Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/7/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/7/2020)
    Μειωμένος ο τουρισμός, στο 25% από προηγούμενες χρονιές! Καλά, τι περίμεναν; Είπαν το γνωστό «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» και όλοι θα ερχόταν στην Ελλάδα; Μάλλον δεν το σκέφτηκαν καλά… Με το ζόρι και το στανιό, μας έκαναν να έχουμε τον τουρισμό… «ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ», αφού την πραγματική, μαζί με τόσα άλλα, είχαν δεν είχαν τα ξεπούλησαν ή τα φαλίρησαν. Τώρα κρεμόμαστε στον τουρισμό; Επιβεβαιώσαμε πανηγυρικά εκείνον που είπε ( δεν θυμάμαι ποιος ) πως «Θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης»; Έ, γίναμε. Και παρακαλάμε για πελάτες…. Υπολογίζουμε και στο pour boire! («μπουρμπουαρ» το λέμε )
------------------------------------------
    Οι Τούρκοι, ξέρουν καλά το «παιχνίδι της πίττας». Άλλωστε, κάνουν πολλές πίττες και δεν είναι καθόλου άσχημες. Όμως, δεν λέμε για πίττες με αλεύρι , νερό κτλ. Λέμε για την πίττα που την τρώμε σιγά γύρω – γύρω, μέχρι να φτάσουμε στην μέση. Και το γύρω – γύρω το δικό τους, είναι τα νησιά μας του Αιγαίου και η αποστρατιωτικοποίησή τους που ζητούν, βάσει συνθήκης. Και το λένε μάλιστα, και… «κόκκινη γραμμή» για αυτούς! Για φανταστείτε, να είναι ανυπεράσπιστα τα νησιά του Αιγαίου, απέναντι στην Τουρκία! Το «γύρω – γύρω» θα φτάσει και στη «μέση». Έχουν αποδείξει άπειρες φορες πως είναι εντελώς αναξιόπιστοι, τις δε συνθήκες και συμφωνίες τις γράφουνε «στα τέτοια τους». Εάν κάνουν την αποκοτιά να καταλάβουν κάποιο ή κάποια νησιά μας ( εύκολο, αφού θα είναι ανυπεράσπιστα) άντε μετά να τους βγάλουμε από εκεί. Είναι γνωστό και το ξερουν και αυτοί, πως σε μία απόβαση, το 75% του αποβατικού σώματος είναι ξεγραμμένο, και μάλιστα χωρίς εγγυημένη επιτυχία. Ρωτήστε τους Αμερικάνους! ( Β΄ΠΠ, μάχη του Ειρηνικού) Όμως, άλλο ΑΠΟΒΑΣΗ και άλλο ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ όπως έκαναν στην Κύπρο το 74. Εν κατακλείδει, δεν υπάρχει κανένα θέμα για συζήτηση μαζί τους! Και όποιος το διανοείται, όχι μόνο κάνει λάθος, αλλά δημιουργεί και αμφιβολίες για τα κίνητρά του. Οι «σύμμαχοι» τα ξέρουν καλά αυτά, και επιδιώκουν να μας φέρουν σε διαπραγματεύσεις. Όμως, διαπραγματεύσεις με τους τούρκους, δεν μπορούν να γίνουν, γιατί εκτός από την αναξιοπιστία τους, είναι χωρίς αντικειμενο και ανεδαφικές!
------------------------------------------
    Δεν ξέρω, τι φταίει περισσότερο για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, το «ξεσάλωμα» στα μπητσόμπαρα, μπάρ και πανηγύρια, ή το άνοιγμα των συνόρων ( μην χάσουμε και τους τουρίστες, έ;…) Ότι και να φταίει, «Μας ξανάρχονται ένα – ένα, μέτρα δοξασμένα…» Το επόμενο θα είναι το κλείσιμο κάποιου είδους καταστημάτων, και το μεθεπόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το δε πρόστιμο για την μάσκα, λένε πως αντί για 150 ευρώ, θα γίνει 150 βουρδουλισμοί, αφού ευρώ μεν δεν υπάρχουν, τους βουρδουλισμούς δε μπορεί να τους καταλάβουν!
------------------------------------------
    Θα δείτε και την άλλη με τα τατουάζ. Πόσο ανισσόροπη μπορεί να είναι; Παγκόσμια πρωταθλήτρια;
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου