Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές -Φουντώνουν οι αντιδράσεις


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Μεταναστευτικό: Ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές -Φουντώνουν οι αντιδράσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Ξεκινούν, σήμερα, οι εργασίες για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών φιλοξενίας σε Χίο, Λέσβο και Σάμο με σκοπό την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος.
    Τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές των νησιών της Λέσβου, Χίου και Σάμου, όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια και οι εκτάσεις περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες καθαρισμού των γηπέδων και διαμόρφωσης προσβάσεων, την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ καθώς και την τοποθέτηση θυρών πεζών και οχημάτων.
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και το άμεσο ξεκίνημα των έργων. «Θα είμαι ειλικρινής. Και εμείς αιφνιδιαστήκαμε από το μέγεθος του θέματος. Όμως, αντιδράσαμε. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
    Παρόμοιο μήνυμα έστειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό είναι ξεκάθαρο και επισήμανε πως «είναι προς το συμφέρον των νησιωτών μας και των πολιτών όλης της Ελλάδας». «Θέλουμε να έχουμε προλάβει να κατασκευάσουμε τις κλειστές δομές, ώστε σιγά-σιγά να μπει μια τάξη και να κλείσουν οι άναρχες δομές», πρόσθεσε.
Μεταναστευτικό: Αντιδρούν στα νησιά για την δημιουργία κλειστών δομών
    Σε ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι ανατολικής και δυτικής Σάμου υπογραμμίζουν ότι «δεν γίνεται αποδεκτός και απορρίπτεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων». Παράλληλα, ζητούν κατάργηση και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσεται περιοχή για τη δημιουργία της νέας δομής μεταναστών στο νησί.
    Την Κυριακή, κάτοικοι της Χίου εξέφρασαν, εκ νέου την αντίρρησή τους για τη δημιουργία νέας δομής στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου – Βολισσού. Από το Σάββατο, ομάδες περιφρούρησης βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στην περιοχή προκειμένου να παρεμποδιστεί η εγκατάσταση μηχανημάτων για την έναρξη των εργασιών.
    Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Λέσβο από γυναίκες με μικρά παιδιά. Σε μια συμβολική κίνηση φύτεψαν μια ελιά, δηλώνοντας πως οι διαμαρτυρίες για το μεταναστευτικό θα γίνουν ειρηνικά. Στο Πολύκεντρο Μανταμάδου αλλά και στις γύρω κοινότητες της περιοχής πραγματοποιήθηκαν μαζικές λαϊκές συνελεύσεις κατά τις οποίες συγκροτήθηκαν ομάδες περιφρούρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου