Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Μία ακόμη διαμαρτυρία για την Αγία Σοφία


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ
Μία ακόμη διαμαρτυρία για την Αγία Σοφία
του Αντιστρατήγου εα (ΤΘ-ΣΣΕ 1960) Ναούμ Νικολάου
(makfloga@yahoo.gr)
     Προσωπικά αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί ,εάν η Αγία Σοφία είναι Μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού της UNESCO ,η οποία αποδεικνύεται τελείως ανίκανη για να την "προστατεύσει", αρκούμενη σε "λεκτικές" διαμαρτυρίες ,όπως τα αναποτελεσματικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για την κατάληψη από τους τούρκους -το 1974- του 38% της Κύπρου . Διότι εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει, σαν Έλληνα που πονάει η ψυχή του και ραγίζεται η καρδιά του, είναι το γεγονός , ότι η Αγία  Σοφία -εκτός από Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς- είναι μία ελληνική  βυζαντινή εκκλησία , πού επί 85 χρόνια ήταν Μουσείο, αλλά για  πολλές εκατοντάδες χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος ναός της Ορθοδοξίας  , παγκόσμιο σύμβολο αυτής .
    Ως  εκ τούτου με αυτή την επαίσχυντη απόφαση του Ερντογάν θα "προσβάλλεται" ο ιερός αυτός χώρος από τις προσευχές ιερόσυλων και αλλοθρήσκων .
    Για αυτό θεωρώ -κατά την ταπεινή μου γνώμη-ότι όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες -εδώ και τώρα- θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν -προσωπικά ή ομαδικά- με οποιονδήποτε τρόπο π.χ. με  επιστολές, e-mails , Ψηφίσματα ,παρουσιάσεις στα ΜΜΕ κλπ, κλπ.  και κυρίως οι δεκάδες χιλιάδες Σύνδεσμοι, Ομοσπονδίες , Ενώσεις, Σύλλογοι, Εταιρείες , Σωματεία κλπ. και ειδικότερα βέβαια των Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
    Οίκοθεν νοείται, ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει ,να επισημαίνουν  την ελληνικότητα και όχι μόνο την οικουμενικότητα ,που με αυτή  κάποιοι -πάσης φύσεως ηγέτες και εκπρόσωποι- υποβιβάζουν τη βαρβαρότητα της αποφάσεως του Ερντογάν και την οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης.

1 σχόλιο:

  1. Να προωθήση ο κ. Ναούμ ψήφισμα με υπογραφές να πάει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Ερντογάν
    που έπρεπε να έχει πάει η κυβέρνηση
    Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή