Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/2/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (28/2/2020)
     Κανείς δεν είπε πως ο κορνοϊός είναι ακίνδυνος και μικρό πράγμα. Το αντίθετο! Όμως  τα ΜΜΕ το έχουν παρακάνει! Υπερτονίζουν το θέμα, λές και δεν έχουμε περάσει παρόμοιες επιδημίες στο παρελθόν. Εκτός από τις σχετικά πρόσφατες, θυμάμαι και την περίφημη ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΓΡΙΠΗ που είχε «χτυπήσει» και την Ελλάδα, όταν ήμουν παιδί, και που μετρήσαμε τότε αρκετούς θανάτους. Όμως, η υπερπληροφόρηση έχει και τα μειονεκτήματά της. Παρά την σοβαρότητα της καταστάσεως, την οποία κανείς δεν αμφισβητεί, οι δρόμοι εχουν γεμίσει με «νούμερα» που φορούν την γνωστή χειρουργική μάσκα, για…. προστασία! Κανείς δεν βρέθηκε να τους πεί πως η μάσκα προστατεύει τους άλλους από αυτόν που την φοράει! Το ίδιο ισχύει και στα χειρουργία, όπου προστατεύει τους χειρουργούμενους από μικρόβια γενικώς, που μπορεί να μεταδοθούν από την αναπνοή του ιατρικού προσωπικού. Αυτοί όμως, φόρεσαν την μάσκα, νομίζοντας πως… κάτι κάνουν! Τι τους λές τώρα….. Να βάλουν και περικεφαλέα;
------------------------------------------
    Πάει το Καρναβάλι για φέτος….. Και είναι κάτι που δεν αναβάλλεται για να γίνει μετά από 2 μήνες, π.χ. Όλες οι προετοιμασίες και τα έξοδα, πήγαν στράφι! Όπως και οι προσδοκίες κέρδους από τους επαγγελματίες που έχουν επιχειρήσεις γύρω από το καρναβάλι ( εστιατόρια, καφέ κτλ ) Δεν λέω πως δεν πειράζει, όμως.. δεν πειράζει, του χρόνου ας ελπίσουμε πως θα είναι καλύτερα.
------------------------------------------
    Έκλεισε και το σχολείο του μαθητή που βρέθηκε να έχει προσβληθεί από τον ιό, για 14 μέρες. Το θέμα δεν είναι αυτό, γιατι δεν μπορώ να κρίνω εάν έκλεισε σωστά ή λάθος. Υποθέτω, σωστά! Όμως τώρα άνοιξε και ο «ασκός του Αιόλου» με τους συλλόγους γονέων, οι οποίοι ζητούν επιπλέον άδεια, για όσες μέρες είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους, για να μην τα αφήνουν μόνα στο σπίτι. Λογικό επιχείρημα, αλλά… κάπως υπερβολικό!
------------------------------------------
    Άδειασαν και τα σούπερ μάρκετ από τρόφιμα κτλ που δεν χαλάνε. Ρύζια, μακαρόνια κτλ. Τι γίνεται, πάμε για πόλεμο; Μήπως ξέρουν τίποτα περισσότερο;;;
------------------------------------------
    Έχουμε και τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, που εξήγγειλε η Κεραμέως. Όλα καλά και άγια. Όμως, το θέμα δεν είναι οι εξαγγελίες, Το θέμα, είναι Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ! Και εκεί, δυστυχώς, έχουμε πρόβλημα….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου