Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 9:30 το πρωί


Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν τις 9:30 το πρωί
https://thessbomb.blogspot.com
    Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σε σηκώσει πιο γρήγορα από το κρεβάτι από την σκέψη ότι μια κούπα λαχταριστού καφέ ή ένας freddo espresso σε περιμένει στην κουζίνα για να σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις τις μέρας.
    Κι όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αγαπημένη αυτή πρωινή συνήθεια είναι περισσότερο βλαβερή από ευεργετική για την υγεία!
    Σύμφωνα με το Time, η κατανάλωση καφέ πριν τις 9:30 το πρωί δημιουργεί… άγχος στο σώμα! Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε… Η κορτιζόλη
η ορμόνη του άγχους – είναι φυσικά υψηλότερη από τις 8 π.μ. έως τις 9 π.μ. Όταν πίνετε καφέ, η καφεΐνη παρεμβαίνει στα επίπεδα κορτιζόλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση και αγωνία. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ξεκινούν τη μέρα τους νιώθοντας άγχος!
    Η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε το καφεδάκι σας είναι μετά τις 9:30 το πρωί, όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι χαμηλότερα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν ξυπνάτε πολύ αργότερα, εξηγεί η διαιτολόγος του Lung Health Institute, Amanda Maucere. «
Ο κιρκαδικός ρυθμός έχει αποδειχθεί ότι προσαρμόζεται για να ανταποκρίνεται στις καθημερινές μας συνήθειες », εξηγεί. «Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι κάποιος που έχει τη νυχτερινή βάρδια, ο οποίος έχει αυξημένη κορτιζόλη τα βράδια που χρειάζεται να μείνει ξύπνιος.   Έτσι, εάν ξυπνάτε συνήθως αργότερα το πρωί, ο κιρκαδικός ρυθμός σας έχει λογικά προσαρμόσει.   Επομένως,τα επίπεδα της κορτιζόλης σας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους μόλις ξυπνάτε. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε πριν παραγγείλετε το καφεδάκι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου