Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ: ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ: ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ
Βασίλειος Ναζλής
    Επειδή επίκεινται οι εκλογές στην Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού,για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου,ερωτώ τους συναδέλφους του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι μέλη και θα ψηφίσουν αν γνωρίζουν τις θέσεις της ΠΟΣ (πανελλήνιας ένωσης στρατιωτικών), σχετικά με την συμμετοχή των προερχομένων από τα σώματα Ελληνικής Χωροφυλακής και τώρα ενοποιημένης Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι ασφαλισμένα στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού κατά ποσοστό 68%.Η πάλαι ποτέ Ελληνική Χωροφυλακή είναι ιδρυτικό μέλος του ΜΤΣ από το 1863 και μετά την ενοποίηση του 1984, υποχρεωτικά (και δια ροπάλου) δεν επέτράπει η απόσχιση τους.
    Κατα καιρούς ακούστηκαν πολλές "φωνές" για αποβολή των μελών (
με όποια τυχόν σωστά ή αίολα επιχειρήματα). Οι υποψήφιοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη, έπαιρναν θέση για την μή αποβολή , υφαρπάζαν την ψήφο των "χωροφυλάκων" όπως βάρβαρα μας αποκαλούσαν και στην συνέχεια υπογείως και εμφανώς "διαπραγματευόταν" και πολεμήσουν για το αντίθετο. Είμαι γνώστης των μεθοδεύσεων
αυτών, ως ενεργό μέλος της ΕΑΑΣ .Π Έβρου και νυν Αλεξανδρουπόλεως,΄οπου διετέλεσα πρόεδρος της από
2005-2011, μέλος 2011-2014 και αντιπρόεδρος από 2017 μέχρι σήμερα.
    Επειδή πολλά  "
είδον οι οφθαλμοί μου και πολλά ήκουσαν τα ώτα μου", για το λόγο αυτό κάνω την παρούσα ανάρτηση.
    Κυκλοφορεί ευρέως ότι η ΠΟΣ χρησιμοποιεί μία τέτοια αντζέντα. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια αυτά, αλλά επειδή και πολλοί με ρωτούν για το λόγο αυτό απευθύνουμε σε όλους τους υποψηφίους άσχετα από την διεκδικούμενη δια ψήφου εκλογή τους να μας γνωρίσουν τις απόψεις, αν δεν το κάνουν... να το θεωρήσουμε ως αποδοχή της αποβολής????
    Γνώστες του θέματος είναι πολλοί και ιδίως οι πρώην πρόεδροι της ΠΟΑΑΣΑ (
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας) Νικολάος ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ, Θεόφιλος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που έδωσαν μάχες.
    Εύχομαι οι φήμες να είναι υποβολιμαίες και σε επίπεδο προεκλογικών αντεγκλήσεων!!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .....ΟΧΙ ...ΜΕΤΑ.

1 σχόλιο:

  1. Μια απλή διευκρίνηση η χωροφυλακή μέχρι το έτος 1906 ήταν όπλο του Στρατού Ξηράς.Ηαρχική ονομασία του Μ.Τ.Σ. ήταν Ταμείο ορφανών και χηρών του στρατού ξηράς Ο όρος ιδρυτικά μέλη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού απλά ήταν μέλη του Διοικ. Συμβουλίου λόγω έδρας των υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή