Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Τράμπ και ΝΑΤΟ ( έργα και ημέρες)


Τράμπ και ΝΑΤΟ ( έργα και ημέρες)
Επίθεση με το «καλημέρα» από τον Τραμπ: Όλα τα μέλη της Συμμαχίας να ανεβάσουν στο 4% του ΑΕΠ τις στρατιωτικές τους δαπάνες
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Οξεία επίθεση εναντίον των ευρωπαίων συμμάχων του εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ,   στις Βρυξέλλες.
     Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι οι ΗΠΑ επωμίζονται δυσανάλογα μεγάλο βάρος των δαπανών του ΝΑΤΟ για να προστατεύσουν τους συμμάχους της, τους οποίους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «παραβάτες».
     «Οι πρόεδροι έχουν προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια ανεπιτυχώς να  καταφέρουν  η Γερμανία και άλλα πλούσια έθνη του ΝΑΤΟ να πληρώσουν περισσότερα. Πληρώνουν μόνο ένα κλάσμα του κόστους. Η Αμερική πληρώνει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να επιδοτήσει την Ευρώπη και χάνει πολλά στο Εμπόριο», γράφει σε   του tweet ο αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας την επίθεση «με το καλημέρα».
     Σε επόμενο tweet γράφει: «
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά... η Γερμανία ξεκίνησε να πληρώνει τη Ρωσία, τη χώρα από την οποία χαίρει προστασίας ενεργειακά, δισεκατομμύρια δολάρια για τις ενεργειακές της ανάγκες, που προέρχονται από νέο αγωγό φυσικού αερίου από την Ρωσία. Μη αποδεκτό! Όλα τα έθνη του ΝΑΤΟ πρέπει να ανεβάσουν στο 4% του ΑΕΠ τις στρατιωτικές τους δαπάνες». 
     Η επίθεση γίνεται με αφορμή τη στήριξή της στον αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας στη χώρα, παρακάμπτοντας την ανατολική Ευρώπη.
O Τραμπ απειλεί να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
     Να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ φέρεται να απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων!
     Αν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες στο
2% του ΑΕΠ τους, τότε οι Αμερικανοί θα πορευτούν μόνοι τους φέρεται να είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη Σύνοδο Κορυφής της Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το DPA επικαλούμενο πολλές πηγές.
     Σύμφωνα με το Reuters oι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ζήτησαν στη συνέχεια από την Ουκρανία και τη Γεωργία, χώρες που δεν ανήκουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να αποχωρήσουν από την αίθουσα για μια έκτακτη συζήτηση μεταξύ μόνο των μελών.
     Κατά πόσον ο Τραμπ θα κάνει πράξη την απειλή του αν δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή του παραμένει ανοικτό. Θεωρητικά θα μπορούσε π.χ. να μειώσει τη συμμετοχή της χώρας σε νατοϊκές αποστολές, αλλά τίποτε σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου