5.ΝΑΥΠΛΙΟ: ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ, ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Το Ναύπλιο,
το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, τα ξέρετε σας τα έχουν πει όλοι.
Τα ομορφότερα κτίρια της πόλης είναι το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος
Άρμανσπεργκ) καθώς και το αρχαιολογικό
μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα
της Εθνικής Πινακοθήκης.
Όμως κάποια στιγμή θα πεινάσετε. Το Ναύπλιο λόγω ακριβώς της μεγάλης του
τουριστικής κίνησης είναι διάσπαρτο από εστιατόρια, καφέ και μεζεδοπωλεία. Καλό
είναι λοιπόν να ξέρετε που είναι τα καλύτερα.
Παγωτάκι: Στο Antica
Gelateria (Φαρμακοπούλου 3 & Κομνηνού) γιατί το
ιταλικό παγωτό δεν είναι απλή υπόθεση. Πάνω από 40 γεύσεις παράγονται
καθημερινά στο εργαστήριο, με πιο ξεχωριστές τη σοκολάτα grappa, τη nocciola (φουντούκι)
και την crema caffe, τις οποίες απολαμβάνουμε
στο χειροποίητο χωνάκι, ενώ το δικό τους φανατικό κοινό έχουν και τα δροσιστικά
sorbets, αποκλειστικά από εποχιακά υλικά (αυτό με τα φρούτα
του δάσους είναι τέλειο!).
Πίτσα, μακαρονάδα: Στο Popeye
Bistro (Σταϊκοπούλου 32, 21100, Παλιά Πόλη) γιατί οι
πρώτες ύλες, έρχονται απευθείας από την Ιταλία. Ζυμαρικά, σάλτσα ντομάτας,
μοτσαρέλα, αλλαντικά φτάνουν στα χέρια του Ηλία
και μετατρέπονται στην καλύτερη πίτσα που έχεις φάει, όπως την φτιάχνουν
στην Ιταλία, με λεπτό ζυμάρι και αυθεντική μοτσαρέλα. Ο ίδιος ο chef προτείνει
μια Μαργαρίτα ενώ η πιο δημοφιλής είναι η πίτσα Προσούτο (ρόκα-προσούτο-νιφάδες παρμεζάνας).
Θες κάτι κλασικό; Καραμαλής (Μπουμπουλίνας
& Συγγρού, λιμάνι) γιατί τα μαγειρευτά ελληνικά φαγητά έχουν κι
αυτά τη χάρη τους. Δύο από τα εμβληματικά πιάτα του Καραμαλή είναι οι ντολμάδες
και το κοκκινιστό μοσχάρι. Για
τους πιο μερακλήδες του φαγητού, ωστόσο, περισσότερο μετράει η βραστή κοκκινιστή γίδα.
Ελληνική κουζίνα: Τα Φανάρια Στα μέσα σοκάκια
της πόλης, ( Σταϊκοπούλου
13 ). Ανάμεσα στα διατηρητέα κτίρια, με τις μπουκαμβίλιες γύρω σας,
απολαύστε κλασική ελληνική κουζίνα.
Σουβλάκια: Ταβέρνα Καλλίνης. Μετά τις
6 το απόγευμα (25ης
Μαρτίου 41).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου