Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (4/7/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (4/7/2020)
    Κατά τα φαινόμενα, δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη προσέλευση για παραθερισμό στο ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, με αποτέλεσμα η ΕΑΑΣ να ζητά συμπληρωματικές αιτήσεις παραθερισμού, έστω και από αυτός που έχουν επιλεγεί ήδη. Και πολύ καλά κάνει, αφού η ωφέλεια είναι διπλή: Και για αυτούς που θα παραθερίσουν εκτάκτως ως συμπληρωματικοί, αλλά και για τα έσοδα του ΚΑΑΥ. Βέβαια, αυτά τα τελευταία δεν είναι και σπουδαία, και δεν επαρκούν για την συντήρηση των εγκαταστάσεων. Το ίδιο φαινόμενο, παρατηρείται και στην Θεσσαλονίκη, στο ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ, όμως από την ΕΑΑΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, «άκρα του τάφου η σιωπή…»! Δεν ξέρουν; Δεν έμαθαν; Δεν μπορούν; Το απαγόρευσε το Γ΄ΣΣ; ( εκ πείρας, κάτι τέτοιο αποκλείεται ) Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά… πολύ φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε τίποτα! Ίσως κάποια κενά, να συμπληρωθούν… «επιλεκτικά»….
------------------------------------------
   Άρχισε και φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην παραλία, όπως κάθε φορά, εκτός από 1 – 2 φορές που έγινε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Και αυτό, γιατί υπήρχε ια άσχημη «παράδοση», μια από τις πρώτες μέρες, ίσως και στα εγκαίνεια, έπιανε ξαφνικό «μπουρίνι» και όλα, σκηνές, βιβλία κτλ, γέμιζαν τον Θερμαϊκό κόλπο… Ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει τίποτα τέτοιο επειδή λυπάμαι τον κόπο των διοργανωτών.
------------------------------------------
    Ο Νομός Ημαθίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια,είναι  ο κατ’ εξοχήν φρουτοπαραγωγικός νομός της Ελλάδος, ιδιαίτερα στα καλοκαιρινά φρούτα. Κάθε χρόνο, μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στις χωματερές, είτε επειδή περίσσεψαν, είτε επειδή δεν απορροφήθηκαν από βιομηχανίες κονσερβοποιϊας, είτε για να μην «ρίξουν» την τιμή, είτε κατόπιν εντολής της ΕΕ (  εχουμε και αυτό… ) Την στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη γενικώς για νωπά φρούτα, είναι εγκληματικό να καταλήγουν στις χωματερές. Το θέμα χωράει μεγάλη συζήτηση, από άτομα που ξέρουν πολύ περισσότερα για τις διαδικασίες. Η Περιφερειακή Ενότητα Νομού Ημαθίας, κάθε χρόνο διοργανώνει δωρεάν διανομή σε άτομα που έχουν ανάγκη, και μπράβο της. Όμως, χρειάζονται πολλά ακόμα. Τα προίόντα, γενικώς, πρέπει να καταναλώνονται και όχι να πετιούνται, στο όνομα των επιδοτήσεων.
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου