Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Πόλη στην Ιαπωνία... διέψευσε ότι προσλαμβάνει... δολοφόνους νίντζα!


Πόλη στην Ιαπωνία... διέψευσε ότι προσλαμβάνει... δολοφόνους νίντζα!
    Πάνω από 100 αιτήσεις κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης Iga - Όλο το παρασκήνιο για το πώς κυκλοφόρησε η «είδηση» των προσλήψεων
    Ξεκίνησε ως ιδέα, εξελίχθηκε σε φάρσα και κατέληξε σε... επίσημη διάψευση και απογοήτευση για δεκάδες άτομα... Πόλη στην Ιαπωνία διέψευσε επισήμως ότι έχει βγάλει προκήρυξη για την πρόσληψη... δολοφόνων νίντζα, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση σε περισσότερα από 100 άτομα, τα οποία είχαν καταθέσει τα... βιογραφικά τους, κάνοντας αίτηση για τη... δουλειά!
    Η απίστευτη αυτή είδηση προήλθε από την... πόλη Iga, η οποία αποκαλείται και... Σπίτι των Νίντζα και βρίσκεται στην Κεντρική Ιαπωνία, σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων από το Τόκιο.
    Ο εκπρόσωπος της πόλης υποχρεώθηκε να προβεί σε επίσημη δήλωση, τονίζοντας ότι η είδηση για τις προσλήψεις είναι Fake News. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αρμόδιες αρχές είχαν δεχθεί πάνω από 100 τηλεφωνήματα και αιτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση που διατηρεί το Συμβούλιο της πόλης. Η ανακοίνωση, δε, προκάλεσε μεγάλη δυστυχία σε δεκάδες άτομα, τα οποία είχαν ονειρευτεί μία καριέρα... νίντζα!
    Η πόλη Iga διατηρεί μεγάλη παράδοση στην εκπαίδευση νίντζα, έχει να επιδείξει ένα άρτιο μουσείο με όλη την ιστορία των μαχητών και το όλο σκηνικό γενικότερα παραπέμπει σε σκηνές από κινηματογραφική ταινία.
    Όμως το ερώτημα είναι το εξής. Πώς ξεκίνησε η όλη... ιστορία που εξελίχθηκε σε παρεξήγηση;
    Στις 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας που δημοσιοποίησε η πόλη Iga, εκφράστηκε η σκέψη για την κατασκευή ενός δεύτερου μουσείου που αφορά την ιστορία των νίντζα στην πόλη. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, η μία ανάρτηση έφερε την... επόμενη και η φήμη ότι θα γίνουν προσλήψεις... νίντζα στην πόη Iga, δεν άργησε να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ιαπωνία!
    Για την καλύτερη ενημέρωση, η... τρέλα των... νίντζα για τη δουλειά στην πόλη Iga δεν πηγάζει μόνο στην αγάπη για τον... παραδοσιακό Ιάπωνα δολοφόνο. Υπάρχουν και
οικονομικά κίνητρα, καθώς ο μισθός του... νίντζα στη χώρα της Άπω Ανατολής κυμαίνεται από 23.000 δολάρια έως και 85.000 δολάρια ετησίως, ποσά που είναι άκρως ικανοποιητικά σε κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου