Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Επείγουσα ανάγκη για ενέργειες σχετικά με τις εξαιρετικά χαμηλές βάσεις στις ΣΣΕ και ΣΜΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

3 σχόλια:

  1. Mπλά μπλά και μπλα μπλά το παραπάνω κείμενο. Λέει λέει και τελικά δεν λέει τίποτα.
    Τη λύση την έδωσα χθες, αλλά επειδή κάποιοι όπως φαίνεται την έχασαν, ας την επαναλάβω:
    α. Να χτίσει η υπηρεσία προκάτ διαμερίσματα σε κάθε στρατόπεδο, ώστε να καλύψει το 100% των στεγαστικών αναγκών των στελεχών, και να ξέρει το στέλεχος ότι δεν θα χρειάζεται να σπαταλά χρήματα για ενοίκιο.
    β. Τα στελέχη είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες κλπ, δεν είναι λάστιχα. Σταματήστε να τα απασχολείτε ατελείωτες ώρες, μέρα νύχτα. Έκανε 24ωρη υπηρεσία; Δώσ' του απαλλαγή την επομένη. Βγήκαν για τετραήμερο άσκηση; Δώσ' τους μισούς μισούς από 2 μέρες απαλλαγή.
    γ. Να βγει νόμος ειδικά για συζύγους στρ/κών, όταν υπηρετούν σε παραμεθόριο, για εκείνο το διάστημα η σύζυγος να μπορεί να εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στον τοπικό σχηματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε μεγάλη έλλειψη σε κληρωτούς οπλίτες λόγω μικρής θητείας, που αν το αναλύσουμε θα καταλήξουμε σε ανεκπαίδευτη εφεδρεία στον Στρατό Ξηράς, ενώ ο από την ανατολή γείτονας έχει τον μεγαλύτερο Στρατό στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.
    Ναι ΑΡΙΣΤΑ πράξατε κύριοι της κυβέρνησης και ενισχύετε το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία με σύγχρονα μέσα. Με τον Στρατό Ξηράς τι γίνεται, δεν βλέπουμε πχ να ενισχύετε τον αριθμό των επιθετικών ελικοπτέρων, ούτε να αυξάνετε τη θητεία των κληρωτών οπλιτών, για να καταστούν αυτοί εκπαιδεύσιμοι στις Μονάδες τους.
    Θα πρέπει φυσικά να γνωρίζετε πολύ καλά πως στο μέτωπο αμύνεται και το κρατά ο εκπαιδευμένος στρατιώτης. Αν στις πρώτες μάχες έχουμε απώλειες και οι μάχες συνεχίζονται πως θα τις αναπληρώσουμε; Αν τώρα σ' αυτό προσθέσουμε και την έλλειψη σε νεαρά στελέχη προερχόμενα από την Σχολή Ευελπίδων και τη ΣΜΥ , τότε το θέμα διογκώνεται.
    Γιώργος Τσακίρης
    αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα είπα και χθες. Μέχρις ότου οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της Δικαιοσύνης, διορίζονται, διότι περί διορισμού πρόκειται, από τους παρατρεχάμενους (για να μην εκφρασθώ χειρότερα) στα γραφεία των πολιτικών, δεν υπάρχει περίπτωσις αυτές οι δύο εξουσίες να λειτουργήσουν σωστά.
    Χαλεβίδης Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή