Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Βομβαρδισμός της τουρκικής βάσης Al-Watiya: Συμμετείχε & Mirage 2000-9 των ΗΑΕ


Βομβαρδισμός της τουρκικής βάσης Al-Watiya: Συμμετείχε & Mirage 2000-9 των ΗΑΕ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pronews.gr
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
            Τα ξημερώματα της Κυριακής(5/7), η Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή με βομβαρδιστικά Su 24M στην τουρκική αεροπορική βάση αλ Ουατίγια, Νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Πηγές του GNA ανακοίνωσαν πως στην Επιχείρηση συμμετείχε και Mirage 2000-9 που ανήκε στην Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
            Σύμφωνα με λιβυκά κι αραβικά Μέσα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 Τούρκοι Αξιωματικοί αλλά νέες πηγές αναφέρουν ότι οι νεκροί ήταν τελικώς επτά, ενώ καταστράφηκαν και οι 2 Πυροβολαρχίες των τουρκικών α/α ΜΙΜ 23 Hawk , οι οποίες εγκαταστάθηκαν στη βάση πριν από λίγες ημέρες.
            Το Κάϊρο ανακοίνωσε ότι η δυτική Αίγυπτος και τα σύνορά της με την Λιβύη θα επιτηρούνται πλέον από τον αιγυπτιακό δορυφόρο Tiba από τον οποίο πήρε πληροφορίες η αεροπορική δύναμη κρούσης. Μάλιστα, ο αιγυπτιακός δορυφόρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της επιδρομής.
            Το λιβυκό Al-Marsad που επικαλείται πηγή από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης αναφέρει πως η επιδρομή στόχευσε εκτός από τα MIM 23 Hawk και τα τουρκικά Συστήματα Ηλεκτρoνικού Πολέμου Koral, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει και το Al Arabiya.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου