Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΠΟΤΕ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.......


ΠΟΤΕ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.......
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
4 – 7 – 2018
    Αναλογίζομαι, αν από την απελευθέρωση και αποχώρηση των γερμανών, ιταλών και απόλεμων βουλγάρων κατακτητών, μέχρι τις μέρες μας, υπήρξε σωστός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και ιστορικών στιγμών). Πολλοί πιστεύουν ότι η κάθε κυβέρνηση "ξεχνά" πολλές φορές, ότι οι δράσεις της είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. Λειτούργημα όχι συνηθισμένο,όπου απαιτείται συνεχής και επίμονη προσπάθεια, βαθιά μελέτη των προβλημάτων (διαχρονικών και τρεχόντων) με σοβαρό και εμπεριστατωμένο προσανατολισμό-στόχο, για την τιθάσευση και επίλυση τους.
    Τα κόμματα πρέπει να ενημερώνουν, όχι μόνο τους κομματικούς τους φίλους και ψηφοφόρους, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό, τι πρέπει να προσδοκούν από την δράση τους και κυρίως αν
τηρήσουν ΤΑ ΥΠΕΣΧΕΘΕΝΤΑ. Αυτό το "συμβόλαιο" είναι ο "κράχτης" του λαού στις κάλπες, ώστε να γίνει κυβερνητική πλειοψηφία. Ο δε λαός, ευελπιστώντας στις προεκλογικές δεσμεύσεις
δεσμεύεται να ακολουθήσει αυτούς τους πολιτικούς, με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και εξ αντανακλάσεως θα γίνει συμμέτοχος στην κυβερνητική εξουσία! Υπήρχαν και υπάρχουν όμως πολλοί, που συνεχίζουν να πιστεύουν, ότι η πολιτική είναι ένα "επάγγελμα¨, ή προέκταση και συμπλήρωμα του ασκουμένου των πολιτικών, σκοπός δε των κομμάτων να ασκήσουν την κυβερνητική εξουσία και πολλοί να κάνουν υπουργική καριέρα, ικανοποιώντας τις φιλοδοξίες τους.
    Με αυτή όμως την αντίληψη (την παρωχημένη όμως, αλλά ενεργή) ΔΕΝ κυβερνάται η χώρα και ο απλός λαός πιστεύει στις μέρες συμμετέχει μέχρι την κάλπη ΜΟΝΟ, όπου προεγκρίνει την πολιτική συμπεριφορά τους ή αποδοκιμάζει την την εφαρμοσθείσα και παρέχει την πρωτοκαθεδρία στο "δικό" του κόμμα.
    Σήμερα που τα προβλήματα συσσωρεύθηκαν απειλητικά πάνω στο λαό μας στο ΕΘΝΟΣ , κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ας σκεφτούμε να η παρούσα ετερόκλητη κυβερνητική πολιτική είναι συνεπής προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
    Ας αποκτήσουμε το θάρρος αλλά και την γνώση να ομολογήσουμε, ότι εν προκειμένω ότι το ουσιώδες ΔΕΝ ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα (ανύπαρκτο και θολό), αλλά μια επεισοδιακή αντιμετώπιση με "δημιουργική ασάφεια" και "θολούρα" πολιτικής ιδεολογίας. Ο σκεπτικισμός μας και η καθημερινή απογοήτευση, για το μέχρι σήμερα κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό υλικό είναι ενεργά!!
    Η μεσαία τάξη, ο αγροτικός κόσμος δυστυχώς προλεταριοποίηθηκαν και οι φτωχοί γίνονται ακόμη φτωχότεροι και μιά νέα τάξη εμφανίσθηκε στην χώρα μας ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ. Επικρατεί ο κομματικός εγωϊσμός και ιδεολογικά "αυθεντία", οι κομματικές μετακινήσεις, για την θέση και τον υπουργικό θρόνο, είναι υπαρκτά, με αδιαφορία για τη συνολική πορεία του κράτους!! Ο μεσσιανισμός τους βαπτίζεται ως νέο. Κέρδισαν τις εκλογές και το "δημοψήφισμα" και περιχαρακώθηκαν μέσα στη "αυτάρκεια της αυτοπεποίθησης" τους "αυθεντίες" και "σωτήρες και ΔΕΝ θέλουν να διδαχθούν ,ούτε το διανοούνται τίποτε για τα ΛΑΘΗ των αντιπάλων τους που κυβέρνησαν..... αλλά κυρίως από τα δικά τους!!!!! Αυτό θα το απεφευγαν, αν αποκτούσαν συναίσθηση της πραγματικότητας και είχαν τα αληθινά προσόντα πολιτικών δημιουργών, όμως δυστυχώς "καβάλησαν" το καλάμι, μετά το ανέλπιστο γι'αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα.
    Οι "ηγέτες" μας αυτοί δεν είχαν ούτε τη συναίσθηση της πραγματικότητας, ούτε και πολιτική ικανότητα και καθημερινά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων .. και ολίγιστοι.  Απογοητεύουν και τους ειλικρινείς φίλους τους και τους (ευκαιριακούς ???)...ψηφοφόρουςτους!!
    Η πολιτική τους δράση χειροτερεύει κατακόρυφα το παρόν μας με προέκταση δυστυχώς στο μέλλον και μας καταβαραθρώνει με τα σπασμωδικά και δήθεν ¨ρωμαλέα", αλλά Α-νόητα μέτρα τον λαό και τον οδηγεί σε μαύρη απελπισία και κατάθλιψη. Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση ουδέποτε ήταν χειρότερη, ουδέποτε οδηγηθήκαμε σε τόση κοντινή και επικείμενη εξαθλίωση. Καθήκον όλων που εξαπατήθηκαν και συνεχίζεται η καθημερινή ενεργή εξαπάτηση του, να εκδηλώση ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΣΟΒΑΡΑ, την αγανάκτηση του, με όλα τα διαθέσιμα ΝΟΜΙΜΑ και ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΣΑ, με επομονή και "φανατισμό" που προκαλεί ο κίνδυνος και η ανάγκη επιβίωσης όλων μας και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ μας.
    Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να αισθανθεί την κρισιμότητα των στιγμών να ενδοσκοπήσει και να δοιρθώσει ΓΡΗΓΟΡΑ-ΑΜΕΣΑ τον κακό του εαυτό και τα σφάλματα του. Να αναγνωρίσει την συνυπευθυνότητα του για την σημερινή κατάσταση και να αγωνσθεί για την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ "ΟΙ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ....ΣΙΩΠΑ!! Ας έχουν υπ'όψιν τους ότι "φωνή λαού οργή Θεού" και ας είμαστε...ΑΘΕΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου