Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

50 χρόνια Μεταπολίτευσης. Ευτελισμός των Ελλήνων Αξιωματικών

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

8 σχόλια:

  1. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!!! Φροντίστε τους ΛΟΑΤΚΙ για τη... σωτηρία της πατρίδος και για τον... θρίαμβο της δημοκρατίας. Απαξιώστε κραυγαλέα το υγιέστερο τμήμα που επωμίζεται την σωτηρία του έθνους, προς άκραν ικανοποίησιν της Τουρκίας... Προμηθευτείτε μοντέρνα οπλικά συστήματα που θα κληθούν να χειριστούν και να διοικήσουν οι τελευταίοι απομείναντες (επιλαχόντες) στις πανελλαδικές, αφού οι άριστοι σας δείχνουν κραυγαλέα την αδιαφορία, για ένα στράτευμα που το έχετε στη γωνία των τελευταίων, αδιαφορώντας ακόμα και για την επιβίωση των στελεχών με γλίσχρους μισθούς και συντάξεις, που είναι οι έσχατοι μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ που ανήκουν στην ΟΝΕ , ΗΠΑ και Καναδά. Κρατείστε το μισθό ενός πιλότου F-16 στο μισό του μισθού ενός κλητήρα της Βουλής των Ελλήνων, αξιολογώντας "αντικειμενικά" την αξία του έργου τους... ΚΑΙ. ΚΑΙ, ΚΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα σωστός ο στοχασμός και οι προτάσεις του συγγραφέα του παραπάνω μηνύματος.
    Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση διαχρονικά και μέχρι τώρα, δεν έχει στην πραγματικότητα σκύψει πάνω στο πρόβλημα των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο είναι το έμψυχο στοιχείο τους, και το οποίο καλείται να υπερασπίσει τα εθνικά μας ιδεώδη, όσα οι πολιτικοί μας έχουν ακόμη αφήσει μνα υπάρχουν και την ακεραιότητα ης Πατρίδας μας.
    " κύριοι " με μικρό "κ", όπως βλέπετε, της Κυβερνήσεως και της Βουλής, καλά βολεμένοι και με γεμάτες τις τσέπες σας, κάνετε κάτι, τουλάχιστον για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας.
    Διαφορετικά, η κατάσταση είναι ντροπιαστική για εσάς πρωτίστως.
    Λυπούμαι για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα εστίαζα σε τρία βασικά ζητήματα:
    α. Χτίστε (η υπηρεσία) προκάτ οικήματα σε ΚΑΘΕ στρ/δο προς κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του 100% των στελεχών ώστε να ξέρει ο στρ/κός ότι δεν θα ασχολείται με καταβολή ενοικίου. Και μην ακούσω ιστορίες ότι «θα αδικήσουμε τις τοπικές κοινωνίες», διότι μπορούμε κάλλιστα να τις υποσχεθούμε ότι θα πάμε εκεί φοιτητές, δημοσίους υπαλλήλους κλπ, και μια χαρά θα πάει.
    β. Κάτι να γίνει με τις ατελείωτες απασχολήσεις πρωΐ μεσημέρι βράδυ, λες και είναι τα στελέχη από λάστιχο. Έκανε το στέλεχος 24ωρη υπηρεσία; Δώσ' του απαλλαγή την επομένη. Τους απασχόλησες σε 4ήμερο; Δώσ' τους μισούς μισούς από 2 μέρες απαλλαγή στη συνέχεια.
    γ. Και το τελευταίο είναι η εργασία της συζύγου. Βρείτε κάποια φόρμουλα πχ έναν νόμο όταν η οικογένεια βρίσκεται σε μεθόριο να εργάζεται η σύζυγος στο διάστημα εκείνο ως πολιτικό προσωπικό στον τοπικό σχηματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα και η Αλβανία αμοίβει με αξιοπρεπέστερους μισθούς τα στελέχη του στρατού της. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ημερήσια αποζημίωση αντιπροσωπείας στρατιωτικών από Ελλάδα και Αλβανία στην Βουλγαρία όπου ο Έλληνας λαμβάνει 44€/ημέρα και ο Αλβανός 80€/ημέρα. Σε λίγα χρόνια θα προτάσσουν τα ...οπίσθια τους οι ΛΟΑΤΚΙ προς υπεράσπιση της πατρίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη, εάν η επίθεσις κατά της χώρας προέλθει από Τουρκίαν, οι ΛΟΑΤΚΙ πράγματι θα προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Εξ άλλου, γι' αυτό τους νομιμοποιήσαμε, για να αποτελούν την πρώτη γραμμή αμύνης εις τον Έβρον.
      Χαλεβίδης Δημήτριος.

      Διαγραφή
  5. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΕΧΟΥΜΕ 285 ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ. ΟΙ 300 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 100 ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2.500 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΙΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΓΛΑΣΤΡΑ 1.200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ. ΕΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που είναι και δεν πρόκειται ούτε τον αριθμόν τους να μειώσουν ούτε περισσότερον τις απολαβές τους ούτε τις αρπαχτές τους. Μήπως θα πρέπει να δούμε σε τι φταίμε και μεις; Όταν η επιλογή της ηγεσίας μας γίνεται από τους έχοντας επαφές, τουτέστιν από τους παρατρεχάμενους των πολιτικών γραφείων, υπογράφοντας γραμμάτια περί μη οχλήσεως της πολιτικής ηγεσίας, τότε τι περιμένετε; Το ίδιο γίνεται και εις την Δικαιοσύνην, κι' έτσι οι πολιτικοί έχουν εξασφαλίσει την ησυχίαν τους. Επίσης όταν αντιστράτηγος ομιλεί περί "αεικινήτου πρωθυπουργού", χωρίς βεβαίως να διευκρινίζει εάν η αέναος κίνησις του πρωθυπουργού αφορά εις την Πατρίδα ή εις τον εαυτόν του, έτερος στρατηγός εχολώθη και εξεφράσθη απρεπώς, διότι ο Κύριος Μπαλτζώης ανεφέρθη εις το ότι οι πολιτικοί μας έκαναν "γιουσουφάκια των τούρκων", (ψέματα είναι;) τι περιμένετε; Καλά θα κάνομε λοιπόν να κοιτάξομε πρωτίστως τις δικές μας ενέργειες, για να μπορούμε να προβάλλομε απαιτήσεις.
    Χαλεβίδης Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012 ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Π.....ΣΤΟΝΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΟΗΜΟΝΩΝ;;;;;

      Διαγραφή