Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Νέες εξελίξεις στο «θρίλερ» με το «ατύχημα» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις


Νέες εξελίξεις στο «θρίλερ» με το «ατύχημα» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
Το εστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
onalert.gr
          Το Αντίσα Ζαζάν Ινστιτούτο για Στρατηγικές Μελέτες του Ιράν, ανακοίνωσε την Πέμπτη(9/7) τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το τελευταίο ατύχημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ.
          Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές του Ιρανικού Ινστιτούτου, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, δε δέχτηκαν αεροπορικές επιθέσεις από τις δυνάμεις κάποιας ξένης χώρας. Εάν οι τελευταίες αναφορές είναι όντως αληθής, έρχονται να διαψεύσουν τις φήμες που ήθελαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν να έχουν πληγεί από αεροπορικές επιθέσεις.
          Ο πρόεδρος του Ιρανικού ινστιτούτου, Σανταλέχ Ζαραέι, δήλωσε, σε συνέντευξη στην Ιρανική τηλεόραση, κάτι αρκετά σημαντικό. Ανέφερε πως η έκρηξη προήλθε από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, πιθανώς, από σαμποτάζ ή ηλεκτρονική επίθεση (cyber attack).
          Ο Ιρανός πρόεδρος του ινστιτούτου, Σανταλέχ Ζαραέι, όπως και μερίδα της Ιρανικής κοινής γνώμης, υποψιάζεται πως πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις, θα μπορούσε το Ισραήλ να έχει κάποια ανάμειξη. Λέγοντας χαρακτηριστικά « ότι το Ισραήλ προσπαθεί να ψαρέψει σε ταραγμένα νερά»
          Τέλος, την περασμένη Τρίτη(7/7), η Ιρανική κυβέρνηση, δήλωσε, πως εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν πως κάποια ξένη δύναμη προκάλεσε τις καταστροφές θα απαντήσει «αναλόγως». Μένει, λοιπόν, να δούμε τις επόμενες κινήσεις της Ιρανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου