Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ιωάννης Μπαλτζώης: «Έχουμε γίνει ήδη γιουσουφάκια της Τουρκίας»;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ



 

3 σχόλια:

  1. Το να διαβάζεις ότι ένας Ανώτατος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού προφανώς συνεπαρμένος απο τις προσκλήσεις σε πάνελ αμφιβόλου διαμετρήματος δημοσιογραφίσκων, οτι διερωτάται αν "Γίναμε γιουσουφάκια των Τούρκων" όσο και αν τον εκτιμάς κατά τα άλλα, εκτός του ότι παραπέμπει σε εκφράσεις κηραλειφάκηδων και άλλων γνωστών αναλόγων συνεπαρμένων και απαράδεκτων λαϊκιστών, προβληματίζεσαι και σαν συνάδελφος αλλά και απλά σαν Έλληνας για την δηλώμενη σαφή ασέβεια, αμετροεπεια, τα κίνητρα και την σκόπιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατηγέ Πέτρου μάλλον αδικείς τον Μπαλτζωη (εμβριθεστατος αναλυτής) επειδή χρησιμοποίησε....... απρεπή χαρακτηρισμό. Μήπως πρέπει να χρησιμοποιούνται και τέτοιες λέξεις μη τυχόν και συνεφερουν τους ιθύνοντες?!!!!
      Παναγιώτης Κωστόπουλος.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και ευχαριστώ τον στρατηγό και διοικούσα μου κ. Μελεζιάδη για την ανάρτηση. Ποτέ δεν απαντώ στα επικριτικά και προσβλητικά σχόλια. Αντί αυτών προτείνω να διαβάσουμε τι λέει ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Παντ. Σαββίδης στο Facebook.

      Pantelis Savvidis
      18 ώρ. ·
      ΠΟΛΥ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ
      1-Η Navtex που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου για τις έρευνες του ιταλικού πλοίου έληγε σήμερα Τετάρτη 24-7 στις 21:00.
      Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πλοίο αποχώρησε χθες βράδυ (Τρίτη 23/7) αφού ολοκλήρωσε τις ερευνητικές του δραστηριότητες.
      Οι μόνες που γνωρίζουν αν πράγματι το πλοίο αποχώρησε αφού επιτέλεσε το έργο του είναι οι κυβερνητικές αρχές Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης. Αν αποχώρησε υπο την τουρκική πίεση έχουμε φαινόμενο mini Ιμίων. Δεν γκριζάρεται έδαφος αλλά δικαίωμα.
      Θα το μάθουμε απο την Τουρκία αλλά θα είναι αργά.
      2.-Το πλοίο πραγματοποιούσε βυθομετρήσεις για πόντιση καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας απο Κρήτη σε Κύπρο. Θα πραγματοποιήσει την δεύτερη φάση της αποστολής του;
      Αν η Τουρκία δήλωσε κατά τις περίφημες επαφές Μητσοτάκη για εκτόνωση της κρίσης ότι θα αντιδράσει, το έργο δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι ανεξάρτητες αρχές ενέργειας Ελλάδας και Κύπρου έχουν συμπεριλάβει ως παράμετρο του έργου τον γεωπολιτικό κίνδυνο. Και αν δεν πραγματοποιηθεί εν τέλει το έργο το μέχρι τότε κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες: Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι.
      3.-Η Τουρκία επιδιώκει να εξαρτήσει απολύτως απο αυτήν την Κύπρο. Ήδη έχει κατασκευάσει αγωγό και στέλνει νερό. Αν ελέγξει την Κύπρο και ενεργειακά για ποια λύση και ποια ανεξαρτησία θα μιλάμε.
      Για όσους δεν κατάλαβαν η Τουρκία θέλει να συνδεθεί μέσω αυτής το νησί ηλεκτρικά.
      4.-Φίλος απο τις Βρυξέλλες μου έλεγε την παραμονή της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κύπρο πως κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν να πείσει τους κύπριους να αλλάξουν θέση στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης Κύπρου. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις έγινε προσπάθεια να συμπέσει. Την επομένη είδαμε τις εξελίξεις στην Κάσο. Ήταν ένα καλά στημένο σκηνικό; Δεν ξέρω. Πάντως, την πληροφορία του φίλου μου την έθεσα υπόψη συνομιλητών και εδώ (όχι δημοσίως) και μπορούν να το επιβεβαιώσουν, αν χρειαστεί.
      Αναμένουμε να δούμε αν το πλοίο συνεχίσει με την πόντιση καλωδίων. Για το αν γκριζαρίστηκε η ΑΟΖ που υπεγράφη με την Αίγυπτο δεν θα το μάθουμε, τουλάχιστον, απο την ελληνική κυβέρνηση.
      Αυτή είναι η περήφανη και ισχυρή Ελλάδα των αθηναϊκών κυβερνήσεων. Και αυτοί είμαστε ως λαός. Τα καταπίνουμε όλα. Φθάνει ο φραπές να είναι κρύος.
      Είδατε τα λαλίστατα κυβερνητικά ΜΜΕ να αναδεικνύουν το θέμα;

      Διαγραφή