Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Βασίλειος Ναζλής
    Ζώντας και δραστηριοποιούμενος στην Ελληνική Θράκη για πάνω από 45 χρόνια, γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, από πρώτο χέρι, από τις θέσεις ευθύνης που εθήτευσα, με συνεχή επαφή μαζί τους σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής, πολιτικής και... θρησκευτικής ζωής στην περιοχή.
    Οι κοινωνίες μεταλλάσσονται προς το καλύτερο (
ή κατ'αλλους προς το χειρότερο), η οικονομία έχει διακυμάνσεις από τον άκρατο ευδαιμονισμό, στο βάραθρο της οικονομικής κρίσης. Ο πολιτισμός κινείται σχεδόν στα ίδια επίπεδα. Η πολιτική έχει τα πάνω της αλλά και τα κάτω της, με τα ατυχή πρόσωπα που επιλέγουμε ως ταγούς μας!
    Τι απομένει πλέον αφού οι φορείς αυτοί κινούνται σε επίπεδα χαμηλής απόδοσης και προσδοκίας.?  Να δούμε την πορεία των θρησκευτικών ταγών στο όλο αυτό αναμφισβήτητα δυσμενές περιβάλλον και επίπεδο που δημιουργείται στην περιοχή διαχρονικά, πέραν των παρωπίδων και παρωτίδων που έντεχνα προσπαθούν να μας βάλουν κάποιοι, ως κάποτε έβαζαν τα στα συμπαθή εκείνα τετράποδα της ζωής τους, για κέρδος....άλλων!!
    Στην Θράκη, την πολυπολιτισμική Θράκη όπως αρέσκονται να την αποκαλούν οι εκτός αυτής κατοικούντες Α-νόητοι (
χωρίς γνώση) θρακολόγοι της φτηνής δημοσιογραφίας και της διανόησης του χαβαλέ, υπάρχει Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Της Ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, που έχει ενεργή παρουσία στα κοινωνικά, ατομικά και ομαδικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης ακόμη και των..αλλοθρήσκων!!.
    Η παρουσία της είναι εμφανής αλλά και κυρίως αφανής, για την αποφυγή κοινολόγησης προβλημάτων, και απάλυνσης των συνεπειών. Γνωρίζουν όλοι την διαχρονική της προσφορά σε όλα, άσχετα αν κάποιοι σκόπιμα και με κομματικές ή προσωπικές αγκυλώσεις και ιδεοληψίες προσπαθούν να ακυρώσουν ή να αμαυρώσουν την εικόνα της (
έστω και αν υπάρχουν και κάποιες στιγμές που οι κακοί, ξεφεύγουν του προορισμού και της αποστολής τους)
    Στο χώρο της Θράκης είναι ο μόνος θεσμός που είναι στην μεγάλη στην μεγάλη του πλειοψηφία, αναγνωρίσιμος και αποδεκτός και ενώνει τις όποιες αντιθέσεις. Εδώ στην Θράκη είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενεργή παρουσία της εκκλησίας, ώστε να μπαίνει κυμματοθραύστης και πρόφραγμα στις διενεργούμενες εθνικές και θρησκευτικές προπαγάνδες που δυστυχώς εξελίσσονται και υποκινούνται από το εξωτερικό και υποθάλπονται από γραικύλους του εσωτερικού.
    Η ομογενοποιημένη θρησκευτική παρουσία επιβάλλεται να είναι δυναμική ανταπάντηση σε κάθε τέτοια επιχειρούμενη προσβολή και επιβουλή στον ευαίσθητο εθνικά και γεωγραφικά χώρο.
    Ίσως κάποιοι διατυπώσουν αντιρρήσεις, αλλά...αυτή είναι η πραγματικότητα στα χρόνια της ελεύθερης ζωής της Θράκης μας
    Οι θρησκευτικοί ταγοί της Θράκης, πολλές φορές μπαίνουν μπροστάρηδες σε ενέργειες και εκδηλώσεις που άλλοι φορείς ΔΕΝ τολμούν, γιατί διαβλέπουν υστεροβουλικά το... κόστος και την απώλεια ψήφων... και ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    Το τελευταίο δυστυχώς χρονικό διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ, που παίζεται στην περιοχή, με την διεκδίκηση της χαμένης "αθωότητας" και της "ιερατικής" παρουσίας.
    Αποσχηματισθείς κληρικός για σωρεία ποινικών και θρησκευτικών αδικημάτων να κινείται στην περιοχή "δυναμικά" να αποκτήσει ποίμνιο και να "προαχθεί" και ιερατικά σε "σεβασμιώτατο"!! Προσπαθεί να δημιουργήσει μία νέα "μητρόπολη" με αρμοδιότητα όλη την Θράκη, ώστε να μη στερηθούμε της προσωπικής και ιερατικής του παρουσίας, με αναβαθμισμένο ρόλο και θέση!!!!
    Πακτωλός χρημάτων αγνώστου προελεύσεως, αλλά γνωστής προοπτικής, που διακινεί στον "ιερό" προσωπικό σκοπό, να εμβολίσει θρησκευτικά.
    Πολλοί ΔΕΝ κατάλαβαν τις προεκτάσεις μιας τέτοιας πράξης που προωθεί...  και ψάχνει ά-λογα πρόβατα ενώ αυτός είναι ερίφιο της συμπεριφοράς.
    Κάθε διάσπαση θρησκευτική στην περιοχή, μαζί με κοινωνική και οικονομική εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους , ΑΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ... ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!!
    Βλέπω τον αποσχηματισθέντα αυτόν... Γιαννάκη θα τον αποκαλέσω πλέον, γιατί είναι πολύ μικρότερος μου ηλικιακά και είναι πλέον ένας από μας, να κινείται στην περιοχή με ύφος "θρησκευτικής" αυθεντίας, με ένδυμα "μάρτυρος", αλλά και ιερατικό αντερί ... και εκπλήσσομαι!!
    Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά κρίνω πράξεις και συμπεριφορές που απάδουν σε άνθρωπο που θέλει να φέρει τον τίτλο του "μάρτυρα"!!. Ας προσέχουμε όλοι γιατί ο ΠΑΠΑ ΕΥΘΥΜ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΙΔΗΣ είναι παρών σε νέα κοπή και έκδοση με σκοπό άλωσης συναισθημάτων και θρησκευτικών συναισθημάτων!!
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου