Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Επιτυχημένη η αναβίωση των Ιβανωφείων


Επιτυχημένη η αναβίωση των Ιβανωφείων
    Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κολυμβητικοί αγώνες "Ιβανώφεια" που διοργάνωσε ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ και διεξήχθησαν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στη μνήμη του Γεωργίου Ιβάνωφ.
    Ήταν η πρώτη ευκαιρία για τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν να δοκιμαστούν σε 50άρα πισίνα ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους. Οι αγώνες αναβίωσαν από το Γ.Σ. μετά από αρκετά χρόνια και μάλιστα την ημέρα που ο σύλλογος συμπλήρωσε τα 111 χρόνια του. Στόχος πλέον είναι η διοργάνωση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και να γίνει ένα διεθνές μίτινγκ, με προκριματικές και τελικές σειρές.
    Οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις. Στο τέλος των αγώνων αναδείχθηκαν ως καλύτεροι αθλητές, με βάση τις επιδόσεις τους, οι Κιρτσόγλου Βασιλική και Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος (από την ομάδα του Άρη). Συνολικά ο Ηρακλής κατέκτησε 19 μετάλλια (8 χρυσά, 9 ασημένια και δύο χάλκινα). Το διήμερο των αγώνων οι φίλοι του υγρού στίβου γέμισαν το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και στήριξαν με την παρουσία τους, τους αθλητές και τη διοργάνωση.
    Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, της Παρασκευής με πλήθος κόσμου και μέλη της πολιτικής ζωής της πόλης να δίνουν το παρών στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.
    Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Γ.Σ. Φώτη Θέο που αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της ημέρας -
λόγω των γενεθλίων του συλλόγου μας- καθώς και στον ήρωα και πρωταθλητή του Ηρακλή, Γεώργιο Ιβάνωφ ενώ ευχαρίστησε και όλα τα σωματεία που τίμησαν τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους.
    Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του ΚΕΔΗΘ (
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης), κα.Ιωάννα Κοσμοπούλου που εκπροσώπησε και το Δήμο Θεσσαλονίκης στους αγώνες, αναφερόμενη, συγκινημένη, στον Ηρακλή και στο ότι αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
    Στους αγώνες το παρών έδωσε και ο επιτετραμμένος της πολωνικής πρεσβείας, Τόμας Βισνιέσκι.
    Ιδιαίτερη παρουσία ήταν της ανιψιάς του
Γεωργίου Ιβάνωφ, Λεονάρδας Λαμπριανίδου και του ανιψιού του Ιωάννη Λαμπριανίδη. Από πλευράς του Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, βρέθηκε στο Ποσειδώνιο ο κος.Πέτρος Αταμιάν, που μετέφερε το χαιρετισμό του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου, που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών.
    Στη συνέχεια βραβεύτηκαν άνθρωποι που προσέφεραν με το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια στο κολυμβητικό τμήμα. Γιώργος Ασπουγαλής, Μίλτος Χαλκιάς, Παναγιώτης Κοσμίδης, Τάσος Σαχπατζίδης, Στέλιος Ναβροζίδης, Γιώργος Χουζούρης οι βραβευθέντες και ιδιαίτερη βράβευση για την κα.Λεονάρδα Λαμπριανίδου.
    Ευχαριστούμε όλα τα σωματεία που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, όλους όσους βοήθησαν να στηθεί η διοργάνωση καθώς και όλους τους χορηγούς των αγώνων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου