Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία παρέδωσε απόρρητα NATOϊκά μυστικά στη Ρωσία


Η Τουρκία παρέδωσε απόρρητα NATOϊκά μυστικά στη Ρωσία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
          Σοκ στο Αρχηγείο της Ατλαντικής Συμμαχίας προκαλεί η είδηση πως ο τουρκικός Στρατός παρέδωσε απόρρητες πληροφορίες από υψηλά ισταμένους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.
          Οι πληροφορίες αυτές για την τουρκική επιχείρηση της ΜΙΤ αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρούς κλυδωνισμούς το ΝΑΤΟ καθώς επιβεβαιώνεται η ρήση του Μακρόν πως η Ατλαντική Συμμαχία είναι νεκρή.
          Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ που υπηρετούσαν σε Βάση στη δυτική επαρχία της Τουρκίας, τη Σμύρνη, παρακολουθούνταν από συμμορία που χρησιμοποιούσε εμπόριο κυκλώματος γυναικών ως δόλωμα, με σκοπό να καταγράψει προσωπικές στιγμές των αξιωματούχων σε ξενοδοχεία και σπίτια. Τελικός στόχος της συμμορίας ήταν ο εκβιασμός των Νατοϊκών αξιωματούχων με σκοπό να τους δώσουν ορισμένες απόρρητες πληροφορίες, σύμφωνα με άρθρο στο infognomonpolitics.gr
          Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε η Nordic Monitor, ο Άντας Κεσκίν, ένας 45χρονος Τούρκος Αξιωματικός στη Σχολή Μηχανικών του Σώματος Μάχης στην Ιζμίρ, διακινούσε  γυναίκες σε ξένο στρατιωτικό προσωπικό που είχε αναπτυχθεί στην Τουρκία από άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες και να προμηθευτούν εμπιστευτικά έγγραφα. Ο φάκελος της υπόθεσης ανέφερε ότι ορισμένα από αυτά τα έγγραφα παραδόθηκαν στη Ρωσία.
          “Γνωρίζει πολλούς Αξιωματικούς του ΝΑΤΟ και οργανώνει διάφορες καταστάσεις. Στα σχέδια που λαμβάνουν χώρα στη Σμύρνη, χρησιμοποιεί συνήθως το Ξενοδοχείο Aktur, δωμάτιο νο 204. Τοποθετήσαμε στο δωμάτιο [με εξοπλισμό επιτήρησης]”, ανέφερε σημείωμα για τον Κεσκίν, το οποίο γράφτηκε από τον ύποπτο Ναρίν Κορκμάζ, ένα από τους βασικούς πράκτορες στο δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος.
           Ο Τούρκος εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε 357 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων 55 εν ενεργεία Αξιωματικών. Το κατηγορητήριο ανέφερε επίσης 831 θύματα και 196 συνεργάτες. Η ποινική υπόθεση βασίστηκε σε 1.900 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων, υποκλοπών και αρχείων παρακολούθησης.
          Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει πώς τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, έγγραφα του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκαν από τον ύποπτο Κορκμάζ κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης εντάλματος έρευνας, αναγνώρισαν τον Alparslan Yücel Soysal, επίσης ύποπτο στην υπόθεση, ως αποκαλυπτικά λεπτομερή Μέσα και Δυνατότητες Μονάδων Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EAD) που λειτουργούσαν σε κάθε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ. Το σημείωμα δίπλα στο όνομά του ξεχωρίζει σαφώς τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ως πιθανούς αγοραστές των εγγράφων.
            Ένας ύποπτος ονόματι Bülent Karaaslan, ειδικός σε βόμβες, παρείχε μυστικές οδηγίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε τεχνικές κατασκευής βομβών και διάθεσης πυρομαχικών στη συμμορία. Ο ύποπτος Aydın Şit, Αξιωματικός των Αεροπορικών Δυνάμεων, παρέδωσε τις αναλύσεις του FBI για την κατασκευή βομβών στη συμμορία, οι οποίες εξηγούσαν πώς να φτιάξουν αυτοσχέδιες βόμβες με το χέρι. Ο ύποπτος Ερσίν Καπούκου, πιλότος των Αεροπορικών Δυνάμεων, αναγνωρίστηκε ως σημαντική πηγή δεδομένων Ηλεκτρονικού Πολέμου και πληροφοριών, αλλά και του τρόπου με τον οποίον χρησιμοποιούνται στις Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις και το ΝΑΤΟ. Παρείχε 22 αρχεία παρουσίασης Power Point με ημερομηνία 2009. 
          Ο ύποπτος Νούρι Ντερέλι, Υπολοχαγός πτήσης, παρείχε στη συμμορία ένα ευαίσθητο αρχείο που ονομάζεται “Tur_AEM_F16.pdf”, το οποίο ήταν 954 σελίδες στα αγγλικά. Περιγράφει λεπτομερώς τα τεχνικά, τακτικά και διαδικαστικά δεδομένα για μαχητικά αεροσκάφη F-16. Το σημείωμα που επισυνάπτεται σε αυτό το αρχείο λέει ότι δεν πρέπει να ληφθεί από κανέναν άλλο. Προειδοποίησε μάλιστα ότι όταν διέρρευσε προηγουμένως ένας φάκελος παρόμοιας φύσης, δημιούργησε προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. “Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να διαρρεύσει για να μην αντιμετωπίσετε παρόμοια προβλήματα με τις ΗΠΑ”, πρόσθεσε το σημείωμα.
          Ομοίως,ο ύποπτος Εντάξει Yalçın, Αξιωματικός των Αεροπορικών Δυνάμεων, διέρρευσε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις ΗΠΑ-made Hawk Πυραυλικά συστήματα μέσου βεληνεκούς εδάφους-αέρος , συμπεριλαμβανομένου ενός 24-σελίδων μυστικού εγγράφου με τίτλο “60G-2-2-70 Hawk Παθητική Εμπλοκή System.pdf.” Ένα άλλο έγγραφο εξηγεί πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα Πυρομαχικά που φορτώνονται στα F-16 και υπό ποιες συνθήκες. Αναφέρει ότι αυτό το έγγραφο δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.
           Η ποινική υπόθεση εναντίον των μελών της συμμορίας ακυρώθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και όλοι οι ύποπτοι τέθηκαν υπό προστασία. Πολλοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό Στρατό, ανερχόμενοι στην Ιεραρχία, παρά τα αμφιλεγόμενα αρχεία τους. Οι Εισαγγελείς και οι Αρχηγοί της Αστυνομίας που εξέθεσαν τη συμμορία και ερεύνησαν τις δραστηριότητές τους διώκονται ποινικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου