστιανισμο.
    Δυστυχως για τον κυριο νεοπαγανιστη εχω και κατι ακομα πιο λυπητερο. Η Α Εθνοσυνελευση του 1821 που απαρτιζοταν κυριως απο Επαναστατες οπλαρχηγους δηλωσε οτι Ελληνες ειναι οι κατοικοι της Ελλαδος που πιστευουν στον Κυριο ημων Ιησου Χριστο.
    Κατα την Α Εθνοσυνελευση λοιπον, ολοι αυτοι οι εβραιομασωνοι του σημερα δεν ειναι Ελληνες...
    Γι αυτο οι εν λογω κυριοι μισουν εκτος απο την αυτοκρατορια μας, και τους επαναστατες που πολεμουσαν για του Χριστου την Πιστη την Αγια και της Πατριδος την Ελευθερια αλλα και την ιδια την σημαια μας που φερει τον Τιμιο Σταυρο.
    Τους ευχομαι περαστικα.

    Υγ. Παρακαλω αλλη φορα κυριε νεοπαγανιστη να λετε απλα την αποψη σας χωρις προσωπικες επιθεσεις....
    Το αν ξερω ιστορια δεν περιμενω να μου το πειτε εσεις. Διαβαστε τα βιβλια που επιθυμειτε και αφηστε τις δηλωσεις εξυπναδας....
    Περασε η εποχη που μπορειτε να λετε και να γραφετε οτι γουσταρετε χωρις απαντησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή