Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ο ζωηρούλης πρίγκιπας Φίλιππος: Οι πολλές ερωμένες και οι δικαιολογίες



Ο ζωηρούλης πρίγκιπας Φίλιππος: Οι πολλές ερωμένες και οι δικαιολογίες
    Ήταν όμορφος, φλέρταρε και χόρευε υπέροχα. Δεν είχε δυσκολία να κατακτήσει όποιες γυναίκες ήθελε, παρά το γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ.
    Με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του σίριαλ του Netflix,
The Crown, έρχονται στο φως οι περιπέτειες του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πάντα αγαπούσε την βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα.
    Μπορεί να μην διέθετε περιουσία ή χρήματα, αλλά ήταν γαλαζοαίματος.  Γεννημένος στην Ελλάδα, διέθετε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας.
    Όταν παντρεύτηκε την Ελισάβετ το
1947, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι θα γινόταν βασίλισσα. Και ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν περίμενε και πολύ μέχρι να αρχίσει να επιδίδεται σε φλερτ με άλλες γυναίκες. Η Ελισάβετ ήταν έγκυος στον Κάρολο, όταν το 1948 ο Φίλιππος ήρθε κοντά με την ηθοποιό Πατ Κέρκγουντ, μετά από μία θρυλική βραδιά όπου οι δυο τους χόρευαν μέχρι το πρωί. Πάντως, η Πατ συνέχισε να αρνείται πεισματικά ότι είχε σχέση με τον πρίγκιπα μέχρι το τέλος της ζωής της.
    Οι φήμες της εποχής τον ήθελαν να συνδέεται έπειτα με ακόμη μια ηθοποιό, την Κέιτι Μπόιλ και αμέσως μετά με μια συγγραφέα, 14 χρόνια μεγαλύτερή του, την Δάφνη Ντι Μοριέρ.
    Και οι γαλαζοαίματες όμως, ποτέ δεν έλειψαν από τη λίστα των κατακτήσεων του. Ανάμεσα τους, η κόμισσα του Γουεστμόραντ, Τζέιν, και η δούκισσα του Άμπερκορν, Σάσα.
    Έτσι κι αλλιώς, ήθελε να έχει προσωπικές στιγμές, φροντίζοντας να περνά τα σαββατοκύριακο σε διαφορετικό παλάτι από τη βασίλισσα, αλλά έλειπε και ολόκληρους μήνες από τη Μεγάλη Βρετανία, πραγματοποιώντας ταξίδια που προέκυπταν λόγω του τίτλου του.
    Όσο για τη βασίλισσα, αυτοί που ασχολούνται με την προσωπική ζωή της βασιλικής οικογένειας  λένε ότι ποτέ δεν την ένοιαζε η αδυναμία του Φίλιππου στον ποδόγυρο.  Μία έντονη διαφωνία που είχε πάντως το ζευγάρι, σχετιζόταν με την πριγκίπισσα Νταιάνα και τη στενή φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με τον Φίλιππο, στον οποίον εκμυστηρευόταν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου