Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (22/7/24)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Νέα επίθεση των Ουκρανών με Drones στο Μπέλγκοροντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749230/nea-epithesi-ton-oukranon-me-drones-kata-amaxon-sto-belgorod-3-travmaties

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί κτύπησαν και άλλες 20 κατοικημένες περιοχές στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας - Έξι τραυματίες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749660/oi-oukranoi-xtypisan-20-katoikimenes-perioxes-sto-belgorod-tis-rosias-eksi-travmaties

--------------------------------------------------------------------------

Επίθεση Drones της Ουκρανίας προκάλεσε ζημιές στο Διυλιστήριο της πόλεως Τουάψε του Κρασνοντάρ

https://www.energia.gr//article/220927/rosia-zhmies-sto-diylisthrio-sthn-toyapse-prokalese-epithesh-drones-ths-oykranias

--------------------------------------------------------------------------

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε οκτώ Drones της Ουκρανίας κοντά στο διυλιστήριο της Τουάψε

https://www.voria.gr/article/i-rosia-leei-pos-katestrepse-okto-drones-tis-oykranias-konta-sto-diylistirio-tis-toyapse

--------------------------------------------------------------------------

Η ρωσική Αεράμυνα κατέστρεψε 19 ουκρανικά Drones επάνω από το Κουρσκ και την Κριμαία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749396/i-rosiki-aeramyna-katestrepse-19-oukranika-drones-pano-apo-kursk-kai-krimaia

--------------------------------------------------------------------------

Ρωσικό κτύπημα με Iskander- M, εξόντωσε 160 Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στο Κίεβο

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749194/rosiko-xtypima-me-iskander-m-eksontose-160-stratiotes-tis-ethnikis-frouras-tis-oukranias-sto-kharkiv

--------------------------------------------------------------------------

Νέα ρωσική επίθεση με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη κατά του Κιέβου

https://blueskytv.gr/2024/07/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1-2/

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Χαρκόβου (100 χλμ. ΒΔ, Κουπιάνσκ

Υποστράτηγος Αλαουντίνοφ (Διοικητής Akhmat): Υπό τον έλεγχο των ρωσικών Δυνάμεων η πρώτη γραμμή στο Βοβτσάνσκ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749236/alaudinov-akhmat-ypo-ton-elegxo-ton-rosikon-dynameon-i-proti-grammi-sto-volchansk

--------------------------------------------------------------------------

Η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει το Βοβτσάνσκ με βόμβες «FAB 3000»– Αυξάνονται οι Γάλλοι Μισθοφόροι στο Χάρκοβο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/7-vomves-fab-taytoxrona-apo-tin-rosiki-aeroporia-sto-voltsansk-vinteo/

    Περισσότεροι από 30 ξένοι Μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στο Χάρκοβο από τον Μάιο – Αρκετοί από αυτούς έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος των Ουκρανών
    Τις αποκαλύψεις, έκανε, ο Υποδιοικητής της Περιφερειακής Στρατιωτικής- Πολιτικής Διοικήσεως του Χαρκόβου Γεβγκιένυ Λίσνιακ, σε ενημέρωση που πραγματοποίησε στις 18 Ιουλίου.

            «Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Διοικήσεως, έχουν σκοτωθεί 32 Μισθοφόροι. Τα πτώματα των Μισθοφόρων μεταφέρονται με Ελικόπτερα, επί 24ώρου βάσεως και με μυστικότητα, από το Αεροδρόμιο του Χαρκόβου στην Δυτική Ουκρανία», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

    Πολλοί κάτοικοι του Χαρκόβου που ζουν κοντά στο Αεροδρόμιο επιβεβαίωσαν αυτές τις αναφορές.
            Ωστόσο, τα ουκρανικά Ελικόπτερα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για την εκκένωση των σορών των σκοτωμένων Ουκρανών Στρατιωτών από το πεδίο της μάχης.

    Σχετικά με τον τρόπο της Τακτικής χρησιμοποιήσεως των Μισθοφόρων και την εν γένει συμπεριφορά τους, ο Λίσνιακ ανέφερε τα εξής:

     «Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Χαρκόβου, οι  Μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του χωριού Λίπτσυ (20 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου και 42 χλμ. ΝΔ του Βοβτσάνσκ), όπου παρατάχθηκαν στην τρίτη και τέταρτη γραμμή άμυνας, με την εντολή να μην λάβουν ενεργό μέρος στις μάχες. Όμως, η εξέλιξη των Επιχειρήσεων τους υποχρέωσε να εμπλακούν κανονικά.

Εγκλήματα πολέμου

    Ο Γεβγκιένυ Λίσνιακ ανέφερε ότι το προσωπικό του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Χαρκόβου, συνεχίζει να εργάζεται για τον εντοπισμό ξένων προσώπων που συμμετέχουν σε στρατιωτικές ενέργειες στην περιοχή επ’ αμοιβή, καθώς και στοιχείων που αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή ξένων Μισθοφόρων στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην περιοχή.

            «Το Κέντρο καταγραφής εγκλημάτων πολέμου της Πολιτικής και Στρατιωτικής Διοικήσεως της Περιφέρειας έχει τεκμηριώσει περισσότερα από 50 εγκλήματα πολέμου, που διαπράχθηκαν από ξένους Μισθοφόρους στο έδαφος της περιοχής», είπε ο Λισνιακ.
            Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε σε ένα έγκλημα που αποκάλυψε  κάτοικος του χωριού Λουκιάντσυ (31 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου) όπου Μαχητές της Ειδικής Μονάδος «Kraken», μαζί με Γάλλους Μισθοφόρους, πραγματοποίησαν επιδρομές. Σκοπός των επιδρομών ήταν η λεηλασία και η κλοπή προσωπικής περιουσίας χωρικών με αστήρικτες κατηγορίες.

            Ο Λίσνιακ είπε επίσης ότι, ξένοι Μισθοφόροι στις τάξεις του ουκρανικού Στρατού διέπραξαν πράξεις σεξουαλικής βίας, απήγαγαν και δολοφόνησαν γυναίκες στην περιοχή, επικαλούμενος αναφορές από τα θύματα.
            «Σύμφωνα με τα θύματα, η Λεγεώνα των Ξένων διέπραξε πράξεις σεξουαλικής βίας και απαγωγές γυναικών στα χωριά Χλούμποκυ (8 χλμ. Βορείως του Λίπτσυ) και Λουκιάντσυ στην περιοχή του Χαρκόβου. Δυστυχώς, μερικά από τα θύματα αυτής της βίας πέθαναν. 

    Μαρτυρίες επιζώντων αποκαλύπτουν πως οι Γάλλοι μπορεί να αναγνωρισθούν από τα σιρίτια με την σημαία της Δημοκρατίας της Γαλλίας, καθώς και την ομιλία τους».

    Μέχρι στιγμής, κατά την διάρκεια των Επιχειρήσεων που διεξάγονται από τον Μάϊο στην ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου και στις οποίες συμμετέχουν Μισθοφόροι, έχουν καταληφθεί, από Μονάδες της ρωσικής Δυνάμεως «Σέβερ», περισσότεροι από 12 οικισμοί.

--------------------------------------------------------------------------

Δύο Ουκρανοί Στρατιώτες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να εκτοξεύσουν Drone με εκρηκτικά στον οικισμό Χλούμποκυ (36 χλμ. ΝΔ του Βοβτσάνσκ)

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749431/dyo-oukranoi-stratiotes-skotothikan-ektokseyontas-drone-me-ekriktika-apeleftherosan-tin-ovida-epano-tous

    Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή βορείως του Χαρκόβου. Σύμφωνα με οπτικό υλικό, οι ρωσικές Δυνάμεις προωθήθηκαν στην Δυτική Στραρίτσια (50 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου).

     Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές Δυνάμεις από θέσεις που κατείχαν Βορείως του  Χλούμποκυ (40 χλμ. ΒΑ του Χαρκόβου) και από άλλες, σε απόσταση 200 μέτρων από την  Βορειοανατολική πλευρά του χωριού.

            Σύμφωνα με τους ιδίους ιστοτόπους, οι ουκρανικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στις περιοχές του Χλούμποκυ, της  Στραρίτσια (23 χλμ. Ανατολικά του Χλούμποκυ) και του Λίπτσυ (8 χλμ. Νοτίως του Χλούμποκυ).

     Ρωσική πηγή, ανέφερε επίσης ότι, οι ρωσικές Δυνάμεις βομβάρδισαν με Βόμβα Ολισθήσεως μία από τις γέφυρες του ποταμού Βόβτσα κατά μήκος της οδού Σόμπορνα, μέσα στην πόλη του Βοβτσάνσκ.

            Η ουκρανική Ομάδα Δυνάμεων του Χαρκόβου, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν συγκροτήσει και μεταφέρουν στο μέτωπο ισχυρούς Μηχανοκινήτους Σχηματισμούς όπως την 18 Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, τις 128 και 138 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, το 1008 Μηχανοκίνητο Σύνταγμα και την 155 Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού, προκειμένου να επαναλάβουν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις τους, τόσον εναντίον του Χλούμποκυ (18 Μεραρχία και 155 Ταξιαρχία Πεζοναυτών), όσο και εναντίον του Βοβτσάνσκ (128 και 138 Ταξιαρχίες και 1008 Σύνταγμα).

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ. Βως  Μπάκχμουτ)

Οι Ρώσοι προελαύνουν προς την Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ) και την Μακίϊβκα (54 χλμ. Νοτιοδυτικά του Κουπιάνσκ)

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749297/oi-rosoi-proelaynoun-sto-kupyansk-einai-san-kokalo-ston-laimo-gia-tous-oukranoys

    Οπτικό  υλικό που δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου εμφανίζει Ρώσους Στρατιώτες να υψώνουν μια ρωσική σημαία στο κέντρο του Πίστσανυ (20 χλμ. Νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ), γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν καταλάβει τον οικισμό.

    Αρκετές ρωσικές στρατιωτικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι Μονάδες της 1ης Ρωσικής Στρατιάς Φρουρών έχουν, ήδη, ολοκληρώσει την εκκαθάριση του Πίστσανυ.

            Άλλοι  ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν την Αντρίϊβκα (15 χλμ. Δυτικά του Σβάτοβο) και προωθήθηκαν κατά 400 μέτρα Βορειοδυτικά της Κισλίβκα (20 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) 

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις Επιθετικές τους Επιχειρήσεις στην Σινκίβκα  (8 χλμ. Βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), την Χλουσκίβκα (14 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ), το Νοβοοσίνοβο (3 χλμ. Βορείως της Χλουσκίβκα και 10 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ),την Στελμαχίβκα (35 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) και την Λοζόβα (27 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ).

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα  (65 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ, 60 χλμ. ΒΑ Μπάκχμουτ)

Πυραυλική προσβολή της πόλεως του  Λουχάνσκ ( 95 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Κρεμίνα), από τους Ουκρανούς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749410/pyravliki-epithesi-ton-oukranon-stin-perifereia-tou-luhansk

            Οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν Επιθετικές  Επιχειρήσεις Βορειοδυτικά, Δυτικά και Νοτίως της Κρεμίνα.

    Συγκεκριμένα επιτέθηκαν  στο Νέβσκυ (20 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), την Μακίϊβκα (24 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), την Χρεκίβκα (22 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), στο Νοβοσάντοβο (3 χλμ. Βως Τέρνυ, 2 χλμ. Νως  Νέβσκυ και 20 χλμ. Βορειοδυτικά της Κρεμίνα), στο Τέρνυ (17 χλμ. Δυτικά της Κρεμίνα) και στην δασική περιοχή του Σερεμπριάνσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

Οι ρωσικές Δυνάμεις χρησιμοποιούν Drones για να «στρώσουν» Ναρκοπέδια στην περιοχή του Μπάκχμουτ 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/me-drones-oi-rosikes-dynameis-stronoun-narkopedia-konta-sto-mpaxmout-vinteo/

            Συνεχίσθηκαν οι Επιθετικές Επιχειρήσεις  των ρωσικών Δυνάμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Σίβερσκ ( 30 χλμ. ΒΑ του Μπάκχμουτ).

    Συγκεκριμένα οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην  Μπιλοχόριβκα (14 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σιβέρσκ) στο Βερκνοκαμιάνσκυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σεβέρσκ) την Βουίμκα (12 χλμ. Νοτίως του Σιβέρσκ), στο Περέϊζνυ (12 χλμ. Νοτίως του Σιβέρσκ).

    Από οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου, αποδεικνύεται ότι οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν την Ιβανο – Νταριΐβκα (9 χλμ. ΝΑ του Σεβέρσκ).

    Νοτιότερα, στην περιοχή του Τσάσιβ Γιάρ, οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις συγκρούσεις εντός της πόλεως. Παράλληλα επιτέθηκαν στις Καλινίβκα (7 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), με την 98 Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών (VDV),  Χριχορίβκα (6 χλμ. Βορειοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ) με την Ταξιαρχία Εθελοντών «Sever-V», Κλιστσίϊβκα (10 χλμ. Νοτιοανατολικά του Τσάσιβ Γιάρ) και την Μπίλα Χόρα (11 χλμ. Νοτιοδυτικά του Τσάσιβ Γιάρ).

    Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (UK MoD) εκτιμά ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν περιορίσει την ένταση των Επιχειρήσεων στην περιοχή του Τσάσιβ Γιάρ, προκειμένου να ανασυγκροτήσουν τις Δυνάμεις τους και να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες Αναγνωρίσεις, προκειμένου να εκδηλώσουν μεγάλης κλίμακος Επιθετική Ενέργεια.

ΣΧΟΛΙΟ: Η εκτίμηση των Βρετανών συμπίπτει με πληροφορίες που έχουν προέλθει από την ρωσική πλευρά ότι εντός του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου υπάρχει ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν οι Επιχειρήσεις, στο μέτωπο της Ουκρανίας.

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ)

Ρωσική Προέλαση και στο Ποκρόβσκ (45 χλμ. ΒΔ της Αβντίϊβκα): Το Σχέδιο για διείσδυση σε Ζαπορίζια και Ντνίπρο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosiki-proelasi-kai-sto-pokrovsk-to-sxedio-gia-dieisdysi-se-zaporizia-kai-ntnipro/

--------------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Πρόχρες (20 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και προσεγγίζουν το Ποκρόβσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-katelavan-to-prores-kai-ftanoun-sto-pokrovsk-maxes-kai-sto-tsasiv-giar-gia-to-kentro-tis-polis/

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές τους ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τορέτσκ. 

            Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Ζαλίζνυ (3 χλμ. ΝΑ του Τορέτσκ), έφθασαν στο κέντρο του χωριού και προωθήθηκαν σε βάθος 500 μέτρων. Επίσης προωθήθηκαν Νοτιοανατολικά του Νιού Γιόρκ (6 χλμ. Νοτίως του Τορέτσκ) και, στην αγροτική περιοχή, Νοτίως της Ολεξαντροπίλ (12 χιλιόμετρα ΝΔ του Τορέτσκ), Ανατολικά της Ντρούζμπα (5 χλμ. ΒΑ του Τορέτσκ) και Νοτίως του Πίβνιτσνε (Κίροβο)  (6 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Τορέτσκ).

            Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν προωθηθεί μέχρι το κέντρο της Νοβοσελίβκα Πέρσα (12 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα) και υποχρέωσαν τις ουκρανικές Δυνάμεις να αποσυρθούν. Άλλος ιστότοπος αναφέρει ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις δεν αποχωρούν. Απλώς αντικαθιστούν τις Μονάδες τους και διατηρούν τις θέσεις τους.

    Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται στην  Νοβοολεξαντρίβκα (21 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Βοζντβιζένκα (2 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Νοβοολεξαντρίβκα), το Καλίνοβο (16 χλμ. ΒΔ της Αβντίϊβκα), το Αρχανχέλσκυ  (13 χλμ. ΒΔ της Αβντίϊβκα), το Σκούτσνυ (18 χλμ. ΒΔ της Αβντίϊβκα), την Καρλίβκα (20 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), όπου και προωθήθηκαν στην δασωμένη περιοχή Ανατολικά του χωριού και την Γιασνομπροντίβκα (16 χλμ. Δυτικά της Αβντίϊβκα).

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στις 19 Ιουλίου οι ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν το Πρόχρες (20 χλμ. Βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα).

--------------------------------------------------------------------------

Ρωσικό πλήγμα στο ουκρανικό Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Μίρχοροντ (250 χλμ. ΒΔ της Αβντίϊβκα) το οποίο φιλοξενεί και πάλι βρετανικά Αεροσκάφη

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749191/rosiko-pligma-sto-oukraniko-stratiotiko-aerodromio-mirgorod-filoksenei-kai-vretanika-maxitika

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή της Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα)         

            Οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουλίου παρουσιάζει τις ρωσικές Δυνάμεις να προωθούνται στην αγροτική περιοχή  Νοτίως της Χεορχίϊβκα (4 χλμ. Βορειοδυτικά της Μαρίνκα) και στο κέντρο της Κρασνοχορίβκα ( 7 χιλιόμετρα Βορείως της Μαρίνκα) και συνέχισαν την περαιτέρω προώθησή τους.

            Οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης στην Κοστιαντινίβκα (10 χλμ. ΝΔ της Μαρίνκα), την Παρασκοβίϊβκα (10 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μαρίνκα) και το Βόντιανυ (12 χλμ. Βορειοδυτικά της Μαρίνκα), όπου, σύμφωνα με εικόνες που έχουν ληφθεί από δορυφόρο, έχουν προωθηθεί Ανατολικά του χωριού.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια Εισέχουσα της Βρεμίβκα -Τομέας Πριγιούτνυ Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει

στην Δυτική πλευρά της Περιφέρειας του  Ντονιέτσκ)

            Οι ρωσικές Δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένης κλίμακος επιθέσεις στην περιοχή του Σταρομαγιόρσκυ (12 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

            Σύμφωνα με ουκρανική πηγή, στις 18 Ιουλίου οι ουκρανικές Δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Ουροζάϊνυ (5 χλμ. Νοτιοανατολικά του Σταρομαγιόρσκυ).

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγιουνυ [(Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της Περιφέρειας της  Ζαπορίζια)]

            Περιορισμένης εκτάσεως μάχες θέσεων, συνεχίζονται  στο Ρομπότγιουνυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ), το Βέρμποβο (9 χλμ. Νοτιονατολικά του Ρομπότγιουνυ), την Μάλα Τοκμάτσκα (12 χλμ. ΒΑ του Ρομπότγιουνυ), την Νοβοαντρίϊβκα (15 χλμ. ΒΔ του Ρομπότγιουνυ) και το Στσερμπάκυ (26 χλμ. Βορειοδυτικά του Ρομπότγιουνυ)

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

Ρωσικά Επιθετικά Ελικόπτερα προσβάλλουν ουκρανικές Μονάδες στα προάστια του χωριού  Μπουργκούνκα (10 χλμ. ΒΑ του Κρίνκυ)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/rosika-epithetika-elikoptera-kynigoun-oukranikes-monades-stin-xersona-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανοί Πεζοναύτες καταστρέφουν ρωσικό Σύστημα Αντιαεροπορικής Άμυνας στην περιοχή της Χερσώνας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/xersona-oukranoi-pezonaytes-katastrefoun-rosiko-systima-aeramynas-vinteo/

--------------------------------------------------------------------------

Εθνική τραγωδία - 800 Ουκρανοί Στρατιώτες εξαφανίσθηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αποβατικές ενέργειες – Σφοδρή κριτική και απειλές  γιά τον Στρατηγό που τις διέταξε

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7253642_ethniki-tragodia-800-oykranoi-stratiotes-afanistikan-ston-potamo

     Απάνθρωπη απόφαση από την Ουκρανία -  Δηλώνει τους νεκρούς Στρατιώτες στις μάχες στο Κρίνκυ ως αγνοουμένους, για να μην αποζημιώσει τις οικογένειές τους

            Ο Κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνας Βολοντίμιρ Σάλντο, εκτιμά ότι, η ουκρανική κυβέρνηση  έχει χαρακτηρίσει τα δύο τρίτα των Στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) που σκοτώθηκαν στο Κρίνκυ ως αγνοουμένους για να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεως στους συγγενείς τους.

Νωρίτερα, η ουκρανική ιστοσελίδα «Σλέτζβιε Ίνφο » επικαλουμένη στοιχεία της ουκρανικής Αστυνομίας, ανέφερε ότι περισσότεροι από 780 Στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων αγνοούνται στην περιοχή του Κρίνκυ από τον Οκτώβριο του 2023 έως τα τέλη Ιουνίου 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνον εκεί, έχουν ταφεί   262 Στρατιωτικοί.
            «Η αναλογία όσων αναγνωρίζονται από το καθεστώς του Κιέβου ως νεκροί και αγνοούμενοι είναι ένας προς τρεις. Δηλαδή, οι αιματηροί κλόουν όχι μόνον έστειλαν χίλιους (στην πραγματικότητα περισσότερους) ανθρώπους σε ένα βέβαιο και τρομερό θάνατο, αλλά και βρήκαν τρόπο να μην πληρώσουν αποζημίωση στο 75% των συγγενών των νεκρών», έγραψε ο Σάλντο σχετικά με το γεγονός αυτό, στο «Telegram», ένα  δημοφιλή  ιστότοπο ανταλλαγής μηνυμάτων.

            Συνεχίσθηκαν οι μάχες στην Ανατολική (αριστερή) όχθη του Δνειπέρου ποταμού περιλαμβανομένου του Κρίνκυ (30 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας και 2 χλμ. από τον Δνείπερο ποταμό).

            Ουκρανική πηγή ανέφερε ότι, στις 17 Ιουλίου, οι ουκρανικές Δυνάμεις, αποσύρθηκαν από το Κρίνκυ.

    Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διατηρούν θέσεις στα νησιά του Δέλτα του Δνειπέρου ποταμού. Στην περιοχή αυτή ενεργεί το 25 Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων Spetsnaz.

--------------------------------------------------------------------------

Το Κίεβο προσανατολίζεται στον τερματισμό των Επιχειρήσεων στην περιοχή του Κρίνκυ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/dneiperos-to-kievo-kiryssei-to-telos-ton-epixeiriseon-sto-krinki/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Οι ρωσικές Δυνάμεις στην Κριμαία κατέρριψαν 35 Drones και κατέστρεψαν 10 Μη Επανδρωμένα Σκάφη Επιφανείας (USVs) της Ουκρανίας

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749204/oi-rosikes-dynameis-katerripsan-35-drones-kai-katestrepsan-10-usvs-tis-oukranias-stin-krimaia

            Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 20 Ιουλίου επιβεβαιώνουν ότι, την νύχτα της 17 προς 18 Ιουλίου οι ουκρανικές Δυνάμεις έπληξαν με επιτυχία μια Βάση της ρωσικής Ακτοφυλακής στην λίμνη Ντόνουζλάβ (30 χλμ) της πόλεως Γιεβπατορία στην Δυτική Κριμαία (50 χλμ. ΒΔ της πρωτεύουσας Συμφεροπόλεως και 60 χλμ. ΒΔ της Σεβαστουπόλεως ). Η λίμνη είναι η μεγαλύτερη και βαθύτερη λίμνη της Κριμαίας.

             Η ουκρανική εφημερίδα Suspilne ανέφερε στις 18 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις  πραγματοποίησαν Ναυτική και Εναέρια επίθεση με Drone εναντίον της Βάσεως της ρωσικής Ακτοφυλακής και κατέστρεψαν το Στρατηγείο, ένα Σημείο Ελέγχου, μια Αποθήκη Πυρομαχικών και Υλικών, ένα υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, Τεχνικές Εγκαταστάσεις και θέσεις μάχης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Έρχεται το ρωσικό... Irondome - Η Ρωσία ετοιμάζει την πλέον υπερσύγχρονη κινητή προστασία από Drones

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749223/erxetai-to-rosiko-irondome-i-rosia-etoimazei-tin-pleon-ypersygxroni-kiniti-prostasia-apo-drones

--------------------------------------------------------------------------

 «Μυστήρια» δήλωση Ζελένσκυ: «Η Πολωνία έλαβε μια απόφαση η οποία θα επιταχύνει την παράδοση των F-16 στην Ουκρανία»

https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/musthria-dhlwsh-zelenski-h-polwnia-elabe-mia-apofash-pou-tha-epitaxunei-thn-paradosh-f-16-sthn-oukrania/

--------------------------------------------------------------------------

Ρώσοι χειριστές Μαχητικών μιλούν για πρώτη φορά σχετικά με τα F-16 που θα αντιμετωπίσουν

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/rosoi-pilotoi-maxitikon-miloun-gia-proti-fora-gia-ta-f-16-pou-tha-antimetopisoun-tha-ta-rimaksoume/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Η Γαλλία θα εκπαιδεύσει μία ουκρανική Ταξιαρχία πλήρους συνθέσεως

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749432/epikindynos-o-macron-i-gallia-etoimazei-pliri-taksiarxia-gia-tis-oukranikes-enoples-dynameis

--------------------------------------------------------------------------

Υπηρεσίες Ασφαλείας ΗΠΑ: «Η Ρωσία ενδέχεται να δώσει στους Χούτι συγχρόνους Πυραύλους εναντίον πλοίων»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ypiresies-asfaleias-ipa-i-rosia-tha-dosei-sygxronous-antiploikous-pyraylous-stous-xouthi/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Υποστράτηγος Αλαουντίνοφ: «Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση μπορεί να ολοκληρωθεί φέτος»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/rosos-stratigos-a-alaountinof-i-eidiki-stratiotiki-epixeirisi-mporei-na-oloklirothei-fetos/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Άπτυ Αλαουντίνοφ (Διοικητής Akhmat): Υπάρχει σχέδιο των Ουκρανών να κτυπούν αμάχους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749186/apty-alaudinov-akhmat-yparxei-sxedio-ton-oukranon-na-xtypoyn-amaxous-i-eirini-tha-kathysterisei

--------------------------------------------------------------------------

Ο Ζελένσκυ καλεί την Δύση να επιτρέψει πλήγματα με δυτικά όπλα οπουδήποτε στην Ρωσία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/o-v-zelenski-kalei-ti-dysi-na-epitrepsei-pligmata-me-dytika-opla-opoudipote-sti-rosia/

--------------------------------------------------------------------------

Η Monde αποκαλύπτει: «Ακόμη και στο ουκρανικό κομμάτι του Ντονμπάς, το 90% των κατοίκων στηρίζει ανοικτά την Ρωσία»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749142/i-monde-kseskepazei-to-kievo-akoma-kai-sto-oukraniko-kommati-tou-donbass-to-90-ton-katoikon-stirizei-anoixta-ti-rosia

--------------------------------------------------------------------------

Σχεδόν οι μισοί Ουκρανοί θέλουν ειρήνη με την Ρωσία ακόμη και με εδαφικές παραχωρήσεις

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749335/oi-misoi-oukranoi-theloun-eirini-me-rosia-akomi-kai-me-edafikes-paraxoriseis

--------------------------------------------------------------------------

Η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να διεξαγάγει δημοψήφισμα επί όποιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας

https://www.real.gr/kosmos/arthro/h_oukrania_mporei_na_xreiastei_na_dieksagagei_dimopsifisma_epi_opoias_pithanis_eirineutikis_symfonias-1034494/

--------------------------------------------------------------------------

Εκατοντάδες Γερμανοί πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών Δυνάμεων στην Ουκρανία

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukrania-ekatontades-germanoi-polites-polemoun-sto-pleyro-ton-rosikon-dynameon/

--------------------------------------------------------------------------

Οργισμένοι πολίτες στην Οδησσό πυρπολούν αυτοκίνητα των Ομάδων Στρατολογήσεως 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/odissos-orgismenoi-polites-vazoun-fotia-se-aytokinita-ton-omadon-stratologisis-vinteo/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

--------------------------------------------------------------------------

Γυναίκες εμποδίζουν Ουκρανό Στρατονόμο να ανέβει στο λεωφορείο για να «αρπάξει» στρατευσίμους

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-gynaikes-empodizoun-oukrano-stratonomo-na-anevei-sto-leoforeio-gia-na-arpaksei-strateysimous/

--------------------------------------------------------------------------

Ουκρανή αυτοπυρπολήθηκε γιατί επιστράτευσαν τον σύζυγό της 

https://warnews247.gr/war-monitor/oukrania/sokaristiko-oukranh-autopurpolhthhke-giati-epistrateusan-ton-suzugo-ths-vid/

--------------------------------------------------------------------------

Οσμή μεγάλου σκανδάλου στις ΗΠΑ για Ουκρανία: «Κατακρεούργησαν» συμβάσεις ύψους 20 εκατ. δολ. - Παραποίησαν τιμολόγια του Στρατού

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749140/osmi-megalou-skandalou-stis-ipa-gia-oukrania-katakreoyrgisan-symvaseis-ypsous-20-ekat-dol-parapoiisan-timologia-tou-stratoy

--------------------------------------------------------------------------

Κονσταντίν Μπλόχιν (Πολιτικός Αναλυτής): Η μείωση της γερμανικής βοήθειας στην Ουκρανία συνδέεται άρρηκτα με την άνοδο του Τράμπ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749137/blokhin-politikos-analytis-i-meiosi-tis-germanikis-voitheias-stin-oukrania-syndeetai-arrikta-me-tin-anodo-tou-trump

--------------------------------------------------------------------------

Ορμπάν: «Αυτό θα κάνει ο Τράμπ μόλις εκλεγεί»

https://warnews247.gr/diethnh/hpa/auto-tha-kanei-o-tramp-molis-eklegei-h-epistolh-telesigrafo-pou-pagwse-tous-26-hgetes-ths-e-e-vid/

--------------------------------------------------------------------------

Σεργκέϊ Ριάμπκοβ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Η Ουκρανία σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα – Ανακαλύψαμε χημικό εργοστάσιο κοντά στην Αβντίϊβκα

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749339/ryabkov-rosia-i-oukrania-se-synennoisi-me-tis-ipa-synexizei-na-xrisimopoiei-ximika-opla-anakalypsame-ximiko-ergostasio-konta-sto-donbass?ref=storyteller

--------------------------------------------------------------------------

Η Ρωσία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναπτύξει Πυρηνικούς Πυραύλους στο Καλίνινγκραντ ως απάντηση στην εγκατάσταση αμερικανικών όπλων Μεγάλου Βεληνεκούς, στην Γερμανία

https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/rwsia-anaptuksh-purhnikwn-puraulwn-sto-kaliningkrant-ws-apanthsh-sthn-egkatastash-amerikanikwn-oplwn-sthn-germania/

--------------------------------------------------------------------------

Βρετανός Πρωθυπουργός: Το Κίεβο μπορεί να χρησιμοποιεί τους Πυραύλους «Storm Shadow» εναντίον στόχων στην Ρωσία

https://warnews247.gr/diethnh/europe/bretanos-prwthupourgos-to-kiebo-mporei-na-xrhsimopoiei-storm-shadow-enantion-stoxwn-sthn-rwsia/

--------------------------------------------------------------------------

Ποιό είναι το «φονικό κουαρτέτο» που τρομάζει το ΝΑΤΟ;

https://warnews247.gr/diethnh/nato/etoimasteite-poio-einai-to-foniko-kouarteto-pou-tromazei-to-nato/

--------------------------------------------------------------------------

Δεν καταλαβαίνεις από πόλεμο, είπε στον πρώην Πεζοναύτη JD Βάνς, ο πρώην κωμικός Ζελένσκυ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749291/den-katalavaineis-apo-polemo-eipe-ston-jd-vance-o-proin-komikos-zelensky

--------------------------------------------------------------------------

Οι Δυτικοί Μισθοφόροι θάβονται με τεράστιες σημαίες και οι Ουκρανοί με μικροσκοπικές

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-oi-dytikoi-misthoforoi-thavontai-me-terasties-simaies-kai-oi-oukranoi-me-mikroskopikes/

--------------------------------------------------------------------------

Σκοτ Ρίττερ (πρώην Αξιωματικός CIA): «Αυτοκτονεί» η Δύση στην Ουκρανία - Η «αφελής» και «ανίδεη» επιθετική στρατηγική της γιγάντωσε την Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/749228/ritter-proin-cia-aftoktonei-i-dysi-stin-oukrania-i-afelis-kai-anidei-epithetiki-stratigiki-tis-gigantose-ti-rosia

--------------------------------------------------------------------------

Προετοιμάζεται παρέλαση 8.000 ηττημένων Ουκρανών και Μισθοφόρων στην Μόσχα - Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε να ακυρωθεί η εκδήλωση

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7253621_parelasi-8000-ittimenon-oykranon-kai-misthoforon-stin-mosha-o-gg

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου