Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
Το Ιράν απειλεί με μαστίγωμα και μπουντρούμια όσους διαδίδουν fake news για την επιδημία του κορωναϊού
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
    Ο Χασάν Νορουζί, εκπρόσωπος της επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής του Ιράν, είπε ότι η «διάδοση ψεμάτων» τιμωρείται με φυλάκιση ενός έως τριών χρόνων και μαστίγωση, όπως προβλέπει η Σαρία. «Η διάδοση ψευδών ειδήσεων για την επιδημία του κορωνοϊού θα πανικοβάλει τον κόσμο και θα ανοίξει το δρόμο για να κλείσει τα σύνορά της η χώρα», φέρεται να είπε σύμφωνα με την εφημερίδα Tehran Times. Ο Νορουζί πρόσθεσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί 24 Ιρανοί για «διάδοση φημών» και ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ποινές που προβλέπει ο ισλαμικός νόμος της Σαρία.
    Την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση του Ιράν έκανε λόγο για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της επιδημίας του κορωνοϊού και επιτέθηκε κατά ΜΜΕ για την κριτική που άσκησαν στο υπουργείο Υγείας.
Επτά νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό στο Ιράν -245 τα κρούσματα μέχρι στιγμής
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
    Το Ιράν επιβεβαίωσε άλλους επτά θανάτους από τον κορωνοϊό σε σχέση με χθες(26/2) με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει πλέον τους 26, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Κιανουσέ Τζαλανπούρ, ενώ ανιχνεύθηκαν άλλα 106 κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα στα 245. Ένα από νέα κρούσματα είναι ο Μοτζταμπά Ζολνούρ, πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού Κοινοβουλίου. Ο τελευταίος ανακοίνωσε σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Fars ότι μολύνθηκε από τον ιό και βρίσκεται σε καραντίνα.
    Βουλευτής των συντηρητικών και σιίτης κληρικός, ο Ζολνούρ εκλέγεται στην Κομ, ιερή πόλη στο κεντρικό Ιράν όπου ανακοινώθηκαν, στις 19 Φεβρουαρίου, τα πρώτα κρούσματα και θάνατοι που συνδέονταν με την επδημία της ιογενούς πνευμονίας που ξεκίνησε στην Κίνα.
    Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, όπου έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής οι περισσότεροι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια εκτός Κίνας.
Ιρανή αντιπροεδρος και δύο βουλευτές θετικοί στον COVID-19
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: slpress.gr
    Ο υφυπουργός Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας διαγνώστηκε θετικός για τον ιό νωρίτερα αυτή την  εβδομάδα.
    Τώρα η Ιρανή αντιπρόεδρος για τις γυναίκες και τις οικογενειακές υποθέσεις, Μασουμέχ Εμπετκάρ, διαγνώστηκε με το νέο στέλεχος του κοροναϊού, σύμφωνα με ΜΜΕ την Πέμπτη.
    "Η κυρία Εμπετκάρ έδειξε σημάδια μόλυνσης από κοροναϊό και ελήφθη δείγμα. Τα αποτελέσματα επέστρεψαν θετικά", ανέφερε ο σύμβουλός της όπως σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν, Μοζταμπά Ζοννούρ, δήλωσε ότι είχε βρεθεί θετικός για κοροναϊοο. Ένας άλλος βουλευτής, ο Μαχμούντ Σαντεγκί, έγραψε προηγουμένως στο Twitter ότι η βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος τουρκικής εταιρίας για το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε 13 ξένες εταιρείες και άτομα από την Κίνα, το Ιράκ, τη Ρωσία και την Τουρκία, επειδή εκτιμούν ότι στηρίζουν το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department.
    Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνει νέες κυρώσεις -μεταξύ άλλων- κατά πέντε εταιρειών και ενός ατόμου από την Κίνα (Luo Dingwen, Baoding Shimaotong Enterprises Services Limited, Gaobeidian Kaituo Precise Instrument Co. Ltd και Wuhan Sanjiang Import and Export Co, Ltd) και μιας εταιρίας από την Τουρκία (Eren Carbon Graphite Industrial Trading Company, Ltd) για την υποστήριξη του προγράμματος πυραύλων του Ιράν. Ο Κινέζος Luo Dingwen έχει επίσης εμπλακεί στην παροχή ευαίσθητων στοιχείων στο πρόγραμμα όπλων του Πακιστάν.
    «Η επιβολή των μέτρων υπογραμμίζει ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει μια σημαντική ανησυχία για τη διάδοση» των πυρηνικών, προστίθεται στην ανακοίνωση. Το υπουργείο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις άλλες εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου