Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο Στρατός του Ιράκ αναπτύσσεται για να εμποδίσει την προέλαση των Τούρκων


Ο Στρατός του Ιράκ αναπτύσσεται για να εμποδίσει την προέλαση των Τούρκων
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
capital.gr
          Τα ιρακινά στρατεύματα καταλαμβάνουν θέσεις κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, για να εμποδίσουν τις τουρκικές Δυνάμεις να προχωρήσουν βαθύτερα στο ιρακινό έδαφος, ανέφεραν αξιωματούχοι την Παρασκευή(2/7). Η Άγκυρα πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εδώ και δύο εβδομάδες προσβάλλοντας Κουρδούς αντάρτες στο βόρειο Ιράκ.
          Αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφεραν ότι η Τουρκία έχει αναπτυχθεί σε τουλάχιστον δώδεκα θέσεις εντός του ιρακινού εδάφους στο πλαίσιο μιας Στρατιωτικής εκστρατείας για εξόντωση των μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK). Η αεροπορική εκστρατεία "Επιχείρηση Claw-Tiger" ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου όταν η Τουρκία μετέφερε στρατεύματα στο βόρειο Ιράκ. Έκτοτε, τουλάχιστον έξι Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν καθώς τουρκικά μαχητικά βάλλουν εναντίον στόχων του ΡΚΚ και αρκετά χωριά στη βόρεια κουρδική περιοχή του Ιράκ έχουν εκκενωθεί, ανέφερε το AP.
          Οι Ιρακινοί συνοριοφύλακες αναπτύχθηκαν σε δύο θέσεις κατά μήκος της περιοχής Khankiri, σύμφωνα με τον Ντελίρ Ζεμπάρι, Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας των Ιρακινών Συνοριακών Φρουρών, που ανέλαβε την εξασφάλιση συνοριακής έκτασης 245 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου